صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۵  ، 
شناسه خبر : ۳۰۱۵۳۴
بعدازظهر امروز، فراکسیون اصولگرایان ولایی، جلسه ای به این منظور تشکیل خواهد داد و قرار است این جلسه در کمیسیون تلفیق برگزار شود و در آن روی سناریوهای مختلفی بحث شود. به نظر می رسد سناریوی 1+5 بیشترین احتمال تحقق را در انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی دارد.
قرار است فردا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برای دومین باردر مجلس دهم ، انتخابات هیأت رئیسه داشته باشند و کرسی های اداره مجلس را برای یک سال دیگر به منتخبان خود واگذار کنند.

به گزارش «تابناک»؛ با نزدیک شدن به زمان انتخابات هیأت رئیسه، بحث ها بر سر کسانی که می خواهند این کرسی ها را به دست آورند، بالا گرفته است؛ از یک سو، اصلاح طلبان و نمایندگان فراکسیون امید ـ با توجه به استقبال مردم از انتخابات ریاست جمهوری ـ خیز بلندی برای تصاحب کرسی های ریاست مجلس برداشته و از سوی دیگر، فراکسیون اصولگرایان در صدد حفظ موقعیت کنونی خود در مجلس هستند.

اما در سوی دیگر، فراکسیون مستقلان قرار دارند. این گروه که اغلب از طریق لیست امید وارد مجلس شده اند، دارای تفکرات اصولگرایی بوده و با توجه به شرایط موجود، نقش تعیین کننده ای دارند.

محمدعلی ابطحی در خصوص این موضوع به تابناک گفت: بعدازظهر امروز، فراکسیون اصولگرایان ولایی، جلسه ای به این منظور تشکیل خواهد داد و قرار است این جلسه در کمیسیون تلفیق برگزار شود و در آن روی سناریوهای مختلفی بحث شود.

این نماینده مجلس افزود: سه سناریو برای حضور در هیأت رئیسه از سوی اعضای فراکسیون اصولگرایان مطرح است؛ نخستین سناریو اینکه ما مستقل و با یک لیست واحد در انتخابات هیأت رئیسه حاضر شویم و برای هر دوازده کرسی، هیأت رئیسه معرفی کنیم.

سناریوی دوم آنکه به صورت 5+1 وارد انتخابات شویم؛ به این صورت که با مستقلان وارد مذاکره شویم و بر سر رئیس توافق کنیم و نائب رئیسان نیز یک نفر از مستقلان و یک نفر از اصولگرایان باشد و بقیه اعضای هیأت رئیسه نیز به صورت مساوی بین دو طیف تقسیم شود.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: سناریوی بعدی این است که به صورت 3،3،3 تقسیم بندی شود؛ به این صورت که سه نفر از امیدی ها، سه نفر از مستقلان و سه نفر هم از فراکسیون ولایی باشند. در این تقسیم بندی، رئیس لاریجانی است و نائب رئیسان هم آزاد هستند و مجلس درباره آنها تصمیم گیری کند.

این نماینده اصولگرای مجلس درباره احتمال پذیرش سناریوها نیز گفت: به احتمال زیاد، سناریوی دوم یعنی سناریو 5+1 محتمل تر است و نماینده ها با این سناریو موافق ترند.

وی ادامه داد: سناریوی اول طرفداران کمی داشته و امکان دارد مورد توافق نمایندگان اصولگرا واقع نشود. با این حال، به نظر من همه چیز لازم نیست و اگر وضعیت به گونه ای باشد که ما نتوانیم با طیف های دیگر به توافق برسیم، فراکسیون رأسا اعلام موضع خواهد کرد.

وی در پایان یادآور شد: ما در این صورت اعلام موضع خواهیم کرد و مخالف زیگزاگ رفتن ها هستیم، زیرا فراکسیون ولایی مدافع ارزش هاست و از طفره رفتن دوری می کند، ممکن است ما در مجلس اکثریت را نداشته باشیم. اهمیتی ندارد، در این صورت مردم هم متوجه می شوند و دیگر انتظاری از ما نخواهند داشت و متوجه می شوند مجلس دیگر اصولگرا نیست.
 
از صحبت های این نماینده مجلس اینگونه بر می آید که فراکسیون ولایی در هر صورت راه خود را در انتخابات هیات رئیسه خواهد رفت و ائتلاف و اتحاد با سایر گروه ها در مرحله اول برای انان چندان اهمیتی ندارد. 
نام:
ایمیل:
نظر: