صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۲۹۶۵۰۶
باوجود صرف میلیاردها دلار در مبارزات انتخاباتیِ نامزدهای ریاست‌جمهوری در سراسر امریکا، بیش از 6 میلیون امریکایی‌‎ها از حق رأی محروم هستند.
به گزارش گروه بین الملل بصیرت به نقل از پرس تی وی، درواقع باید گفت به‌طور متوسط از هر 40 نفر در امریکا، یک‌تن به دلیل محکوم شدن به ارتکاب جرم و گذراندنِ بیش از یک سال در زندان، حق ندارد در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند.

بیش از دوازده ایالت در امریکا حق رأی را به‌‎طور دائم از افرادی که دورۀ محکومیت خود را گذرانده و اکنون آزاد هستند، می‌گیرند.

اکثر این افراد محروم از شرکت در انتخابات، رنگین‎پوست هستند.

در چهار ایالت امریکا، از هر پنج امریکاییِ آفریقایی‌تبار، یک‌تن به دلیل سابقۀ ارتکاب جرم، حق‌ رأی ندارد.

به‌طور مثال تنها در ایالت فلوریدای امریکا 1.5 میلیون نفر باوجود این‌که بر اساس قانون امریکا موظف به پرداخت مالیات هستند، فاقد حق رأیند.

ارتکاب جرم، تنها دلیل برای محرومیت از حق رأی در امریکا نیست و افراد بی‌خانمان نیز که بر اساس تخمین‌ها حدود نیم میلیون از جمعیت امریکا را تشکیل می‎دهند، نمی‎‌توانند برای شرکت در انتخابات ریاست‎جمهوری امریکا ثبت‌نام کنند.

علاوه بر این افراد، کسانی که فاقد کارت شناسایی هستند، از حق رأی محروم‌اند.

در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌‎روی مردم امریکا، در 33 ایالت از میان 50 ایالتِ امریکا، قوانین مربوط به شناسایی رأی‌دهندگان اجرا می‌شود که بر اساس آن‎ها، رأی‎دهنده باید کارت عکس‌دار شناسایی همراه داشته باشد که دولت در اختیار وی قرار داده است.

بر اساس برآوردها، دست‌کم 1 نفر از هر 10 فرد بزرگ‌سال در امریکا، فاقد چنین کارتی است.

مطالعات نشان‎ داده‎ است که اقلیت‌ها ازجمله امریکایی‎های آفریقایی‎تبار و فقرا به‌طور نامتناسبی به دلیل وجود این قوانین از حقوق خود محروم می‎شوند.

همچنین حدود چهار میلیون از ساکنین قلمروهای تحت تسلط امریکا یعنی پورتوریکو، گوام، جزایر ماریانای شمالی، جزایری ویرجین و ساموآ از حق رأی در انتخابات ایالات‌متحده محروم هستند.

این در حالی است که 98 درصد از این ساکنین، اقلیت‎های نژادی و قومی به‌حساب می‌آیند.

میلیون‌ها نفر از افرادی که در امریکا زندگی می‌کنند، اما تابعیت این کشور را ندارند، همچنین افرادی با معلولیت ذهنی، حق رأی ندارند.

درحالی‌که مقامات امریکایی تلاش دارند روند انتخابات را امری دموکراتیک جلوه دهند، عمدۀ قوانین سخت‌گیرانۀ ایالات‌متحده در ارتباط با آن، اقلیت‎های قومی و فقرا را در معرض محرومیت از حق رأی قرار می‎دهند.

ناظران می‌گویند این قوانین عدالت اجتماعی را تضعیف کرده و خیانت به اصول دموکراتیکی محسوب می‌شود که سیاست‌مداران امریکایی از آن دم می‌زنند.


هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات (راست) و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا (عکس از خبرگزاری رویترز) 
در تاریخ 18 آبان سال جاری انتخابات برای برگزیدنِ چهل‌وپنج مین رئیس‌جمهور ایالات‌متحدۀ امریکا از میان هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه برگزار خواهد شد.

درمجموع 218 میلیون و 959 هزار نفر واجد شرایط رأی‌دهی در انتخابات امریکا هستند که از این تعداد تنها 146 میلیون و 311 هزار نفر برای رأی دادن ثبت‌نام کرده‎اند.

این بدین‌ معناست که حدود 72 میلیون و 650 نفر قصد شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا را ندارند و چنانچه فرض کنیم مشارکت طبق معمول بین 60 تا 65 درصد خواهد بود، بین 120 تا 130 میلیون رأی‌دهنده، رئیس‌جمهور جدید امریکا را می‌‎گزینند.

مطابق انتخابات‌ معمولِ امریکا، رقابت اصلی بین 2 نامزد حزب‌های اصلی، یعنی دموکرات‎ها و جمهوری‌خواهان خواهد بود، اما در بین نامزدهای دیگر این انتخابات، گری جانسون، نامزد حزب لیبرال، امید به کسب آرائی اندک دارد.

نامزدهای احزاب ثالث در امریکا، ازجمله دو حزب سبز و لیبرترین، با چالش‌هایی جدی مواجه بوده و اغلب از مناظره‌های انتخاباتی نیز کنار گذاشته می‌شوند.

نتایج نظرسنجی‌های متعدد نشان می‌دهد نامزدهای احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا در سال 2016 منفورترین نامزدها در طول تاریخ انتخاباتی این کشور هستند.

بر اساس نظرسنجی نیویورک‌تایمز و سی‌بی‌اس نیوز، اکثریت رأی‌دهندگان ترامپ را فاقد صلاحیت ریاست‌جمهوری و کلینتون را غیرقابل‌اعتماد و فریبکار می‌دانند.
نام:
ایمیل:
نظر: