روزنامه کیهان **
مردم حق دارند بدانند کدام نمایندگان از سوء مدیریت راضیاند
علی مطهری با بهانه کردن نظارت استصوابی میگوید با شفافیت آرای نمایندگان موافق نیست.
او در این باره نوشت: این روزها از اینجانب نیز نظرم را درباره این طرح سؤال میکنند. در پاسخ میگویم من با شفافیت حضور و غیابها و سفرهای نمایندگان و مانند اینها موافقم اما با شفافیت آراء آنها موافق نیستم زیرا جامعه امروز ما هنوز رشد لازم را در این زمینه پیدا نکرده است. اگر آراء نمایندگان به طرحها و لوایح اعلام عمومی شود، نماینده در حوزه انتخابیه خود مورد آزار و اذیت گروههای فشار قرار میگیرد یا به موجب نظارت استصوابی حق او در انتخابات بعدی ضایع میشود. به همین جهت ممکن است در محذور واقع شود و رأی واقعی خود را اعمال نکند، در حالی که نماینده باید در ابراز رأی خود آزاد باشد. لذا اینجانب این طرح را امضاء نکردم و به فوریت آن هم رأی ندادم.»
درباره این ادعای مطهری گفتنی است: اولاً کسی که عنوان نمایندگی ملت را یدک میکشد، باید شجاعت و حریت آن را داشته باشد که رأی خود را اعلان کند. نمایندهای که به هر بهانهای میترسد، قطعاً فاقد حداقل صلاحیت نمایندگی است.
ثانیاً نماینده باید در قبال مردم حوزه انتخابیه خود- بلکه کل ملت- پاسخگو باشد و انتصاب انتقاد مردم به «آزار و اذیت گروههای فشار»، نوعی توجیه برای فرار از شفافیت است.
ثالثاً در شرایط فقدان نظارت استصوابی شورای نگهبان در انتخابات شوراهای شهر و روستا، شاهد فجایع و خسارت و خیانتهای بسیاری در شهرها و روستاهای مختلف هستیم که قابل کتمان و انکار نیست.
دست بر قضا کوتاهی برخی اعضای شورای نگهبان در عدم نظارت دقیق و صحیح، هماکنون موجب رفتن برخی افراد به مجلس شده که حداقلهای مصالح ملی را رعایت نمیکنند و مثلاً درباره تعهدات 15 ساله برجام گفتند 20 دقیقه هم برای بررسی و تصویب آن زیاد است!
اما نکته مهمتر این است که برخی نمایندگان اهل بدهبستان و ضعیفالنفس و کاسبکار، شفافیت رأی را مهمترین ابزار رو شدن دست خود و همکاران خود میدانند و به همین دلیل با شفافیت مخالفت میکنند. مردم حق دارند بدانند گیر برخی نمایندگان چیست که برای مسائل بسیار جزئی در مجلس نطق و سؤال و... میکنند اما حاضر نیستند درباره مسائل مهم اقتصادی از رئیسجمهور یا وزیران سؤال و مطالبه پاسخ کنند. بالاخره اکثریت مجلس از 4 پاسخ رئیسجمهور به 5 سؤال نمایندگان قانع نشد. اما مردم حق دارند بدانند که آن اقلیت قانع شده از پاسخهای تکراری و ضعیف رئیسجمهور و دولتمردان، چه کسانی هستند که سوء مدیریت و خطاهای بزرگ در حد واگذاری و رانت 18 میلیارد دلاری را میپذیرند؟ آیا مثلاً آقای علی مطهری هم جزو آنهاست؟
حمله به شورای نگهبان کتمان افتضاح اقتصادی حلقه نیاوران
تئوریسینهای اقتصاد لیبرالی که دولت را به بیراهه کشاندند، اکنون ساکتند و پیدایشان نیست.
روزنامه وطن امروز با اشاره به حلقه موسوم به نیاوران مینویسد: این طیف اگرچه همچون نفرات اصلی تیم اقتصادی دولت، چندان برای مردم شناخته شده نیست، لیکن بالاترین تأثیر را در تعیین سیاستهای اقتصادی در مقطع پس از جنگ تحمیلی به این سو داشته است. مسعود نیلی در حال حاضر، همان گونه که مقصر کلید زدن شکاف طبقاتی عظیم در جامعه ایرانی از ابتدای دولت سازندگی و رساندن تورم به 50 درصد در آن مقطع بود، حالا هم عامل اصلی پرواز دلار و سقوط هر روزه ارزش داراییهای مردم است.
علی سرزعیم، از فارغالتحصیلان مؤسسه تحت مدیریت نیلی، درباره فضای آموزشی آن مطالب جالبی را به قلم آورده است. او مینویسد: «مؤسسه مجموعهای بسته شده بود که مشخصات فرقهگرایانه در آنجا دیده میشد. مسئولان مؤسسه به طور روزافزونی خود را از جامعه دانشگاهی کنار میکشیدند و بدبینی عجیب و فوقالعادهای نسبت به دیگر اساتید اقتصاد موجود داشتند به نحوی که به هیچ عنوان از پتانسیل معدود افراد قوی و ممتاز موجود استفاده نمیکردند. حالت تبختر و متکبرانه نسبت به دیگران و انعزال و کنارهگیری، آنها را در مظان عداوت، حسادت، بدخواهی و بدبینی قرار میداد. برای اینجانب که در آن سالها در مؤسسه مشغول تحصیل بودم روشن بود که نرخ رشد علمی مؤسسه رو به کاهش بود اما نرخ رشد علمی دانشکدههای اقتصاد دیگر بالا بود!»
با این توضیحات، ظاهراً باید دیگر دلیل اصلی گوش نکردن دولت به راهحلهای صدها اقتصاددان دلسوز کشور را شناخته باشید! این اما تازه اول بسمالله است!
اصلاحطلبان حامی و بانی همین دولت هر لحظه حاضرند نه فقط ما که مجموعه قوانین منطق، فلسفه، هندسه، ریاضیات و بالاتر شخص «ارسطو طالیس» به عنوان پایهگذار علم منطق را هم با استدلالهای سهمگین شگفت زده کنند! مثلاً پروانه سلحشوری، نماینده شاخص لیست امید در مجلس میگوید خلاف نظر ارسطو و دیگران، اگر کسی منطق داشته باشد، میداند که راهحل معضلات اقتصادی، برداشتن نظارت استصوابی شورای نگهبان، ورود زنان به ورزشگاهها، رفع حصر، آزادی زندانیان سیاسی و چند قلم فرموده دیگر از همین جنس است!
تصویب ملحقات FATF یعنی تشویق به نقض بیشتر برجام
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مقام معظم رهبری بعد از چند بار رد و بدل شدن نامه با دفتر ایشان درخصوص اعلام نظر درباره لوایح چهارگانه FATF اعلام کردند که در این باره مجلس و دولت نظر دهند؛ یعنی مجلس و دولت را مامور به این کار کردند.
حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: چندی پیش درباره لوایح چهارگانه یک سری ایرادات را به مقام معظم رهبری اعلام کردند که ایشان نیز ملاحظاتی را مطرح کردند. بعد از آن گردش کاری صورت گرفت. در نهایت ایشان این موضوع را بیان کردند که باید در اینباره مجلس و دولت نظر دهند؛ یعنی مجلس و دولت را مامور کردند که نظرشان را اعلام کنند.
وی افزود: نظر مجلس میتواند تایید یا رد باشد لذا اینکه برخی افراد موضوع لوایح چهارگانه را به دفتر رهبری و اعلام نظر ایشان ربط میدهند، درست نیست. رهبری درباره لوایح چهارگانه تنها چنین دستوری دادند و دستور دیگری نداشتند.
درباره این اظهارات شایان ذکر است که اولا رهبری در دیدار با رئیس و نمایندگان مجلس (30 خرداد 97) به روشنی فرمودند: مجلس باید مظهر عزت ملی و مظهر اقتدار و استحکام نظام باشد؛ مجلس این است، امام فرمودند که مجلس، عصاره فضایل ملت است؛ این نکته، نکته مهمی است؛ توجه کنید: عصاره فضایل، نه عصاره همه خصلتها! بعضی از خصلتها جزو فضایل نیست. مجلس بایستی عصاره فضایل ملت باشد، فضایل این ملت هم خیلی زیاد است. مجلس نباید نماد تردید باشد، نماد خودکمبینی باشد؛ نباید نماد یأس و نومیدی یا نماد عدم اعتنا و عدم مبالات به مسائل کشور باشد... من اشاره کنم به این مسائل کنوانسیونها و این معاهدات بینالمللی، ببینید؛ این معاهدات بینالمللی که به آن در لغت فرنگی گفته میشود کنوانسیون، در اصل در یک نقطهای پختوپز میشود که اطراف قضیه، من باب مثال آن 100 کشور با 150 کشور که بعدا به آن میپیوندند، هیچ تاثیری در آن پختوپز اولیه ندارند. یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعههای هیئتهای فکریشان - به قول خودشان اتاق فکرشان - مینشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پختوپز میکنند، بعد این را به وسیله دولتهایی که همسوی با آنها هستند یا مرعوب آنها هستند یا دنبالهرو آنها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب میکنند؛ اگر یک دولت مستقلی هم پیدا بشود - حالا مثل جمهوری اسلامی - که مثلا بگوید «من این را قبول ندارم؛ این کنوانسیون را، این معاهده بینالمللی را قبول ندارم.» سرش میریزند که «آقا! 120 کشور، 150 کشور، 200 کشور این را قبول کردند؛ شما چطور قبول نمیکنید؟» کنوانسیونها غالبا این [جور] است.
حالا چه کار بکنیم؟ بعضی از این معاهدات بینالمللی و کنوانسیونها مواد مفیدی دارند. خیلی خوب، اشکالی ندارد؛ بنده هم درمورد همین چیزهایی که اخیرا در مجلس مطرح شد در این چند ماه اخیر، گفتم مجلس مستقلا خودش قانون بگذراند. فرض کنیم مبارزه با تروریسم یا با پولشویی است؛ خیلی خوب، مجلس شورای اسلامی یک مجلس رشید و عاقل و بالغی است؛ بنشینند یک قانون بگذرانند؛ این قانون، قانون مبارزه با پولشویی است. هیچ مشکلی هم ندارد، شرایط زیادیای هم ندارد و همان کاری که خود شماها میخواهید بکنید. در این قانون مندرج است؛ این مهم است. هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم ته آن چیست یا حتی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، به خاطر آن جهات مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.»
اینکه برخی نمایندگان مجلس با وجود این استدلال صریح و حکیمانه همچنان دنبال تصویب ملحقات و مطالبات کارگروه مافیایی (آمریکایی) FATF باشند، داستان گاو بنیاسرائیل را تداعی میکند که حکم را میدانستند اما باز خود را به بیاطلاعی و سردرگمی میزدند تا حکم را اجرا نکنند.
وقتی با اسناد و اخبار متعدد، گماشتگان دولت آمریکا صراحتا FATF را اداره میکنند و بر تحمیل خواستههای خود از این طریق صراحت دارند، کدام عاقل مستقل و عزتمندی به تصویب همان طلبکارها تن میدهد؟!
ثانیا وقتی آمریکا، غرب، اصل برجام را با بدعهدی و پیمانشکنی هوا کردهاند و از «هزینه - فایده» آن برای ما، فقط هزینهها و تعهداتش مانده، کدام عقلی امضا میکند که مسیر در نظر غرب را در زمینه واگذاری امتیاز و اخذ امتیازات نسیه ادامه دهیم. وقتی چک برجام برگشت خورده بلکه به مرحله ابطال رسیده، برای چه باید تعهدات جدیدی را بپذیریم و چک بلامحل دیگری را بگیریم؟ با این کار قطعا برای نقض راحتتر برجام و اینکه هیچ مخالفتی نداریم، چراغ سبز دادهایم.
ثالثا رهبر انقلاب دلیلی ندارد در جزئیات و مصادیق دخالت کنند اما این بدان معنا نیست که دولت و مجلس، مجاز به نادیده گرفتن مصالح و امنیت ملی هستند. در ماجرای برجام نیز رهبر انقلاب در کنار تبیین خط قرمزها و بیان هشدارها و تاکید بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا، بر حفظ شأن قانونی مجلس اصرار ورزیدند اما متاسفانه اکثریت مجلس، شأن خود را حفظ نکرد و برخلاف 40 روز بررسی مستند در کمیسیون ویژه که منافذ و خلل فراوانی را برای برجام فهرست کرده بود، در کمتر از 20 دقیقه، تعهدات 15-20 ساله برجام را امضا کردند. آن کوتاهی بزرگ و پرخسارت نباید تکرار شود. جالب اینکه با وجود تاکید رهبری به اهمیت مجلس، برخی نمایندگان کجفهم و سیاستباز - که 20 دقیقه را برای بررسی و تصویب برجام زیاد میدانستند - بعدها باز هم از خود سلب مسئولیت کرده و آن را متوجه رهبری کردند!
عذرخواهی عارف؛ دولتی را آوردیم که مجبوریم صورتمان را با سیلی سرخ کنیم
رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید از مردم هم بابت مشکلات عذرخواهی میکنیم چون دولتی را روی کار آوردیم که مجبوریم صورتمان را با سیلی سرخ کنیم.
محمدرضا عارف در دیدار دبیرکل و برخی اعضای حزب همبستگی دانشآموختگان ایران(هدا) اظهار داشت: بسیاری از مشکلات ما به دلیل نداشتن حزب فراگیر است؛ اگر دوتا حزب فراگیر داشتیم، اصلا احتیاج به شورای عالی اصلاحات یا ائتلاف نبود.
به گزارش «مشرق»، وی اضافه کرد: نباید بگوییم چرا اتفاقات سالهای ۹۲ و ٩٤ اتفاق افتاد؛ اصلا پروژهای نگاه نکنیم. در انتخابات ۹۲ و ۹۴ دنبال نتیجه نبودیم بلکه دنبال بازگشت جریان اصلاحات در حاکمیت بودیم و میخواستیم این شکافی که بین ما و حاکمیت بود را برطرف کنیم.
رئیس فراکسیون امید افزود: باید تشخیص بدهیم روشمان به چه نحوی باشد که بتوانیم مطالبات مردم را پاسخگو باشیم؛ نباید بگوییم چرا به روحانی رای دادیم؟ خیلیها شیطنت میکنند. سال ۹۲ درست تصمیمگیری کردیم و درستتر از ۹۲، ۹۶ بود؛ در این میان، عملکرد روحانی بحث مجزایی است. ما وظیفهمان را درست انجام دادیم؛ باید پای این وظیفه بایستیم.
وی ضمن وارد دانستن نقد به این شورا، عملکرد آن را در انتخابات مجلس دهم و انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر در سال ٩٦ موفقیتآمیز دانست و افزود: نباید به دلیل ضعف عده معدودی، عملکرد کل منتخبان، زیر سؤال برود زیرا اصلاحات پای فرد نیست؛ اصالت به جریان است نه به فرد.
عارف گفت: از مردم هم بابت مشکلات عذرخواهی میکنیم چون دولتی را روی کار آوردیم که نمیخواهد یا نمیتواند منویات اصلاحات را پیاده کند؛ البته منطقی هم نیست رو در روی آن بایستیم. مجبوریم صورتمان را با سیلی سرخ کنیم.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
*منابع مطلع عراقی اعلام کردند داعش چهار عراقی را در استان دیالی سربریده است. به گزارش ایسنا، شبکه سومریه نیوز دیروز به نقل از دو منبع مطلع عراقی اعلام کرد که نیروهای ویژه این کشور چهار جسد بدون سر را در منطقه "خانقین" در استان دیالی پیدا کردهاند. شبکه "الاخباریه" عراق نیز از انفجار خط لوله انتقال نفت کرکوک توسط داعش خبر داد. پلیس عراق هنوز کنترل کامل این منطقه را به دست نگرفته و همین امر موجب شده عناصر داعش در کوهها و مناطق صعب العبور مخفی شوند و هر چند وقت یک بار تاسیسات نفتی را هدف قرار دهند. با اینکه داعش در عراق شکست خورده اما فعالیت بازماندههای آن در مناطق مختلف این کشور ادامه دارد و نیروهای مسلح عراق در تلاش برای پاکسازی کامل کشور از وجود عناصر داعش هستند.
*انتشار ویدئویی از حضور یک افسر اسرائیلی در صحن مسجدالاقصی با شیشه مشروب، خشم نمازگزاران فلسطینی را به دنبال داشت. به گزارش ابنا، این واقعه که همزمان با حضور اوری آریئیل، وزیر کشاورزی رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی رخ داد، موجب خشم و اعتراض نمازگزاران فلسطینی شد. مرکز اوقاف اسلامی فلسطین نیز این مساله را هتک حرمت مسجدالاقصی و مقدسات آن دانست.
*یک امام جماعت در کشور ازبکستان به خاطر درخواست برای رفع ممنوعیت حجاب اسلامی از کار اخراج شد. به گزارش رویترز، «فضلالدین پارپیف» امام جماعت 32 ساله مسجد اومینا در تاشکند پایتخت ازبکستان به خاطر درخواست از رئیسجمهور این کشور مبنی بر آزادی نمادهای مذهبی مانند ریش برای مردان و حجاب اسلامی برای زنان، از کار برکنار شد. این امام جماعت در صفحه فیسبوک خود از رئیسجمهور – شوکت میرضیائف - خواسته بود با انجام اصلاحات مذهبی، برخی نمادهای اسلامی مانند ریش و حجاب را آزاد کند. میرزایف در سال 1395 به عنوان رئیسجمهور کشور 32 میلیون نفری ازبکستان انتخاب شد و در اولین دستورهای خود، حجاب، ریش و لباس اسلامی را ممنوع کرد.
*مخالفین دولت امارات فاش کردند که در جریان دیدار جمعه گذشته وزیر دفاع آمریکا با ولیعهد ابوظبی، این کشور ازسوی واشنگتن مامور ایجاد هرج و مرج بیشتر در کشورهای منطقه از جمله یمن، لیبی و سوریه شده است. حساب کاربری "امارات لیکس" در صفحه توئیتر خود به نقل از منابع مطلع نوشت: در این دیدار طرفین همچنین توافق کردند مانع از افزایش نفوذ ترکیه در سوریه شوند. خبرگزاری رسمی امارات (وام)، جمعه گذشته بدون ذکر جزئیات دقیق، با اعلام خبر دیدار "جیمز متیس" وزیر دفاع آمریکا و "محمد بن زاید" جانشین فرماندهی نیروهای مسلح امارات و ولیعهد ابوظبی، اعلام کرد: در این دیدار طرفین بر توسعه همکاریهای نظامی و دفاعی دو جانبه تاکید کردند. نظامیان آمریکایی در پایگاه "الظفره" امارات و بندر جبل علی حضور دارند.
*********************************
روزنامه خراسان**
اخلاق کارمندان رصد می شود
طبق ابلاغیه جدید دولت به همه وزارتخانه ها، نهادها، شرکت های دولتی و تمامی دستگاههایی که از بودجه عمومی استفاده می کنند، مقرر شده با توجه به مفاد مهم سیاست های کلی نظام اداری که بر حفظ حقوق مردم تاکید ویژه ای دارد، از این پس اخلاق درونی (Morality) شامل مواردی چون رویه خود کنترلی، صداقت و خلق اسلامی و نیز اخلاق بیرونی (Ethics) شامل انضباط، حفظ بیت المال و خدمتگزاری به مردم مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
پای قیمت ارز به مکاتبات خارجی هم باز شد
یکی از نهادهای مهم اقتصادی با ارسال نامه ای به مدیران بانک مرکزی با تشریح ضرورت حفظ وضعیت اشتغال و پایداری فعالیتهای اقتصادی اعلام کرده تعدادی از سفارتخانه های خارجی مستقر در ایران با ارسال مکاتبات مختلف با موضوع ضرورت پرداخت به موقع و صحیح حقوق و دستمزد خدمه خارجی کشتی های ایرانی، از بروز مشکل در این بخش ابراز نارضایتی کرده و خواستار پیگیری این موضوع طبق پروتکل های مقوله نامه های بین المللی شده اند.
*********************************
روزنامه ایران**
سعید مرتضوی در زندان است
خبر اول اینکه ، در پی بروز شایعاتی مبنی بر خروج سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران از زندان، همسر او اعلام کرد که مرتضوی در زندان به سر میبرد. هما فلاحتفتی به ایرنا گفت: «همسرم اکنون در زندان است و مرخصی نیست.»
رزمایش نظامی امریکا در خلیج فارس و دریای سرخ
خبر دیگر اینکه، فرمانده ناوگان پنجم امریکا از برگزاری رزمایشهایی در خلیج فارس و دریای سرخ خبر داد. به گزارش بلومبرگ دریاسالار اسکات استرنی در مقر این ناوگان در بحرین به خبرنگاران گفت که نیروی دریایی ایالات متحده قصد دارد در ماه سپتامبر برای نشان دادن آمادگی خود در زمینه تضمین آزادی عبور و مرور در آبراهههای خلیج فارس و دریای سرخ دست به رزمایشهای نظامی بزند. وی افزود که این رزمایش با حضور متحدان منطقهای و جهانی ایالات متحده انجام میشود و بخشی از برنامه ناوگان پنجم امریکا برای مقابله با مینها و تمرین امنیت دریایی است.
بازداشت 5 طلبه در ارتباط با تجمع جنجالی فیضیه
شنیدیم که ، روزنامه «جوان» خبر داد در پی تجمع جنجالی طلاب در فیضیه پنج طلبه توسط دادگاه ویژه روحانیت احضار و بازداشت شدند.اگرچه عنوان شده بود این تجمع در اعتراض به وضعیت اقتصادی است اما طرح برخی سخنان و شعارها بویژه پلاکارد «ای آنکه مذاکره شعارت/ استخر فرح در انتظارت» انتقادبرانگیز شد؛ چنانکه آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی به این تجمع، شعارها و سخنران آن شدیداً اعتراض کردند.
قرار بازداشت 2 وکیل تأیید شد
دست آخر اینکه، شعبه 28 دادگاه انقلاب اعتراض قاسم شعلهسعدی و آرش کیخسروی دو وکیل دادگستری که 27 مرداد در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند را رد و قرار بازداشت آنها را تأیید کرد. به گزارش ایرنا، محمدحسین آقایی، وکیل مدافع شعلهسعدی اظهار داشت: به قرار بازداشت صادر شده از سوی شعبه بازپرسی دادسرای امنیت اعتراض کرده بودیم که این اعتراض برای رسیدگی به دادگاه انقلاب ارسال شد. این وکیل دادگستری افزود: شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، اعتراض موکل مرا به قرار بازداشت صادره از سوی شعبه بازپرسی رد و آن را تا 27 شهریور تأیید کرده است. وکیل مدافع قاسم شعلهسعدی اضافه کرد: بازپرس قرار بازداشت موقت صادر کرده بود و البته بازپرس منتظر گزارش نهایی وزارت اطلاعات به عنوان ضابط پرونده است و بر اساس گزارش مرجع مذکور تصمیمگیری میکند. پیام درفشان، وکیل مدافع آرش کیخسروی نیز از رد شدن اعتراض موکلش به قرار بازداشت شعبه بازپرسی در شعبه 28 دادگاه انقلاب خبر داد. آرش کیخسروی و قاسم شعلهسعدی دو وکیل دادگستری، ۲۷ مردادماه در پی تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند. اتهام این افراد اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی است.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
رکورد تورم باید در دست مرحوم هاشمی بماند!
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رکورد نرخ تورم ۴۹ درصدی همچنان باید در دست مرحوم هاشمی بماند و کار به جایی نکشد که دولت روحانی آن را بشکند. به گزارش فارس، محمدرضا باهنر صبح دیروز در همایش جمهوری اسلامی؛ سرمایهها و چالشها که از سوی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، اظهار داشت: اگر مسؤولان کشور، مستقیم یا غیرمستقیم به دنبال راهکار سیاسی برای حل چالشهای اقتصادی اخیر هستند، بدانند راه را اشتباه میروند. وی با بیان اینکه راهکار مشکلات، اقتصادی است، تصریح کرد: پتانسیلها و ظرفیتهای متعددی در کشور وجود دارد؛ از نیروی انسانی گرفته تا موقعیت جغرافیایی و سوقالجیشی. باهنر با بیان اینکه باید چرخهای اقتصاد را روغنکاری کرد، نگرانی خود را از افزایش نرخ تورم ابراز کرد و گفت: البته رکورد نرخ تورم ۴۹ درصدی همچنان باید در دست مرحوم هاشمی بماند و کار به جایی نکشد که دولت روحانی آن را بشکند.
مردم متخلفان اقتصادی را معرفی کنند
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، معاون اول و سخنگوی قوهقضائیه روز گذشته در حاشیه نشست مسؤولان عالی قضایی درباره موضوعات مطرحشده در این جلسه اظهار کرد: در جلسه مسؤولان عالی قوهقضائیه ادامه رسیدگی به دستورالعمل جامع اطلاعرسانی را انجام دادیم که بحمدالله به مراحل نهایی نزدیک شده است. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای گفت: درباره شرایط امروز جامعه نیز مباحث خوبی مطرح شد؛ از جمله اینکه باز هم رئیس قوهقضائیه تأکید کردند پروندههای مربوط به تخلفات اخیر اقتصادی بهسرعت و با قاطعیت توأم با عدالت مورد توجه همه مراجع قضایی باشد و دستاندرکاران این پروندهها به هیچوجه تحت تاثیر فضاسازی و جوسازیهایی که ممکن است علیه قوه صورت بگیرد، قرار نگیرند. وی همچنین گفت: من در اینجا میخواهم از مردم یک تقاضا داشته باشم و 2 قول هم به مردم بدهم. تقاضای من از مردم این است که افراد آلوده به فساد را به ما معرفی کنند. ما در دهه اول انقلاب با کمک مردم توانستیم در مقابل همه تروریستهای داخلی و خارجی بایستیم؛ چون خود مردم بودند که تروریستها را معرفی میکردند. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای بیان کرد: اکنون هم از مردم میخواهیم افراد فاسد و متخلف را که در دستگاههای مختلف ممکن است با آنها برخورد داشته باشند، به ما معرفی کنند، البته این کار باید مستند باشد و هر شایعهای را به ما منتقل نکنند. معاون اول قوهقضائیه گفت: قولی که به مردم میدهم دو چیز است: اول اینکه کسانی که اطلاعرسانی صحیحی در جهت معرفی مفسدان به ضابطان یا به قوهقضائیه داشته باشند، حتما از آنها حمایت میشود و اگر بخواهند مشخصات آنها محفوظ بماند، حتما نام آنها و مشخصات آنها محفوظ خواهد بود و برای آنها مشکلی پیش نخواهد آمد. سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: قول دومی هم که میتوانم بدهم این است که قوهقضائیه به فضل پروردگار و با کمک مردم هیچگونه خط قرمزی نخواهد داشت و انشاءالله با تمام توان در مقابل هر نوع فساد و جرمی ایستادگی خواهد کرد و پروندهها را طبق قانون بررسی و احکام را صادر خواهد کرد.
تعداد استانداران مشمول قانون بازنشستگان دقیق نیست
سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه اخبار منتشره درباره تعداد استانداران مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان دقیق نیست، گفت: پس از ابلاغ قانون و انطباق شرایط اداری- استخدامی مصادیق را اعلام میکنیم. به گزارش مهر، سیدسلمان سامانی در واکنش به انتشار برخی اخبار در رسانهها مربوط به تعداد استانداران، معاونان و فرمانداران مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «تعداد و اسامی استانداران، معاونان و فرمانداران مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان که تاکنون در رسانهها مطرح شده است، دقیق و منطبق با واقعیت نیست». وی تاکید کرد: «پس از ابلاغ قانون و انطباق پرونده اداری- استخدامی افراد با آن، مصادیق را اعلام خواهم کرد».
***************************************