صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۱  ، 
شناسه خبر : ۳۰۲۹۶۴
هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی کشور، با همه هیاهوی رسانه ای که داشت، نمی تواند نمره قبولی بگیرد. زیرا، دچار ضعف هایی بود که قبلا برخی چهره های پزشکی، آنها را هشدار داده بودند.
به گزارش بصیرت به نقل از خبرگزاری مهر، سازمان نظام پزشکی به عنوان تنها خانه صنفی جامعه پزشکی کشور، از اهمیت ویژه ای برای قدرت های سیاسی و جناحی در حوزه سلامت برخوردار است. از همین رو، می توان این استنباط را داشت که انتخابات این سازمان صنفی، در تعیین معادله های پیش روی «وزارت بهداشت دولت دوازدهم»، بسیار مهم و اثرگذار است. این در حالی است که از مدت ها قبل موضوع انتخابات الکترونیکی نظام پزشکی مورد توجه و تاکید مسئولان وزارت بهداشت و برخی چهره های شناخته شده جامعه پزشکی قرار گرفته بود و اصرار بر اجرای این شیوه رای گیری در انتخابات پیش رو را داشتند.

انتخاب دکتر محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت به عنوان رئیس ستاد مرکزی اجرایی انتخابات نظام پزشکی از سوی وزیر، بهترین ادعا برای اهمیت سازمان نظام پزشکی در نزد دست اندرکاران وزارت بهداشت است. در همین حال، تعیین ۴ نفر از ۷ عضو هیات نظارت مرکزی انتخابات نظام پزشکی، از افراد دولتی، نشان می دهد که ورود چهره های نزدیک به جریان وزارت بهداشت به این سازمان صنفی، اهمیت زیادی دارد. بطوریکه یکی از داوطلبان رد صلاحیت شده، این موضوع را مورد اشاره قرار داده است.

آنطور که دکتر عبدالرسول صداقت عنوان می کند؛ فشار از وزارتخانه باعث رد صلاحیت او شده است.

هشدارهای جامعه پزشکی

در روزهای قبل از برگزاری انتخابات نظام پزشکی، برخی چهره های پزشکی که وابستگی به مجموعه وزارت بهداشت ندارند، نسبت به «شبه دولتی» شدن سازمان نظام پزشکی هشدار داده و عنوان می کردند که نباید اجازه بدهیم چهره های سیاسی وارد این سازمان شوند. زیرا، در آن صورت نمی توان انتظار داشت که سازمان صنفی پزشکان بتواند مدافع حقوق جامعه پزشکی در مقابل وزارت بهداشت باشد.

دکتر منوچهر نظری عضو هیات مدیره انجمن رادیولوژی ایران، صدور حکم رئیس کل سازمان نظام پزشکی از سوی رئیس جمهوری را زیر سئوال می برد و می گوید: این قبیل تصمیمات باعث شده به نوعی دولت در چیدمان نیروها و سیاست های کلی این سازمان صنفی دخالت کند و اجازه ندهد این سازمان حتی در چارچوب قانون مجلس، از اختیاراتی که دارد، برخوردار شود. در نتیجه، وقتی جامعه پزشکی خروجی از سازمان صنفی خود نمی بیند، انگیزه کمتری برای مشارکت در انتخابات خواهد داشت.

فاجعه ای به نام ملغی شدن انتخابات الکترونیکی

قبل از برگزاری انتخابات ۳۰ تیر، مدیران وزارت بهداشت اصرار داشتند که با آرای الکترونیکی، میزان مشارکت جامعه پزشکی در انتخابات افزایش یافته و باعث خواهد شد این دوره از انتخابات با استقبال بیشتری از سوی جامعه پزشکی همراه شود. اما، در کمتر از ۳ ساعت از شروع انتخابات، به یکباره موضوع اختلال در آرای الکترونیکی رای دهندگان پیش آمد و در نهایت با صدور اطلاعیه ای از سوی وزارت بهداشت، این روند رای گیری ملغی اعلام شد.

به دنبال آن اظهارنظر مسئولان برگزاری انتخابات نظام پزشکی در نوع خود جالب بود، از جمله توضیحات دکتر پیرحسین کولیوند دبیر هیات نظارت بر ستاد اجرایی هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی، که عنوان داشت؛ انتخابات الکترونیک به دلیل اشکالاتی که در رمز نگاری به وجود آمد، به خاطر صیانت از آرای جامعه پزشکی لغو شد.

درخواست برای حضور در پای صندوق های رای

بعد از ملغی شدن این شیوه رای گیری در انتخابات نظام پزشکی، به یکباره شاهد موجی از توصیه ها و درخواست های مسئولان وزارت بهداشت در فضای مجازی بودیم که از جامعه پزشکی می خواستند پای صندوق های رای بیایند و این در حالی بود که قبل از آن، مزیت های زیادی برای انتخابات الکترونیکی را عنوان می کردند.

درخواست هشدار گونه

برای اینکه مشارکت جامعه پزشکی در انتخابات افزایش یابد، موضوع ابطال آرای الکترونیکی نیز مطرح شد، بطوریکه دکتر سید محمود تارا رئیس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، عنوان داشت که نتایج انتخابات نظام پزشکی بر اساس آراء حضوری در صندوق های رای شمارش خواهد شد.

وی با اشاره به ملغی شدن انتخابات الکترونیکی، تاکید کرد؛ از همکارانی که از طریق سامانه پیامکی، کد دریافت کردند و یا موفق به دادن رای از طریق الکترونیک شدند با توجه به ملغی شدن آراء الکترونیک، درخواست می کنیم به شعب اخذ رای مراجعه و به صورت حضوری رای خود را به صندوق بیندازند.

کارنامه مردودی انتخابات نظام پزشکی

در حالی که انتظار می رفت، این دوره از انتخابات سازمان نظام پزشکی از حساسیت بیشتری برخوردار باشد، اما به نظر می رسد که ضعف های نظارتی و اجرایی در مسیر روند برگزاری انتخابات، کارنامه قبولی نمی توان برای آن در نظر گرفت. قرار گرفتن چهره های مشهور جامعه پزشکی نزدیک به جریان دولت در سر لیست گروه های انتخاباتی، ملغی شدن انتخابات الکترونیکی و برخی رد صلاحیت ها، نشان از ضعف های آشکار این دوره از انتخابات دارد.

حبیب احسنی پور/خبرگزاری مهر
نام:
ایمیل:
نظر: