صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۳  ، 
شناسه خبر : ۲۸۹۳۷۷
سخنان اخیر رئیس‌کل بانک مرکزی در آمریکا علاوه بر آنکه تعریف صادقانه یک مسئول ایرانی از برجام است، نشان می‌دهد سیف بدون توجه به آثار احتمالی بیان برخی واقعیات از فرصت مذاکره رودررو با طرف مقابل برای مطالبه حقوق مردم ایران نهایت استفاده را کرده است.
ولی‌الله سیف که هفته گذشته ایران را به‌مقصد آمریکا برای شرکت در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بین المللی پول ترک کرد طی یکی دو روز گذشته بسیار خبرساز شده و برای اولین بار اظهاراتی شفاف از متن برجام و عواید آن مطرح کرده است.

سیف در شورای روابط خارجی آمریکا با بیان "در حال حاضر ما نمی‌توانیم از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران استفاده کنیم" گفته است: قدرت‌های جهانی طرف مذاکره با ایران، باید به تمام آنچه تعهد داده‌اند عمل کنند، حتی اگر به این معنا باشد که قوانین و تنظیمات خود را تغییر دهند.

وی تأکید کرده است که آنها (طرف مذاکره کننده) باید هر کاری را که لازم است برای عمل به تعهدات انجام دهند. اگر این به‌معنای برقراری ارتباطات چهره به چهره بیشتر با بانک‌های بین المللی است تا به آنها اطمینان داده شود که به‌خاطر کار با ایران جریمه نخواهند شد، اگر این به‌معنای تغییر در قوانین و مقررات برای دسترسی به سیستم مالی آمریکاست، هر کاری را که لازم است، آنها باید انجام بدهند، در غیر این صورت، برجام بر اساس مفادش از هم خواهد پاشید.

رئیس‌کل بانک مرکزی ایران همچنین در گفت‌وگو با بلومبرگ گفته است: با گذشت 3 ماه از اجرایی‌شدن توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های غربی، جمهوری اسلامی نتوانسته به حدود 100میلیارد دلار از دارایی‌هایش که در خارج از کشور است دسترسی پیدا کند.

وی همچنین در این مصاحبه رسماً و به‌صورت کاملاً شفاف به‌عنوان مرد اول نظام بانکی ایران اعلام کرده است: تا به اینجا، ایران «تقریباً هیچ‌چیز» از اجرای توافق به دست نیاورده است. «یکی از چیزهایی که ما به‌صورت قطع به آن نیاز داریم تبدیل ارزها برای پرداخت پول کالایی است که خریداری می‌کنیم، این امر مستلزم دسترسی به سیستم مالی آمریکاست».

خبرها و گزارش‌هایی که از حاشیه سفر رئیس‌کل بانک مرکزی به آمریکا منتشر شده همچنین حکایت از آن دارد که سیف در شورای روابط خارجی آمریکا رسماً به آمریکا هشدار داده که اگر به تعهدات خود عمل نکند برجام فرو می‌پاشد.

سیف با انتقاد از بی‌توجهی آمریکا نسبت به ایجاد گشایش در روابط بانکی ایران گفته است: «آنها باید هر کاری را که لازم است انجام دهند تا به تعهداتشان عمل نمایند... در غیر این صورت (توافق) بر اساس مفادش از هم می‌پاشد».

رئیس‌کل بانک مرکزی ایران در سفر به واشنگتن از دولت اوباما خواسته تا گامهای بیشتری را برای تسهیل تراکنش‌های بانکی کشورش در سطح جهان بردارد و هشدار داد که اگر آمریکا اقدام لازم را انجام ندهد، توافق هسته‌ای که سال گذشته به دست آمد ممکن است در معرض خطر قرار بگیرد.

سیف گفته است: تجار ایرانی باید اجازه داشته باشند معاملات دلاری انجام دهند و به سیستم مالی آمریکا دسترسی داشته باشند. «ما می‌خواهیم هر دو طرف این توافق به‌ویژه آمریکا اقدامات لازم را برای برداشتن موانع انجام دهد».

هرچند بعد از این اظهارات کاخ سفید ادعا کرد که دولت آمریکا به تعهدات خود بر اساس برجام پایبند است. جاش ارنست، مسئول رسانه‌ای کاخ سفید گفت: «آمریکا در حال عمل به تعهدات خود بر اساس برجام مطابق با متن و روح توافق است».

گفتنی است سیف در این سفر نشستی  با جیکوب لو، وزیر خزانه داری آمریکا پشت دربهای بسته هم داشته که گفته می‌شود این نشست با تمرکز بر تقاضای ایران برای برطرف کردن موانع پیش روی اجرای توافق برگزار شد.

یک مقام وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای گفت لو در این نشست به سیف گفت که آمریکا با حسن نیت به تعهدات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران تا زمانی که ایران به تعهدات خود پایبند باشد، متعهد است.

همچنین رسانه‌ها خبر داده‌اند که اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی ایران بحثها در واشنگتن درباره آینده روابط ایران و آمریکا و مقدار تحریم‌هایی را که باید در قبال تهران لغو شود داغ کرده است.

ولی‌الله سیف درحالی به بیان زوایای جدیدی از برجام پرداخت که پیش از این برخی مسئولان تأیید بی‌چون و چرای برجام را در دستور کار قرار داده بودند ولی برداشتی ساده از اظهارات جدید رئیس‌کل بانک مرکزی نشان می‌دهد که با این وضعیت برجام و لغو تحریم‌های هسته‌ای رسماً گشایشی در ایران نخواهیم داشت.

اظهارات صادقانه رئیس‌کل بانک مرکزی هرچند بعد از گذشت چند ماه از اجرای برجام اعلام شد ولی باز هم جای تقدیر دارد که اولین مرد نظام بانکی سرانجام اذعان کرد که برجام تاکنون عایدی چندانی برای ایران نداشته است، البته قبلاً هم شنیده بودیم که تعدادی از اعضای تیم اقتصادی دولت از جمله وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی به آنچه در متن برجام مورد توافق قرار گرفته بود ایراداتی داشته و گفته بودند آنچه به توافق رسیده نمی‌تواند گره‌گشای مشکلات اقتصادی باشد.
منبع: تسنیم
نام:
ایمیل:
نظر: