وزیر امورخارجه در جمع ایرانیان در شهر سیدنی استرالیا لغو تحریم ادامه تحصیل شهروندان ایرانی در خارج را آخرین موارد پذیرش در مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ اعلام کرد و گفت: آنان از سلاح هستهای نمیترسند بلکه از اتکا به نفس و ادامه تحصیل ایرانیان هراس دارند.
محمدجواد ظریف، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران شامگاه چهارشنبه در آخرین برنامه سفر 11روزه خود به 6 کشور آسیایی و منطقه اقیانوس آرام در نشست با ایرانیان مقیم استرالیا، گفت: در حد توان برای لغو تحریم ادامه تحصیل ایرانیان در خارج از کشور تلاش کردیم و افتخار میکنیم که این تحریم در نخستین توافق 1937 قید شد.
وی تأکید کرد: آنان هراس داشتند ایرانیان روی پای خود بایستند و تولید علم و آگاهی کنند. برخی نمیدانند تحریم تحصیل از آخرین تحریمهایی بود که ما توانستیم آن را برداریم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد اگر قانونی در مورد محدودیت تحصیل ایرانیان در خارج از کشور باقی مانده است، خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و برجام است.
وی ادامه داد اگر تحریمی در استرالیا باقی مانده، خلاف تعهدات است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد که حتی آمریکاییها تحریم بانکی را لغو کردند و نباید هیچگونه تحریمی باقی مانده باشد.
ظریف در ادامه با اشاره به توانایی بالای ایرانیان در خارج، گفت که مقامات استرالیایی نیز بر استفاده از توانمندی علمی ایرانیان مقیم این کشور تأکید کردند.
وی یادآور شد که استرالیاییها بهشدت بهدنبال جذب دانشجویان ایرانی هستند.
وزیر امور خارجه همچنین از مذاکره با معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برای ایجاد زمینه همکاری با ایرانیان مقیم خارج از کشور سخن گفت و اعلام کرد که این معاونت ریاست جمهوری برنامهای را در این زمینه با ایرانیان مقیم در اروپا و آمریکا آغاز کرده است.
وی به پیگیری وضعیت ایرانیان زندانی در استرالیا نیز اشاره کرد و گفت: شماری از ایرانیان بهاتهام ارتکاب برخی جرایم در این کشور زندانی هستند.
ظریف ادامه داد: البته قابل توجیه نیست که یک ایرانی بهخاطر مسایل اقتصادی به قاچاق مواد مخدر و دیگر جرایم روی آورد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه "ما از حقوق همه ایرانیان مقیم خارج از کشور دفاع میکنیم"، درباره مسئله مهاجران غیرقانونی ایرانی در استرالیا گفت: عدهای فریب گروهی دروغگو را خوردند که ما وظیفه خود را دفاع از حقوق همه ایرانیان میدانیم.
وزیر امور خارجه همچنین در مورد افتتاح کنسولگری ایران در شهرهای دیگر استرالیا بهجز کانبرا، اظهار داشت: تا جایی که بتوانیم کنسولگری در این کشور راهاندازی خواهیم کرد، اما قول نمیدهم، چرا که این موضوع مشروط به تصویب هیئت وزیران و توافق ایران و استرالیا است.
استرالیا و ایران تاکنون مذاکراتی برای راهاندازی دفاتر کنسولی کشورمان در دیگر شهرهای استرالیا انجام دادهاند. هماکنون تنها امور کنسولی در سفارت ایران در کانبرا انجام میشود، در حالی که تعداد قابل توجهی از ایرانیان در ایالتها و شهرهای دیگر استرالیا زندگی میکنند و مراجعه آنها به کانبرا مشکل است.
ظریف راجع به شرایط کشور نیز گفت: مردم ایران فشار زیادی تحمل کردند. این مردم بزرگمنشی را به دنیا نشان دادند.
وی تأکید کرد: ایرانیان نشان دادند که وضعیت بد اقتصادی، کمبود دارو و امکانات باعث نمیشود آنها تسلیم شوند.
رییس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: اگر مقاومت مردم نبود با اطمینان مذاکرات هستهای به نتیجه نمیرسید و در واقع مذاکراتی شکل نمیگرفت، پس قهرمانان ما مردم ایران هستند و همه ما وامدار این ملت هستیم.
ظریف همچنین گفت: وجود تنوع در جامعه ایرانیان امری طبیعی و نعمتی بزرگ است که میبایست قدر آن را دانست و از آن برای منافع کشور بهره برد.
وی گفت: افتخار ما خدمت کردن به ایرانیان است. آقای اوباما در سخنرانی سال گذشته خود در مرکز سابان گفت "اگر میتوانستیم حتی یک پیچ و مهره برنامه اتمی ایران را نمیگذاشتیم بماند، اما نمیتوانیم"، این اعتراف بسیار مهمی است که نتیجه ایستادگی ملت ایران است، به این ملت میبایست افتخار کرد و با تواضع به آنها خدمت کرد.
وی همچنین گفت: مردم ایران در انتخابات اخیر نشان دادند آینده خود را رها نمیکنند.
در ابتدای این مراسم پنج نفر از ایرانیان مقیم استرالیا به تشریح مسایل ایرانیان مقیم این کشور پرداختند.
منبع: تسنیم