صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰  ، 
شناسه خبر : ۳۱۳۴۱۳

روزنامه کیهان **

ماله‌کشی روزنامه اجاره‌ای بر بزک‌های خود نسبت به اروپا

روزنامه اجاره‌‌یی که تا همین چند ماه قبل مشغول بزک اروپا بود، اکنون می‌گوید اروپا ناتوان از ایجاد کانال مبادلات مالی با ایران است.

روزنامه آفتاب یزد پیش از این تیتر و عکس اول خود را به موگرینی اختصاص داده و با لحنی فریبکارانه و خلاف واقع تیتر زده بود: «هرچه تهران بگوید»! این روزنامه که از بزک‌کنندگان آمریکا در اوج مذاکرات برجامی بود سردبیر این روزنامه (مجتبی- و ) از عناصر نفوذی‌ در حلقه اطرافیان کروبی بود که از کشور گریخت و در خدمت صدای آمریکا و برخی رسانه‌های مشابه درآمد.

اکنون آفتاب یزد پس از آشکار شدن دست آمریکا و اروپا در تیتری با عنوان «ایجاد کانال مالی ناکام ماند؟»، می‌نویسد: «پس از ماه‌ها انتظار سرانجام اروپایی‌ها آب پاکی را روی دست ایران ریختند و بر ناتوانی خود در اجرای تعهدات مرتبط با کانال مالی اذعان کردند. این اتفاق در حالی رخ دادکه پیشتر بسیاری از صاحب‌نظران بدبینی‌های زیادی به شکل‌گیری کانال مالی میان اروپا و ایران داشتند. استدلال کارشناسان این بود که دولتها در اروپا نمی‌توانند شرکت‌های فعال در کشور خود را ملزم به همکاری و پذیرش سیستم مالی نمایند چرا که آنها نگران تحریم شدن از سوی آمریکا هستند.

با این حال اتفاقات روزهای اخیر هم حاکی از آن بود که اروپا علاوه بر محقق نکردن وعده کانال مالی یک تحریم جدید بر علیه یک نهاد ایرانی برقرار کرده است.

اعمال این تحریم از سوی اروپا درست چند روز پس از آن صورت گرفت که آنها اعلام کردند که نمی‌توانند SPV (سیستم اروپایی جایگزین سوئیفت) را برای حفظ برجام و به عبارتی تداوم فعالیت مالی با تهران فعال کنند.

به دنبال این رویداد، محمود واعظی خبر دادکه اروپایی‌ها از ایران به دلیل اجرایی نشدن SPV عذرخواهی کردند. این اظهارات در حالی بود که وی تقریبا چند هفته قبل گفته بود اروپایی‌ها تا دو هفته دیگر ‌SPV را اجرایی می‌کنند.

با این حال واعظی در توضیح این اتفاق گفت: من هیچ‌گاه نگفتم ‌SPV تا دو هفته دیگر اجرایی می‌شود، بلکه گفتم تا آخر سال میلادی این اتفاق رخ می‌دهد یعنی همان حرفی که خانم موگرینی زده بود را گفتم.»

این روزنامه اجاره‌ای می‌افزاید: «در خود اروپا از ابتدا، عزم جدی برای راه‌اندازی کانال مبادلات مالی وجود نداشت. اکنون کاسه صبر تهران در حال لبریز شدن است.»(!)

نه به آن ترور شخصیت و نه به این مجیزگویی

سردبیر روزنامه کارگزاران به تجلیل از هاشمی پرداخت و این در حالی است که وی پیش از این با انتشار کتاب‌هایی از هاشمی با عنوان مافیایی «پدرخوانده» یاد کرده بود.

محمد قوچانی در روزنامه کارگزاران نوشت: هاشمی رفسنجانی بیش از آنکه دموکرات باشد، جمهوریخواه بود. جمهوریخواهی در اندیشه سیاسی، گرچه بر انتخابی بودن مقامات سیاسی تاکید دارد اما انتخابی بودن را به معنای پیروی نخبگان سیاسی از عوام سیاسی نمی‌شمارد. جمهوریت بر مبنای فعلیت بنا شده است که معیاری مهمتر از انتخابات است. در جمهوری سیاستمداران افراد شایسته‌ای هستند که نه فقط نماینده ملت که مدیر دولت هم هستند و حق دارند که بر مبنای مصلحت عمومی و فضیلت مدنی جامعه را اداره کنند. پاسخگویی آنان به ملت به معنای پیروی آنان از عوام نیست. آنان باید قدرت اقناع ملت و اقتدار اداره دولت را با هم داشته باشند. یک جمهوریخواه برخلاف یک دموکرات سیاست‌ورزی را به مبارزه دائمی و ابدی انتخاباتی فرو نمی‌کاهد و هر رفتار سیاسی را یک رفتار انتخاباتی نمی‌داند که الزاما باید رضایت مردم را کسب کند. او به همان اندازه که «از مردم» است «برای مردم» هم کار می‌کند و اسیر پوپولیسم نمی‌شود. داور نهایی برای یک جمهوریخواه «عقل سیاسی» است هرچند که در عرصه عمومی و اجرایی به صندوق رای تمکین می‌کند اما یک جمهوریخواه معتقد است که گاه مردم هم اشتباه می‌کنند و صدای مردم، صدای خدا نیست و درستی یا نادرستی امور نه با رای عامه که با عقل و منطق و مصلحت و عقلانیت سنجیده می‌شود. گرچه در عرصه عمل‌گریزی جز انتخابات و صندوق رای نیست. بر این اساس گرچه اکبر هاشمی رفسنجانی بیشترین مبارزه انتخاباتی در میان روحانیان و سیاستمداران ایرانی (چهار دوره ریاست‌جمهوری کامیاب و ناکام، چهار دوره مجلس شورای اسلامی کامیاب و ناکام و پنج دوره مجلس خبرگان رهبری) را پشت سر داشت اما حتی رای نه مردم به او، وی را از سیاست دور نساخت چرا که جمهوریخواهی را بر مردم‌سالاری برتری می‌داد و انتخابات برای او طریقت داشت نه موضوعیت.

هاشمی از ایده‌آلیسم به دور بود و مدافع رئالیسم سیاسی بود. همین اندیشه او را میانه‌رو و معتدل می‌ساخت. پراگماتیست‌ها از آنجا که به نتیجه بها می‌دهند پیش از آنکه در بند وسیله باشند، به اهداف خود فکر می‌کنند.

هاشمی رفسنجانی بیش از آنکه به توزیع ثروت فکر کند به تولید ثروت فکر می‌کرد. با آنکه او با خطبه‌های عدالت اجتماعی در دهه 60 پیشتاز طرح این موضوع در فقه اسلامی بعد از سیدقطب بود اما در دهه 70 دریافت که تا توسعه رخ ندهد عدالت ممکن نیست. فهم هاشمی از عدالت نه توزیع عادلانه فقر که تولید عادلانه ثروت بود که بر قاعده رقابت استوار بود. هاشمی در عرصه عمل در اجرای این سیاست مرتکب اشتباهاتی شد اما بنای توسعه ایران بعد از انقلاب را هاشمی گذشت.

آیت‌الله اکبر هاشمی ‌رفسنجانی به عنوان یک جمهوریخواه (نه دموکرات) به عنوان یک عمل‌گرا ( نه بنیادگرا) به عنوان یک توسعه‌گرای عدالت‌خواه (نه مساوات‌گرا) و به عنوان یک استراتژیست مصلحت‌گرا (نه ایدئولوگ حقیقت‌گرا) پدر فکر اعتدال در ایران بعد از انقلاب است.

این تحلیل در حالی است که قوچانی در زمره افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی قرار داشت که به ترور شخصیت‌ هاشمی پس از دوم خرداد 76 پرداختند.

نیک‌آهنگ کوثر کاریکاتوریست نشریاتی چون همشهری، نشاط، عصرآزادگان، اخبار اقتصاد، صبح امروز، آفتاب امروز، مشارکت، بهار، ایران فردا... -که هم‌اکنون در خارج از کشور به سر می‌برد و دوره‌ای طولانی با قوچانی همکاری داشته- چند سال پیش در خاطرات خود نوشته: «رواج روابط غیرحرفه‌ای به خصوص در روزنامه‌های تازه شکل گرفته بعد از دوم خرداد، از حالت نهفته، تبدیل به روال عادل می‌شود در گرفتن آگهی، پورسانتاژ، جذب دختران خبرنگار فاقد کیفیت ژورنالیستی و واجد کیفیات فیزیکی ... بعدا در روزنامه‌های دیگر دیدم که چگونه مدیر فلان وزارتخانه می‌تواند اخبار مورد نظرش را در مطبوعات مورد نظر به چاپ برساند و اخبار انتقادی را راهی سطل زباله کند، فقط کمی خرج دارد. یادمان می‌رود که با چه هدفی وارد مطبوعات شده‌ایم... وقتی روزنامه لطیف صفری (نشاط) توقیف شد، شمس‌الواعظین با صاحب مجوز عصر آزادگان به توافق رسید. حس کردم که صفری از پشت خنجر خورده و کسی آنچنان تحویلش نمی‌گیرد... سر خم کردن جلوی عطریانفر خیلی سخت بود... آمده بود اخبار اقتصاد و دنبال شمس می‌گشت. آمده بود آنجا تا قرار آگهی کارگزاران با عصر آزادگان را بگذارد و همان مسئله‌ای شد که بعدها میان بچه‌های مطبوعات دهان به دهان گشت. طرفداری شمس از هاشمی به بهانه 48 میلیون تومان آگهی... بچه‌های عصر آزادگان سر چرخش مشهود به آن سمت معترض بودند. قیافه محمد قوچانی هم دیدنی بود و گاه شمس مجبور می‌شد برای رد گم کردن، مطلبی انتقادی علیه هاشمی چاپ کند. هر وقت سر و کله فرنود آنجا پیدا می‌شد می‌توانستیم حدس بزنیم آگهی جدیدی، عکس جدیدی انداخته یا...»

آیت‌الله جوادی‌آملی: گفته بودیم برجام خطر دارد؛ به آمریکا اعتماد نکنید

آیت‌الله جوادی‌آملی می‌گوید درباره برجام هشدار داده و گفته بودم انگشتان‌تان را بشمارید.

آیت‌الله‌العظمی جوادی‌آملی در اظهاراتی با اشاره به دشمنی تاریخی آمریکا گفت: کفاری که از دشمنی دست برنمی‌دارند، شما هم با آنها دشمن باشید، حواس‌تان جمع باشد 5 سال قبل که مسئولان امور خارجه آمده بودند به آقایان گفتم وقتی با آمریکایی‌ها دست می‌دهید، انگشتان‌تان را بشمارید!

به گزارش «وطن امروز»، وی با تشریح اظهارات خود به مسئولان وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: به آنها گفتم اینها به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند، ما در کودتای 28 مرداد آمریکایی‌ها را دیدیم. بعد از 3 سال هم گفتیم که دیاثت سیاسی هم وجود دارد، مواظب باشید قبل از اینکه دیگران بگویند برجام خطر دارد، ما به اینها گفتیم.

وی افزود: دشمنان به عهد خود پایبند نیستند؛ نمونه بارز عهدشکنی را بعد از قطعنامه دیدیم؛ صدام روسای همه کشورهای عربی را به ایران فرستاد و با امام مذاکره کردند تا قطعنامه را بپذیریم ولی سال‌ها بعد وقتی پذیرفته شد عملیات مرصاد را علیه ما راه انداختند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، این مرجع تقلید در پایان خاطرنشان کرد: آدم وقتی با کفار معامله می‌کند انگشتش را می‌شمارد ولی اگر خدای ناکرده فریب بخورد، دیگر تقصیر خودش است.

آیت‌الله جوادی‌آملی موضوع دیاثت سیاسی را نخستین بار اردیبهشت ماه 95 در دیدار محمدرضا عارف مطرح کرده بود. این مرجع تقلید در آن دیدار با بیان اینکه دیاثت یا اخلاقی است یا سیاسی، عنوان کرد: بیگانه را در حریم خود راه دادن و وارد حریم غیر شدن با غیرت سازگار نیست.

بی‌بی‌سی: اصلاح‌طلبان دیگر نمی‌خواهند سوار ماشین دولت باشند

شبکه دولتی انگلیس ضمن ابراز نگرانی از شکرآب شدن اصلاح‌طلبان با دولت، به بررسی این سؤال پرداخت که آیا آنها می‌توانند از ماشین دولت روحانی پیاده شوند.

بی‌بی‌سی نوشت: مرتضی حاجی، عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، حسن روحانی را متهم کرد که «فرمان را رها کرده است». اکنون پرسش این است که آیا اصلاح‌طلبان قادرند از ماشین دولت پیاده شوند. آن هم پس از ۶ سال همسفری در دولت یازدهم و دوازدهم.

سعید حجاریان از نظریه‌پردازان طیف سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید اصلاح‌طلبان به خاطر عدم تحقق وعده‌های روحانی با دولت «زاویه‌دار» شده‌اند. محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی می‌گوید انتقادهای جدید اصلاح‌طلبان از دولت به خاطر «انتخابات بعدی» است، اما این موضوع به «رأی‌آوری» آنها منجر نخواهد شد. او به طور ضمنی تأیید کرد که دولت و اصلاح‌طلبان تا حدی فاصله گرفته‌اند.

سعید حجاریان پیشتر گفته بود اصلاح‌طلبان با دولت «عقدی به‌صورت ائتلاف نبسته بودند».حالا باید دید آیا اصلاح‌طلبان قادرند سفره خود را از دولت جدا کنند؟

بی‌بی‌سی می‌افزاید: ۱۱ مهرماه ۱۳۹۷، در دیداری کم‌سابقه شماری از اصلاح‌طلبان و اعضای دولت در جلسه‌ای مشترک گرد هم آمدند. جلسه‌ای به دعوت دولت که ریاست آن را محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بر عهده داشت. شماری از چهره‌های شناخته‌شده طیف سیاسی اصلاح‌طلبان از جمله عبدالله نوری و غلامحسین کرباسچی و مصطفی معین دعوت رئیس جهموری برای شرکت در این جلسه را نپذیرفتند‌ اما حتی این موضوع هم سبب نشد که فضای این نشست بدون تنش باشد.

این جلسه غیرعلنی، نشانه‌ای گویا از تغییر رویکرد اصلاح‌طلبان در برابر دولت بود. تا پیش از این، به گفته محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین، قرار بود با وجود همه انتقادها، حمایت از دولت ادامه یابد. اما در این جلسه، علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت و خاتمی گفته «رابطه ما با دولت قطع است». حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار گفت «با این دست فرمان همه ما در انتخابات بعد بازنده‌ایم».

با وجود فضای متشنج، نشست مشترک ۱۱ مهرماه دولت و اصلاح‌طلبان یک نتیجه مشخص داشت: توافق بر سر تشکیل «کارگروهی برای تنظیم رابطه دولت و جبهه اصلاحات»؛ کارگروهی که هرگز تشکیل نشد.

اما چرا آن‌گونه که رئیس دفتر آقای روحانی می‌گوید این کارگروه تشکیل نشد؟

بی‌بی‌سی درباره این «کشتی طوفان‌زده» می‌نویسد: اصلاح‌طلبان و دولت دستکم تا زمستان سال ۱۳۹۶ رابطه‌ای نسبتا نزدیک را تجربه می‌کردند به یکباره اما سلسله‌ای از بحران‌ها آغاز شد.

دولتی که با شعار «تدبیر و امید» بر سر کار آمده بود، حالا متهم بود که راهکاری برای عبور از بحران ندارد. روحانی نزدیک ۲۰۰ روز از حضور در کنفرانس خبری خودداری کرد.

در این مدت نه تنها، بسیاری از وعده‌های روحانی همچون اشتغال و کنترل تورم و رفع حصر محقق نشد بلکه برخی دستاوردهای دولت او از جمله برجام نیز به خطر افتاد. اما بحران تنها به دولت ضربه نزده بود. با تغییر شرایط سیاسی از زمستان ۹۶ به بعد، اصلاح‌طلبان نیز اوضاع بهتری نداشتند و اعتبار اجتماعی‌شان به چالش کشیده شده بود.

یک سال مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی، اصلاح‌طلبان دیگر چندان راغب نیستند سرنوشت سیاسی خود را با دولت گره بزنند.

اما مشخص نیست تصمیم به این جدایی، آن هم پس از شش سال ائتلاف، آیا از سوی رأی‌دهندگان و معترضان و منتقدان آنها به رسمیت شناخته خواهد شد یا نه؟ به ویژه آنکه شماری از اصلاح‌طلبان، از جمله اسحاق جهانگیری همچنان از امتیاز حضور در دولت برخوردارند. با این همه، اصلاح‌طلبان مدتی است ترجیح می‌دهند به جای یادآوری نقش خود در انتخاب روحانی و همچنین چانه‌زنی برای نفوذ بیشتر در کابینه، راه‌شان را از دولت جدا کنند. آنها دیگر نمی‌خواهند سوار ماشین دولت باشند، اما مشخص نیست آیا خودروی دیگر هست که آنها را به مقصد برساند یا نه.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* در پی انتشار یک ویدئوی تبلیغاتی، وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد سرکنسول این کشور در شهر مشهد مقدس را به بغداد فراخوانده است. وزارت امور خارجه عراق پنجشنبه شب در اطلاعیه اعلام کرد «یاسین شریف» در پی انتشار یک ویدئوی مربوط به وی در فضای مجازی به بغداد احضار شده است. اطلاعیه به جزییات بیشتری اشاره نکرده اما در رسانه‌ها و فضای مجازی عراق ویدئوی منتشر شده است که سرکنسول عراق در مشهد را درحال تبلیغ برای یک مرکز جراحی زیبایی در شهر مشهد و معرفی آن با جزییات به شهروندان عراقی نشان می‌دهد. در این ویدئو که به نظر می‌رسد در دفتر کار سرکنسول ضبط شده است وی به تفصیل از انواع خدمات و جراحی‌هایی که در این مرکز انجام می‌شود و نیز با ذکر نام و تشکر از مدیران آن، خدمات آن را بسیار خوب و با قیمت مناسب برای شهروندان عراقی توصیف می‌کند.

* سفیر سابق آمریکا در ریاض با انتقاد از رویکرد دولت ترامپ درخصوص قتل «قاشقچی» گفت: ‌خالد بن سلمان سفیر عربستان در واشنگتن باید از سمت خود استعفا دهد. رابرت جردن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان گفت: اقدامات در این موضوع فروکش کرد و این یک تراژدی است. دولت آمریکا به غیر از لغو روادید برخی از افراد مرتبط با این اقدام دیگری انجام نداد. این نیز به معنی این است که شرکای قتل (قاشقچی) امکان سفر به کشور ما را نخواهند داشت. این واقعاً مسخره است.

* مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز از برگزاری همایش بین‌المللی علیه ایران در ماه 24 و 25 بهمن به میزبانی کشورش خبر داد. وزیر خارجه آمریکا در این مصاحبه گفت: در این نشست تعدادی از کشورها از سراسر جهان را گردهم می‌آوریم. این رویداد را در کشور لهستان میزبانی خواهیم کرد. وی مدعی شد: کشورهای شرکت‌کننده در این مراسم بر صلح، ثبات و آزادی در خاورمیانه متمرکز خواهند بود. باید مطمئن شویم که ایران نفوذ بی‌ثبات‌کننده‌ای در منطقه نداشته باشد!

* سفیر عربستان در قاهره با اشاره به خواسته تظاهر کنندگان سودانی برای سرنگونی دولت خارطوم گفت¨برای ریاض چندان مهم نیست چه کسی قدرت را در سودان در اختیار داشته باشد. دولت خارطوم با انگیزه دریافت کمک‌های مالی و اقتصادی از محور مقاومت جدا شد و به اردوگاه عربستان و متحدانش پیوست. ریاض با ارائه کمک‌های اقتصادی به صورت قطره‌ای سودان را بیشتر در باتلاق سیاست‌های خود فرو برد، به گونه‌ای که هزاران نظامی سودانی در جنگ یمن کشته و مجروح شدند اما مشکلات اقتصادی سودان همچنان لاینحل ماند. هفته است که سودانی‌ها در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود تظاهرات می‌کنند و ریاض نیز دولت خارطوم را در حل مشکلات اقتصادی تنها گذاشته و حتی نسبت به تغییر آن چراغ سبز نشان داده است.

* نخست‌وزیر مالزی از عدم صدور روادید برای ورزشکاران رژیم صهیونیستی در رقابت‌های جهانی پاراشنا 2019 میلادی در کشورش حمایت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از عرب نیوز، ماهاتیر محمد در گفتگو با خبرنگاران ضمن تایید خبر عدم صدور روادید برای ورزشکاران رژیم صهیونیستی به منظور شرکت در «رقابت‌های جهانی پاراشنا 2019» از تصمیم دولت کشورش حمایت کرد. وی گفت: این ورزشکاران در صورت ورود به کشور مرتکب جرم شده و شاهد کنار کشیدن مالزی از حق میزبانی نیز خواهند بود. نخست‌وزیر مالزی همچنین بر عدم تغییر رویکرد کشورش در قبال ورزشکاران اسرائیلی تاکید کرد.

*********************************

روزنامه خراسان**

دستور ویژه به مدیران برای جلوگیری از اعطای وام مشکوک

در حالی که یک نهاد مسئول در نامه ای به تعدادی از مدیران دولتی، تاکید کرده بود امکان اعطای تسهیلات کلان به یک شرکت مشهور در جنوب کشور به دلایلی چون ناکافی بودن مبالغ وثایق تودیعی، ابهام در برگشت وام ها و فقدان توجیه اقتصادی برای طرح ارائه شده، وجود ندارد، یک مسئول دولتی در نامه ای به تعدادی از اعضای کابینه اعلام کرده علاوه بر این موضوع، دو طرح دیگر نیز با صدور دستور مستقیم مبنی بر جلوگیری از اعطای تسهیلات توسط صندوق توسعه ملی مواجه شده اند.

استعلام جالب برخی مدیران بانکی درباره حقوق دریافتی شان

اگرچه مدیران بانک های دولتی از جمله گیرندگان بالاترین حقوق و دستمزد در سیستم دولتی محسوب می شوند اما برخی از آن ها با ارسال نامه به یک مقام مسئول اجرایی، خواستار مشخص شدن نحوه محاسبه حقوق و مزایای خود در سال گذشته شده اند که در پاسخ به این استعلام، تاکید شده بانک های دولتی فقط تا قبل از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری دارای مقررات استخدامی خاص خود بودند. بنابراین حقوق و مزایای مدیران بانک های دولتی در سال قبل، تابع بند 2 مصوبه 26 فروردین کابینه است که ضریب حقوق شاغلان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری را تعیین کرده و این افراد مشمول موارد استثنا از آن نیستند.

*********************************

روزنامه ایران**

روایت یک استاد حوزه از منشور کوروش

خبر اول اینکه،یک استاد حوزه علمیه با تشریح روند «شیعه» شدن ایرانیان به گوشه‌هایی از تمدن ایرانی اشاره کرده و گفته است: این کانال سوئز و این ترعه آبی که الان باز شده است، ریشه اصلی‌اش به زمان داریوش برمی‌گردد. یعنی داریوش برای حمل‌ونقل سپاه و مهمات خودش دستور داد که این ترعه را حفر کنند. در واقع، حفر اولیه‌اش مال داریوش است و این نشان می‌دهد که ایران در گذشته چه رتبه بالایی از نظر علمی و از نظر تمدنی در دنیا داشته است. آیتالله بروجردی با اشاره به اینکه منشور کوروش یک بیانیه است که در سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است و حقوق بشر را در دنیا مطرح می‌کند، یعنی حقوق اقلیت‌ها و حقوق مذاهب غیرحاکم در کشور را بیان میکند، گفت: اینکه تمدنی در آن روزگار به‌حقوق اقلیت‌ها توجه داشته است، نشان می‌دهد که در گذشته ایران دیدگاه وسیعی وجود داشته است.

انتقاد امام جمعه تبریز از فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی

خبر دیگر اینکه، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با انتقاد از فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی گفت: این کار نیروهای ارزشی را از این فضا خارج و عرصه را در جنگ روانی برای دشمن باز کرد. به‌گزارش تسنیم حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم افزود: باید از ظرفیت فضای مجازی برای نشر توانمندی‌ها و موفقیت‌های نظام اسلامی بهره‌مند شویم و فیلترینگ فضای مجازی به نظر من کار درستی نبود. فیلترینگ دسترسی نیروهای ارزشی و جوان را به این عرصه محدود و میدان را برای عرض اندام دشمن مهیا کرد.

یونسی در چارچوب مجوزهای قانونی با دولت همکاری می‌کند

شنیدیم که، حجت‌الاسلام علی یونسی دستیار سابق رئیس جمهوری در امور اقلیت‌ها و قومیت‌ها که نامش در میان مدیران ارشد جدا شده از دولت بعد از اجرای قانون منع به کار‌گیری بازنشستگان بود، گفته که فعالیت‌های این حوزه متوقف نشده است. به گزارش جماران او گفته است: من، با نظر رئیس جمهوری، با دولت، به شکل قانونی و در قالب مجوزهای قانونی همکاری می‌کنم. و البته باید به این نکته توجه داشت، که به لحاظ حقوقی، قانون، احراز مشاغل رسمی و دریافت حقوق مشاغل را منع کرده است و نه هر گونه همکاری را که می‌توان در قالب مجوزهای قانونی، انجام داد. و لذا بنده هم در همان چارچوب مجوزهای قانونی، همکاری خود را با دولت ادامه می‌دهم.

اردن خواهان آزادی صیادان بازداشت شده در ایران شد

دست آخر اینکه، سخنگوی وزارت خارجه اردن اعلام کرد که پرونده شهروندان این کشور که گفته شده در ایران بازداشت شده‌اند را پیگیری می‌کنند و یک مقام وزارتی این کشور با سفیر جمهوری اسلامی ایران در امان در این باره دیدار کرده است. به گزارش ایسنا به نقل از اسکای نیوز، وزارت امور خارجه اردن اعلام کرده است که به تلاش‌های خود برای آزادی فوری سه شهروند اردنی مقیم امارات که در تاریخ 28 دسامبر در ایران بازداشت شده‌اند، ادامه می‌دهد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

رزمایش فداییان حریم ولایت نهاجا برگزار شد

از بمبارانC۱۳۰ تا رهگیری موشک مهاجم

هشتمین رزمایش فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ظهر روز گذشته با دستیابی به تمام اهداف از پیش تعیین‌شده با موفقیت پایان یافت. در این رزمایش ده‌ها فروند انواع هواپیماهای شکاری، شکاری بمب‌افکن، ترابری سنگین و نیمه‌سنگین، سوخت‌رسان، شکاری رهگیر و شناسایی، گشت هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین با حضور در منطقه عمومی اصفهان به انجام مرحله اصلی و فاز عملیاتی رزمایش پرداختند. به گزارش تسنیم، در نخستین روز از مرحله اصلی هشتمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت، هواپیماهای شکاری بمب‌افکن اف5 و صاعقه اهداف مهم و حیاتی دشمن فرضی را با استفاده از تسلیحات ساخت داخل منهدم کردند. همچنین هواپیماهای اف7 مجهز به بمب‌های هوشمند، نقطه‌زن، دورایستا و راکت‌های ساخت داخل برای نخستین بار اهداف حیاتی دشمن فرضی را با تکنیک‌های ابتکاری و خارج از رینگ پدافندی در عمق منطقه نبرد منهدم کردند. در این مرحله از رزمایش جنگنده‌های رهگیر میگ29 با شلیک موشک‌های بهینه‌شده R73، موشک رهاشده از هواپیمای اف5 را با موفقیت رهگیری و منهدم کردند. در ادامه هواپیماهای اف4 با بمباران سنگین (Carpet Bombing)، اهداف از پیش تعیین‌شده را با موفقیت منهدم کردند. در آخرین مرحله از روز اول رزمایش فداییان حریم ولایت، بمب‌افکن‌های راهبردی سنگین سوخو24 و فانتوم با استفاده از غافلگیری شبانه و در ارتفاع پست اقدام به بمباران سنگین هوا به زمین (Carpet Bombing) به‌سمت اهداف از پیش تعیین‌شده کردند و هواپیمای اف4 نیز با استفاده از فلر اقدام به روشنایی صحنه نبرد در راستای شناسایی و انهدام اهداف توسط پرنده‌های مشابه کرد. در دومین روز از مرحله اصلی و فاز عملیاتی هشتمین رزمایش بزرگ فداییان حریم ولایت، جنگنده بمب‌افکن‌های اف4 با استفاده از موشک‌های ماوریک و بمب‌های 2000 پوندی قاصد اهداف دشمن فرضی را منهدم کردند. در ادامه این مرحله از رزمایش جنگنده‌های شکاری رهگیر اف14 با پرواز بر آسمان منطقه رزمایش جنگنده‌های مهاجم دشمن فرضی را رهگیری و با موفقت منهدم کردند.

زیباترین صحنه رزمایش نیروی هوایی ارتش از نگاه امیر سیاری

معاون هماهنگ‌کننده ارتش می‌گوید زیباترین صحنه هشتمین رزمایش فداییان حریم ولایت، لحظه هدف قرار دادن و منهدم کردن موشک شلیک‌شده از جنگنده F5 توسط موشک هواپیمای میگ ۲۹ بود که نشان‌دهنده تخصص و دقت بالای خلبانان جوان ما است. به گزارش میزان، امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» با بیان اینکه به بیش از ۹۵ درصد اهداف تعیین‌شده در هشتمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نهاجا دست یافتیم، گفت: اگر چه به اهداف خود از برگزاری این رزمایش دست یافته‌ایم اما به این کفایت نمی‌کنیم و نگاه ما همواره به جلو است و با رصد تهدیدات و با وجود تحریم‌ها به دنبال این هستیم که هر روز بهتر از روزهای گذشته باشیم. وی با بیان اینکه در این رزمایش با وجود هوای نامناسب و وزش باد شدید تمام موشک‌ها و بمب‌های بومی مانند بمب قاصد به اهداف برخورد کردند، گفت: در نگاه من زیباترین صحنه هشتمین رزمایش فداییان حریم ولایت، لحظه هدف قرار دادن و منهدم کردن موشک شلیک‌شده از جنگنده F5 توسط موشک هواپیمای میگ ۲۹ بود که نشان‌دهنده تخصص و دقت بالای خلبانان جوان ما است. امیر سیاری گفت: پیام این رزمایش اقتدار و آمادگی نیروهای مسلح برای دفاع از کشور است که برای دوستان خوشحال‌کننده است و به دشمن نشان می‌دهد که اگر اشتباه کند پاسخی قاطع و پشیمان‌کننده دریافت خواهد کرد.

اروپا بداند به هر قیمتی در «برجام» نخواهیم ماند

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل تصریح کرد: غربی‌ها باید با «شوکی» مواجه شوند که بدانند به هر قیمتی در تونل یکطرفه برجام کنونی نخواهیم ماند. به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان در توئیتی نوشت: داشتن رابطه قوی با اروپا همواره بخشی از عقلانیت سیاست خارجی ایران بوده است اما غربی‌ها باید با «شوکی» مواجه شوند که بدانند به هر قیمتی در تونل یکطرفه برجام کنونی نخواهیم ماند. اکنون اروپای مأمن تروریسم و منافقین باید پیامی معقول، حکیمانه اما «شوک‌آور» دریافت کند.

***************************************

نام:
ایمیل:
نظر: