صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۳۱۱۰۸۴
مصیبت فقدان امام، همان به بزرگی امام بود و جز خدا و اولیائش کیست حد و مرز این عظمت را بشناسند؟ آن جا که دلهای بزرگ بی تاب می شوند، آن جا که انسانهای بزرگ دست و پا گم می کنند، آن جا که صحنه، از بیقراری میلیونها و میلیونها انسان پر است، کدام زبان و قلم است که بتواند نمایشگر و صحنه پرداز گردد؟
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، مجدد اسلام در جهان مادی و ظلمانی قرن بیستم، حضرت امام خمینی قدس سره، در پی یک بیماری تقریبا طولانی، با دلی آرام و قلبی مطمئن به سوی رفیق اعلی سفر نمودند و ملت با ناباوری، غم سنگین فراغ امام را بر دوش خود احساس کرد.دشمن مستکبر و کینه توز که سالها خود را برای چنین لحظه هایی آماده ساخته بود، به گمان خام خود، به مقصود نزدیک شده بود.اما دو عامل بسیار مهم در کنار هم، اسباب شکست، خواری و ناامیدی دشمن و امید و شادمانی مؤمنان و مستضعفان را فراهم کرد.
حضور ده میلیون عزادار در بزرگترین تشییع و خداحافظی، توفانی از اراده میلیونی مردم را در حفظ دستآوردهای انقلاب اسلامی و اظهار ارادت، محبت و اطاعت از رهبری انقلاب را به وجود آورد.توفانی که همچون توفان «طبس » که هواپیماهای تجاوزگر را در هم کوفت، امیدهای دشمن را به یاس مبدل نمود.در کنار حضور خیره کننده مردم عزادار و ماتم زده، اجلاس فوق العاده مجلس خبرگان رهبری و تصمیم گیری سریع و قاطع و انتخاب صحیح و درست آنان، انقلاب اسلامی را صاحب سکانداری امین، با تقوا، بادرایت، شجاع و مدیر کرد.در واقع یک روز هم، انقلاب و ملت بدون رهبر و نقطه امید به سر نبرد و رحمت واسعه الهی، آن حضور عجیب و بی سابقه را به بار نشاند.

به این ترتیب، دوره دوم ریاست جمهوری مقام معظم رهبری به پایان نرسید.امام از میان ملت رخت بربست و خلف و شاگرد و مرید صالح او طلوع کرد.

حضرت آیت الله خامنه ای بنابر وصیت حضرت امام قدس سره، که وصیت نامه سیاسی - الهی ایشان را یا فرزندشان حاج احمد آقا قرائت نمایند یا ریاست جمهوری، با استنکاف حاج احمد آقا، در مجلس خبرگان، در برابر دیدگان مصیبت زده و حیرت آلود میلیونها ایرانی و میلیونها خارجی که از ماهواره برنامه را دریافت می کردند، وصیت نامه سیاسی - الهی حضرت امام را قرائت نمودند، که چندین بار با بغض و اشک معظم له قطع شد، اما با تسلط بر احساسات خویش، توانمند و رسا، آخرین توصیه های جاودانه امام را به اطلاع همگان رساندند. مردم وفادار، هشیار، متدین و انقلابی ایران، برترین تشییع و بی نظیرترین تجلی وفاداری را به نجات دهنده خویش از ظلمات طاغوتیان، نشان دادند و در کنار موج خروشان عزا و این مصیبت جانکاه، روزها و شبها، با اشک و ماتم و بر سر و سینه کوفتن در کنار بارگاه تازه برپا شده مرشد، قائد و رهبر کبیر خود، از ابراز بیعت و وفاداری و حق شناسی نسبت به انتخاب شایسته مجلس خبرگان نیز غافل نبودند و با دیدار رهبر جدید خود، هرگونه کج اندیشی و فرصت توطئه را از دشمن خارجی و ایادی داخلی او سلب کردند.حضرت آیت الله خامنه ای، غم جانکاه این روز و حضور زیبای مردم را در وداع با رهبر بزرگ خود، هنرمندانه به قلم می کشند.حضوری که تجلی زیباترین شعورها و شعارها بود و سپاس ملتی را از مرجع عالیقدر خود که با پاکی، عمر خود را به سر برد و در بندگی خدا، بندهای طواغیت و مستکبران را از دست و پای این ملت و محرومان جهان گسست، به تصاویر بی نظیر دوربینها، عکسها و شعرها نشاند.

به گزارش بصیرت به نقل از حوزه نت؛ آن روز، روز عزای بزرگ عالم اسلام شد.سوزش آن غم به ملت ایران منحصر نماند.در سراسر جهان، هرجا دل روشن و جان بیداری بود، مصیبت زده بود.هرجا مسلمانی آگاه از انقلاب و مسائل آن بود، خود را صاحب عزا شمرد.پس در روی زمین جایی نماند که در آن دلهایی از این حادثه ی عظیم از اندوه لبریز نشود و انسانهایی از این فقدان بی جبران، به عزا ننشینند.و اما ایران یکسر عزاخانه ای شد که در هر شهر و روستایش، شیون حسرت بار از یکایک خانه ها سرازیر شد و کوی و میدان و خیابان را پر کرد.هیچ کس نتوانست این جرعه ی درد را خاموش فروبرد.از دلاوران میدانهای نبرد تا مادران و پدرانی که غم شهادت جوانانشان، نتوانسته بود گره عجز و اندوه بر جبینشان بیفکند، تا بزرگ مردان عرصه ی علم و عرفان و سیاست و تا یکایک آحاد این ملت عظیم القدر، همه و همه در این مصیبت عظمی زار زار گریستند یا صدا به فغان بلند کردند، یا بی صبرانه بر سر و سینه زدند.

مصیبت فقدان امام، همان به بزرگی امام بود و جز خدا و اولیائش کیست حد و مرز این عظمت را بشناسند؟ آن جا که دلهای بزرگ بی تاب می شوند، آن جا که انسانهای بزرگ دست و پا گم می کنند، آن جا که صحنه، از بیقراری میلیونها و میلیونها انسان پر است، کدام زبان و قلم است که بتواند نمایشگر و صحنه پرداز گردد؟

من که خود قطره ی بی تابی در اقیانوس متلاطم آن روز و آن روزها بوده ام، چگونه خواهم توانست آن را شرح کنم؟ زمان، یگانه ی خود را از دست داد و زمین گوهری یکدانه را در خود گرفت.پرچمدار بزرگ اسلام، پس از عمری مبارک که در راه اعتلای اسلام سیری شده بود، دنیا را وداع کرد. (1)

مقام معظم رهبری، چند ماه مانده به پایان دوره دوم ریاست جمهوری، خود را آماده ترک این مسؤولیت می نمودند:

قبل از رحلت حضرت امام که دوران ریاست جمهوری در حال اتمام بود، دست و پایم را جمع می کردم.مکرر مراجعه می کردند و بعضی از مشاغل را پیشنهاد می نمودند.آدمهای بی مسؤولیت، این مشاغل را پیش خودشان، به قد و قواره ی من بریده و دوخته بودند! ولی من گفتم که اگر یک وقت امام به من واجب کنند و بگویند شما فلان کار را انجام دهید، چون دستور امام تکلیف است و بروبرگرد ندارد، آن را انجام می دهم.اما اگر تکلیف نباشد - و من از امام خواهش خواهم کرد که تکلیفی به من نکنند تا به کارهای فرهنگی بپردازم - دنبال کارهای فرهنگی می روم. (2)

اما، خداوند حکیم، امر دیگری را برای این ملت و حضرت آیت الله خامنه ای مقدر فرموده بود که با رحلت حضرت امام (ره)، این تقدیر جاری شد.رهبری، همچنان که تمامی مسؤولیتها را به صورت تکلیف پذیرفته بودند، در قبال مسؤولیت رهبری نیز تا آن گاه که بر عهده ایشان تکلیف نشد، قدمی برای این مسؤولیت برنداشت و حتی فکر آن را نیز نمی کردند.

آنچه که در خصوص تعیین رهبر واقع شد و بار این مسؤولیت، بر دوش بنده ی کوچک ضعیف حقیر گذاشته شد، برای خود من حتی یک لحظه و یک آن از آنات گذشته ی زندگی، متوقع و منتظر نبود.اگر کسی تصور کند که در طول دوران مبارزه و بعدا در طول دوران انقلاب و مسؤولیت ریاست قوه ی اجرایی، حتی یک لحظه در ذهن خودم خطور می دادم که این مسؤولیت به من متوجه خواهد شد، قطعا اشتباه کرده است.من، همیشه خودم را نه فقط از این منصب بسیار خطیر و مهم، بلکه حتی از مناصبی که به مراتب پایینتر از این منصب بوده است - مثل ریاست جمهوری و دیگر مسؤولیتهایی که در طول انقلاب داشتم - کوچکتر می دانستم.

یک وقتی خدمت امام قدس سره این نکته را عرض کردم که گاهی نام من در ردیف بعضی از آقایان آورده می شود، در حالی که در ردیف آنها نیستم و من یک آدم کوچک و بسیار معمولی هستم.نه این که بخواهم تعارف کنم، الان هم همان اعتقاد را دارم.بنابراین، چنین معنایی اصلا متصور نبود.

البته در آن ساعات بسیار حساسی که سخت ترین ساعات عمرمان را گذراندیم و خدا می داند که در آن شب و صبح شنبه چه بر ما گذشت، برادرها از روی مسؤولیت و احساس وظیفه، با فشردگی تمام، فکر و تلاش می کردند که چگونه قضایا را جمع و جور کنند، مکرر از من به عنوان عضو شورای رهبری اسم می آوردند، که البته در ذهن خودم آن را رد می کردم، اگر چه به نحو یک احتمال برایم مطرح می شد که شاید واقعا این مسؤولیت را به من متوجه کنند.

در همان موقع، به خدا پناه بردم و روز شنبه، قبل از تشکیل مجلس خبرگان، با تضرع و توجه و التماس، به خدای متعال عرض کردم: پروردگارا! تو که مدبر و مقدر امور هستی، چون ممکن است به عنوان عضوی از مجموعه ی شورای رهبری، این مسؤولیت متوجه من شود، خواهش می کنم اگر این کار ممکن است اندکی برای دین و آخرت من زیان داشته باشد، طوری ترتیب کار را بده که چنین وضعیتی پیش نیاید.واقعا از ته دل می خواستم که این مسؤولیت متوجه من نشود.

بالاخره در مجلس خبرگان، بحثهایی پیش آمد و حرفهایی زده شد که نهایتا به این انتخاب منتهی شد.در همان مجلس، کوشش و تلاش و استدلال و بحث کردم تا این کار انجام نگیرد، ولی انجام گرفت و این مرحله گذشت.

من، همین الان خودم را یک طلبه ی معمولی و بدون برجستگی و امتیازی خاص می دانم، نه فقط برای این شغل با عظمت و مسؤولیت بزرگ، بلکه - همان طور که صادقانه گفتم - برای مسؤولیتهای به مراتب کوچکتر از آن، مثل ریاست جمهوری و کارهای دیگری که در طول این ده سال داشتم.اما حالا که این بار را روی دوش من گذاشتند، با قوت خواهم گرفت، آن چنان که خدای متعال به پیامبرانش توصیه فرمود: «خذها بقوة » . (3)

برای این مسؤولیت، از خدا استمداد کردم و باز هم استمداد می کنم و هر لحظه و هر آن، در حال استمداد از پروردگار هستم تا بتوانم این مسؤولیت را در حد وسع خودم - که تکلیف هم بیش از وسع نیست - با قدرت و قوت و حفظ شان والای این مقام، حفظ کنم و انجام بدهم.این، تکلیف من است که امیدوارم ان شاء الله شمول لطف و ترحم الهی و دعای ولی عصر (عج) و مؤمنین صالح باشم. (4)

حضرت امام خمینی قدس سره، با روشن بینی الهی خود، اخلاص و توانایی حضرت آیت الله خامنه ای را در اندازه های رهبری ملت می دیدند و گاه به اشاره و گاه به تصریح این موضوع را مطرح می فرمودند.

حجت الاسلام و المسلمین، مرحوم حاج سید احمد آقا خمینی (ره) نقل می کنند:

وقتی که آیت الله خامنه ای در سفر کره (شمالی) بودند، امام گزارشهای آن سفر را از تلویزیون می دیدند.از آن منظره ی دیدار از «کره » استقبال مردم و با سخنرانیها و مذاکرات خود در آن سفر خیلی جالب بود و امام گفته بودند، الحق ایشان شایستگی رهبری را دارند. (5)

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی نیز یک نمونه دیگر از اشارات حضرت امام را بیان می کنند:

در جلسه ای با حضور سران سه قوه، آقای نخست وزیر (موسوی) و حاج احمد آقا در محضر امام بحث شد.حرف ما با حضرت امام این بود که اگر این قضیه اتفاق بیافتد، (6) ما بعدا با قانون اساسی مشکل داریم، زیرا ممکن است خلاء رهبری پیش بیاید.ایشان گفتند: «خلا رهبری پیش نمی آید و شما آدم دارید.» گفتم: «چه کسی؟» ایشان در حضور آقای خامنه ای گفتند: «این آقای خامنه ای » . (7)

خانم زهرا مصطفوی دختر گرامی حضرت امام (ره) می گویند:

من مدتها قبل از برکناری قائم مقام رهبری شخصا، از محضر امام درباره رهبری پرسیدم و ایشان از آیت الله خامنه ای نام بردند و پرسیدم که آیا شرط مرجعیت و اعلمیت در رهبری لازم نیست، و ایشان نفی کردند و از مراتب علمی ایشان پرسیدم و صریحا فرمودند که (ایشان اجتهادی را که برای ولی فقیه لازم است، دارد) . (8)

در مجلس خبرگان اضطراری، که پس از رحلت حضرت امام (ره) تشکیل شد، بحث روی شورای رهبری بود که هم حضرت آیت الله خامنه ای و هم حجت الاسلام والمسلمین آقای هاشمی رفسنجانی با آن موافق بودند، اما قضای الهی چیز دیگری بود و فضای مجلس خبرگان، گویا به ندای هاتف غیبی، با نام آیت الله خامنه ای معطر گردید و اصرار مقام معظم رهبری در آن مجلس، مبنی بر عدم پذیرش این مسؤولیت، به رغم استدلالهایی که می فرمودند، مقبول نیفتاد و ردای مبارک رهبری امت بر دوش توانای ایشان قرار گرفت.
من مدتها قبل از برکناری قائم مقام رهبری شخصا، از محضر امام درباره رهبری پرسیدم و ایشان از آیت الله خامنه ای نام بردند و پرسیدم که آیا شرط مرجعیت و اعلمیت در رهبری لازم نیست، و ایشان نفی کردند و از مراتب علمی ایشان پرسیدم و صریحا فرمودند که (ایشان اجتهادی را که برای ولی فقیه لازم است، دارد)

بعد از رحلت امام (ره)، در آن روز اول که در مجلس خبرگان شرکت کردند، بنده هم عضو مجلس خبرگان بودم.و بالاخره اسم این بنده ی حقیر به میان آمد و بحث کردند چه کسی را انتخاب کنیم و اتفاق کردند بر این که این موجود حقیر ضعیف را به این منصب خطیر انتخاب بکنند.من فعالیت کردم.مخالفت جدی کردم، نه این که می خواستم تعارف بکنم.خدا خودش می داند که در دل من، در آن لحظات چه می گذشت.

رفتم آن جا ایستادم و گفتم: «آقایان صبر کنید، اجازه بدهید!» - اینها همه ضبط شده و موجود است، هم تصویر و هم صدای آن هست - شروع کردم به استدلال کردن که من را برای این مقام انتخاب نکنید.هر چه اصرار کردم قبول نکردند.هر چه من استدلال کردم، آقایان مجتهدین و فضلاء که در همان جا بودند، استدلالهای ما را جواب دادند.من قاطع بودم که قبول نکنم، ولی بعد دیدم که چاره ای نیست.چرا چاره ای نبود؟ زیرا به گفته ی افرادی که من به آنها اطمینان دارم، این واجب، در من متعین شده بود، یعنی اگر من این بار را برندارم، این بار زمین خواهد ماند، این بود که گفتم قبول می کنم.چون دیدم بار بر زمین می ماند، برای این که بار بر زمین نماند آن را برداشتم.اگر کس دیگری آن جا بود یا من می شناختم که ممکن بود این بار را بردارد و دیگران هم او را قبول می کردند، یقینا من قبول نمی کردم که این بار را بردارم.

بعد هم گفتم: پروردگارا توکل بر تو و خدا هم تا امروز کمک کرد. (9)

در شرایطی خبرگان رهبری، با سرعت و دقت، و استفاده از اشاره های گرهگشای امام راحل و فضای معنوی ایجاد شده توسط مقلب القلوب، اقدام به انتخاب شایسته حضرت آیت الله خامنه ای نمودند و معظم له نیز با توکل به خدای متعال آن را پذیرفتند، که دشمن نقشه های شومی را برای پس از امام پیش بینی کرده بود و در تبلیغات مستمر رادیوها و مطبوعات بیگانگان در مدت چند روزه دوران بیماری حضرت امام، کاملا این امر مشخص بود.

«فاینانشال تایم » چاپ لندن در تاریخ 3 خردادماه 68 «یازده روز پیش از رحلت امام (ره) نوشت:

با رحلت آیت الله خمینی، شکاف بزرگی در راس سیستم سیاسی ایران ایجاد خواهد شد، بیانیه های رسمی و نیز گزارشهای رسانه های خبری ایران، حاکی از آن است که پرکردن این شکاف، امکان پذیر نخواهد بود. (10)

«رادیو بی بی سی » گفت:

خلایی را که درگذشت آیت الله خمینی در سطح رهبری ایران به وجود آورده، مشکل می توان جبران کرد. (11)

«رادیو امریکا» با شادی و شعف اعلام کرد:

مرگ آیت الله خمینی قطعا به بی ثباتی عظیمی در ایران منجر خواهد شد و برخی پیش بینی می کنند که این وضع، احتمالا شعله یک جنگ داخلی را در ایران خواهد افروخت. (12)

اما خوابی که دیده بودند، این بود که گروه های داخلی را به اغتشاش و جنگ داخلی تشویق و ترغیب کنند و از سویی گروهک دست نشانده منافقین، یک تجاوز و جنگ خونین را به کشور تدارک دیده و به علامت آنان وارد معرکه شود.منافقین لحظه رحلت امام (ره) را زمان به قدرت رسیدن خود تلقی کرده و سرکرده آنان در گردهمایی از نیروهای نظامی خود در 7 خردادماه 68 گفته بود:

نیروهای نظامی سازمان، باید برای شرایط مرگ [امام] خمینی آماده باشند.مرگ [امام] خمینی به عنوان بالاترین نقطه آمادگی در مردم ایران، برای استقبال از عملیات نظامی ما خواهد بود [! ! ] . (13)

روزنامه «الشرق الاوسط » که توسط سعودیها منتشر می شود، در 14 خرداد 68 می نویسد:

چریکهای مسعود رجوی که از حمایت عراق برخوردارند، طرحهایی را برای انجام یک تهاجم عمده در طول مرزها به فاصله چند ساعت پس از رحلت آیت الله خمینی، تدارک دیده اند. (14)

بنی صدر خائن و فراری، در مصاحبه با آسوشیتدپرس مدعی شد که:«درگذشت [امام] خمینی، این مساله را محتمل می کند که وی [بنی صدر] بزودی به کشور بازگشته و احتمالا وارد دولت شود» . (15)
حضرت آیت الله خامنه ای، در تشریح و توضیح توطئه دشمنان برای پس از رحلت امام بزرگوار (ره)، به شعور و تقوای مردم و معجزه الهی در خنثی کردن این توطئه ها اشاره می کنند و می فرمایند:
روزنامه «الشرق الاوسط » که توسط سعودیها منتشر می شود، در 14 خرداد 68 می نویسد: چریکهای مسعود رجوی که از حمایت عراق برخوردارند، طرحهایی را برای انجام یک تهاجم عمده در طول مرزها به فاصله چند ساعت پس از رحلت آیت الله خمینی، تدارک دیده اند. (14)
با رحلت امام خمینی (ره) طیف وسیع دشمنان اسلام - که در صفوف مقدم معارضه با جمهوری اسلامی بودند - این امید را پنهان نکردند که جمهوری اسلامی در غیاب پدید آورنده و پروراننده ی خود، نیروی دفاع و رشد را از دست بدهد و چون کودکی بی صاحب، احساس ضعف و درماندگی کند، یا بکلی از پای درآید و یا به ناچار به دامان این و آن پناه برد! در محاسبات تنگ نظرانه ی دشمنان - که همه بی استثنا اسیر محاسبات صددرصد مادی بود و از فهم روابط معنوی و برکات ایمان و تقوا بی نصیبند - نمی گنجد که معجزه ی الهی در طلیعه ی قرن پانزدهم، یعنی حکومت صلاح و دین و حیات دوباره ی ارزشهای اسلامی، آن قله ی مرتفعی باشد که دست آلوده ی بندگان هوا و هوس به آن نرسد و دیپلماسی زر و زور از به دام افکندن آن، عاجز بماند. (16)

حضور ده میلیونی مردم در تشییع بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و هادی و مرشد خود، و انتخاب بموقع و شایسته آیت الله خامنه ای، معجزه الهی را به نمایش گذاشت و دشمن یک بار دیگر ناکام شد.هرچند دشمنان دلخوش کرده بودند که حضرت آیت الله خامنه ای از اداره نظام در میان این همه دشواریها، توطئه ها و خباثتهای جهانی و داخلی، ناتوان مانده و دیر یا زود سکان نظام از دست ولایت فقیه عادل، مجتهد، آگاه، مدیر و مدبر خارج شده و به آرزوی چند ساله خود خواهند رسید! اما گذشت زمان، این دلخوشی را نیز رنگ یاس زد و دوست و دشمن معترف شدند که خلا حضرت امام خمینی (ره) از لحاظ اداره کامل نظام جمهوری اسلامی و حفظ صلابت، اقتدار و عزت آن و مواضع اصولی اش، توسط خلف صالح وی، کاملا پر شده است، که در مباحث آینده به مواردی از این قدرت، درایت و هدایت اشاره خواهیم داشت.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در آیینه کلام حضرت امام خمینی قدس سره

به یقین، گلی را که در بوستان امام خمینی قدس سره پرورش یافته است، کسی بهتر از باغبانش نمی شناسد و عطر کلام او که چنین گلی را پرورش و به انقلاب اسلامی، مسلمانان و مستضعفان جهان هدیه کرده است، شیرینتر و دلنوازتر است و به همین دلیل، در آیینه کلام امام، که به مناسبتهای مختلف، به رغم سیره و روش خود که افراد را در حیاتشان نمی ستودند الا بندرت، برجستگیهای مقام شاگرد صالح خود را بر شمرده اند، به تماشای ویژگیهای علمی و عملی مقام معظم رهبری می نشینیم.
بازوی توانای جمهوری اسلامی و خورشید روشنی بخش آن
این جانب که از سالها قبل از انقلاب با جناب عالی ارتباط نزدیک داشته ام و همان ارتباط...بحمد الله تا کنون باقی است، جناب عالی را یکی از بازوهای توانای جمهوری اسلامی می دانم و شما را چون برادری که آشنای به مسائل فقهی و متعهد به آن هستید و از مبانی فقهی مربوط به ولایت مطلقه فقیه جدا جانبداری می کنید، می دانم، و در بین دوستان و متعهدان به اسلام و مبانی اسلامی از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید روشنی می دهید. (17)
عالم به دین و سیاست و مبارز در خط مستقیم اسلام
خداوند متعال بر ما منت نهاد که افکار عمومی را برای انتخاب رئیس جمهوری متعهد و مبارز در خط مستقیم اسلام و عالم به دین و سیاست هدایت فرمود. (18)
دعوت کننده به صلاح و سداد
اینان [منافقین] آن قدر از بینش سیاسی بی نصیب اند که بی درنگ، پس از سخنان شما در مجلس و جمعه و پیشگاه ملت، به این جنایت دست زدند و به کسی سوء قصد کردند (آیت الله خامنه ای) که آوای دعوت او به صلاح و سداد، در گوش مسلمین جهان طنین انداز است. (19)
سرباز فداکار جبهه های دفاع و خدمتگزار ملت مظلوم
من به شما، خامنه ای عزیز، تبریک می گویم که در جبهه های نبرد، با لباس سربازی و در پشت جبهه، با لباس روحانی، به ملت مظلوم خدمت نموده و از خداوند تعالی، سلامت شما را برای ادامه خدمت به اسلام و مسلمین خواستارم. (20)
معلم آموزنده و خطیب توانای جمعه ها
سربازی فداکار در جبهه جنگ و معلمی در محراب و خطیبی توانا در جمعه و جماعات و راهنمایی دلسوز در صحنه انقلاب هستید. (21)
سازش ناپذیر با دشمنان و رحیم با دوستان
ایشان...به حکم قرآن کریم، اشداء علی الکفار و رحماء بینهم بوده اند. (22)
خدمتگزار صادق
چهار سال صادقانه...خدمت نمود و این پس از خدماتی بود که قبل و بعد از انقلاب انجام داده بود.جزاه الله خیرا. (23)
متفکر و دانشمند
این جانب..با اطلاع از مقام و مرتبت متفکر و دانشمند محترم جناب حجت الاسلام آقای سید علی خامنه ای (ایده الله تعالی) رای ملت را تنفیذ نمودم. (24)
فرزند امام
من آقای خامنه ای را بزرگش کردم. (25)
به جای استاد مطهری
البته باید اشخاصی که هم گوینده هستند، بیایند در دانشگاه و من پیشنهاد می کنم که آقا سید علی آقا بیایند.خامنه ای.شما ممکن است بروید پیش ایشان، از قول من بگویید ایشان بیایند به جای آقای مطهری، بسیار خوب است.ایشان، فهیم است، می تواند صحبت کند، می تواند حرف بزند. (26)
سیره امام (ره) نیز عنایت ویژه معظم له به آیت الله خامنه ای است که یک مورد آن را در این جا نقل می کنیم و در سایر بخشها به تناسب نمونه های دیگر خواهد آمد:
حضرت امام بر اساس تقید به نظم و انضباط در کارها، همان گونه که اشاره شد، همیشه بعد از خلاصه اخبار ساعت هشت صبح را برای انجام کارهای دفتر و مهرکردن قبوض مقرر کرده بودند و تقریبا هیچ گاه تغییری در این برنامه نمی دادند، و حتی در روزهایی که احیانا به دلیل کسالت یا سردی شدید هوا و یخبندان به اتاق کارشان نمی آمدند، ما مجاز بودیم در اتاق زندگی شان مشرف شویم تا به هر صورتی که بود، کارهای دفتر و مراجعین مربوطه، تاخیر و تعطیل نشود و برای این که نظم و وقت به هم نخورد، همان گونه که به مناسبت دیگر معروض شد، اگر هم مساله خاصی را پیش بینی می کردند که مانع از حضور بموقعشان باشد، از روز قبل خبر می دادند.
بعد از اتمام این بخش از کارها، برنامه عقد و سپس دستبوسی انجام می گرفت و بعد از آن، اگر ملاقات خصوصی برای مسؤولان و شخصیتهای مختلف پیش بینی شده بود، انجام می شد.با این همه، چند برنامه استثنایی نیز اتفاق افتاد که حضرت امام دستور دادند کل برنامه ها تاخیر شود که یکی از آنها موردی بود که در فصل چهارم ذکر شد (27) و مورد دیگر، مربوط به حضرت آیة الله خامنه ای بود که وقتی حضرت امام مطلع شدند ایشان اول وقت، یعنی در ساعت هشت برای ملاقات در دفتر حضور یافته اند، دستور دادند شما کارهایتان را بگذارید برای بعد و بدین ترتیب، برخلاف معمول، اول ملاقات حضرت آیة الله خامنه ای انجام شد و بعد از آن، ما مشغول کارمان شدیم.
در آن زمان، ما متوجه دلیل این امتیاز و عنایت ویژه حضرت امام نسبت به آیة الله خامنه ای نبودیم، ولی دیری نپایید که با مرور زمان، نمونه ای دیگر از آینده نگری و ژرف اندیشی امام نمودار شد. (28)
ویژگیهای مقام معظم رهبری و انتخاب شایسته خبرگان در کلام آیات عظام و حجج اسلام

آیت الله العظمی اراکی (رحمة الله علیه) در پیامی به مقام معظم رهبری فرمودند:
انتخاب شایسته حضرت عالی به مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران، مایه دلگرمی و امیدواری ملت قهرمان ایران است. (29)
آیت الله العظمی بهاء الدینی (رضوان الله علیه) :
...از همان زمان، رهبری را در آقای خامنه ای می دیدم، چرا که ایشان ذخیره الهی برای بعد از امام بوده است.باید او را در اهدافش یاری کنیم.باید توجه داشته باشیم که مخالفت با ولایت فقیه، کار ساده ای نیست.هنگامی که میرزای شیرازی بزرگ، مبارزه با دولت انگلستان را از طریق تحریم تنباکو آغاز کرد، یک روحانی با او مخالفت کرد و میرزا با شنیدن مخالفت او، وی را نفرین کرد.همان نفرین باعث شد که نسل او از سلک روحانیت محروم شوند.پسر جوانش جوانمرگ شد و حسرت داشتن فرزند عالم به دل او ماند. (30)
آیت الله مهدوی کنی، درباره انتخاب خبرگان رهبری گفته اند:
این الهامی بود از الهامات الهی و هدایتی بود از هدایت معنوی روح حضرت امام (رضوان الله علیه) که هنوز این ملت را رها نکرده و این رحمتی بود از طرف خداوند که در کوران این مصیبت جانکاه، با تعیین آیت الله خامنه ای که از یاران صدیق امام و از یاران خوشنام و خوش سابقه بوده و مجتهد و عادل است، به عنوان رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران، آرامشی توام با اعتماد و اطمینان بر کشور و امت فداکار حاکم گردید. (31)
آیت الله خزعلی:

انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی، که فردی پخته و عالم و با سیاست و مدبر می باشد، در خارج دشمنان را در سکوت و ابهام فرو برد و در داخل، آرامش فراهم ساخت. (32)
آیت الله مشکینی، ریاست مجلس خبرگان رهبری:

...حضرت مستطاب آیت الله حاج سید علی خامنه ای - مد ظله العالی - واجد مقام فقاهت و اجتهاد و قدرت استنباط احکام شرعیه که تصدی مقام معظم رهبری بدان نیازمند است، می باشد، چنانچه معظم له حائز سایر شرایط ولایت است. (33)
آیت الله فاضل لنکرانی، مرجع تقلید:

بنده به عنوان کسی که هم عضو مجلس خبرگان هستم و هم این که آشنایی با آیت الله خامنه ای دارم، عرض می کنم که ایشان اهل نظر و اهل اجتهاد هستند.بیست سال پیش وقتی در مشهد، در مسجد گوهرشاد با ایشان برخورد کردم، آن موقع ایشان از مدرسین محترم مشهد بودند.پرسیدم چه چیزی تدریس می کنید، فرمودند: مکاسب.مکاسب از مهمترین و مشکلترین کتب علمی ماست.به نظر من ایشان یک فقیه و یک مجتهد است.کسی که در سالهای طولانی در جهان سیاست، استادی چون امام امت داشته است و خودش نیز دارای استعداد سرشار است، چنین فردی دارای مقامات بلندی از درک سیاسی است.دوران هشت ساله ریاست جمهوری ایشان، یک شاهد قوی برای مطلب است.سفرهایی که ایشان به کشورهای خارج داشته اند، به عنوان یک سیاستمدار در صحنه های سیاسی جهان درخشیده است. (34)
آیت الله جوادی آملی، مدرس حوزه علمیه قم:

اجتهاد و عدالت حضرت آیت الله جناب آقای حاج سید علی خامنه ای - دامت برکاته - مورد تایید می باشد.لازم است امت اسلامی - ایدهم الله - در تقویت رهبری معظم له در بذل نفس نفیس، در هیچ گونه نثار و ایثار دریغ نفرمایند. (35)
آیت الله ابراهیم امینی، مدرس و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

حضرت آیت الله خامنه ای - دامت برکاته - در فقاهت و اجتهاد، به مرتبه ای است که برای تصدی مقام ولایت و رهبری، صلاحیت کامل دارد. (36)
آیت الله مومن، عضو مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزه علمیه قم:

هنگام رای گیری در مجلس خبرگان برای رهبری حضرت آیت الله خامنه ای - دامت برکاته - اجتهاد معظم له با قیام هیات شرعیه نزد این جانب ثابت بود، ولی بعدا به واسطه حضور در جلسات مباحثه فقهی، شخصا به اجتهاد ایشان پی بردم و اکنون شهادت می دهم که معظم له، مجتهدی عادل و جامع الشرایط می باشد. (37)
آیت الله امامی کاشانی:

آیت الله خامنه ای به تمام رموز سیاست و حکومت آگاه بوده و شخصی با ورع، با تقوا، محبوب، مخلص، عالم و دارای بنیه فقهی هستند. (38)
آیت الله یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان:

حضرت آیت الله حاج سید علی خامنه ای، رهبر انقلاب جمهوری اسلامی ایران - دام ظله الشریف - فقیهی والا مقام و مجتهدی عالی مقام هستند که بر علوم مؤثر در استنباط، تسلطی بسیار بالا دارند.زاید بر لغت، ادبیات، اصول، حدیث و تفسیر، حتی در رجال و درایه که در استحکام فتوا نقشی بسزا دارد، خود استاد و عالمی هستند. (39)
آیت الله مصباح یزدی، مدرس حوزه علمیه قم:

من اگر بخواهم درباره شخص ایشان و ویژگیهایی که خدای متعال به ایشان عطا فرموده و امتیازاتی که به ایشان لطف کرده، صحبت کنم، حقش را نمی توانم ادا کنم، ولی در چند جمله کوتاه عرض بکنم که، ایشان فقاهت را توام با تقوا، تیزهوشی و فراست را توام با بردباری و سعه صدر، مدیریت را همراه با تعبد و پایبندی به اصول و مبادی اسلامی، فکر روشن و ثاقب و درنشان را با دوراندیشی و تشخیص مصالح دراز مدت امت اسلامی، حزم و احتیاط را توام با شجاعت و شهامت، بهره مندی از علوم مختلف اسلامی را همراه با ذوق و گرایشهای هنری اصیل، اعتماد به نفس را همراه با توکل بر خدای متعال، تلاش و جدیت و نظم و برنامه ریزی را توام با توسل به ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و ائمه اطهار، و در یک کلمه، همه شرایط و مزایای مدیریت را با روح عبادت و بندگی و اخلاص جمع می کند. (40)
آیت الله حائری شیرازی، امام جمعه شیراز:

آیت الله خامنه ای، صالحترین فرد برای رهبری هستند. (41)

آیت الله خامنه ای علاوه بر تمام ویژگیها، یک عالم آگاه به مسائل اسلامی است و از سیاست و درایت خاصی برخوردار است. (42)
آیت الله یوسف صانعی، مرجع تقلید:

آیت الله خامنه ای، نه تنها مجتهد مسلم می باشد، بلکه فقیه جامع الشرایط واجب الاتباع می باشد. (43)
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی، دست آوردی عظیم و نشات گرفته از رهنمودهای حضرت امام است... ایشان با اکثریت خیلی بالایی در جلسه خبرگان رای آوردند.انصافا رای بجایی هم بود و نقطه مهمی که فکر می کنم برای ما اهمیت دارد، آشنایی ایشان با مسائل کشور است.از همه صلاحیتها، نظیر مبارز بودن، عالم بودن، داشتن عدالت و غیره که بگذریم، یک کسی که ده، دوازده سال در کوران مسائل کشور بوده و الآن ایشان جزئیات امور مملکت را می داند.برای ایشان الآن همه چیز نقد است.معنای رهبری هم همین است که بتواند با اطلاعات قبلی خودش نظر بدهد و سیاستی را که بخواهد، تعیین کند.من کاملا راضی هستم، یعنی وقتی به وجدانم مراجعه می کنم، می بینم ما هیچ راهی بهتر از آنچه انجام شد، نداشتیم.هر فرض دیگری، یعنی اگر شورا داشتیم، یک سری مشکلات به وجود می آمد.اگر فرد دیگری هم به غیر از آیت الله خامنه ای می آمد، دچار مشکل می شدیم...خداوند ما را هدایت کرد. (44)

و در جای دیگر اشاره دارند که:

راه امام، با انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی، بیمه و تضمین گردید. (45)
حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد آقا خمینی (ره) :

حضرت امام بارها از جناب عالی به عنوان مجتهدی مسلم و بهترین فرد برای رهبری نام بردند. (46)

انتخاب شایسته و بسیار خداپسندانه حضرت عالی، باعث شادی تمام دوستداران اسلام و انقلاب اسلامی در جهان گردید.حضرت عالی از چهره های درخشان انقلاب اسلامی ایران بوده و همواره مورد تایید و تکریم امام عزیزمان بوده اید. (47)
حجت الاسلام و المسلمین واعظ زاده خراسانی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:

با توجه به معلومات فقهی و اصولی، و ذوق و سلیقه وی در استنباط احکام الهی و بخصوص در مورد حوادث مستحدثه و مسائل مبتلا به عصر حاضر، ایشان فقیه برجسته ای است و بر بسیاری از معاصران خود برتری دارد. (48)

وی با روش نویسندگی و تحقیق و نگارش روز، کاملا آشنا و دارای مطالعات فراوانی است، و بسیار شیوا و سنجیده سخن می گوید و می نویسد، و در این دو فن، از هرگونه اغراق، غموض، شذوذ و انحراف مبراست.تاکنون مقالات و کتبی چند و سخنرانیهای فراوان داشته اند.طرحهای مختلف تحقیقاتی از قبیل دایرة المعارف فقهی، مرکز تحقیقات فقهی - کلامی، مجمع جهانی تقریب، کمیته فقهی مسائل مستحدثه، مؤسسه کامپیوتر و سایر طرحها و مؤسسات تحقیقات را تاسیس و هدایت کرده اند.این همه برای اثبات روش و گرایش وی کافی است. (49)

وی برخلاف برخی از روشنفکران، در عین علاقه به وحدت اسلامی و توجه به جهان اسلام و دلسوزی برای عامه مسلمانان - که تشکیل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شاهد آن است - ذاتا به اهل بیت عصمت و طهارت و توسل به آنان، و زیارت قبور و نشر معارف و علوم ایشان، علاقه مند و برای اشاعه ولایت و محبت اهل بیت ( علیهم السلام) در بین مسلمین جهان، بسیار اصرار دارند. (50)
حجت الاسلام و المسلمین عبد الرضا ایزدپناه، سردبیر مجله حوزه:

هنگامی که آیت الله خامنه ای درس مکاسب و رسائل و بعدها درس کفایه را در حوزه شروع کردند، در مدتی کوتاه، درسهای ایشان در زمره بهترین درسهای حوزه قرار گرفت.حقیر در درس کفایه ایشان شرکت می کردم.برخی درس کفایه معظم له را از درسهای اساتیدی که چندین دوره کفایه گفته بودند، رساتر و بهتر می دانستند.با دقتی خاص به مطالب نگاه می کردند و با تسلطی اعجاب برانگیز، نظریات مرحوم آخوند - صاحب کفایه - را نقد می کردند. (51)

ایشان در مسجد کرامت، نماز جماعت می خواندند.جمعیتی عظیم از دانشگاهیان، بازاریان و طلاب در این نماز شرکت می کردند. پررونق ترین مساجد آن روز مشهد، به پای جمعیت این مسجد نمی رسید.آن هم جمعیتی که بیشتر آنان، جوانان و تحصیل کرده ها بودند.ایشان همگان را به نماز توجه می دادند و تشنگان معارف ناب محمدی صلی الله علیه و آله سلم را سرمست می کردند. الت خاص و روح وصف ناپذیری بر آن مسجد حاکم بود. (52)
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، مسؤول ستاد اقامه نماز:

در زمان طاغوت، ایشان سفری با قطار داشتند، به من فرمود: چون توقف کامل قطار سبب قضا شدن نماز می شد، من از پنجره قطار بیرون پریدم تا نمازم قضا نشود. (53)

ساده زیستی، وارستگی و قناعت ایشان از نوع زندگی ایشان پیداست.حجت الاسلام و المسلمین قرائتی می گوید:

برای عقد دخترم به منزل شخصی ایشان رفتیم.فرش قالی خانه آقا، نخ نما شده بود. (54)
یکی از قاریان کشور:

سالهاست که قاریان، حافظان، متولیان کارهای قرآنی و اساتید قرآن، در ماه مبارک رمضان به حضور مقام معظم رهبری می رسند که معمولا دو ساعت پیش از افطار، مجلس شروع شده و تا افطار ادامه می یابد.گاهی حدود پنج ساعت می نشینند و قرآن استماع می کنند.انسان وقتی علاقه وافر ایشان به قرآن و التذاذ روحی معظم له را از استماع قرآن می بیند، این آیه به ذهنش می آید که:

«انما المؤمنون الذین اذا ذکر الله وجلت قلوبهم و اذا تلیت علیهم ایاته زادتهم ایمانا» (55)

ایشان نقش محوری در بسط فرهنگ قرآنی در جامعه داشته و دارند و تلاش بی وقفه معظم له که در راه توسعه فرهنگ قرآنی، به قدری است که ما الآن شاهدیم چگونه آموزش قرآن در جامعه بسط پیدا کرده و قاریان ممتاز و فراوانی در سطح دانشگاهیان، دانش آموزان و حتی خردسالان داریم. (56)

آینده نشان داد که حقیقتا خبرگان رهبری، به هدایت خداوند و رهنمودهای حضرت امام قدس سره برترین و صالحترین را انتخاب کرده است و راه امام در وجود رهبری ایشان تداوم یافت و بیمه شد.پیامها و بیانات معظم له، نقطه امید دشمن را کور و امیدهای ملت بزرگ ایران را شعله ورتر کرد.فریاد رسای ملت که خطاب به امریکای جنایتکار فرود می آید، بخوبی نشان از تداوم راه امام دارد.

پی نوشت ها:

1- حدیث ولایت، ج چهارم، ص 238.

2- حدیث ولایت، ج دوم، ص 41.

3- سوره ی اعراف، آیه ی 145.

4- حدیث ولایت، ج اول، صفحه های 182 و 183.

5- روزنامه رسالت 16/3/68.

6- قضیه مورد اشاره، عزل آقای منتظری از قائم مقامی رهبری توسط حضرت امام خمینی قدس سره بود.

7- روزنامه جمهوری اسلامی 20/3/68.

8- پیشین 2/9/76.

9- روزنامه جمهوری اسلامی 24/9/73.

10- مجله پاسدار اسلام، ش 91.

11- روزنامه رسالت 16/3/68.

12- ویژه نامه جمهوری اسلامی 21/4/68، ص 40.

13- مجله پاسدار اسلام، ش 91، ص 48.

14- ویژه نامه جمهوری اسلامی 21/4/68، ص 40.

15- پیشین.

16- روزنامه اطلاعات 15/4/68.

17- صحیفه نور، ج 20، ص 173.

18- پیشین، ج 15، ص 179.

19- پیشین ص 41.

20- پیشین.

21- پیشین.

22- پیشین، اولین حکم تنفیذ ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای 17/7/60.

23- پیشین، حکم تنفیذ دومین دوره ریاست جمهوری 12/6/64.

24- اولین حکم تنفیذ ریاست جمهوری 17/7/60.

25- صحیفه نور، ج 15، ص 139.

26- پیشین، ج 7، ص 103.

27- این مورد، مربوط به ملاقات چهار تن از معممین سالخورده است.

28- محمد حسن رحیمیان، در سایه آفتاب، ص 190.

29- روزنامه جمهوری اسلامی 22/3/68.

30- کتاب آیت بصیرت، صفحه 131.

31- روزنامه رسالت 23/3/68.

32- پیشین.

33- درر الفوائد فی اجوبة القائد آیت الله العظمی خامنه ای، ص 10.

34- روزنامه رسالت 22/3/68.

35- درر الفوائد فی اجوبة القائد، ص 19.

36- پیشین ص 21.

37- پیشین ص 23.

38- نسل کوثر، ص 88، مصاحبه با مرکز تحقیقات اسلامی سپاه 6/11/72.

39- درر الفوائد فی اجوبة القائد، ص 15.

40- نسل کوثر، ص 87.

41- روزنامه رسالت 30/3/68.

42- نسل کوثر، ص 88.

43- درر الفوائد فی اجوبة القائد، ص 17.

44- روزنامه اطلاعات 20/3/68.

45- روزنامه رسالت 23/3/68.

46- روزنامه رسالت 16/3/68.

47- پیشین.

48- نسل کوثر، ص 88.

49- پیشین.

50- پیشین، ص 94.

51- پیشین، ص 89.

52- پیشین، ص 91.

53- پیشین.

54- پیشین، ص 92.

55- سوره انفال آیه 2.

56- نسل کوثر، ص 90.

نام:
ایمیل:
نظر: