صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴  ، 
شناسه خبر : ۲۸۸۲۳۰
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه با دقت و نگرانی اجرای تعهدات طرف مقابل در برجام را رصد می‌کنیم، گفت: اختلافات ما با آمریکا حل نشده است.
مراسم قدردانی و تشکر از خدمات و تلاش‌های خبرنگاران رسانه‌های گروهی در پرونده هسته‌ای و حوزه سیاست خارجی در ٢ سال گذشته با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و حسین جابری‌انصاری، سخنگوی وزارت خارجه در محل این وزارتخانه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم جابری‌انصاری به خبرنگاران خیرمقدم گفت و پس از آن ظریف به ایراد سخنرانی پرداخت.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور در ابتدا از یکایک خبرنگاران شامل منتقد و غیرمنتقد در طول ٣٠ ماه گذشته قدردانی کرد و گفت: بدون رسانه‌های جدی و دقیق در جهان کنونی، امکان پیشبرد سیاست خارجی وجود ندارد.اگر این رکن مهم مردمسالاری به درستی عمل نکند مردم قادر نخواهند بود به خوبی از واقعیت‌های جامعه به خصوص موضوعات عرصه سیاست خارجی آگاهی پیدا کنند.

وی درباره برگزاری این مراسم با تاخیر عنوان کرد: درصدد بودیم روند آغاز شده در موضوع مذاکرات به پایان برسد و از عزاداری‌های ماه‌های محرم و صفر عبور کنیم و بعد از آن نیز تصمیم گرفتیم صبر کنیم تا برجام اجرایی شود.

محمد جواد ظریف افزود: به خوبی می‌دانم در طول مذاکرات دوستانی که در اتاق و صحنه مذاکره بودند یک نوع فشار و نگرانی و دوستانی هم که در محل مذاکره و بیرون مذاکره بودند یک نوع فشار و دلواپسی داشتند و آنهایی هم که در تهران منتظر خبر بودند که آن را ویراستاری کنند به یک شکل.

ظریف ادامه داد: شاید زیباترین چشم انتظاری، مادری بود که عکس آن را در شبکه‌های اجتماعی دیدیم که منتظر خبر بود، همچنین اگر دعای پدران و مادران خانواده شهدا، خوبان کشور و هدایت‌های رهبر انقلاب نبود، نمی‌توانستیم به این توفیق ملی و ثمره مقاومت مردم برسیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خطاب به خبرنگاران گفت: واقعا دست همه شما درد نکند و خداقوت. همه دوستان تلاش کردند و تلاش شما در ادامه راهی که پیگیری شد، مهم بود.

محمدجواد ظریف خاطرنشان کرد: همه اینها دستاورد بزرگی بود که نقش و سهم شما دوستان دستگاه دیپلماسی در آن مهم بود. نقدها به سر آمده و کشور تصمیم تاریخی گرفته است و باید در بستر زمان از منافع آن استفاده شود و همه باید بر استفاده بهینه از این منافع متمرکز شویم.

ظریف با اشاره به حضور عظیم و گسترده مردم در انتخابات ٧ اسفند گفت: این نشانگر عزم مردم بود که هیچ فشار، مشکل و دلخوری مانع از حضور آنها در پای صندوق‌های رای نشد. اگر حضور پرمعنا و پرمغز مردم در انتخابات نبود نمی‌توانستیم توسعه کشور براساس سیاست اقتصاد مقاومتی و پس از برجام را دنبال کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان با یادآوری اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال همزبانی مردم و دولت نامیدند، ادامه داد: ما با تعریف این هدف مشترک می‌توانیم علیرغم تفاوت دیدگاه‌ها به نتیجه برسیم. من در صحبت‌هایی که در بیرون از ایران مطرح می‌کنم به این موضوع اشاره می‌کنم که اگر ما مذاکرات هسته‌ای را با اهداف متفاوت دنبال می‌کردیم به نتیجه نمی‌رسیدیم.

ظریف تصریح کرد: این حضور این زمینه را فراهم می‌کند که ما با قدرت و صلابت اجرای برجام را در جهت توسعه اقتصادی کشور بر مبنای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دنبال و همه باید یکصدا هدف مشخص شده را تا رسیدن به نتیجه دنبال کنیم. برجام امروز به یک واقعیت اجتماعی تبدیل شده و همه باید از منتقد و مذاکره‌کننده نگاهمان را به آینده متمرکز و منسجم کرده و تمام اختلاف‌نظرها را به ابزاری برای رسیدن به هدف مشترک تبدیل کنیم.

ظریف با ذکر این نکته که نباید به دنبال خرده گرفتن از یکدیگر باشیم بلکه باید به یکدیگر کمک کنیم، تاکید کرد: همه ما با دقت و نگرانی اجرای تعهدات طرف مقابل را رصد می‌کنیم و این نگرانی و تمرکز بر روی این موضوع نباید برای مچ گرفتن از یکدیگر باشد بلکه باید از آن برای گرفتن تضمین از طرف مقابل جهت اجرای تعهداتش استفاده کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با بیان اینکه برجام خوب یا بد با تایید رهبری امروز یک واقعیت است، اظهار داشت: اگر منافع ملی در مقطعی اقتضا کند که به شرایط قبل بازگردیم سازوکار آن وجود دارد. ما به سرعت می‌توانیم به فعالیت‌های گذشته هسته‌ای برگردیم و بدون تردید سرعت ما در این روند بیشتر از سرعت طرف مقابل خواهد بود و این خود می‌تواند یکی از مهمترن دلایل تضمین حیات برجام باشد.

وی ادامه داد: طرف مقابل نیز خود می‌داند که ما زودتر از آنها می‌توانیم به شرایط قبل برگردیم، چرا که کار ما سرهم کردن و وصل کردن چند پیچ و مهره به یکدیگر است، ولی در مورد طرف مقابل ساختمان ایران‌هراسی آنها و ساختمان هزینه‌مند کردن کار با ایران به هم ریخته است.

ظریف با اشاره به افزایش تعداد هیأت‌های خارجی که به ایران سفر می‌کنند و برخی انتقادات وارده در این زمینه، گفت: تأکید ما این است که این هیأت‌ها برای سرمایه‌گذاری، گشایش روابط بانکی، وارد کردن فناوری به ایران و اینکه ایران در عرصه چرخه تولید و توزیع بین‌المللی قرار بگیرد به ایران سفر کنند. به صورتی که دیگر تحریم غیرممکن باشد نه اینکه ایران به بازاری برای واردات آنها تبدیل شود.

وی با بیان اینکه اختلافات ما با آمریکا حل نشده است، افزود: مبانی قدرت ما در همین داشتن دیدگاه‌های متفاوت با نظام سلطه است. امروز علیرغم همه نگرش‌های متفاوت که از برکات انقلاب و نظام مردم‌سالاری ماست، باید این واقعیت را بدانیم که ما وامدار این مردم هستیم.

وزیر خارجه گفت: وزارت خارجه با هیچ جناحی در کشور در این باره اختلاف نظر ندارد که باید اقتصاد مقاومتی باشد و معیشت مردم را تأمین و در راستای حمایت از تولید ملی تلاش کرد و وارد بازار جهانی شویم.

رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: از هر نمره‌ای که به برجام داده‌ایم می‌خواهیم برای رسیدن به هدف مشترک استفاده کنیم.

 

ظریف با ذکر این نکته که مردم با حضور باشکوه خود در انتخابات هفتم اسفند باعث شدند که با شور و نشاط قدم به سال جدید بگذاریم و با بیان اینکه خوشحالم از اینکه هر روزنامه‌ای از هر جناحی را که می‌خوانم از انتخابات اعلام پیروزی می‌کنند و همه خوشحال هستند، ادامه داد: خدا پدر مردم را بیامرزد که همه را خوشحال کردند.

وی با ذکر این نکته که نباید به دنبال خرده گرفتن از یکدیگر باشیم، یادآور شد: بلکه همه باید کمک کنیم تا از فضای به وجود آمده در پی اجرای برجام، در استای پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور استفاده کنیم.

ظریف با اشاره به قرار گرفتن در آستانه سال نو و با قرائت دعای تحویل سال، خاطرنشان کرد: خودمان نیز باید در تحقق این دعا نقش داشته باشیم و با همکاری یکدیگر جهت ایجاد شرایط بهتر تلاش کنیم.

وزیر خارجه کشورمان در پایان از همه رسانه‌ها اعم از منتقد و غیرمنتقد و از همه کسانی که چه در محل مذاکرات چه در پشت دوربین‌ها، قلم، تبلت و موبایل به دست اخبار مذاکرات را پوشش دادند، قدردانی کرد.

در پایان نیز خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران در مراسم ضیافت ناهار وزیر امور خارجه حضور یافتند.

در این مراسم سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت خارجه، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی و غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک، پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور و خدادی مدیرعامل ایرنا حضور داشتند.
منبع: فارس
نام:
ایمیل:
نظر: