صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

دیدگاه >>  عناوین کل دیدگاه >> اخبار ویژه
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۹  ، 
شناسه خبر : ۳۱۱۶۴۸
دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران بر پایه دکترین دفاعی و بازدارنده است. زمانی که سردار سلیمانی به این موضوع اشاره کردند که چنانچه آمریکا شروع کننده جنگ باشد، پایان دهنده آن نخواهد بود، مهر تاییدی بر دکترین بازدارندگی ایران در سطح جهان است.
پایگاه بصیرت / دیدگاه / محمدرضا فرهادی
سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در اجتماع مردم همدان به ایراد سخنرانی پرداختند و در جواب تهدیدهای رییس جمهور آمریکا علیه ایران، دولت این کشور و شخص ترامپ و همچنین نیروهای نظامی آمریکا در منطقه را تهدید کرد. این اظهارات سردار سلیمانی در رسانه های خارجی بازتاب های خاصی داشت .
در رابطه با سخنان سردار سلیمانی و اظهاراتی که ایشان طی چند وقت اخیر در رابطه با تایید سخنان رییس جمهور و تهدید آمریکا به هر گونه اقدام علیه ایران، ذکر چند نکته لازم و ضروری است:
1- دکترین نظامی ج.ا.ا بر پایه دکترین دفاعی  و بازدارنده است. زمانی که سردار سلیمانی به این موضوع اشاره کردند که چنانچه آمریکا شروع کننده جنگ باشد، پایان دهنده آن نخواهد بود، مهر تاییدی بر دکترین بازدارندگی ایران در سطح جهان است. امروزه توانایی ها که ایران در زمینه های نظامی و خاص موشکی به دست آورده، اکثرا برپایه دکترین دفاعی و دفاع همه جانبه است. این صحبت ها نیز بارها مورد تایید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.
2- سخنان سردار سلیمانی نشان از توان بالای نیروهای نظامی کشور در مواجهه با هرگونه تهدید را دارد. در موضوعات منطقه ای آمریکایی ها تاکنون در برابر اقدامات مستشاری ایران در منطقه که عمدتا نیز برعهده نیروی قدس است، شکست خورده اند. این عامل مهم نشان از تاثیرگذاری نیروهای ایرانی در دفع تهدیدهای خارجی است. بنابراین سخنان سردار سلیمانی گواهی بر این مدعاست که آمریکایی ها باید به توان نظامی بالای ایران واقف باشند و قبل از هرگونه اقدام به تبعات آن بیاندیشند.
3- سخنان سردار سلیمانی بر پایه اصل موازنه تهدید است. براساس این اصل یک بازیگر زمانی این استراتژی را در دستور کار قرار می دهد که از سوی بازیگر مشخص، تهدیدی احساس کند. هدف از این نوع موازنه نیز مانع از تحقق اقدامات متجاوزکارانه بازیگر مقابل است. در نتیجه زمانی که سردار سلیمانی به تهدیدهای ترامپ پاسخ می دهد، نشان از نوعی موضع پیشگیرانه برای دفع خسارتی بزرگ است. هرچند آمریکایی ها  حرف با عمل شان یکی نیست و توان حمله نظامی به ایران را ندارند.
4- مواضع سردار سلیمانی، مواضعی امنیت آور بود. برخی جریان های داخلی مترصد این هستند که صحبت های ایشان را نوعی جهت گیری جنگ افروزانه بپندارند. بازتاب سخنان سردار زمانی معلوم شد که وزیر دفاع آمریکا در سخنانی هرگونه تصمیم برای حمله به ایران را خیال بافی خواند. بنابراین این مواضع و تهدید های فرمانده نیروی قدس بازخورد خارجی خود را داشت و در جواب این تهدیدات، یکی از عالی ترین مقام های نظامی آمریکا(جیمز ماتیس)، از هرگونه شائبه مبنی بر حمله به ایران صرف نظر می کند.
5-در داخل مواضع فرماندهی نیروی قدس نوعی از پشتیبانی را در بین مسولان سیاسی کشور ایجاد خواهد کرد. زمانی که ایشان در نامه خود به رییس جمهور از آمادگی برای هرگونه تصمیم مقتضی از سوی دولت اعلام آمادگی می کند و در جواب تهدیدهای رییس جمهور آمریکا این چنین موضعی گرفته می شود، بدین معنی است که چنانچه مسولان اجرایی کشور قصد اتخاذ تصمیم های سخت در مواجه با آمریکایی ها را داشته باشند، نیروهای نظامی کمک حال دولت بوده و از آن حمایت خواهند کرد.
6-در ابعاد خارجی موضوع، بسیاری از رسانه های خارجی تهدیدهای اخیر سردار سلیمانی را عملی دانستند و اعلام کردند که صحبت های وی جامه عمل خواهد پوشاند. به عنوان نمونه شبکه خبری العربیه عربستان در خبری می نویسد: «سلیمانی با تهدید آمریکا گفت که دریای سرخ دیگر برای حضور آمریکایی ها  امن نیست. سخنان سلیمانی یک روز پس از تلاش حوثی ها برای هدف قرار دادن نفت کش سعودی ها در دریای سرخ ایراد می شود.»
همچنین یکی از کارشناسان برنامه الحدث الایرانی در تشریح تهدیدهای سردار سلیمانی می گوید:« ایران از طریق عراق، یمن و لبنان می تواند منافع آمریکا را به خطر بیاندازد، اما بزرگترین برگ برنده ایران و نقطه ضعف آمریکا، ضربه ایران به اسراییل است.»
در نتیجه در بُعد خارجی مساله، کشورهای هم پیمان آمریکا به خوبی به این تهدید واقف هستند و تحولات چند وقت اخیر در دریای سرخ را نشانه کوچکی از این تهدید سردار سلیمانی می دانند.
7- با توجه به اتخاذ مواضع سردار سلیمانی که از نوع مواضعی سخت و قابل تقدیر بود، بر همه جریان ها سیاسی، شخصیت های تاثیرگذار و مسولین حکومتی و دولتی واجب است که از ایجاد هرگونه چند صدایی در نوع اتخاذ مواضع در قبال آمریکا بپرهیزند.
جمع بندی
سخنان سردار سلیمانی در مقطع کنونی  دو نوع تهدید علیه کشور را خنثی کرد: اول؛ تهدید های های سخت آمریکا برای تاثیرگذاری بر فضای سیاسی کشور ؛دوم؛ نگاه برخی جریان ها و شخصیت ها در جهت مذاکره مجدد با آمریکا.بنابراین سخنان و مواضع سردار سلیمانی از یک سو تهدیدات دشمن را خنثی کرد و از سوی دیگر خط بطلانی بود بر کسانی که با ادعای مذاکره با آمریکا، مترصد انداختن کشور در باتلاق مذاکره مجدد بودند.


نام:
ایمیل:
نظر: