صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

سیاسی >>  انقلاب اسلامی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۳۰۵۳۲۴
کارشناسان سیاسی در گفتگو با بصیرت تصریح کردند:
عماد افروغ: ترامپ قطع نظر از این که یک تهدید صوری است یک فرصت هم است، فرصت برای تحلیل گران که توانسته آشکارا واقعیت های پنهان آمریکا را رو کند./ حمیدرضا ترقی: باید همانطور که مقام معظم رهبری خواسته اند، وحدت و انسجام ملی را حفظ کنیم و الان که همه متوجه این توطئه دشمن شده اند و دولت از سپاه حمایت می کند و سپاه از دولت و همین طور قوای کشور پشت سر هم آمده اند و مقابل دشمن ایستاده اند، این یکپارچگی را باید در برابر دشمن حفظ کرد و اجازه نداد که هیچ زمینه ای برای فشار به بخشی از نظام توسط دشمن ایجاد شود.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی
پس از اعلام سیاست های جدید ایالات متحده آمریکا در مورد ایران و سخنان توهین آمیز ترامپ در مورد مردم ایران، برنامه هسته ای  و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موجی از حمایت ها و همبستگی ها در کشور به وجود آمده است. در این باره گفتگویی داشته ایم با دوتن از کارشناسان و سیاستمداران حوزه آمریکا، آقایان عماد افروغ و حمید رضا ترقی که در ادامه به آن می پردازیم:
دکتر عماد افروغ در پاسخ به خبرنگار بصیرت در خصوص سخنان ترامپ پیرامون اختلاف دولت و ملت ایران و ایجاد شکاف بین ارکان نظام گفت: ما یک گزاره جامعه شناسی داریم که هر وقت گروه یا جماعت و یا کشوری مواجه با حمله بیرونی می شوند، وحدت درونی آن گروه ها، جماعت ها و کشورها افزایش پیدا می کند.
وی ادامه داد: در واقع به ویژه این مسئله در ایران اثبات شده است و ما چنین مواجهه ای را اولین بار نیست که تجربه می کنیم، در همین سال های اخیر تجربه جنگ تحمیلی و دفاع مقدس را داشتیم که به محض این که کشور ما با یک حمله خاص و با حمایت اکثر کشورهای قدرتمند مواجه شد، وحدت صورت گرفت و همه جناح ها و طرف های مختلف یکپارچه شدند و متحد علیه دشمن شعار دادن و هم وارد میدان شدند.
این استاد جامعه شناسی با بیان این که از روزی هم که آقای ترامپ چنین اراجیفی را مطرح کرده و لفاظی و گنده گویی کرده است ما شاهد هستیم که موجی از افراد و گروه های اجتماعی علیه این اراجیف فوران کرده اند، افزود: این نشان داد که علی رغم تفاوت ها و نگرش های مختلفی که به مسائل داریم، (که البته تفاوت های ماهوی چندانی هم نیست و نمی توان واضح دید)، دغدغه های مشترک و دردهای مشترک زیادی وجود دارند و هنوز مولفه های مشترک دارند و هر وقت خطری کشور را تهدید کند و هر اتفاقی علیه امنیت ملی کشور ما بیفتد مردم و گروه ها، متحد علیه آن قیام می کنند و این حاکی از آن است که هیچ اتفاق ناگواری قرار نیست رخ دهد و موضع ما تقویت هم می شود.
افروغ با اشاره به این که یک داستان دیگری هم پشت این ماجرا است که باید به آن پرداخت، ادامه داد: از دیدگاه بنده ترامپ یک فرصت برای ما است، رفتار او جوری است که به نظر می رسد در ظاهر با امپریالیسم آمریکا سر ناسازگاری دارد و مخالف آن است و بر همین اساس باعث شده تا واقعیت های پنهان آمریکا رو بیاید. 
وی تاکید کرد: ترامپ قطع نظر از این که یک تهدید صوری است یک فرصت هم است، فرصت برای تحلیل گران که توانسته آشکارا واقعیت های پنهان آمریکا را رو کند.
این نماینده مجلس هفتم ادامه داد: اگر آمریکا زیر هاله ای از فریب و نیرنگ پنهان شده بود امروز در واقع این پرده ها کنار رفته و شاخ دموکراسی و سرمایه داری آمریکا شکسته و واقعیت های آن عیان شده این به نظر من یک فرصت است که اگر ما کما فی السابق با یک موضع حکیمانه با آمریکا برخورد کنیم مطمئن باشید که برنده این میدان هستیم. 
وی افزود: ترامپ به خاطر جهالت ها، حماقت ها، بلند پروازی ها و ساده لوحی هایش باعث شده تا یک اتحاد ریشه دار و سه گانه و پشت پرده به نام آمریکا اسرائیل و عربستان رو شود و مشخص شود که علنا طرفدار واقعی تروریست ها در منطقه، آمریکای ها و این دو رژیم جنایت کار هستند.
افروغ در خصوص صحبت ها و نوع عکس العمل ترامپ نسبت به سپاه هم گفت: این موضع گیر یها و سخنان ترامپ نشان داده که جمهوری اسلامی بسیار موفق بوده و این موفقیت ها صدای ترامپ را هم درآورده است و این می تواند بهترین ارزیابی برای سنجش عملکرد سپاه باشد. لذا اگر سپاه برای مهار و نابودی گروه های تروریستی دست پرورده آمریکا موفق نبود صدای او در نمی آمد و چنین موضع عجولانه و شتابانی را از طرف او شاهد نبودیم.
افروغ افزود: باید در صحنه عمل بررسی کنیم که امروز سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی ذیل رهبری و نظام با مقاومت شجاعانه خود به چه توفیقات و دستاوردهایی در مقابله با گروه های تروریستی رسیده که اینچنین باعث عصبانیت رئیس جمهور آمریکا، احزاب سیاسی پشتیبان او و برخی رژیم های تروریست بالذات شده است. این موضوع امروز بزرگترین افتخار برای سپاه است.
وی ابراز امیدواری کرد: تحلیل وقایع نشان می دهد که می توان مطمئن بود که نتیجه این جریانات هر چه باشد در واقع به نفع ما و اقتدار و عظمت کشور و انقلاب ماست. حالا ممکن است صورت تهدیدات و لفاظی ها کمی آزار دهنده باشد اما از همین صورت آزار دهند می شود بسیای از واقعیت را جستجو کرد و می شود گفت تمام این ها به نفع نظام و ملت ایران و انقلاب اسلامی است.

حمیدرضا ترقی عضو حزب موتله اسلامی هم در خصوص سخنان ترامپ در مسئله ایران گفت: گراها و یا علامت هایی که برخی جریان های سیاسی از داخل کشور به بیرون می دهند و ممکن است حاکی از وجود برخی شکاف ها بین ملت و دولت باشد و احیانا دوگانگی در قدرت را هم بیان کند. در واقع ممکن است برای قضاوت کنندگان یا ارزیاب های اندیشکده های آمریکایی در خارج، القاء کننده وجود نوعی دوگانگی در کشور باشد.
وی افزود: در برخی از موضع گیری هایی که متاسفانه برخی از روسای قوا نبست به قوای دیگر می گیرند که برداشت دشمن این است که شکاف هایی وجود دارد که می توانند روی این شکاف ها و گسل ها مانور بدهند و موجبات تشدید اختلافات و مسائل در داخل را فراهم کنند.
ترقی در ادامه افزود: این موجب شده سردمداران آمریکا تصور کنند که می توانند با سوار شدن بر این نوع گسل ها و شکافهای ظاهری بین ملت و نظام و بین مردم و دولت و حتی بین ارگان هایی مثل سپاه و دولت اختلاف به وجود بیاورند، همانطور که در گذشته سعی کردند به گونه ای عمل کنند که برخی از جریان های انقلابی را مانع توسعه معرفی کنند و جلوه دهند. 
وی با اشاره به فضای رسانه ای طراحی شده توسط نظام سلطه افزود: الآن می آیند مثلا سپاه را مانع پیشرفت و توسعه کشور معرفی می کنند تا جریان های سیاسی موجود و حاکم بر کشور که می خواهند بر اساس منافع و سود و زیان نسبت به مسائل جاری کشور تصمیمی بگیرند هم این مسئله را در تصمیم خود لحاظ کنند. 
این فعال سیاسی در ادامه افزود: بر اساس این تصور است که ترامپ چنین موضعی را اتخاذ کرد و این هم نشان دهنده آن است که منابع اطلاعاتی اندیشکده های غربی که به آن ها اطلاعات می دهند، دسترسی شان به اطلاعات داخل ایران بسیار کم و ضعیف است و منشا این اطلاعات هم عمدتا منافقین و ضد انقلاب داخلی و خارجی هستند.
وی با اشاره به عدم دسترسی دقیق سیاستمداران و اندیشمندان آمریکایی به اطلاعات و واقعیت  های جامعه ایران ادامه داد: بر اساس یک سری منابع اطلاعاتی غلط چنین موضعی اتخاذ می شود و در واقع از زمانی که ورد به این بحث داشته اند تا زمانی که اعلام رسمی موضع توسط آقای ترامپ شد، ما شاهد یک عقب نشینی هستیم، به گونه ای که اول برنامه اش این بود که سپاه را به عنوان یک گروه تروریستی اعلام کند، اما در موضع گیری خود این را به تحریم سپاه، آن هم تحت بررسی وزارت خزانه داری تقلیل داد و این تحریم هم از گذشته بوده و مربوط به الآن و جدید نیست، تنها بلند مدت تر می شود و این را واگذار کرده به خزانه داری آمریکا.
ترقی ادامه داد: این عقب نشینی نشان دهند این است که این فرد متوجه شده است که بر اساس قضاوت ها و نقطه نظراتی که توسط عناصر مختلف حتی سیاست مداران گوناگون در منطقه و جهان به او داده شده است نمی توان قضاوت کرد و این سیاست می تواند برای او مشکل ساز باشد.
وی با اشاره به موضع سپاه در رابطه با اعمال تروریست بودن سپاه که مساوی است با برابر دانستن ارتش آمریکا با داعش برای سپاه و خروج پایگاه های نظامی آمریکا از برد دو هزار کیلومتری موشک های ایران، گفت: این در واقع موجب شد که آن ها در موضع گیری نسبت به سپاه کمی تامل داشته باشند.
ترقی تاکید کرد: به هر حال تلاش آمریکا برای ایجاد شکاف در داخل کشور بیشتر مبتنی بر چراغ سبزها و برخی گراهایی است که متاسفانه برخی عناصر داخلی که عمدتا مرزبندی با فتنه گران و دشمنان انقلاب در صحبت هایشان ندارند و حرف های دشمن شادکن می زنند است و دشمن هم از این نوع قصورها استفاده می کند و چنین تحلیلی را در ذهن می پروراند که می تواند از محل این شکاف ها رخنه کند. 
وی در پایان گفت: باید همانطور که مقام معظم رهبری خواسته اند، وحدت و انسجام ملی را حفظ کنیم و الان که همه متوجه این توطئه دشمن شده اند و دولت از سپاه حمایت می کند و سپاه از دولت و همین طور قوای کشور پشت سر هم آمده اند و مقابل دشمن ایستاده اند، این یکپارچگی را باید در برابر دشمن حفظ کرد و اجازه نداد که هیچ زمینه ای برای فشار به بخشی از نظام توسط دشمن ایجاد شود.

مصاحبه از: علیرضا جلالیان


نام:
ایمیل:
نظر: