صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۴  ، 
شناسه خبر : ۲۸۸۳۰۶

تصویب وام مسکن 160 میلیون تومانی برای زوجین خانه اولی با واکنش‌های متفاوت روبرو شده است.

هر چند شورای پول و اعتبار و مسئولان دولتی این وام را راهی برای ‌خانه‌دار شدن می‌دانند اما کارشناسان معتقدند چنین وامی با اقساط 1/8 تا 2 میلیون تومان عملاً دور از دسترس بسیاری از مردم است، چرا که برای پرداخت چنین اقساطی، احتمالاً باید درآمد بالای 5-6 میلیون تومان داشت. سود وام 160 میلیون تومان، 170 میلیون تومان برآورد شده است.

روزنامه جام جم در این باره نوشت: نگاهی به میزان اقساط و شرایط دریافت وام 160 میلیونی نشان می‌دهد قشر متوسط نمی‌توانند از آن بهره‌مند شوند. در حالی که دولت چندی پیش میزان وام مسکن را از 60 به 80 میلیون تومان افزایش داد و با استقبال زیادی همراه نشد، اکنون از وام 160 میلیون تومانی رونمایی شده است. وامی که برای دریافت آن باید سپرده اولیه 80 میلیون تومانی در بانک گذاشت و ماهانه حدود دو میلیون و 300 هزار تومان هم قسط داد.

افشین پروین‌پور، کارشناس مسکن درباره تأثیر این وام برای خروج از رکود این بخش گفت: از وامی که قسط ماهانه آن بیش از دو میلیون تومان است، مسلماً اقشار کم‌درآمد و متوسط نمی‌توانند بهره‌ ببرند و این بدان معناست که چنین وام‌هایی برای خانه‌دار کردن مردم در نظر نگرفته شده بلکه برای سرمایه‌داران در نظر گرفته شده و این موضوع در حال حاضر متناسب با نیاز بازار داخلی نیست.

وی افزود: سهم مسکن در سبد خانوار باید بین 20 تا 25 درصد باشد. محاسبه این میزان هم نشان می‌دهد که فرد باید حدود ده میلیون تومان درآمد داشته باشد و فردی که چنین درآمدی دارد قطعاً دغدغه مسکن نخواهد داشت.

این کارشناس مسکن تصریح کرد: تا زمانی که سوداگری در بخش مسکن حکمفرماست نمی‌توان توقع داشت که این بخش از رکود خارج شود. دولت اگر قصد دارد مسکن را از رکود خارج کند باید با سوداگری مقابله کند. اکنون افرادی وجود دارند که دارای هزاران واحد در نقاط مختلف شهر هستند، اما اقدام به احتکار کرده‌اند و خواهان افزایش قیمت در بازارند.

فرشید پورحاجب، دبیرکانون سراسری انبوه‌سازان ایران هم گفت: اکنون 12 میلیون جوان ایرانی در سن ازدواج هستند و شاید برخی از آنها به دلیل عدم توانایی در بخش مسکن ازدواج نمی‌کنند و دولت اگر قصد دارد مردم را خانه‌دار کند، باید در نرخ سود تسهیلات و همچنین مکانیزه دریافت اقساط و بازپرداخت آن تجدیدنظر کند.

به گزارش جام جم، نکته مهم درباره منبع تأمین اعتبار وام 160 میلیونی است. این ابهام مطرح است که اگر بانک مسکن چنین اعتباری دارد، چرا این اعتبار را به صدها هزار واحد نیمه کاره مسکن مهر تزریق نمی‌کند که تکمیل آنها به نفع اقشار متوسط و کم‌درآمد است.

از سوی دیگر روزنامه آرمان، اقساط وام 160 میلیونی را سرسام‌آور توصیف کرد و با اشاره به بازپرداخت 330 میلیون تومان نوشت: با توجه به اینکه حداقل حقوق کارگران در سال جاری 712 هزار تومان است و برای سال آینده هم ممکن است تا سقف 800 هزار تومان افزایش یابد، در نتیجه بعید است که این قشر از جوانان جامعه برای اخذ این وام اقدام کنند. در واقع باید گفت مشکل اصلی جوانان در این روزها نه مسکن، بلکه بیکاری و آینده شغلی مبهم است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. در حالی که امروزه هزینه‌های ازدواج و گذران معیشت سرسام‌آور است چطور مسئولان توقع دارند یک زوج جوان ماهانه دو میلیون و 300 هزار تومان قسط پرداخت کنند؟ به جز دستمزد کارگران که به آن اشاره شد،‌ حتی کارمندان عالیرتبه هم بعید است که از پس پرداخت چنین اقساطی برآیند.

ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: وام گران مسکن، ناکارآمد است. اگر قصد صاحب‌خانه کردن زوج‌های جوان را داشته باشیم، این طرح، روش منطقی نیست و نمی‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد.

اگر نیت تصمیم‌گیرندگان این است که زوجینی که می‌خواهند با دغدغه کمتری وارد چرخه زندگی شوند را صاحب خانه کنند، این طرح مشکلات زیادی به وجود می‌آورد. رقمی که برای بازپرداخت اقساط تعیین شده رقمی سنگین است و زوجین نمی‌توانند بازپرداخت اقساط خود را پرداخت کنند. این تصمیم و مطرح کردن این طرح برای خانه‌دار شدن زوج‌های جوان، ‌تصمیمی غیرمنطقی بوده و نمی‌تواند کارآمد باشد. این طرح فقط می‌تواند خانوارهایی با تمکن مالی بالا را تحت پوشش خود قرار دهد تا اینکه برای افراد نیازمند طبقات پایین‌دست مفید فایده باشد.


نام:
ایمیل:
نظر: