صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۹  ، 
شناسه خبر : ۳۱۳۶۲۶
آیت الله نوری همدانی: اگر طرح این مسائل برای ایجاد حاشیه‌ای امن است که مردم را از ناکارآمدی اقتصادی منحرف کنید، مسیر اشتباهی را در پیش گرفته‌اید.
به نقل از سرویس سیاسی جوان آنلاین: روحانی روز دوشنبه در جمع مدیران وزارت ارتباطات به مواردی پرداخت که در شرایط کنونی کشور نه تنها باری از مشکلات اقتصادی مردم بر نمی‌دارد، بلکه با طرح مواردی در قامت رئیس جمهوری اسلامی ایران، می‌توان گفت: حکومت عرفی را تئوریزه می‌کرد؛ مواردی که روز گذشته با واکنش مراجع عظام تقلید در قم مواجه شد و به رئیس جمهور توصیه کردند به جای فرافکنی، روی مشکلات مردم و اقتصاد کشور متمرکز شود و مسائل دینی را به حوزه بسپارد. روحانی در آن جلسه گفته بود: «متأسفانه در مسئله حجاب اول از زن شروع می‌کنیم، در حالی که قرآن ابتدا مرد را از نگاه هرز دور می‌کند، اما ما می‌رویم و به خاطر حجاب دختران و زنان را دستگیر می‌کنیم». او همچنین گفته بود: «همه آنچه درباره حجاب در قرآن آمده برای حمایت از زن است، اما به گونه‌ای رفتار شده که انگار باید چماقی بر سر زن باشد و این به خاطر آن است که مسئله حجاب را درست در جامعه تبیین نکردیم.» 
شما رئیس جمهور کشور اسلامی هستید 
آیت‌الله مکارم شیرازی روز گذشته در جلسه درس خارج فقه با انتقاد از اظهارات رئیس جمهور درباره حجاب و فضای مجازی از وی خواست این اشتباهات را جبران کند: «اخیراً آقای رئیس جمهور چند جمله درباره مسئله حجاب و فضای مجازی بیان کرده که متأسفانه هر دو زننده بوده است، ان‌شاءالله در این مورد مفصل صحبت خواهیم کرد، ولی الان با اشاره‌ای می‌گذرم.»
این مرجع تقلید با بیان اینکه مسئله حجاب جزو مسائل ضروری تمام مذاهب اسلامی است، گفت: «رئیس جمهور که در ابتدای کار قسم خورده ارزش‌های اسلامی را حفظ کند، باید حفظ کند؛ ما اگر این همه شهید و اسیر و جانباز دادیم، برای حفظ ارزش‌های اسلامی بوده، اگر با همه گرفتاری‌ها و مشکلاتی که داریم در منطقه قدرت اول هستیم بر اثر اسلام است.» این مرجع تقلید خطاب به رئیس جمهور تأکید کرد: شما رئیس جمهور یک کشور اسلامی هستید نه یک کشور دموکراتیک و سکولار. مکارم شیرازی رئیس جمهور را خطاب قرارداد و گفت: «درباره فضای مجازی هم سؤال کنید ببینید چقدر مفاسد پیدا شده است، ما مخالف استفاده از تکنولوژی‌های نوین نیستیم، اما چشم و گوش بسته نباید بود، باید جلوی مفاسد را گرفت.» آیت‌الله مکارم شیرازی سپس اضافه کرد: «از برخی قضات دادگستری شنیدم که می‌گفتند اکثر طلاق‌هایی که واقع می‌شود مربوط به وسوسه‌های ناشی از فضای مجازی است؛ کسی نمی‌گوید فضای مجازی را حذف کنید، اصلاح کنید. اینکه ایشان می‌گوید نباید جلوی خواست مردم ایستاد، حرف درستی نیست، بالاخره در هر کجا یک اقلیت متخلف و وظیفه‌نشناس پیدا می‌شوند؛ اگر همه چیز را به اختیار عموم بگذاریم، پس در تعزیرات و دادگستری را ببندیم، این چه حرفی است؟» «با همه احترامی که برای رئیس جمهور قائل هستیم، این اشتباهات را باید ایشان اصلاح کند.» وی در ادامه ریشه این اظهار نظر‌ها را فرافکنی و با هدف سرگرم کردن مردم توصیف کرد و افزود: «یکی از اصول سیاست این است که اگر در جایی گرفتاری بغرنجی پیدا شد با مسائل حاشیه‌ای مردم را سرگرم می‌کنند، حالا که این گرانی‌های بیدادگر و مشکلات اقتصادی پیدا شده سراغ این مسئله برویم تا مردم سرگرم شوند، این کار درست نیست.» 
مسائل دینی را برای حوزه بگذارید
آیت‌الله سبحانی از مراجع تقلید نیز دیروز در درس خارج فقه خود به سخنان رئیس جمهور واکنش نشان داد و تأکید کرد که مسئولان عقل کل نیستند که همه چیز را بدانند و باید در حیطه کار خود نظر دهند. وی افزود: «آیه لا اکراه فی الدین ناظر به عقیده است، عقیده با اکراه درست نمی‌شود چرا که عقیده جذب قلب انسان است و اگر انسان بخواهد به چیزی معتقد شود حتماً دلیل و برهان می‌خواهد، اعتقاد دارای مبادی است که اگر مبادی حاصل شود انسان عقیده پیدا می‌کند.» آیت‌الله سبحانی ادامه داد: معنا ندارد که احکام اختیاری باشد چرا که جنبه اجرایی دارد، مواد مخدر حرام است و هیچ دولتی اجازه نمی‌دهد که مواد مخدر آزاد باشد، آیا اینجا می‌توان گفت: نباید اکراهی وجود داشته باشد؟ کسانی که صحبت می‌کنند باید به این موضوع و تفاوت عقاید و تکالیف توجه داشته باشند. این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: «آقایان عقل کل نیستند که همه چیز را بدانند، اقتصاد و سیاست برای شما، اما احکام شرعی برای حوزه است، اگر کار رها باشد معلوم است افراد شهوترانی هستند که جامعه را آلوده می‌کنند، اگر مراجع و علما می‌گویند نسبت به حجاب باید عنایت داشته باشید برای محفوظ ماندن جامعه است.» 
به جای حاشیه‌سازی به مردم خدمت کنید
آیت‌الله نوری همدانی هم با انتقاد از حاشیه‌سازی‌های برخی مسئولان، تأکید کرد که برخی با حاشیه‌سازی می‌خواهند بر ناکارآمدی اقتصادی خود سرپوش بگذارند. 
به گزارش رسا، آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید دیروز در دیدار رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با انتقاد شدید از سخنان برخی مسئولان در زیر سؤال بردن ارزش‌های اسلامی مانند حجاب گفت: «اگر طرح این مسائل برای ایجاد حاشیه‌ای امن است که مردم را از ناکارآمدی اقتصادی منحرف کنید مسیر اشتباهی را در پیش گرفته‌اید.» وی با تأکید بر پرهیز از حاشیه‌سازی در شرایط امروز کشور خطاب به مسئولان تأکید کرد: «به جای طرح اینگونه مسائل به مردم خدمت و معیشت و کار مردم و ازدواج جوانان را حل کنید.» وی اظهار داشت: «مسئولان همواره باید قدردان مردم بصیر ایران باشند که همیشه در هر شرایطی پشتیبان انقلاب و نظام بودند و از انقلاب و رهبری حمایت کردند. امروز هم این مردم انقلابی در حال تحمل سختی‌ها و مشکلات هستند، اما دست از حمایت انقلاب بر نمی‌دارند، واقعاً حق این مردم نیست که به دلیل برخی سوء تدبیر‌ها اینگونه در سختی معیشتی باشند؛ بنابراین باید با وحدت و انسجام و تلاش مضاعف مسئولان مشکلات را حل کرد.» 
اطلاعیه دفتر رئیس جمهور در واکنش به اعتراض مراجع
در پی برخی مطالب منتشر شده در خصوص اظهارات ریاست محترم جمهوری در دیدار با مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، روابط عمومی دفتر رئیس جمهور اطلاعیه‌ای صادر کرد. 
به گزارش «انتخاب»، در این اطلاعیه آمده است: سخنان دکتر حسن روحانی در دیدار روز دوشنبه اول بهمن ۱۳۹۷ با معاونان و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به صورت زنده از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده و متن کامل و فیلم آن نیز در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری در دسترس عموم قرار دارد. روابط عمومی دفتر رئیس جمهور ضمن احترام به آرا و نظراتی که بر آمده از تعهد نسبت به حفظ و حراست از ارزش‌های دینی و احکام شرعی است، افزود: انتظار می‌رود هرگونه روایت یا قضاوت در مورد این سخنان با مراجعه به متن سخنرانی صورت پذیرد و افراد تحت تأثیر روایت‌های غیرمستقیم یا تحریف و تقطیع شده‌ای که گاه با انگیزه‌ای سیاسی و تخریبی از سوی برخی جریان‌ها صورت می‌گیرد، واقع نشوند. این اطلاعیه می‌افزاید: رئیس جمهور در سخنرانی مذکور، در مورد حجاب تصریح کرد که «ما در مسئله حجاب اول از زن شروع می‌کنیم در حالیکه قرآن اول از مرد شروع می‌کند؛ و قل للمومنین یغضوا من ابصارهم، از چشم شروع می‌کند. به مرد‌ها خطاب می‌کند که چشم تان را به نامحرم ندوزید... پس اساس حجاب برای امنیت است. خداوند می‌گوید این حجاب را برای شما (زنان) مقرر کردیم تا آزار نبینید؛ فلا یوذین؛ حجاب داشته باشید تا همه بفهمند که زنی با عفت و دنبال زندگی خودتان هستید.» بنابر این ضرورت شرعی حجاب در سخنان ایشان مورد انکار قرار نگرفته است. در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: رئیس جمهور همچنین در سخنان خود در مورد فضای مجازی اظهار داشت که «ما نمی‌توانیم با خواست عمومی مردم مبارزه کنیم؛ نه درست است و نه قانونی و شرعی. با خواست مردم که نمی‌توانیم مبارزه کنیم... دین بدون انتخاب امکان‌پذیر نیست. با تحمیل که دین درست نمی‌شود. لااکراه فی الدین. اساس دین باید با فهم، درک، پذیرش و قبول باشد. بقیه مسائل هم این گونه است. طرف اگر تفهیم بشود و ارزش کار را بداند، خودش دنبال می‌کند و نیاز نیست ما به مردم فشار بیاوریم.»
روابط عمومی دفتر رئیس جمهور در بخش دیگری از اطلاعیه خود افزوده است: دکتر روحانی ضمن تأکید بر ضرورت مراعات حریم خصوصی افراد و استفاده بهینه از فضای مجازی تأکید کرد که ما باید با فرهنگ‌سازی سواد رسانه‌ای نوجوانان و جوانان را بالا ببریم و تجربه ثابت کرد که بعضی از اقدامات مانند برخی فیلترینگ‌ها که در سال‌های اخیر کرده‌ایم، ناموفق بوده است. 
در این اطلاعیه با اشاره به توطئه چند لایه دشمنان برای ایجاد شکاف و اختلاف میان مسئولان و مردم و ایجاد بی اعتمادی عمومی به ویژه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ به بصیرت انقلابی، انسجام و یکپارچگی ملی و همبستگی شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌ها و نخبگان مورد اعتماد جامعه به عنوان ضرورتی مهم برای خنثی‌سازی و شکست توطئه‌ای بدخواهان نظام اسلامی تأکید شده است.
نام:
ایمیل:
نظر: