صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۳  ، 
شناسه خبر : ۳۱۳۴۸۹

روزنامه کیهان **

نظرسنجی زاگبی: ملت‌های خاورمیانه از آمریکا متنفرند

نظرسنجی‌ها در منطقه نشان می‌دهد که آمریکا مورد نفرت ملت‌هاست.

پایگاه اینترنتی کامن دریمز نوشت: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در قاهره درباره سیاست خارجی آمریکا سخنان شرم‌آوری ایراد کرد که احتمالاً بی‌اهمیت است... چرا که موضوعات اصلی صحبت وی از مواضع دونالد ترامپ، دور بود. همچنین به جز برخی از شاهان و شاهزادگان، هیچ فرد دیگری در منطقه با صحبت‌های وی موافق نیست.

پیام پمپئو به مصر این بود که آمریکا نقش مثبتی در خاورمیانه ایفا می‌کند وی ضمن حمله و اتهام‌پراکنی علیه ایران گفت؛ آمریکا نمی‌خواهد کشوری را اشغال کند. ایران هیچ کشوری را در خاورمیانه اشغال نکرده و به درخواست دمشق به سوریه کمک نظامی داده است. اما آمریکا به عراق حمله کرد و این کشور را به مدت تقریباً یک دهه اشغال کرد. احساسات ضد ایرانی را برانگیزد.

براساس نظرسنجی مؤسسه تحقیقاتی زاگبی که اخیراً در 8 کشور در خاورمیانه انجام شده، به نظر نمی‌رسد مردم مصر با برخی از سخنان پمپئو موافق باشند.

مردم بخش زیادی از منطقه واقعاً سیاست آمریکا را دوست ندارند. براساس تحقیقات مؤسسه زاگبی «محبوبیت آمریکا در عراق و مصر تک رقمی است». در مصر بیش از 90 درصد از مردم نگاهی منفی به آمریکا دارند. حمله و اشغال عراق یکی از دلایل این نگاه منفی به آمریکا در میان مردم خاورمیانه است. دلیل دیگر موضوع فلسطین است.

نگاه مثبت به آمریکا در مصر در دوران ریاست جمهوری ترامپ 30 درصد کاهش یافته و به 8 درصد رسیده است.

در کشوری که فقط 8 درصد مردم تو را دوست دارند، سخنرانی درباره این که چگونه باید در امور داخلی آنها دخالت کنی، موضوع خوبی نیست.

مردم 8 کشور خاورمیانه که زاگبی پاییز گذشته در آن‌ها نظرسنجی کرده است، به تهاجم و اشغالگری آمریکا در عراق به شدت نگاه منفی دارند.

در حالی که نیمی از عراقی‌ها در نظرسنجی سال گذشته درباره نقش آمریکا در کشورشان نظر مثبتی داشتند، اکنون نظر آنها کاملاً منفی شده است.

مردم خاورمیانه فکر می‌کنند حمله و اشغالگری آمریکا در عراق یک اقدام امپریالیستی بوده است. نگاه بسیاری از مردم در جهان عرب خارج از حوزه خلیج فارس به مداخله آمریکا در سوریه منفی است. زاگبی گزارش می‌دهد «آمریکا منفورترین بازیگر در سوریه تلقی می‌شود.» 93 درصد در مصر، 86 درصد در عراق، 84 درصد در ترکیه، 83 درصد در ایران، 67 درصد در عربستان سعودی، 63 درصد در لبنان، 63 درصد در فلسطین و 59 درصد در تونس گفتند آمریکا نقشی منفی در سوریه داشته است.

جوانان وقتی واقعاً شاد می‌شوند که به اشتغال و ازدواج و مسکن بها بدهید

روزنامه‌های زنجیره‌ای، ملاطفت و اغماض سردار کمالی با چند سربازی که هنگام تمرین مارش نظامی، اقدام به پایکوبی و رقص کرده بودند، مصادره به مطلوب خود کردند.

این نشریات در تیترها و یادداشت‌های القایی خود کوشیده‌اند موضوع را به دغدغه‌های هنجارشکنانه خود در حوزه فرهنگی سرایت بدهند. آنها مدعی شده‌اند «شادی را نباید از مردم بگیریم».

صرف نظر از معیارها و هنجارهای شرعی و عرفی و اخلاقی درباره مرز شادی مباح و حرام، باید به این نشریات یادآور شد شادی حقیقی و پایدار مردم- که حق آنهاست- هنگامی است که عزت و اقتدار کشور در سیاست خارجی حفظ شود، مقابل دشمن ضعف و انفعال نشان داده نشود و معیشت و زندگی مردم، مورد بی‌اعتنایی یا دهن‌کجی همین طیف مدعی «شادی مردم» قرار نگیرد.

شاد واقعی جوانان (که سربازان هم جزو آنها هستند) وقتی است که «اشتغال و ازدواج» به عنوان اولویت جوانان و مردم،‌در حاشیه سیاست‌بازی‌ها، حاشیه‌سازی‌ها و تلاش برای فریب مردم در دو قطبی‌های معجول فرهنگی قرار نگیرد، براستی آیا یک هزارم حجم فضاسازی‌هایی که طیف مذکور درباره کنسرت و کنسرت‌بازی و حواشی خوانندگان مبتذل انجام دادند، به مشکلات واقعی مردم هم پرداخته‌اند؟! چرا همین اولویت‌ها را از دولت مطالبه نمی‌کنند؟!

گفتنی است طبق آمار مرکز آمار از سال 96، 95 درصد مردم در این سال اصلاً به کنسرت نرفته‌اند (حال آن که رسانه‌های زنجیره‌ای، چندین ماه، تبدیل به مسئله اول کشور کرده بودند). طبق همین آمار، 94/9 درصد مردم در همین سال به تماشای تئاتر و 81/1 درصد به سینما رفته‌اند.

لایحه بودجه 98 می‌گوید پرداخت یارانه، مصیبت عظما نبود

پس از 5 سال معلوم شده مصیبتی برای پرداخت یارانه‌ها در کار نبوده، اما یک عزا واقعا وجود دارد و آن اینکه دولت به صیانت از خزانه اهتمام ندارد.

روزنامه رسالت در سرمقاله خود نوشت: یکی از چالش‌های اصلی دولت یازدهم و دوازدهم موضوع پرداخت یارانه‌ها براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها بوده، هست و خواهد بود. رئیس دولت برای سرعت بخشیدن به توافق برجام یک روزی گفت؛ «خزانه خالی است» و به دشمن فرصت داد، به فهرست مطالبات نامشروع خود در مذاکرات بیفزاید، اما با همان خزانه خالی نزدیک به 6 سال کشور را اداره می‌کند و معلوم شده خزانه هیچ وقت خالی نبوده است.

با آنکه مجلس تصویب کرد یارانه ثروتمندان حذف شود و دولت با بانک اطلاعاتی که داشت، می‌توانست این کار را صورت دهد، اما این کار را نکرد و ثروتمندان همچنان یارانه‌بگیر دولت هستند.

جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور یک وقتی از پرداخت یارانه‌ها به عنوان یک درد یاد می‌کرد و می‌گفت: «یارانه‌ها از آن داستان‌هایی است که وقتی مطرح می‌کنیم، آدم غصه‌اش می‌گیرد. به قول معروف درد انسان تازه می‌شود.» طیب‌نیا وزیر اقتصاد وقت نیز چهار ماه پس از بیان این غصه و درد گفت: «طی دو سال گذشته شب‌های واریز یارانه نقدی برای دولت، مصیبت عظما بوده است.»

توهم مصیبت، غصه و درد در روزهای نخست آغاز کار دولت برای این بود که آقایان یک جمع و تفریق ساده را که حاصل تقویم درست منابع و مصارف قانون هدفمندی یارانه‌ها بود، نمی‌دانستند.

نگارنده همان وقت طی مقاله‌ای با استناد به صورت‌های مالی شرکت ملی نفت در سال 91 حدود تقریبی منابع حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها را 817 هزار میلیارد ریال ذکر کرد و لذا گفت: دولت نه‌تنها در این مورد کسری ندارد، بلکه یک مبلغ نجومی هم مازاد دارد.

امسال نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور پرده از این معما برداشت و درقالب تبصره 14 ماده واحده لایحه بودجه کل کشور در سال 98، از منابع و مصارف طی یک جدول کامل ریز دریافتی‌ها و پرداختی‌های قانون هدفمندی یارانه‌ها رونمایی کرد.

تحلیل و تفسیر اعداد و ارقام این جدول، فوق‌العاده مهم است؛ در یک نگاه اولیه معلوم می‌شود در سال 98 منابع حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها 142 هزار میلیارد تومان است و مصارف آن هم 62 هزار میلیارد تومان می‌باشد. لذا دولت در سال آینده با 80 هزار میلیارد تومان مازاد درآمد دراین زمینه روبه‌رو است.

به همین دلیل در همین جدول آمده تمامی وجوه دریافتی از فروش آب و برق به شرکت‌های ذی‌ربط برگشت داده می‌شود (بخوانید بخشیده می‌شود). معلوم نیست این بخشش و برگشت وفق کدام قانون مصوب مجلس و شورای نگهبان انجام می‌شود؟

اگر وجوه دریافتی از فروش آب و برق را هم از سرجمع منابع حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها کم کنیم، با بیش از 45 هزار میلیارد تومان مازاد منابع روبه‌رو هستیم. دولت برای تحقق عدالت، کاهش فقر مطلق، توسعه بهداشت و سلامت مردم و تقویت دولت با مدیریت جهادی و تخصیص درست و عادلانه این منبع عظیم می‌تواند معجزه کند.

پیش‌بینی درآمدها بیش از 162 هزار میلیارد تومان است و برآورد هزینه‌ها هم با توجه به اینکه قرار است یارانه ثروتمندان کسر شود، کمتر از رقم ذکر شده می‌باشد.

اما به هر ترتیب باید از آقای نوبخت و رئیس‌جمهور محترم بابت این رونمایی تشکر کرد و آن را یک گام به جلو برای شفاف‌سازی بودجه تلقی کرد. پس از 5 سال معلوم شده است مصیبتی برای پرداخت یارانه‌ها در کار نبوده است و عزا هم معنا ندارد، اما یک مصیبت و عزا واقعا وجود دارد و آن، اینکه دولت به صیانت از خزانه مملکت اهتمامی ندارد و نمی‌داند منابع، درآمد و دریافتی‌های خزانه چقدر است، اما کم و بیش از پرداخت‌ها و هزینه‌ها و مصارف خزانه مملکت مطلع است.

برخی با دولت و روحانی رودربایستی دارند که انتقاد نمی‌کنند

عضو هیئت مؤسس حزب اعتدال و توسعه گفت: با عملکردی که دولت از خود نشان داده، تقریبا هیچ حزبی از دولت روحانی راضی نیست.

مرتضی محمدخان، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان تصریح کرد: برخی احزاب با دولت و شخص روحانی رودربایستی دارند.

وی درپاسخ به اظهارات کواکبیان، یکی از نماینده‌های مجلس مبنی بر اینکه «حزب اعتدال و توسعه عددی بیش نیست و باپایان این دولت کارش به پایان می‌رسد»، خاطرنشان کرد: اینکه برخی افراد پیش‌بینی می‌کنند که با تمام شدن دوره دولت، کار حزب اعتدال و توسعه تمام می‌شود، حرفی غیرکارشناسی و غیرتخصصی است.

محمدخان با اشاره به این نکته که اساسا اعتدال و توسعه، حزب دولت ساخته‌ای نیست که با اتمام دولت به پایان برسد، خاطرنشان کرد: هیچکدام از اعضای حزب اعتدال و توسعه در دولت وزیر نیستند اما برای مثال از حزب کارگزاران شخصی مانند آقای جهانگیری را داریم که فرد مهمی در دولت است و تصمیمات مهمی را می‌گیرند، در نتیجه حزب کارگزاران کارهای مهمی را در دولت برعهده دارد علیرغم اینکه منتقد دولت هم هستند.

عضو هیئت موسس حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه با عملکردی که دولت از خود نشان داده، تقریبا هیچ حزبی از دولت روحانی راضی نیست، تصریح کرد: حزب کارگزاران سردسته تمامی احزاب منتقد دولت است اخیرا آقای کرباسچی هم مصاحبه‌ای را انجام دادند و اعلام کرد که دولت سخنگو ندارد به دلیل اینکه کاری انجام نداده است در نتیجه احزاب با عملکرد فعلی دولت مخالف هستند اما برخی با دولت و شخص آقای روحانی رفاقت و رودربایستی دارند که از دولت انتقاد نمی‌کنند و این هم از حاشیه‌های دولت است.

یادآور می‌شود محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان، محمود واعظی و مرتضی بانک از جمله اعضای مرکزیت حزب اعتدال و توسعه در دولت حضور دارند.

مخالفت کرباسچی هم با آخوندی و هم با حناچی

دبیر کل حزب کارگزاران می‌گوید کم تحرکی دولت ناشی از سالخوردگی است.

کرباسچی به ایسکانیوز گفت: دولت باید در دوره دوم تحرک بیشتری از خود نشان می‌داد؛ هر چند مقداری از این مشکل به سالخوردگی دولت مربوط می‌شود و نیروی جوان و شاداب آن طور که باید در دولت دیده نمی‌شود. یک جاهایی هم به خصوص در زمینه اقتصادی نظرات کارشناسی نادیده گرفته می‌شود و شاید در پاره‌ای موارد دیدگاه‌های شخصی اعمال می‌شود. منظور از دولت، شخص رئیس‌جمهور نیست؛

وی همچنین در پاسخ این سؤال که «بین عباس آخوندی و پیروز حناچی کدام را لایق‌تر برای شهرداری تهران می‌دانستید؟» گفت: مقوله شهرداری با وزارت راه و شهرسازی متفاوت است. شهرداری مکان کار و عمل است و به یک مدیر فعال نیاز دارد؛ شهرداری جایی برای نشستن و تئوری بافتن نیست. امیدوارم که آقای حناچی هم چنین صفتی را نداشته باشد اما مثلاً نمی‌پسندم که کسی شهردار شود و برای تشویق مردم به دوچرخه‌سواری خودش این کار را انجام دهد، زیرا توقع مردم این است که شهردار مشکلی را از مشکلات شهر حل کند. زمانی که در شهرداری حضور داشتم، با این کارها مخالف بودم.

(با این توضیحاتی که دادید، پس با انتخاب آقای نجفی هم مخالف بودید.)

- بله، مخالف بودم

مشاور خاتمی: ریزش رای روحانی تقصیر اعتدال و توسعه است نه ما

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با انکار نقش طیف متبوع خود در نارضایتی مردم مدعی شد ضربه خوردن روحانی به خاطر حزب اعتدال و توسعه است.

عبدالله ناصری در گفت‌وگو با نامه نیوز گفت: اصلاح‌طلبان سال 92 و 96 با روحانی وارد ائتلاف رسمی نشدند، فقط بر اساس نظرسنجی آقای عارف کنار رفت و همه از آقای روحانی حمایت کردند. بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 96 آنچه موجب نگاه انتقادی اصلاح‌طلبان به دولت شد، فاصله گرفتن آقای روحانی از شعارها و وعده‌های انتخاباتی‌اش بود.

وی افزود: نزدیکان آقای روحانی مشخصا آقای واعظی معتقدند آرای 92 و 96 بالاستقلال و بالکفایه رای خود آقای روحانی بود. در حالیکه این مسئله از محالات است. متاسفانه هرچه جلوتر می‌رویم به علت مواضع آقای روحانی و اطرافیان او، موضع انتقادی اصلاح‌طلبان پررنگ‌تر می‌شود.

عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان با بیان اینکه حزب اعتدال و توسعه اعتماد به نفس کاذبی دارد، یادآور شد: حزب اعتدال و توسعه خیلی بهتر از این در 6 سال گذشته می‌توانست از جامعه عضوگیری کند و جامعه تشکیلاتی خود را توسعه دهد. این حزب بعد از اردیبهشت سال 96 آرای 24 میلیونی آقای روحانی را به حساب کار ساختاری و تشکیلاتی خود گذاشت. متاسفانه این نگاه به آقای روحانی ضربه زد و ضربه خواهد زد.

مشاور خاتمی افزود: انتخابات ریاست جمهوری 1400 مهم است که تفکر حاکم بر دولت دوم آقای روحانی با توجه به عملکردش موقعیتی نخواهد داشت. در طول 40 سال اخیر به جز یک مورد خاص، ما شعار تند علیه رئیس‌جمهور در هیچ دوره‌ای نداشتیم اما در این دوره ریاست جمهوری بود که در اعتراضات سال 96 شعارهای تندی علیه رئیس‌جمهور سر داده شد که این اتفاق بدی است و حکایت از آن می‌کند که جامعه مدنی و بخشی از جامعه رای آقای روحانی به طور جدی تبدیل به ضد او شده است.

قدردانی روزنامه آمریکایی از تحریم ضدایرانی اروپا

یک روزنامه آمریکایی با قدردانی از تحریم جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نوشت: این اتحادیه باید برای دستیابی به توافقی جدید و بهتر با ایران تلاش کند.

وال استریت ژورنال در سرمقاله خود با عنوان «گام‌های کوچک اروپا علیه ایران»، با اشاره به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا، علیه وزارت اطلاعات می‌نویسد: این اولین بار بعد از «برنامه جامع اقدام مشترک» است که این اتحادیه علیه ایران چنین تحریم‌‌هایی وضع می‌کند.

این اقدام اتحادیه اروپا هر چند با تاخیر انجام شد، اما موید این است که توافق هسته‌ای نتوانسته رفتار ایران را تغییر دهد.

تحریم‌های ایران یک نهاد ایرانی و دو نفر از کارکنان آن از جمله «سعید هاشمی‌مقدم» معاون وزارت اطلاعات و مدیر دستگاه اطلاعاتی ایران را هدف قرار می‌دهد.

این روزنامه افزود: اروپایی‌ها با دور زدن تحریم‌های آمریکا و تداوم روابط با ایران امنیت خود را به خطر می‌اندازند. بهترین گزینه، تشکیل جبهه‌ای واحد با آمریکا است اروپا امن‌تر خواهد بود اگر با واشنگتن در مذاکره برای دستیابی به توافقی دائمی همکاری کند که از رفتارهای مخرب ایران در خارج و تداوم پیشبرد برنامه هسته‌ای‌اش جلوگیری می‌کند.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* در اعتراض به اقدام ضد ایرانی لهستان هفته فیلم این کشور در تهران لغو شد. حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی در متن توییتی که منتشر کرده از لغو برگزاری هفته فیلم لهستان در تهران خبر داد. در متن توییت آمده است:‌ «ایرانی، اقوام و ملل مختلف به ویژه لهستانی‌ها را در شرایط سخت با آغوش باز میزبانی کرده است. میهمان که حرمت میزبان را نگاه ندارد نمی‌تواند انتظار داشته باشد به میهمانی خود ادمه دهد. به پاس عزت ایران و ایرانی، برگزاری هفته فیلم لهستان در تهران موکول به رفتار مناسب ورشو خواهد شد.»

* وزیر انرژی عربستان از تصمیم کشورش برای احداث یک پالایشگاه بزرگ نفت در نزدیک‌ترین بندر پاکستان به مرز ایران خبر داد. خبرگزاری رویترز، «خالد الفالح»، وزیر انرژی عربستان سعودی روز شنبه اعلام کرد این کشور قصد دارد یک پالایشگاه نفت را با ارزش 10 میلیارد دلار در بندر «گوادر» در جنوب و غرب پاکستان و مشرف به اقیانوس هند احداث کند. الفالح در گفت و گو با خبرنگاران در گوادر که با رقیب اصلی خود یعنی بندر «چابهار» در جنوب شرق ایران تنها 72 کیلومتر فاصله دارد، در این باره تاکید کرد که ریاض در تلاش است از طریق راه اندازی پالایشگاه نفت در این بندر و شرکت با اسلام آباد از طریق کریدور اقتصادی میان چین و پاکستان، رشد اقتصادی این کشور را پایدار کند. غلام سرور خان، وزیر نفت پاکستان نیز به نوبه خود اعلام کرد که با احداث پالایشگاه نفت در گوادر، عربستان تبدیل به شریک مهمی در کریدور اقتصادی میان کشورش و چین خواهد شد.

* گادی آیزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی می‌گوید که در دوران وی، نیروهای هوایی این رژیم بارها حملاتی را علیه سوریه و لبنان انجام داده‌اند. وی که با روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» مصاحبه می‌کرد، افزود:‌ «تا قبل از دو سال و نیم پیش تا یک آستانه خاص عملیات انجام می‌دادیم تا اینکه متوجه یک تغییر مهم در راهبرد ایران شدیم. دیدگاه آنها این بود که با ایجاد ارتشی 100 هزار نفره از پاکستان، افغانستان و عراق نفوذ چشمگیری در سوریه داشته باشند.» آیزنکوت در ادامه مدعی شد: «ایرانیان پایگاه‌های اطلاعاتی و ایجاد پایگاه هوایی در تمام پایگاه‌های هوایی سوریه اقدام کرده و غیرنظامیان را با هدف آموزش دادن به آنها، به سوریه منتقل کردند.» وی مدعی شد حزب‌الله امیدوار است بتواند به صدها موشک کوتاه و میان برد با قابلیت‌های دقیق دست یابد.

*********************************

روزنامه خراسان**

استفاده روحانی از مجوز سال 1358 برای یک تهاتر

طبق مجوز روزهای اخیر حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور که بنا بر پیشنهاد وزیر عضو کمیسیون لوایح هیئت دولت صورت گرفته، قرار است به استناد مجوزهای شورای انقلاب در سال 1358، یک قطعه زمین به مساحت 17 هزار متر مربع در استان گلستان که اکنون متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است، به عنوان معوض و در ازای واگذاری یک قطعه زمین به مساحت 53 هزار متر مربع به دولت، به یک شخص حقیقی واگذار شود.

دستور ویژه دولت برای امحای سموم تاریخ مصرف گذشته

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به وزارت جهادکشاورزی، اعلام شده حسب پیشنهاد وزارت کشور، مبلغ 30 میلیارد ریال از محل منابع ماده 10 قانون تنظیم مقررات مالی دولت، به منظور "امحای سموم سنواتی" در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد تا برابر مقررات مربوط هزینه شود و این سازمان باید گزارش عملکرد خود را در این خصوص هر سه ماه یک بار به سازمان برنامه و بودجه اعلام کند.

*********************************

روزنامه ایران**

مدعیان دروغین در قم

خبر اول اینکه،عضو هیأت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: جایگاه روحانیت اقتضا می‌کند که شخصیت‌پروری کند، زمانی که امام صادق(ع) می‌فرماید: اگر زراره و مشابه او در بین ما نبودند اثری از احادیث پدرم نبود، بی تعارف باید بگوییم بحث کلام و امامت جایگاه بایسته را در حوزه نداشته است.

به گزارش رسا، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری با اشاره به اینکه شرایط جامعه امروزی از جهاتی حساس‌تر از عصر امام صادق(ع) است، گفت: امروز موج شبهات علیه امامت دیده می‌شود و در همین قم مدعیان دروغینی دیده شده که حتی طلبه‌های غیرآگاه را به جرگه خود کشانده است؛ چنین شرایطی اقتضا می‌کند که استوارتر و پایدارتر ایستادگی کنیم.

وزیر اسبق محاکمه می‌شود

خبر دیگر اینکه،علی بخشایش، مدیرعامل سابق بانک سرمایه، پرویز کاظمی رئیس سابق هیأت مدیره بانک سرمایه و وزیر دولت نهم و محمدرضا توسلی عضو سابق حقوقی بانک سرمایه محاکمه می‌شوند.

به گزارش مهر، در جلسه رسیدگی به اتهامات این متهمان که سه‌شنبه این هفته در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام برگزار می‌شود، علی بخشایش فرزند روح‌الله به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در ۴۶ فقره خیانت در امانت، پرویز کاظمی فرزند درویش به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در ۴۱ فقره خیانت در امانت و محمدرضا توسلی فرزند غلامرضا به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در ۴۰ فقره خیانت در امانت پای میز محاکمه قرار می‌گیرند.

نتانیاهو: دست از تسویه‌حساب با ایران برنمی‌داریم

دست آخر اینکه، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با پذیرش مسئولیت حمله شنبه صبح به سوریه، مدعی شد که انبار تسلیحات ایران و حزب‌الله را در این حمله هدف قرار داده است. به گزارش ایسنا و به نوشته روزنامه جروزالم پست، بنیامین نتانیاهو همچنین گفت: این حملات نشان می‌دهد که ما برای اقدام علیه ایران و سوریه تا چه حد مصمم هستیم. ما تنها در

36 ساعت گذشته این حملات هوایی علیه اهدافی در سوریه را انجام دادیم و ثابت کردیم که دست از تسویه‌حساب با ایران در سوریه برنمی‌داریم. وی در ادامه مدعی شد که رژیم صهیونیستی در حملات اخیر خود انبار تسلیحاتی متعلق به ایران در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی دمشق را هدف قرار داده است. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که ایران همواره تأکید کرده است حضورش در سوریه تنها به صورت مستشاری بوده و این حضور کاملاً قانونی و بنا به درخواست دولت دمشق، تنها برای مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی بوده است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

SPV عملیاتی نشود، سؤال از ظریف در دستور کار قرار می‌گیرد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در صورتی که طی هفته‌های آینده SPV عملیاتی نشود، سؤال از وزیر امور خارجه و دیگر مسؤولان ذی‌ربط در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با مهر با انتقاد از طولانی شدن زمان اجرای سازوکار ویژه مالی اروپا (SPV)، اظهار داشت: پس از خروج آمریکا از برجام، اروپایی‌ها تعهد دادند موضوعات مربوط به مراودات بانکی ما را از طریق یک رویکرد جدید تحت عنوان SPV عملیاتی کنند. وی ادامه داد: اروپایی‌ها وعده داده بودند تا ماه‌‌های پایانی سال ۲۰۱۸ این سازوکار مالی اجرایی شود اما متاسفانه این مقطع زمانی هم به پایان رسید ولی اروپایی‌ها به تعهد خود عمل نکردند. پورابراهیمی اظهار داشت: در صورتی که طی هفته‌‌های آینده SPV عملیاتی نشود و عملا از همکاری اروپا با جمهوری اسلامی ایران اتفاق مثبتی در مراودات بانکی ما رخ ندهد، سؤال از وزیر امور خارجه و دیگر مسؤولان ذی‌ربط در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه اروپایی‌ها باید به تکالیف‌شان عمل کنند، گفت: اگر قرار باشد آنان برای خوشامد آمریکا از زیر بار تعهدات‌شان شانه خالی کنند، برای ما قابل قبول نیست و این موضوع را به‌جد پیگیری می‌کنیم.

دستگاه دیپلماسی از اجرای برجام قطع امید کند

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: اروپا به بسیاری از تعهداتش عمل نکرده است. به گزارش مهر، محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پایان نشست دبیران این حزب گفت: اگر توصیه‌‌های رهبری و شروط مجلس و شورای عالی امنیت ملی در پذیرش برجام رعایت می‌شد ما به چنین نقطه آسیب‌پذیری نمی‌رسیدیم. وی با اشاره به تحریم‌‌های جدید از سوی اروپا گفت: اروپا نه‌تنها در موعد مقرر اقدام به ایجاد کانال مالی مطمئن نکرده است، بلکه به بسیاری از تعهداتش نیز عمل نکرده است. برخی کشورهای اروپا مثل فرانسه، هلند، آلمان، دانمارک و... آشکارا پذیرای تروریست‌های منافق شده‌‌اند و از موضع طلبکارانه ایران را متهم به نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم می‌کنند، با این حال هنوز امید دستگاه دیپلماسی کشور از غرب درباره اجرای برجام قطع نشده است که باید دستگاه دیپلماسی ایران قطع امید کند.

نمایش اخیر اروپا نجات‌دهنده برجام نخواهد بود

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه درباره پناه دادن کشورهای اروپایی به گروه‌‌های معارض و برانداز ایرانی در خاک‌شان اظهار داشت: قطعا، اقدام اروپا در پناه دادن گروهک‌‌های تروریستی و تجزیه‌طلب و همچنین حمایت و تامین آزادی عمل آنها نشانه‌ای بارز از بی‌صداقتی و همچنین استاندارد دوگانه و مبتنی بر استفاده ابزاری و مخرب از موضوع تروریسم در قبال جمهوری اسلامی ایران است. این نکته با ادعای برخی طرف‌‌های اروپایی مبنی بر وجود اراده لازم در تقویت مناسبات با ایران و البته با ارزش‌‌‌هایی که خود آنها مدعی آن هستند، مغایرت دارد. سفیر اسبق ایران در ایتالیا در پایان خاطرنشان کرد: اروپا، بدون آنکه نیازی به دلبستگی و اتکا به آن داشته باشیم، از ظرفیت بالقوه و مناسبی برای افزایش و ارتقای مناسبات و همکاری‌‌های مشترک برخوردار است اما متاسفانه در عمل، بویژه طی ماه‌‌های اخیر، در حال نمایش تصویر مأیوس‌کننده‌ای از خود است و حتما چنین نمایشی تامین‌کننده منافع اروپا و نجات‌دهنده برجام نخواهد بود.

تکذیب خبر بیماری سیدحسن نصرالله

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل در توئیتی ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله قلبی سیدحسن نصرالله را تکذیب کرد و آن را دروغ سال جدید میلادی خواند. به گزارش «تابناک»، حسین امیرعبداللهیان نوشت: «ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر بیماری و حمله قلبی سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، دروغ بزرگ سال جدید میلادی است. بی‌تردید روزی که سیدحسن نصرالله و رهبران مقاومت فلسطین در مسجدالاقصی نماز خواهند گزارد، صهیونیست‌ها وجود ندارند».

***************************************

نام:
ایمیل:
نظر: