صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۶  ، 
شناسه خبر : ۲۷۷۸۹۴
جواد ظریف در نشست خبری تهران:

وزیرخارجه کشورمان گفت: نتیجه مذاکرات هسته‌ای جز با مقاومت و ایستادگی مردم و نشان دادن اینکه حربه تحریم، فشار وزور گویی بر این مردم کارساز نیست، به دست نیامد.

ویژگی‌های مذاکره

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: مذاکراتی که در 22 ماه گذشته صورت گرفت، از ابعاد مختلف دارای ویژگی‌ها و امتیازاتی است که در آینده فرصت بیشتری برای بیان آنها خواهد بود. به طور خلاصه باید بگویم که در این مذاکرات، ما از شرایطی شروع کردیم که شورای امنیت با قطعنامه‌های ظالمانه، برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک نگرانی مطرح کرده بود و از مردم ایران خواسته بود که از حقوق خود دست بکشند، اما امروز در شرایطی این مذاکرات به پایان ‌رسید که شورای امنیت در هفته آینده برای اولین بار در تاریخ خود برنامه غنی‌سازی یک کشور درحال توسعه را به رسمیت می‌شناسد و این جز با مقاومت و ایستادگی مردم و نشان دادن اینکه حربه تحریم، فشار و زورگویی بر این مردم کارساز نیست به دست نیامد.به گزارش ایلنا وزیر امور خارجه کشورمان خاطر نشان کرد: مردم کشورمان برابر تحریم ایستادگی می‌کنند، اما در برابر احترام،‌ گفتگو و مذاکره از خود نرمش قهرمانانه نشان می‌دهند تا بتوانند به نتیجه‌ای که برای همه مناسب و مثبت باشد برسند.

خط قرمز

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ما به یک توافق جامع دست پیدا کردیم، که این توافق طی روزهای آینده به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌رسد و پس از آن مراحل اجرایی آن شروع خواهد شد، افزود: در تمامی این موارد خط قرمزهای تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری و مسئولان نظام به دقت رعایت شده است. ما مذاکرات بسیار دشواری را پشت سر گذاشتیم مذاکره ذاتا یعنی داد وستد و گفتگو و تلاش برای رسیدن به مفاهیم مشترک.

ظریف ادامه داد: فکر می کنم در این زمینه توفیق‌های خوبی نصیب ما شده است. مخصوصا در حوزه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها، ما برنامه هسته‌ای خود را از یک برنامه تقابلی به یک برنامه علمی و اقتصادی حرکت دادیم و طبق سندی که به تصویب رسید، به سمت تجاری‌سازی حرکت خواهیم کرد.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: ما در آینده طبق برنامه خود با پیشرفته ترین ابزارهایی که در اختیار داریم که براساس علم، دانش و فناوری دانشمندان خودمان ایجاد شده است و همزمان با استفاده از بهترین فناوری‌های دنیا به سمت غنی‌سازی تجاری پیش خواهیم رفت و به سمت برنامه‌های هسته‌ای و پیشرفته با بالاترین تکنولوژی پیش می‌رویم. ضمنا تحریم‌های ظالمانه از روی این مردم برداشته خواهد شد.

وی با بیان اینکه طبق این توافق کلیه تحریم‌های بانکی و مالی و اقتصادی در ابتدای توافق لغو خواهد شد، افزود: براساس یک روند متنازع اقدامات ما پس از لغو همه تحریم‌ها شروع خواهد شد و اقدامات اجرایی آنها نیز شروع می‌شود شاید در زمانی با فاصله 4 ماه از امروز این اتفاق بیفتد، البته ممکن است این تاریخ بیشتر یا کمتر شود این بستگی به روند داخلی آمریکا دارد.

ظریف گفت: شاید به زمانی برسیم که تمامی اقدامات دوطرف به نتیجه برسد.

روی کلمه به کلمه سند بحث کردیم

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه همه این نکات در برنامه جامع اقدام مشترک مشخص شده، گفت: برنامه جامع اقدام مشترک هم اکنون در دست ترجمه است. البته قسمت‌هایی از آن ترجمه شده و روی تارنمای وزارت امور خارجه موجود است. بقیه این برنامه بیش از 100 صفحه سند است که برادران و خواهران ما روی کلمه به کلمه آن بحث و گفتگو کرده‌اند و روی آن مذاکره کرده‌ایم. همه این سند در اختیار دوستان قرار خواهد گرفت.

ظریف ادامه داد: در یک مذاکره و دادوستد بین‌المللی همه طرف‌ها را باید در نظر گرفت. ما با شش قدرت جهان به‌علاوه اتحادیه اروپا، یعنی جمعا هفت طرف بین المللی مذاکره کردیم. هر کدام از آنها دیدگاه‌‌هایی داشتند و به قول خودشان خطوط قرمزی داشتند. ما هم دیدگاه‌‌های خودمان را داشتیم. اگر این سند را نگاه کنید، خواهید دید که دیدگاه‌های ما در آن کاملا روشن و مشخص منعکس شده و با یک برنامه هماهنگ به پیش خواهیم رفت.

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم هم اکنون که با هدایت مقام معظم رهبری و حمایت‌های رئیس جمهور و سایر مسئولان عالی نظام کشور به این موافقت دست پیدا کرده، در سال همدلی و همزبانی در جهت استفاده از این دستاورد و پیشرفت برای رسیدن به اهداف بالاتر و عالی‌تر نظام و کشور تلاش کنیم و دست در دست هم با توجه به زمینه‌هایی که این توافق فراهم می‌کند، برای توسعه و آبادانی و بهبود وضعیت معیشتی مردم و گسترش علم و فناوری در حوزه‌های مختلف به‌ویژه حوزه هسته‌ای تلاش کنیم.

نام:
ایمیل:
نظر: