صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۴  ، 
شناسه خبر : ۳۱۲۷۹۰

روزنامه کیهان **

هشدار آمریکا به اسرائیل ایران، انتقام شما را از ما گرفت

«مقامات نظامی آمریکا در حالی که ابتدا از حملات اسرائیل به برخی پایگاه‌ها در سوریه حمایت می‌کردند، اکنون نگرانی خود را به تل‌آویو منتقل کرده‌اند. حملات اخیر توسط گروه‌های شیعه به آمریکایی‌ها در عراق، واشنگتن را نگران کرده است».

این خبر را روزنامه وال‌ استریت ژورنال منتشر کرد و ضمن گزارشی نوشت: در حالی که کاخ‌ سفید از رویکرد تهاجمی اسرائیل علیه سوریه تمجید کرده بود اما مقامات نظامی می‌گویند از آن بیم دارند که اگر رویکرد ایران مبنی بر اینکه آمریکا پشت بسیاری از این حملات است موجب حمله گروه‌های مورد حمایت‌ این کشور به نیروهای نظامی آمریکا در سوریه یا عراق شود، این مسئله یعنی حملات اسرائیل نتیجه عکس خواهد داشت.

یک مقام ارشد نظامی آمریکا گفت: این یک نگرانی فزاینده برای ما است.

بنابر اعلام اخیر مقامات اسرائیل، تل‌آویو به حدود 200 هدف در سوریه در 18 ماه گذشته حمله کرده است که هدف آنها جلوگیری از رسیدن محموله‌های سلاح از ایران به حزب‌الله و ممانعت از تاسیس پایگاه‌های نظامی دایمی ایران در سوریه بوده است.

وزارت دفاع آمریکا گفته بود تل‌آویو با تصمیم خود اقدام می‌کند و «عملیات اسرائیل مستقل است اما ما از حق اسرائیل برای دفاع در برابر تهدیدها حمایت می‌کنیم.»

یک سخنگوی کاخ‌ سفید نیز در بیانیه‌ای گفته است: ایران و حزب‌الله نمی‌توانند اجازه داشته باشند که در مرزهای اسرائیل اقدام به ایجاد زرادخانه سلاح کرده و منطقه را تهدید کنند.

«جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ هم در جریان دیداری از تل‌آویو در ماه اوت (تیرماه) گفته بود هر زمانی که ایران موشک یا سایر سلاح‌های تهدیدکننده را به سوریه آورده اسرائیل به این هدف‌ها حمله کرده است. اما در وزارت دفاع آمریکا، مقامات نظامی زنگ خطر را به صدا درآورده‌اند.

نگرانی آنها این است که ایران اعتقاد دارد که حملات اسرائیل با اطلاعات آمریکا انجام می‌شود.

به گفته این مقامات، ایران اگر از مداخله و نقش آمریکا در این حملات مطمئن شود، ممکن است انجام حملاتی را علیه نیروهای آمریکایی به ویژه در عراق هماهنگ کند.

حملات اخیر توسط گروه‌های شیعه علیه آمریکا و کنسولگری و سفارت آمریکا در عراق نگرانی‌های این مقامات را تشدید کرده است. مقامات نظامی آمریکا می‌گویند که آمریکا نگرانی خود را به اسرائیل و دولت شیعه عراق منتقل کرده است. مقامات اسرائیلی از اظهارنظر در این زمینه خودداری کردند.

ناراحتی عجیب از رد لایحه موردنظر خزانه‌داری آمریکا

اقدام به موقع و انقلابی شورای نگهبان در رد لایحه CFT (یکی از مطالبات کمیته FATF) با ناخرسندی عجیب برخی مدعی اصلاح‌طلبی و اعتدال مواجه شد.

میرزایی عضو فراکسیون امید در این باره به ایلنا گفت: ایرادهای شورای نگهبان به لایحه CFT گل به خودی است.

وی مدعی شد: بعد از تصویب CFT در مجلس بازار واکنش مثبت نشان داد و آرام شد، الان که بانک مرکزی ورود کرده و درمقابل آمریکا خوب عمل کرده و دنبال مدیریت اوضاع است، چرا با این کارها گل به خودی می‌زنیم آن هم بدون اینکه پیام قاطعی به دشمن بدهیم.

وی همچنین به خبرآنلاین گفت: اینکه درست در روز 13 آبان بحث رد لایحه CFT را اعلام می‌کنیم تا به اصطلاح پاسخ تحریم‌های آمریکا را داده باشیم اتفاقا این نه پاسخی درخور بلکه یک گل به خودی است. آمریکا مدت‌ها است در عرصه اقتصادی و سیاسی علیه ما فضاسازی می‌کند بعد ما با رد این لایحه دقیقا درجهت خواست آنها حرکت می‌کنیم.

در همین حال علیرضا رحیمی دیگر عضو فراکسیون امید مدعی شده لایحه CFT برای امنیت ملی مفید است و شورای نگهبان نباید رد می‌کرد.

همچنین محمد مهاجری از گردانندگان سایت خبر‌آنلاین (تیم انتظامی و معزی، دو تن از مدیران دولتی) در این زمینه نوشت: رد لایحه CFT توسط شورای نگهبان، آن هم در روز 13 آبان، هدیه به ترامپ نیست؟ رئیس‌جمهور آمریکا کینه‌اش علیه ملت ایران واضح است؛ آقایان شورای نگهبان که دوست ملتند با چه توجیهی، ملت را در این وانفسا، تحریم می‌کنند؟ پای تبعاتش می‌ایستند یا همراه بقیه دلواپسان پشت مردم را خالی می‌کنند؟

درباره این قبیل موضع‌گیری‌های عجیب و مشکوک باید پرسید که آیا افراد مذکور آمریکایی یا همسو با آمریکا هستند که از رد لوایح مطلوب رژیم آمریکا درباره FATF و CFT ناراحت می‌شوند؟ آیا خبر ندارند که خزانه‌داری آمریکا ضمن کنترل بر مافیای FATF (ازطریق دستیار خود) چند بار بر الحاق ایران به FATF برای کنترل معاملات و تراکنش‌های مالی ایران و اعمال تحریم دقیق‌تر و همچنین واداشتن ایران به خودتحریمی از داخل اصرار دارد؟!

نکته دوم اینکه در ماجرای برجام نیز با ایجاد برخی هیجان‌های مصنوعی، از واکنش‌ مثبت بازار به امتیازدهی به دشمن خبر دادند اما با سپری شدن دو سال از اجرای برجام (یک سال قبل از خروج ترامپ)، بازار و اقتصاد ما در رکود عمیق ناشی از نتایج منفی برجام فرو رفت.

ثالثا، گل به خودی را باید در عملکرد مدعیان اصلاح‌طلبی و اعتدال جست‌وجو کرد که بارها سر بزنگاه، خزانه را خالی و کشور را محتاج توافق به هر قیمت نشان دادند و افکار عمومی را از بلوف نظامی آمریکا ترساندند و پس از آن هم به ترامپ تضمین پیشاپیش دادند که حتی درصورت خروج آمریکا از برجام، در برجام می‌مانند! بدین ترتیب ترامپ احمق بود اگر از برجام خارج نمی‌شد و به تعهدات آمریکا وفادار می‌ماند. او می‌دید اینها صراحتا و صادقانه(!) می‌گویند تعهدات یکطرفه خود را در برجام به اجرا می‌گذارند. درواقع حامیان الحاق به FATF می‌گویند با وجود برگشت خوردن چک برجام و آشکار شدن کلاهبرداری آمریکا و اروپا، امتیازهای امنیتی جدید بدهیم و دوباره وعده بگیریم!

خودتحریمی و گل به خودی زمانی بود که برخی دستگاه‌های دولتی وقیحانه به بانک‌ها بخشنامه کردند با افراد و نهادهای حاضر در فهرست تحریم‌های وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا، همکاری نکنند! آیا امنیت ملی را این‌گونه پاس می‌دارند و تامین می‌کنند؟!

نکته قابل تامل دیگر این‌که از 200 کشور جهان تنها 37 کشور عضو FATA هستند و چرخ اقتصاد 160 کشور، بدون FATF و الحاق به آن می‌چرخد. درواقع وکیل‌الدوله‌ها و میرزابنویس‌های تکنوکرات‌های ورشکسته به جای پاسخگو کردن مدیریت فشل و بی‌حال و بی‌اعتقاد به ظرفیت‌های بزرگ ملی، مشغول بهانه‌تراشی برای توجیه این سوءمدیریت هستند.

