با توجه به انتشار سریع اخبار و مطالب در فضاهای مجازی که عموما بر پایه شنیده ها و نقل قول ها صورت می گیرد، اخبار اکثرا بدون منبع موثق و تایید ارگان های مربوطه دهان به دهان و گوش به گوش پخش می شوند. باید به این نکته اشاره کرد که تا کنون اغلب خبرهای مربوط به شهادت نیروهای ایرانی مدافع حرم از سوی ارگان های رسمی منتشر نشده است، در مواردی که خبر شهادت از سوی ارگان هایی چون سپاه و بسیج تائید شده ساعت ها پس از انتشار خبر در کانال ها و شبکه های اجتماعی در فضای مجازی بوده است.
خبرهای ضد و نقیض روزهای اخیر در خصوص شهادت سردار حاج «احمد غلامی»، جانشین فرمانده لشکر 10 سیدالشهدا در زمان فرماندهی شهید حاج کاظم رستگار موجب شد تا رسانه ها و عموم مردمی که مخاطبان اخبار جبهه مقاومت هستند بار دیگر از خود بپرسند که به واقع مسئولیت اخبار مربوط به جبهه مقاومت و مدافعان حرم به ویژه تائید خبر شهادت آنها برعهده چه کسانی است؟
همچنین اردیبهشت امسال بود که گروه های تکفیری با نقض آتش بس به شهرک «خان طومان» سوریه حمله کرده و تعدادی از رزمندگان ایرانی که اغلب آنان از رزمندگان مازندرانی لشکر 15 کربلا بودند را به شهادت رسانده و تعدادی را نیز به اسارت گرفتند . پیرو شهادت چند ده نفر از رزمندگان مدافع حرم بود که اخبار متفاوتی از تعداد شهدا در فضای مجازی دست به دست شد. تا مدت ها بعد از این واقعه آمار شهدا به صورت رسمی اعلام نشد و از اسرا، اطلاعات موثقی در دسترس نبود. تا آنجا که رئیس کمیته دفاعی مجلس از آمار 13 نفری شهدا و 18 نفری مجروحین و 6 نفری اسرا خبر داد و پس از چند روز سپاه مازندران اعلام کرد که در حمله تکفیری ها به خان طومان 13 تن از نیروهای سپاه مازندران به شهادت رسیدند. با این حال خبر رسمی از کل شهدای خان طومان ارائه نشد.
در چنین شرایطی رسانه ها با توجه به دانسته های خود و پیگیری موضوعات از طریق واسطه ها به دنبال صحت و سقم اخبار می روند که گاه موجب برخی اشتباهات در انتقال اخبار می شود.
علیرغم اهمیت چنین اخباری که می بایست از مجاری قانونی و رسمی مخابره شود، اما همچنان هیچ یک از نهادهای مربوط به رسیدگی امور شهدا مسئولیت ارائه اخبار شهدای مدافع حرم را برعهده نمی گیرند.
انتهای پیام/