روزنامه کیهان **
دولت تغییر رویه دهد مردم برج عاجنشینی را نمیپسندند
یک روزنامه حامی دولت تاکید کرد مردم رفتارها و تصمیمهای دولت در اداره کشور را نمیپسندند.
جهانصنعت در یادداشتی خاطرنشان کرد: روحانی در اظهارات اخیر خود بر دو نکته مهم تاکید کرد؛ نخست ایستادگی در برابر مشکلات و دیگری تلاش برای وفاق ملی. تا اینجای کار، روحانی دریافته که اوضاع بسیار سختی در پیش دارد. روحانی تلاش کرد بدون اغراق سخن بگوید و از همه مردم بخواهد که در پشت دولتش قرار بگیرند تا او بتواند با عبور از مشکلات، به روزهای شیرین برسد.
اعتراض و انتقادها نشان میدهد که حداقل بخشی از مردم رفتارها و تصمیمهای دولت را در اداره کشور نمیپسندند و بر این باورند که مدیران و تصمیمگیران دولتی باعث و بانی نابسامانیهای اقتصادی و اجتماعی بودهاند. مسئله دیگر آن است که از نظر برخی کارشناسان و مردم دولت در برج عاج نشسته و از موضع بالا با مردم سخن گفته است. در تمامی مصاحبههای اختصاصی که اتفاقا بسیار بیشتر از مصاحبههای عمومی بوده حسن روحانی به صورت متکلم وحده با مردم سخن گفته و اوضاع را چنان تشریح کرده که انگار هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد یا مشکلات توسط مردم و رسانهها بزرگنمایی شده است.
در آخرین نمونه، حسن روحانی در گفتوگو با رضا رشیدپور مصاحبهای تبلیغاتی انجام داد که اعتراض بسیاری از صاحبنظران و فعالان ارشد اقتصادی را برانگیخت. آقای رئیسجمهور هماکنون در تنگنا قرار گرفته و به دولت خود دستور میدهد که به مردم و شهروندان نزدیک شوند و حرفهایی بزنند که همگرایی میان دولت و مردم تقویت شود. آیا همین روال از ابتدای دولت دوازدهم وجود داشته است؟ آیا روحانی در دولت گذشته خود برای نزدیک شدن به خواستها و مطالبات مردم همینگونه صریح و شفاف سخن گفته بود؟ پس چرا ایشان و همکارانشان با لحنی توهینآمیز یا حداقل تحکمآمیز با نمایندگان افکار عمومی و مردم سخن گفته بودند؟ آیا روحانی و همکارانش این سخن اعتراضی مردم را نشنیدهاند که جای دولت و مردم عوض شده و دولت از مردم طلبکار شده است؟ آیا واقعا روحانی به حرفهایی که زد اعتقاد دارد؟
جنگ خیابانی راه انداختید و تظاهر به وحدت میکنید؟!
همکار سابق نشریات اصلاحطلب تصریح کرد دعوت اصلاحطلبان به دور از صداقت و خلاف عملکرد گذشته آنهاست مگر اینکه مسئولیت بیمبالاتی گذشته را برعهده بگیرند.
داریوش سجادی مینویسد: اظهارات آشتیجویانه و وحدتطلبانه اخیر
حسن روحانی در میانه نابسامانی اقتصادی، واکنشهای قابل انتظاری را همراه داشت که در جای خود حائز آسیبشناسی است. از جمله دو نفر از منسوبان احزاب اصلاحطلب از موضعی نقادانه اظهارات روحانی را به چالش کشیده و اولی ابراز داشته؛ «اگر بنا باشد کنار هم باشیم و بایستیم، چگونه میتوان این فرآیند را آغاز و به انجام رساند؟ این راهحل، لوازمی دارد. به نظر من اینجا مسئولیت برعهده رهبری است.» دومین اصلاحطلب نیز فرموده؛ «مشکلات اقتصادی فعلی مردم و منافع کلان ملی کشور دو قربانی اصلی هستند که ریشه در فقدان وحدت و انسجام و اجماع داخلی دارد. اگر پنج سال اخیر را به جای تمرکز بر سیاست خارجی و حوزه اقتصادی، قدری از این توجه معطوف به حل سیاست داخلی و کاهش تنشها میشد، به طور قطع امروز وضعیت بهتری داشتیم. زیرا ریشه بخش مهمی از مشکلات خارجی و اقتصادی در بحران سیاست داخلی است».
هر چند بیتالغزل هر دو اظهارنظر و بلکه دیگر اظهارات اصلاحطلبان ناظر بر لزوم وحدت و همگرائی ملی بین جناحهای سیاسی کشور است اما از یک منظر واقعبینانه چنین «غایت مطلوبی» به دلیل فقد «دلالت مسموعی»، قابل تحصیل و منشا تاثیر نمیتواند باشد.
پیش نیاز «تحصیل اتحاد» مرهون یافتن ریشههای افتراق است. جویندگان اتحاد موظفند ابتدا بسترسازان افتراق را آسیبشناسی کنند تا در ادامه بتوانند همدلی در کشور را همسرائی کنند. متاسفانه مقدرات «کشور و ملت» طی 7 سال گذشته کماکان و به شکلی عمیق، متاثر از تراژدی 88 باقی مانده در ترشابه این زخم ناسور کماکان ترشح میکند.
صورت قضیه ساده و در عین حال جدی است؛ درست یا غلط در 88 نتیجه انتخابات نزدیک طرف مورد تردید قرار گرفت. مشکل از آنجا آغاز شد و عمق و پهنا گرفت که سران معترضین در یک بیمبالاتی و بیتدبیری آشکار، موضوع مناقشه را از یک اختلاف حقوقی به یک جنگ و رویاروئی خیابانی سوئیچ کردند!
قدر مسلم وقتی ماهیت مناقشه به تراز جنگ ارتقا یافت و شعار «ما بچههای جنگیم- بجنگ تا بجنگیم» مطرح شد، از این لحظه به بعد لوازم و قواعد یک رقابت جنگی بین طرفین منازعه حاکم شد.
با این اوصاف بقیه ماجرا تلخ و اجتنابناپذیر بود مبنی بر آنکه اصلاحطلبان آن جنگ خیابانی را باختند و نظام بر ایشان فائق شد.
تبعات چنین فرجام نامیمونی آن است که اصلاحطلبان از 88 همان نفرت و غیظ و کینه و خشم انباشته مناسبات خود با حکومت را عهدهداری میکنند و براین منوال هر وحدتی جنبه صوری داشته و فاقد ضمانت اجرا است مگر آنکه اصلاحطلبان بتوانند مسئولیت بیمبالاتی خود در 88 را برعهده گرفته، آنگاه سازشی را که میتوانستند در 88 با نظام محقق کنند اکنون و با تاخیری 7 ساله عملیاتی کنند.
مشکل از دیوید اسمیت است نه آدام اسمیت؛ آقای زیباکلام
زیباکلام میگوید آدام اسمیت هم نمیتواند کاری برای اقتصاد انجام دهد.
این پوپولیست همه فن حریف و هیچ کاره که با وجود بیسوادی در همه حوزهها اظهارنظر میکند، اینبار از موضع کارشناس اقتصادی در روزنامه آفتاب یزد نوشت: سؤالم از افرادی که تیم اقتصادی دولت را نقد میکنند این است که مشخصاً کدام بخش از سیاستهای این اعضای کابینه بوده که باعث به وجود آمدن این مشکلات اقتصادی شده است؟ چه باید انجام میدادند که نکردند و کدام تصمیمشان تاثیرات مخرب ماندگار بر جای گذاشته است؟
وی میافزاید: من تا به امروز ندیده و نخواندهام که این افراد همیشه منتقد دست روی یک سیاست مشخص بگذارند و بگویند که این سیاست این فرد باعث به وجود آمدن این بحران ارزی شده و در واقع تنها به متهم کردنهای کلی و ابراز گلایه بدون ذکر دلیل و جزئیات بسنده میشود.
بنده معتقدم که هیچ تغییری یا هیچ بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور به وجود نمیآید. دلیل هم این است که این مسائل اقتصادی که به وجود آمده است به خاطر سوءمدیریت و نحوه عملکرد کرباسیان و سیف نیست.
زیبا کلام مدعی شد: اگر به جای ولیالله سیف، آدام اسمیت هم بود وضع اقتصادی فرقی نمیکرد. اگر به جای این تیم اقتصادی، کینز و ریکاردو هم بودند نمیتوانستند در این شرایط معجزه کنند. اگر به دلیل تحریمها، خریداران نفت از ایران نفت نخرند سیف و کرباسیان چه کاری میتوانند انجام دهند.
البته زیباکلام تجاهل میکند یا واقعا سواد رسانهای ندارد اگر نه صاحبنظران اقتصادی بسیاری، بارها ضمن نقد رویههای اقتصادی دولت، راهحلهای روشن و دقیق و اجرایی ارائه کردند. فقط در حد چند خط که زیباکلام را ساکت کند، باید یادآوری کرد مرحوم هاشمی دو سال پیش تصریح کرد «دولت میتوانست با 20 درصد نقدینگی سرگردان موجود، به اقتصاد رونق بدهد».
اما فارغ از انواع و انبوه راهکارهای اقتصادی موجود، باید در حد پاسخ به زیباکلام نوشت که او چند روزی است ژست منتقد و مطالبهگر نسبت به دولت میگیرد و روحانی را تخطئه میکند. حال آن که راه بیراهه و بنبست اعتماد به شیطان بزرگ و مسائل گذشته 5 ساله کشور را امثال خود وی پیش پای دولت گذاشتند و عواقب این وسوسه ضدعقل، خود همین قماش روشنفکر مآبانه هستند. در حقیقت آدرس غلط درباره برجام وضع انگاشتن نقشه قبلی دشمن باعث فرو رفتن دولت در باتلاق فعلی شد. در واقع در حالی که دشمن در حال تدارک شبیخون اقتصادی بود، قطاری از شبه روشنفکران و رسانههای هماهنگ با موج دشمن، آدرس آشتی، مسالمت و گشایش اقتصادی میدادند.
اما درباره آخرین استدلال زیباکلام گفتنی است دولت در 3 سال پس از اجرای برجام با افتخار اعلام کرده که فروش نفت را دو برابر کرده است. تحریمهای نفتی هم که آمریکا دنبال آن است، از آبانماه به بعد میخواهد اعمال شود هر چند که منابع غربی در عملی شدن آن تردیدهای جدی دارند. با این وصف، آشفتگی اقتصادی و تورمهای 35 تا 130 درصدی که از یکسال قبل (خردادماه 96 به بعد) در بازارهای مختلف رخ داده نمیتوان به تحریمهای نفتی و نخریدن آن نسبت داد. بلکه با نسخهپیچی آلفرد جانسون و یا دیوید اسمیتهای ایرانی ارتباط دارد که حتما امثال آدام اسمیت را هاج و واج میکند.
چند سال پیش در اوج هیجان برجام با اشاره به تئوریپردازیهای خود، با نوعی خود شگفتی آمیخته با توهم گفته بود حیف که در آمریکا و انگلیس نیستم و اسم من به جای صادق زیباکلام، آلفرد جانسون یا دیوید اسمیت نیست و گرنه، تئوریهایم را روی هوا میزدند، یادتان که هست آقای زیباکلام!
عکس یادگاری با شهید بهشتی آشوبافکنی به همراه قاتلان او!
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون نسبت به فقدان و جای خالی شهید بهشتی ابراز تاسف کرد.
عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات ضمن مقاله کوتاهی در روزنامه زنجیرهای اعتماد، تحت عنوان «جای خالی بهشتی» مینویسد: هفتم تیر یکی از تلخترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی است. روزی که کشور از وجود مرحوم دکتر بهشتی که نقش بسزایی در ساختار سیاسی کشور داشت، محروم شد. اگر بخواهیم تاثیر مرحوم دکتر بهشتی در اداره کشور در آن روزها را ارزیابی کنیم خواهیم دید که این حرکت منافقین کوردل به کشور، نظام و انقلاب ضربه زد. فقدان چهره ارزشمندی مانند «بهشتی جزو مواردی است که تا امروز جبران نشده و جبران نمیشود. هرچند این ضربه بسیار تلخ و دردناک بود و پس از بهشتی کشور با چالشهای جدی رو به رو شد اما خوشبختانه به برکت وجود حضرت امام، منافقین در رسیدن به اهداف ناکام ماندند. امروز جای خالی بهشتی در مناسبات داخلی و خارجی به شدت احساس میشود. اگر بهشتی که جهانبینی بسیار روشنی داشت در این روزها بود، بسیاری از مشکلاتی که امروز با آنها درگیر هستیم رخ نمیداد. باید توجه داشت که اقدام منافقین مبنی بر حذف دکتر بهشتی سبب اتحاد و همبستگی بیشتر مردم در آن روزهای پرالتهاب شد. جنایت منافقین سبب شد تا مردم توجه بیشتری به همدلی و همنوایی داشته باشند تا جایی که اگر اختلافنظر اندکی میان جریانهای وفادار به انقلاب و نظام وجود داشت به دلیل حفظ منافع ملی از این اختلافات چشمپوشی کنند.
آنچه در این نوشته مکتوم مانده و جای پرسش است، نسبت قاتلان جنایتکار شهید بهشتی با طیفی از افراطیون مدعی اصلاحات است. سازمان تروریستی منافقین که به خدمت سازمان سیا و استخبارات درآمد، عامل اصلی این جنایت تروریستی بود و در سبعیت و سرسپردگی آن کمترین تردیدی وجود ندارد. با این وصف، افراطیون مدعی صلحطلبی و برخی دستاندرکاران راه کج کرده مجمع روحانیون باید پاسخ دهند که چگونه در فتنه و آشوب سال 78 و سپس به طور صریحتر در فتنه و آشوب سال 88، با این سازمان تروریستی وابسته هم اردوگاه شدند و بر خفت زمینهسازی برای حرمتشکنی روز قدس، هتاکی به ساحت امام حسین(ع) تن دادند؟ به راستی اگر آیتالله شهید بهشتی به شهادت نمیرسید، شیطان بزرگ را منجی اقتصاد ایران و شریک مطلوب سیاسی و اقتصادی - آنگونه که اصلاحطلبان وانمود کردند - معرفی میکرد؟ یا میپذیرفت با جماعتی هم اردوگاه شود که آشوب خیابانی راه انداختند، روز قدس را به استهزا گرفتند، شعار «اصل نظام نشانه است»، و «نه به جمهوری اسلامی» سر دادند و مورد تشویق و حمایت آمریکا و انگلیس و اسرائیل قرار گرفتند؟! بهشتی به خاطر اختلاف حاضر میشد دعوت به آشوب خیابانی و نپذیرفتن قانون کند، چنانکه امثال خاتمی و برخی دیگر از اعضای مجمع روحانیون کردند؟!
خیمه شب بازی تروریستها در پاریس دهنکجی فرانسه به FATF
سازمان تروریستی منافقین در سالگرد جنایتهای زنجیرهای خود در تیر ماه 60، اقدام به برگزاری میتینگ در پاریس کرد.
مجوز دولت فرانسه به این سازمان تروریستی و شرکت برخی سناتورهای فرانسوی و مشاور و وکیل ترامپ (رودی جولیانی و نیوت کینگریچ) در حالی است که فرانسه در کنار آمریکا و انگلیس و آلمان، برای الحاق ایران به FATF (کارگروه مبارزه با تأمین مالی تروریسم) یقهدرانی میکنند.
در نشست سازمان منافقین، برخی مقامات سابق اروپایی و آمریکا نیز حضور داشتند و به روال 37 سال گذشته، بر عقدههای ناگشوده براندازی جمهوری اسلامی تأکید شد.
مجوز برگزاری میتینگ به یک سازمان تروریستی ورشکسته که 17 هزار شهروند ایرانی را در سلسله عملیات تروریستی ترور کرده، گویاترین و تازهترین سند درباره دروغ بودن ادعای مبارزه با تروریسم و تشکیلاتی مانند FATF است. چگونه دولتهای غربی حامی تروریستها میتوانند مدعی مبارزه با تروریسم باشند و از ایران هم بخواهند که به خردهفرمایشهای آنان تن دهد.
اکنون حجت بر توجیهکنندگان الحاق به FATF و ملحقات آن در ایران تمام شده است و اگر تا دیروز میشد توجیهات این جماعت را حمل بر ساده دلی و نادانی و بیخبری کرد، اکنون نمیتوان حکمی جز وطنفروشی و خیانت درباره این جماعت صادر کرد.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
* سفیر آمریکا در استونی در پایان ماه میلادی جاری در اعتراض به اظهارنظرهای «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا، درباره اتحادیه اروپا از سمت خود استعفا خواهد داد. به گزارش بیبی سی، «جیم ملویل»، سفیر آمریکا در استونی، از سال 94 در این سمت مشغول به کار بود. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تایید این خبر گفت: «جیم ملویل، سفیر آمریکا در استونی، از تصمیم خود برای استعفا پس از 33 سال خدمت عمومی، خبر داد.» ملویل در حساب شخصی خود در شبکههای اجتماعی نوشت در پی اظهارنظرهای ترامپ تصمیم به استعفا از شغل خود گرفته است. اشاره ملویل به گفتههای ترامپ مبنی بر آن است که اروپا «میخواهد از آمریکا سوءاستفاده کند» و «ناتو به بدی نفتا است.» ملویل سومین سفیر آمریکاست که در یکسال اخیر پیش از موعد مقرر از سمت خود استعفا میدهد.
* جنبش اسلام گرای تونس (اخوان المسلمین تونس) ضمن محکوم کردن درخواستهای لغو حج بنابه دلایل سیاسی و اقتصادی، بر روابط مستحکم میان این کشور و عربستان تاکید کرد. به گزارش بخش عربی خبرگزاری آناتولی ترکیه، جنبش اسلام گرای النهضه در تونس شامگاه جمعه با انتشار بیانیه کوتاهی در (AA) پایگاه اینترنتی خود، درخواستهای اخیر در این کشور که با توجیههای سیاسی و اقتصادی شهروندان را به عدم ادای فریضه حج تشویق میکند و خواستار لغو حج و صدور فتوای ابطال آن میباشد را محکوم کرد. براساس این گزارش، جنبش النهضه در بیانیه خود این مسئله را دارای ابعاد ایدئولوژیک و اهداف شخصی دانست که روابط مستحکم میان تونس و عربستان سعودی را مختل میکند. «فاضل عاشور»، رئیس اتحادیه ائمه جمعه تونس ضمن درخواست از مفتی این کشور برای لغو حج امسال به دلیل وضعیت اقتصادی وخیم کشور و صرف هزینه آن برای بهبود اوضاع شهروندان، تاکید کرده بود که عربستان از اموال حج برای تجاوز به کشورهای عربی و اسلامی مانند سوریه و یمن استفاده میکند و این با شریعت اسلامی منافات دارد.
* شوقی علام، مفتی مصر خواستار ممنوعیت افکار «سید قطب» نظریه پرداز جماعت اخوان المسلمین در این کشور شد. دانشگاه الازهر نیز رساله دکترای یکی از مدرسان دانشکده علوم تربیتی این دانشگاه با عنوان «زن در کتاب فی ظلال القرآن سید قطب» را رد کرده است. به گزارش شبکه خبری الجزیره، شوقی علام ضمن انتقاد از سید قطب، نظریه پرداز اخوان المسلمین، او را مسئول انتشار درگیریهای خشونت بار، تکفیر و غلو در جهان اسلام دانسته و خواستار ممنوعیت انتشار افکار وی و جلوگیری از دفاع از هرگونه پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترایی شده است که در این زمینه مطرح میشود. علام در جریان جلسه دفاع از یکی از پایان نامههای دانشکده مطالعات اسلامی و عربی دانشگاه الازهر گفت: ننگ است که پژوهشگران دانشگاه الازهر افکار و تالیفات سید قطب را برای دستیابی به دکترا یا کارشناسی ارشد بررسی کنند.
*********************************
روزنامه خراسان**
تصمیم دو نهاد نظارتی درباره تخلفات فروش خودروی خارجی
بر اساس تفاهم نامه روزهای اخیر روسای دو نهاد نظارتی مهم کشور، مقرر شده است علاوه بر اولویت دادن به بررسی پرونده های مربوط به کشفیات کالاهای قاچاق، موضوع رسیدگی به پرونده های تخلف شرکت های حوزه خودروهای خارجی با توجه به حجم بالای شکایات در زمینه اتومبیل، در دستور کار جدی طرفین قرار بگیرد و تشکیل پرونده های تخلف، رسیدگی و صدور رای در زمینه اقدامات مذکور، مورد توجه باشد.
پیشنهاد یک عضو کابینه به روحانی برای اخطار قانون اساسی
یکی از معاونان رئیس جمهور در نامه ای به حجت الاسلام روحانی با اشاره به اصول ۱۱۳ و ۱۲۱ قانون اساسی و مواد ۱۳ تا ۱۶ قانون تعیین حدود وظایف و اختیارات ریاست جمهوری اسلامی ایران که رئیس جمهور را مسئول اجرای قانون اساسی و حمایت از آزادی، حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته، دانسته است، از وی خواسته در خصوص نحوه برخورد برخی ماموران با بانوان که فیلم آن نیز در شبکه های اجتماعی منتشر شده، واکنش نشان دهد و این موضوع را از مصادیق تذکر و اخطار قانون اساسی بداند.
*********************************
روزنامه ایران**
درخواست تحقیق و تفحص از خودسرها
یک نماینده تهران خواستار تحقیق و تفحص از خودسرها شد. بهگزارش اعتماد آنلاین، محمد جواد فتحی گفت: در قانون چیزی بهنام افراد خودسر نداریم. اینکه افرادی بهصورت خودسر احساس کنند که از طرف شریعت مأموریت مقابله دارند در هیچ جای قانون شناخته نشده و یک تخلف و تعدی آشکار نسبت به قوانین و مقررات است. مجلس از این جهت که چرا چنین اتفاقاتی پیش میآید باید نظارت خود را اعمال کند. باید مشخص شود که چرا افرادی که در هیچ کدام از قوانین به عنوان ضابط شناسایی نشدند و حق دخالت و اقدام در مقابله با تخلفات احتمالی و اتهامات احتمالی را ندارند، اقداماتی را انجام میدهند؛ لذا باید با آنها برخورد قانونی صورت بگیرد.او درباره اینکه نظارت بر خودسرها باید چگونه انجام شود، گفت: کمیسیون اصل 90 میتواند در این مورد ورود کند وهم در قالب سؤال و تحقیق و تفحص این کار میتواند کلید بخورد و عملی شود. در هر حال ضابطین مشخص هستند و کسانی که حق دارند با برهم زنندگان نظم عمومی مقابله کنند در قانون مشخص هستند. هیچکسی غیر از افرادی که ضابط محسوب شدهاند حق دخالت ندارند.
انتقال نرگس محمدی به بیمارستان
محمود بهزادیراد وکیل نرگس محمدی از انتقال موکل خود به بیمارستان خبر داد. وی درخصوص آخرین وضعیت جسمانی نرگس محمدی به ایلنا گفت: متأسفانه خانم محمدی ناراحتیهای مختلفی داشتند که این اواخر مثانه و کیسه صفرای ایشان با مشکل مواجه شده بود که جمعه شب حالشان بد میشود و به بهداری منتقل میشوند.این وکیل دادگستری ادامه داد: گفته میشود که موکلم به بیمارستان منتقل شده است. بهزادی راد اظهار امیدواری کرد که خانم محمدی بتواند از آزادی مشروط استفاده کند.
کریمی قدوسی امروز به دادگاه می رود
جواد کریمی قدوسی، امروز –یکشنبه- دهم تیر ماه جاری با شکایت حسین فریدون برادر رئیس جمهوری، محاکمه میشود. به گزارش ایرنا، حسین فریدون به اتهام نشر اکاذیب و افترا از کریمی قدوسی و حسین قدیانی مدیر مسئول خبرگزاری دانشجو شکایت کرده است. جلسه رسیدگی به شکایت فریدون از نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدرضا محمدی کشکولی برگزار میشود.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
تحقیق و تفحص از «سفرهای خارجی نمایندگان» کلید خورد
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از تقاضای «تحقیق و تفحص از سفرهای خارجی نمایندگان مجلس» خبر داد و گفت: تقاضای این تحقیق و تفحص به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارسال شده است. محمدعلی پورمختار در گفتوگو با میزان، از تقاضای «تحقیق و تفحص از سفرهای خارجی نمایندگان مجلس» خبر داد و گفت: تقاضای این تحقیق و تفحص به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارسال شده است. وی افزود: در پی تقاضای این تحقیق و تفحص دنبال آن هستیم تا بدانیم چه تعداد سفر خارجی در مجلس صورت گرفته است و چه کسانی و با چه هدفی به اینگونه سفرها رفتهاند. پورمختار تصریح کرد: همچنین میکوشیم بدانیم این سفرها چه تاثیر و آثاری داشته است، چرا که مقام معظم رهبری اخیرا درباره سفرهای غیرضروری مسؤولان تذکر دادند. عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: باید سود و فواید حضور نمایندگان در برخی از سفرهای خارجی مشخص شود. نماینده مجلس با بیان اینکه حضور نمایندگان در کنار وزرا در برخی سفرهای خارجی تعریف قانونی ندارد، گفت: این مساله براساس توافقی صورت میگیرد که چند نفر از نمایندگان همراه وزرا به سفر خارجی بروند.
روسیه: درخواست ایران درباره برجام تحت بررسی است
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی میگوید درخواست ایران برای برگزاری نشستی در سطح وزرا درباره توافق هستهای برجام در حال بررسی است. به گزارش فارس، خبرگزاری «ایتارتاس» به نقل از میخائیل اولیانف نوشت: «در آخرین نشست فوقالعاده کشورهای عضو برجام که روز 25 مه برگزار شد و نخستین جلسه بدون حضور آمریکا بود، ایران درخواست برگزاری نشستی در سطح وزرا را مطرح کرد». وی اضافه کرد: «طبق متن برجام، در شرایطی که چنین درخواستی مطرح میشود، هماهنگکنندهها - که در اینجا اتحادیه اروپایی نقش هماهنگکننده را به عهده میگیرد - باید اطمینان حاصل کنند چنین نشستی برگزار میشود». این مقام روسیه اضافه کرد: «با وجود این، پیدا کردن زمانی که برای وزرای خارجه هر 5 کشور (روسیه، چین، انگلیس، آلمان و فرانسه) مناسب باشد، کار دشواری است و به همین دلیل این موضوع هنوز تحت بررسی است. مشخص نیست این نشست چه زمانی برگزار میشود اما باید برگزار شود». اولیانف درباره دستور کار این نشست گفت: «اول از همه و مهمترین موضوع اینکه ایرانیها به دنبال تدابیری هستند که اعضای باقیمانده برجام میتوانند برای جبران خروج آمریکا از توافق انجام دهند».
خطراتی که با پیوستن به FATF ایران را تهدید میکند
نماینده مردم شاهینشهر میگوید کشورهای عضو کنوانسیـــون FATF از این پس، قهرمانان ملی کشورمان را که با تروریستها جنگیدهاند، میتوانند در فهرست تروریستهای بینالمللی قرار دهند. حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتوگو با فارس تصریح کرد: یکی از ایرادات کنوانسیون موسوم به FATF، تبعیت از تروریسمی است که آمریکا موافق آن است. این دولت زورگو و حامی رژیم غاصب صهیونیستی، جنبشهای آزادیخواهی همچون جنبشهای حماس و حزبالله را تروریستی میداند و از گروههای واقعی تروریستی همچون داعش و جبهه النصره حمایتهای مالی و نظامی میکند. عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی یادآور شد: براساس معاهده وین، کشورها در پیوستن به معاهدات بینالمللی نمیتوانند شرط بگذارند، در این صورت حتی اگر نمایندگان مجلس با شروطی به معاهده مبارزه با تأمین مالی تروریسم رأی آری بدهند از نظر مجامع بینالمللی بیاعتبار است و فقط مصرف داخلی دارد. حاجیدلیگانی به مثال دیگری درباره خطرات پیوستن به این کنوانسیون اشاره کرد و بیان داشت: کشورهای عضو این کنوانسیون از این پس، قهرمانان ملی کشورمان را که با تروریستها جنگیدهاند، میتوانند در فهرست تروریستهای بینالمللی قرار دهند. وی در پایان تصریح کرد: مسؤولان کشور هوشیار باشند که آمریکا، کشورهای اروپایی عضو برجام و همپیمانان عبری و عربی آنها به دنبال تضعیف قدرت دفاعی و محدود ساختن نفوذ منطقهای ایران پس از اجرای کنوانسیونهای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی یا پالرمو و کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم هستند.
***************************************