راه‌اندازی پیام‌رسان جایگزین سوئیفت یک ضرورت اقتصادی و امنیتی است

طرح جایگزین سوئیفت، فشارها و خسارت‌های ناشی از تحریم را کاهش می‌دهد.

روزنامه قدس در این زمینه نوشت: طرح «راه‌اندازی و استفاده از پیام‌رسان‌های مالی و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چندجانبه در تجارت خارجی» که توسط کارشناسان اقتصادی تدوین شده و به کمیسیون اقتصادی مجلس برای تصویب رفت، شامل هفت ماده بود که چند راهکار برای رفع مشکلات تحریم و تسهیل و رسمی کردن مبادلات تجاری کشور پیشنهاد داده بود.

سه راهکار برای جبران قطع سوئیفت ارائه شده؛ 1- از سیستم‌های بومی خودمان استفاده کنیم، مانند سامانه «سپام» که در سال 90 پس از تحریم‌ها طراحی شد. 2- از فناوری بلاک‌چین استفاده کنیم. برای کشورهای طرف تجاری ما، یک پیام‌رسان مالی غیرمتمرکز را جایگزین کنیم. 3- بانک مرکزی ما از سامانه‌های جایگزین و غیرسوئیفت، مانند CIPS چین، SPFS روسیه و... استفاده کند.

در بندهای دیگر آمده که ایران خود را به کارت‌های بانکی کشورهای دیگر سوئیچ کند تا تقاضای ارزی‌اش، کاهش یابد. در راهکاری دیگر، انتشار ارزهای دیجیتال توصیه شده است. این ارزها پدیده نوظهوری است که از آن به عنوان راهکاری برای معاملات غیردلاری و سوئیفتی استفاده می‌شود.

نمایندگان کنگره آمریکا نیز به دنبال تصویب طرحی مبنی بر قطع همیشگی دسترسی ایران به خدمات سوئیفت هستند. همچنین اثبات شده که آمریکا از سیستم سوئیفت به عنوان ابزار رصد اطلاعات مالی کشورها و اعمال فشار دقیق و اثرگذار بر کشورها استفاده می‌کند. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد، مجلس به مبحث جایگزین سوئیفت به صورت جدی‌تر وارد شود.

در شرایطی که کشور دچار مشکلاتی در حوزه تجارت خارجی به ویژه مشکلات صادرکنندگان و واردکنندگان است، الزام تصویب این قانون جدید برای جایگزینی سوئیفت وجود دارد. این طرح با مطالعه و کار کارشناسی بالا، بسیار کاربردی است که تجربیات کشورهای مختلف مانند چین و روسیه را بررسی کرده و راهکارهای جایگزین ارائه شده، همگی به صورت بالقوه وجود دارد. اگر مجلس، بانک مرکزی را موظف به این کار کند و الزام‌آفرین باشد، شاهد کاهش فشارها و خسارات ناشی از تحریم خواهیم بود.

در سطح جهانی نیز به صورت همزمان در بسیاری از کشورها برای طراحی پیام‌رسان‌های پولی قانون وجود دارد و خیلی از کشورها مانند کشورهای اروپایی در حال تکمیل‌تر کردن این قانون‌ها هستند. جدای از مسایل مرتبط با تحریم و دیگر محدودیت‌ها، کشور ما نیز نیازمند طی این فرایند و به روزرسانی آن است.

رویترز: سیاست ضدایرانی آمریکا با پیروزی دموکرات‌ها تغییر نمی‌کند

«پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای هم سیاست ضدایرانی آمریکا را تغییر نمی‌دهند».

خبرگزاری رویترز با اشاره به انتخابات میان دوره‌ای در آمریکا نوشت: دموکرات‌ها در صورت کسب اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان نیز اختیار چندانی در تغییر سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا نخواهند داشت.

نمایندگان آمریکایی با توجه به دشمنی‌ای که دولت اسرائیل (رژیم صهیونیستی) با تهران دارد، جوانب احتیاط را رعایت می‌کنند تا با ایران صمیمی به نظر نرسند.

هر چند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل با جمهوری‌خواهان همکاری نزدیکی دارد اما حفظ روابط مستحکم با اسرائیل در اولویت هر دو حزب آمریکایی است.

آرمان: علت تورم کاهش تولید ملی است نه تحریم‌ها

یک روزنامه حامی دولت می‌گوید تورم موجود ناشی از سوءتدبیر دولت و کاهش تولید ملی است و نه تحریم‌های آمریکا.

روزنامه آرمان در یادداشتی نوشت: نرخ تورم و سطح عمومی قیمت‌ها ناشی از تصمیماتی است که دولت و مقامات تصمیم‌گیرنده در حوزه‌های پولی و ارزی اتخاذ می‌کنند. تاثیر سیاست‌های مالی دولت و سیاست‌های پولی و بانکی بانک مرکزی نه به صورت آنی بلکه حداقل پس از شش ماه دیده می‌شود؛ به این معنی که تصمیماتی که در حوزه اقتصادی گرفته می‌شود الزاما در همان مقطع منجر به تورم نمی‌شود و با گذر زمان و طی ماه‌های مختلف آرام آرام آثارشان را بر اقتصاد سرازیر می‌کنند. پس از ابعاد روانی سیاست‌های دولت، واقعیاتی اقتصادی باعث افزایش تورم می‌شوند.

در قبال این میزان افزایش تورم باید دید که آیا تولید هم به همین میزان افزایش داشته است یا خیر؟ پاسخ مشخص است. در حال حاضر تولید ایران حتی به اندازه سال 90 نیز نیست. رشد فعالیت‌های غیرمولد که هیچ ارزش افزوده‌ای هم نداشتند به جای فعالیت‌های مولد که می‌توانند باعث رشد تولید شوند باعث شد که نقدینگی فعلی موجود سرگردان باشد و باعث افزایش تورم شود. همان‌طور که پیش‌بینی شده بود آثار تمام اینها در سه ماهه دوم سال 97 دیده شد و تورم تک‌رقمی که از سوی دولت اعلام می‌شد به حدود 14 درصد رسیده است؛ هرچند بر سر تورم اعلامی دولت نیز شبهه وجود دارد و چندان نمی‌توان آن را مستند دانست اما بر اساس محاسبات خود دولت نیز تورم تک رقمی، دو رقمی شد و در آینده افزایش نیز خواهد یافت. زیرا اثرات اقدامات پیشین دولت در آینده معلوم خواهد شد.

موضوع قابل اشاره دیگر این است که شاید برخی بگویند با اعمال تحریم‌های نفتی قریب‌الوقوع آمریکا میزان درآمد دولت کاهش می‌یابد و به تبع آن تورم بیش از این خواهد شد؛ گرچه به دلایل فوق به نظر می‌رسد که تورم در ماه‌های آتی نیز افزایش می‌یابد، اما این موضوع را چندان نمی‌توان به کاهش صادرات نفت ایران نسبت داد زیرا با کاهش صادرات نفتی ایران، قیمت نفت جهانی افزایش می‌یابد؛ چنانچه نرخ هر بشکه نفت به طور میانگین در دو سال گذشته زیر 50 دلار بود، اما اکنون به بالای 70 دلار رسیده است و نباید تورم فزاینده آینده را نشأت گرفته از تحریم‌های نفتی آمریکا دانست. در نهایت می‌توان چنین دریافت که میزان تولید در کنترل تورم نقشی اساسی دارد و ضرورت دارد که دولت بیش و پیش از همه موضوعات بر این موضوع توجه کند.

دولت برخلاف منافع ملی مردم را به سفته‌بازی سوق می‌دهد

«دولت با رویکرد خود به مردم می‌گوید سفته‌بازی کنید.»

حسین صمصامی اقتصاددان و سرپرست اسبق وزارت اقتصاد ضمن یادداشتی در روزنامه قدس نوشت: مسائل اقتصادی موجود مانند کاهش و افزایش نرخ ارز در شرایط فعلی دارای راهکارهایی است معلوم است با اتخاذ سیاست‌ها و تدابیری می‌توان مانع افزایش نرخ ارز شد. می‌توان مانع دست به دست شدن ارز قاچاقی شد که در بازار به صورت غیررسمی در حال تبادل است و اصلاً قانونی نیست و منجر به تشکیل بازاری غیرقانونی شده است.

در چنین وضعیتی تولیدکننده‌ای که قادر به ارزیابی نرخ ارز در هفته‌ها حتی روزهای آتی نیست از عرضه اجناسش جلوگیری می‌کند. اگر ارزی در اختیار دارد، آن را نگه می‌دارد. از سوی دیگر مردم دارایی‌های خود را تبدیل به ارز و طلا می‌کنند. این بدان معناست که سیاست غلط دولت منجر به افزایش سفته‌بازی و دلالی شد به نحوی که بخش تولید بشدت زمین‌گیر شد و اشتغال نیمه جان کشور روزهای احتضارش را نیز به چشم دید.

تعطیلی کار و کسب و بازدهی کم تولید منجر به روی آوردن سرمایه‌داران به سمت دلالی و سفته‌بازی شده، به نحوی که تداوم این وضعیت چشم‌انداز تاریکی را برای اقتصاد رقم می‌زند.

بی‌تردید در شرایط فعلی مبنای دولت نه بر آزادسازی، بلکه بر یله و رهاسازی بازار است که منجر به گسترش بازار غیر رسمی و افزایش قاچاق می‌شود.

هنگامی که دولت مانع سفته‌بازی نمی‌شود و پالس می‌دهد که از سفته بازی، مالیاتی اخذ نمی‌شود و سفته بازی آزاد است، از آن سو هنگامی که تولید را از جذابیت خالی می‌کند و انواع و اقسام کالاهای وارداتی خارجی را وارد بازار می‌کند، هنگامی که تولید ایرانی بر روی زمین می‌ماند و سودآوری تولیدکننده کم است و مجبور به پرداخت مالیات‌های سنگین است، همه عوامل در پی آن هستند تا به تولید کننده القا کنند که در تولید، منفعتی وجود ندارد.

از آن طرف در بخش سفته بازی همه چیز مهیاست که وارد این بازار شود، بنابراین سرمایه‌ها به سمت سفته‌بازی و دلالی سوق داده می‌شود. متأسفانه در حال حاضر عملاً واکنش و سیاست‌های دولت در بازار علامت دادن به مردم برای ورود به بخش سفته بازی است و چراغ قرمز برای ورود به بخش واقعی یا تولید است.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* دیروز در مراسم 13 آبان در تهران، یک بنر که ترامپ و نتانیاهو را در لباس سرخ و زانو زده در یک شنزار درست مثل اسرای بی‌گناه در برابر داعش نشان می‌داد و سردار سلیمانی را هم پشت آنان ترسیم کرده بود، اعتراض بسیاری از حضار در مراسم را برانگیخت که این مظلوم نشان دادن این دو جنایتکار و داعشی نشان دادن سردار ایرانی است و جابجائی ارزش‌ها محسوب می‌شود. تلاش معترضان برای جمع کردن این بنر با مخالفت گردانندگان مواجه شد و به جائی نرسید و متاسفانه عکس‌های زیادی از این بنر که ظالم را مظلوم و مظلوم را ظالم جلوه می‌دهد برداشته و مخابره شد! چرا عده‌ای با یک کج سلیقگی مرتکب ضد تبلیغ می‌شوند؟

* در راهپیمایی 13 آبان قم متاسفانه شعارهایی که رنگ و بوی اختلافات جناحی و سیاسی داخلی داشت بر شعارهای اصلی که قاعدتاً باید «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل» و «هیهات مناالذله» می‌بود، غلبه داشت. عده‌ای که به احتمال قوی سازماندهی شده در راهپیمایی شرکت کرده بودند، تلاش فراوانی به خرج می‌دادند که شعارهای اصلی روز 13 آبان را به شعارهایی علیه رقبای سیاسی خود و علیه برجام یا دولت تغییر دهند و با شعارهایی مانند «مرگ بر سازشکار» تلاش می‌کردند دولت و یا رقبای سیاسی خود را سازشکار جلوه دهند. این اقدام، اعتراض برخی از راهپیمایان را برانگیخت بطوری که وقتی دیدند عده‌ای مراسم 13 آبان را به صحنه تسویه حساب‌های سیاسی تبدیل کرده‌اند و شعارهای انحرافی می‌دهند، مسیر خود را تغییر داده و راهپیمایی را ترک کردند. همچنین بعضی از راهپیمایان با مشاهده پلاکاردها و کاغذ نوشته‌هایی که همان شعارهای انحرافی را نشان می‌داد، اقدام به پاره کردن آنها نموده و از توزیع کنندگان چنین دست نوشته‌هایی خواستند دست از اختلاف انگیزی میان مردم و مسئولین بردارند.

* دادگاه بدوی تونس حکم ممنوعیت ورود هیات صهیونیستی به این کشور به منظور شرکت در گردهمایی جهانی گفتگوی ادیان را صادر کرد. مرکز اطلاع رسانی فلسطین گزارش داد: هیات ملی مبارزه با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در تونس، حزب جمهوری و جنبش خلق خواستار ممانعت از ورود هیئت اسرائیلی به خاک این کشور برای شرکت در گردهمایی مذکور شده بودند. گردهمایی جهانی گفتگوی ادیان دیروز کار خود را در تونس آغاز کرد.

* وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی دیروز به عمان رفت. رژیم صهیونیستی تلاش خود برای آلوده کردن دولت‌های عربی به رابطه با صهیونیست‌ها را تشدید کرده است. هفته گذشته نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با سلطان قابوس در مسقط دیدار کرد. وی قرار است به بحرین نیز سفر کند.

*********************************

روزنامه خراسان**

مجوز ویژه قضایی دولت به وزیر جدید صنعت

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، اعلام شده حسب پیشنهاد سال گذشته این وزارتخانه و تایید روزهای اخیر هیئت دولت، مقرر شده به استناد اصل 139 قانون اساسی، احکام قطعی محاکم دادگستری علیه برخی صنایع و افراد حقیقی و همچنین ادعاهای متقابل افراد مذکور علیه سازمان گسترش و نوسازی صنایع، اقدام به صلح با رعایت قوانین مربوط و صرفه و صلاح دولت شود.

تذکر لاریجانی به روحانی درباره یک تصمیم مهم بانکی

طبق نامه روزهای اخیر علی لاریجانی به رئیس جمهور، با اشاره به مصوبه مهم هیئت دولت در خصوص سود پرداختی به بانک مسکن، متذکر شده با توجه به الزامات درج شده در ماده 17 قانون برنامه ششم توسعه، هرگونه افزایش سرمایه دولت در بانک های دولتی دارای بار مالی خواهد بود، بخشی از مصوبه مذکور به علت تعیین روشی خاص برای افزایش سرمایه دولت در این بانک بر خلاف مفاد مصوبات مجلس، مغایر قانون بوده و باید ظرف یک هفته اصلاح یا ابطال شود.

*********************************

روزنامه ایران**

ادعای ارسال پیام اسرائیل برای ایران

خبر اول اینکه، شبکه سعودی العربیه ادعا کرد، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جریان سفرش به عمان، پیامی تهدید‌آمیز برای ایران فرستاده است. به گزارش تابناک، خبرنگار شبکه العربیه در قدس اشغالی ضمن مخابره این خبر، به جزئیات این پیام تهدیدآمیز هیچ اشاره‌ای نکرده است. بنابراین گزارش ، نتانیاهو هفته گذشته از طریق عمان، پیامی به ایران انتقال و به جمهوری اسلامی هشدار داد تا از ساخت موشک در محدوده لبنان خودداری کرده یا ریسک کشاندن این کشور به جنگ سوم با اسرائیل را قبول کند. «ایتان بن دیوید»، مشاور معاون امنیت ملی رژیم صهیونیستی در دیدار با «اورلئان لا کاوالیر»، مشاور امنیت ملی فرانسه از وی خواست تا از نخست وزیر لبنان بخواهد کارخانه‌های موشکی حزب‌الله را منحل کند.

جوانفکر به 91 روز حبس محکوم شد

خبر دیگر اینکه، علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری دولت‌های نهم و دهم، به اتهام تمرد از امر مأموران قضایی و انتظامی به 91 روز حبس قطعی محکوم شد. جوانفکر با اعلام این خبر به ایرنا اظهار داشت: پس از گذشت چند سال از مراجعه مأموران دادستانی به روزنامه ایران در سال 1390، دادستانی از من و سه نفر از خبرنگاران پیشین روزنامه ایران به اتهام تمرد از امر مأموران قضایی و انتظامی شکایت کرد و پرونده تشکیل داد. وی گفت: در پی تشکیل این پرونده، به 91 روز حبس تعزیری در دادگاه کارکنان دولت محکوم شدیم و اخیراً نیز این حکم در دادگاه تجدید نظر تأیید و قطعی شده است. مهران عبدالله‌پور، وکیل مدافع علی اکبر جوانفکر نیز از تشکیل پرونده قضایی جدید برای موکلش در دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داد. وی گفت: قرار است امروز، دوشنبه موکلم برای ارائه توضیحات درخصوص این پرونده به شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه مراجعه کند. عبدالله‌پور با بیان اینکه اتهام جوانفکر در این پرونده نشر اکاذیب است، افزود: این پرونده به دنبال انتشار مطلبی توسط موکلم در یک پست تلگرامی تشکیل شده است که طی آن جوانفکر از سازمان بازرسی کل کشور خواسته بود به گزارش‌های مربوط به سوء استفاده یکی از مسئولان رسیدگی کند.

ترامپ: ایران بالاخره وارد مذاکره با امریکا می‌شود

شنیدیم که، رئیس جمهوری امریکا مدعی شد که مقامات ایرانی بالاخره برای گفت‌وگو با واشنگتن به میز مذاکره باز می‌گردند. به گزارش مهر، «دونالد ترامپ» با تأکید دوباره بر اعمال «شدیدترین تحریم‌ها» علیه ایران گفت که مقامات جمهوری اسلامی بالاخره برای مذاکره درباره توافق جدید اتمی بازخواهند گشت. وی روز جمعه نیز از آمادگی خود برای انجام توافق جدید با ایران خبر داده بود. ترامپ که در جمع هوادارانش در ایالت ایندیانا سخنرانی می‌کرد، بار دیگر از برجام به عنوان توافقی بسیار بد یاد کرد و افزود که به جای آن توافق، شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال می‌کنیم.

توئیت آشنا درباره قتل‌های زنجیره‌ای

دست آخر اینکه، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری در پاسخ به توئیتی، درباره ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای توضیحاتی ارائه کرد .به گزارش «ایران»، او در توئیتی نوشت: «مطمئن هستم که وزیر وقت اطلاعات نه در آن جنایات دخیل بوده و نه از آمران آن خبر داشت. من در همان سال ١٣٧٧ در روزنامه‌های انتخاب و جمهوری اسلامی با نام مستعار بهمن شناسا مطالب لازم را در این باره نوشته‌ام .این پرونده به سخت‌ترین و خشن‌ترین وجه ممکن مورد رسیدگی قرار گرفت.» آشنا در توئیت دیگری اضافه کرد: آنچه در سازمان قضایی نیروهای مسلح اتفاق افتاد، به هیچ وجه کمتر از اصل قتل‌ها نبود. روزی باید از آقای نیازی سؤالات سختی پرسید.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

نظام تحریم‌ها به‌هم‌ریخته است

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه ما امروز در مقابل واقعیتی هستیم و آن واقعیت این است که نظام تحریم‌ها به‌هم‌ریخته است، گفت: نباید منتظر برجام اروپایی بمانیم، چراکه ملت ایران می‌تواند کشور را با تدبیر، اقتصاد مقاومتی و روحیه خوب اداره کند. به گزارش مهر، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز در مراسم راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان‌ماه بیرجند، با اشاره به اینکه دشمنی آمریکا همواره وجود داشته و ادامه خواهد داشت، عنوان کرد: استکبار جهانی باید بداند ملت بزرگ ایران در مقابل آنها هرگز کوتاه نخواهد آمد. رئیسی با بیان اینکه مولفه مهم اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران مردم همیشه در صحنه هستند، گفت: معتقدیم با اتکا به پروردگار متعال، اعتماد به نفس و نیروی انسانی کارآمد باید چشم را از بیگانه برداشته و به توانایی‌‌های ملت چشم بدوزیم. وی ادامه داد: صدماتی که تاکنون خورده‌ایم به این دلیل بوده که چشم ما به دستان بیگانگان بوده اما باید بدانیم بیگانگان برای کسی کاری نکرده و نخواهند کرد.

اولویت دائمی ما توان موشکی است

وزیر دفاع با اشاره به تاثیر تحریم‌ها بر رشد فناوری نیرو‌‌های مسلح گفت: از مصادیق روشن تاثیر تحریم‌ها بر رشد و توسعه کشور، نیروهای مسلح است، نیروهای مسلح قدیمی‌‌‌‌‌ترین مجموعه‌ای هستند که توسط آمریکا تحریم شدند. به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ حاتمی با حضور در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر با اشاره به ساخت و تولید جت جنگنده تمام ایرانی کوثر گفت: کوثر به نوعی نسل چهارم تجارب ما در ساخت جنگنده است، کوثر یک هواپیمای ایرانی در تمام ابعاد است. بال، بدنه، موتور هیدرولیک و همه مجموعه‌‌‌هایی که برای یک هواپیما لازم است در داخل ساخته شد و بحمدالله امروز صاحب یک هواپیمای خوب و پیشرفته هستیم. وی درباره اولویت‌بندی‌‌های این وزارتخانه برای تجهیز نیروهای مسلح گفت: اولویت‌‌‌بندی کردیم و موشک را با تمام قوا پیش بردیم و با تمام توان از سال گذشته در بحث‌‌های هوایی تمرکز بیشتری کردیم؛ آنچه برای دفاع نیاز داریم را تامین می‌کنیم و با هیچ کس رقابت نداریم. در هفته نیروی انتظامی تجهیزات مورد نیاز آنها را در اختیارشان قرار دادیم. امیر حاتمی ادامه داد: اولویت دائمی ما توان موشکی ماست. چند ماه قبل موشک فاتح مبین آزمایش شد؛ قدرت هوایی راهبردی اولویت بعدی ماست.

سؤال از ظریف در مجلس اعلام وصول شد

2 سؤال یک نماینده از ظریف، وزیر امور خارجه در مجلس اعلام وصول شد. به گزارش تسنیم، احمد امیرآبادی‌فراهانی، عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی دیروز مجلس موارد اعلام وصول شده را اعلام کرد. «سؤال از وزیر امور خارجه درباره عدم موضع‌گیری نماینده جمهوری اسلامی ایران در محکومیت نقض حقوق‌ مسلمانان میانمار و همچنین درباره اقدامات وزارت امور خارجه در قبال موضع‌گیری خصمانه آمریکا و کشورهای اروپایی در حمایت از حوادث دی‌ماه 96» 2 سؤال سیدجواد ساداتی‌نژاد، نماینده کاشان، آران و بیدگل از ظریف بود که روز گذشته اعلام وصول شد.

لاورنتیف به تهران می‌آید

نماینده ویژه پوتین در امور سوریه امروز (دوشنبه) در تهران با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ملاقات کرده و آخرین تحولات سوریه را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد. به گزارش فارس، «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه پوتین، رئیس‌جمهور روسیه امروز در تهران با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو می‌کند. «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در تهران در این‌باره گفت که لاورنتیف امروز به تهران سفر می‌کند. گفت‌و‌گو و رایزنی درباره پیشبرد ابتکارهای سیاسی، نظامی و امنیتی مشترک و همچنین بررسی روند همکاری‌های دو و چندجانبه در حوزه مقابله با تروریسم و پایان دادن به بحران سوریه از جمله اهداف سفر لاورنتیف به تهران است. «الکساندر لاورنتیف» 28 تیرماه 97 نیز سفری به تهران داشت و با سعید ایروانی، معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دیدار و گزارش جامعی از گفت‌وگوهای انجام شده در پی نشست روسای جمهور فدراسیون روسیه و ایالات متحده آمریکا ارائه کرد.

***************************************

نام:
ایمیل:
نظر: