صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰  ، 
شناسه خبر : ۳۱۳۹۰۹
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): انقلاب اسلامی راه نجات از اقتصاد ضعیف و وابسته و فاسد دوران طاغوت را به ما نشان داد، ولی عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است. چالش بیرونی تحریم و وسوسه‌ها‌ی دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کم‌اثر و حتّی بی‌اثر خواهد شد.(1397/11/22)

▼ حرف روز
ما بيدارتر مي‌شویم!
در روزهای گذشته تعدادی از عزیزترین همکاران‌مان در عملیات تروریستی خاش به فیض شهادت و جانبازی نائل آمدند، اگر چه دشمن به دنبال آن بود که با شهادت فرزندان ملت در چهل سالگی انقلاب در ایمان مردم به انقلاب تردید ایجاد کند؛ اما تشییع باشکوه شهدا روی دستان مردم ولایتمدار اصفهان انگیزه جهاد و دفاع از وطن را در همه اقشار خروشان‌تر کرد.
دشمن در زمانی به عملیات‌های کور علیه فرزندان انقلاب دست می‌زند که با شرایط ذیل نتوانسته است به اهداف خود برسد:
1ـ دشمن به دنبال آن بود که مردم جشن 40 سالگی انقلاب را نبینند؛ اما به لطف و عنایت خداوند متعال و توجه ویژه امام زمان ارواحنا فداه، بهترین جشن در 40 سالگی انقلاب در اوج امنیت و اقتدار در کشور برگزار شد.
2ـ تحریم‌های دشمن و تنگ کردن عرصه‌های اقتصادی بر مردم در کشورهای دیگر همواره یک پیامد داشته و آن باز کردن گارد سیاسی نظام برای دخالت سیاسی و نظامی بوده است؛ اما به دلیل هدایت‌های رهبر معظم انقلاب و بصیرت مردم گارد انقلاب نسبت به آنان تهاجمی‌تر شده است.
3ـ در جبهه منطقه‌ای دشمن در این سودا بوده است که با سیاست چماق و هویج از یک سو فرزندان انقلاب را در خارج از مرزها به انفعال و ترک جبهه وادار کند و در عرصه دیپلماتیک آنها را پای امضای معاهداتی، چون پالرمو، FATF و CFT بکشاند؛ اما همین نیز به در بسته بصیرت مسئولان و مردم انقلابی برخورد کرده و تاکنون نتیجه‌ای نگرفته است.
4ـ در عرصه بین‌المللی نیز از ماه‌ها پیش دشمن درصدد تدارک یک جبهه قوی ضد ایرانی بود که بتواند زمینه‌های چالش و جنگ را برای ایران ایجاد کند و با ایجاد جنگ روانی مبنی بر حمله قریب‌الوقوع، فضای ناامن روانی را در ایران دامن بزند که این حربه نیز به گفته رسانه‌ها و اندیشکده‌های آمریکایی در سیرک ورشو نه تنها موفقیتی به دست نیاورد، بلکه آمریکا را مفتضح کرد؛ به گونه‌ای که یک تحلیلگر آمریکایی نوشت: «هرگز فراخوان برگزاری یک نشست بزرگ جهانی را تا زمانی که در راستای تحقق اهداف تو نباشد، صادر نکن.»
این رفتارهای آمریکا و اذنابش ناشی از شکست آنها در جبهه‌های متعدد از انقلاب است؛ در پایان یادآوری این جمله حضرت امام در اوج ترورهای منافقان راهبرد همیشگی ما در نگاه به شهادت است: «بكشيد ما را؛ ملت ما بيدارتر مي‌شود. ما از مرگ نمي‌ترسيم.»

▼ گزارش روز  
اظهارنظر سؤال‌برانگیز!
ایستادن ایران در کنار مظلومان منطقه و حمایت مردم ما از مستضعفان جهان موضوع تازه‌ای نیست. در واقع یکی از اصلی‌ترین اهداف انقلاب اسلامی ملت ایران، حمایت از مظلوم در مقابل ظالمان، رودررو شدن با زیاده‌خواهان بوده و هست! ایستادن در کنار ملت مظلوم فلسطین، همراه شدن با ملت لبنان در مقابله با رژیم منحوس صهیونیستی، حمایت از مردم مظلوم یمن در برابر تجاوز وحشیانه ائتلاف سعودی‌ـ آمریکایی و...، همه و همه گواه این رویکرد مهم مردم ما و اصرار و استمرار نظام اسلامی برای تحقق یکی از اهداف اساسی انقلاب ایران است! البته نامشخص و ناگفته نیست که ما در کنار همراهی با مظلومان و در مقابل استکبار منافع ملی خود را نیز تأمین کرده و تلاش می‌کنیم دشمنان انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران را در همان خاکریزهای اول و در همان مرزهای خودشان متوقف کنیم؛ اما چه اتفاقی رخ می‌دهد که این روزها که مسئله FATF مطرح است و دشمنان ایران همه توان خود را به کار بسته‌اند تا نفوذ منطقه‌ای ایران و همبستگی بین ملت‌های منطقه و جمهوری اسلامی ایران را از بین ببرند و همه هم و غم‌شان این است که با جلوگیری از حضور ایران و محدود کردن ما، از مخمصه یمن، سوریه، لبنان و... رهایی یابند، شاهد اظهار نظری از سوی یکی از مقامات داخلی کشورمان هستیم که موضع دشمنان ایران را تقویت می‌کند تا جمهوری اسلامی! محمدجواد ظریف به ناگاه و در حالی که وضعیت اقتصادی کشورمان عموماً به دلایل داخلی و ناکارآمدی دولت نابه‌سامان است، توئیت می‌کند: «ما افتخار می‌کنیم که به خاطر فلسطین تحت فشار هستیم» و بلافاصله پس از آن چند سلبریتی و رسانه‌های ضد انقلاب شروع می‌کنند به تبلیغ این موضوع که چرا باید به خاطر دیگران مردم ما تحت فشار باشند! آیا این جملات تلاشی است برای قرار دادن مردم گلایه‌مند از اوضاع اقتصادی در مقابل نظام و فشار به مراجع تصمیم‌گیر برای تصویب کنوانسیون‌های مورد نظر دولت یا در خوش‌بینانه‌ترین حالت نوعی ساده‌لوحی و عدم زمان‌شناسی و نداشتن ادبیات سیاسی دقیق است!

▼ خبر ویژه
همیشه پای سپاه در میان است!
با مجوز دولت و قرارداد با یک شرکت چینی، درصد بالای صید ماهیان جنوب که سالیان سال بومیان آن منطقه انجام می‌دادند، به شرکت مذکور واگذار شده است. به تازگی برخی مشکلات به علت این صید و صیادی در منطقه رخ داده تا جایی که رئیس شیلات کشور چند روز پیش اخراج شده و رسانه‌های تصویری و مجازی خارج از کشور در حال فضاسازی علیه سپاه هستند! طی این حمله نرم، به مخاطب القا می‌شود که در صفر تا صد حضور شرکت چینی در جنوب ایران برای صید و حتی تأمین امنیت آنها و سرکوب کردن اعتراضات محلی‌ها و بومیان به حضور چینی‌ها در آب‌های جنوب، پای سپاه در میان است! برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای در این‌ باره نقشه خبیث دشمنان جمهوری اسلامی علیه سپاه پاسداران را نشان می‌دهد و همچنین اینستاگرام و توئیتر و دیگر فضاهای مجازی! البته بدیهی است قدم نهادن جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی، به کام دشمنان ما خوش نیامده و برنامه‌هایی برای اختلال در ارکان جمهوری اسلامی دارند. در این بین هم بنا را بر تخریب سپاه گذاشته‌اند. همان نهادی که مسئول مستقیم حراست از انقلاب اسلامی است. به نظر می‌رسد، رسانه‌های انقلابی در بیان و خنثی‌سازی نقشه‌های دشمن در گام دوم انقلاب مسئولیتی سنگین‌تر برعهده دارند و باید همچون سپری از ارکان نظام حراست کنند.

▼ اخبار
1ـ چه کسی نگران کشور است!

سعید لیلاز، اقتصاددان اصلاح‌طلب گفته است: «مخالفان برجام، مانند مخالفان FATF و مخالفان کنوانسيون پالرمو، منافع و مصالح‌شان در انزواي ايران است. اين‌طور نيست که بگوييم دل‌شان براي ارزش‌ها مي‌سوزد!» اگر بخواهیم بنا بر نظر این اقتصاددان اصلاح‌طلب مخالفان برجام و FATF را‌ـ برخلاف واقعیت‌ـ از شمار دلسوزان حساب نکنیم، چه خوب است آقای لیلاز به عنوان مدعی دلسوزی کشور از هدررفت پنج سال و نیم عمر کشور توضیحات لازم را ارائه کند که با کدام توجیه، سند ضعیف برجام با عجله وصف‌ناپذیر امضا شد، تضمین لازم گرفته نشد، تعهدات ایران داوطلبانه و پیش‌دستانه انجام شد، تعهدات طرف غربی بر زمین ماند، آمریکا به راحتی و بدون هزینه از آن خارج شد و دولتمردان دست‌شان به جز فشار ایمیلی و توئیتر به جایی بند نبود و آقای لیلاز هم به مثابه یک دلسوز حامی این روند فاجعه‌بار بود!

2ـ اختلافات ما با آمریکا تاکتیکی است!
آنگلا مرکل در نشست امنیتی مونیخ ضمن انتقاد از سیاست آمریکا، هشدار داد زیرساخت‌های اقتصادی جهان در معرض خطر انهدام قرار گرفته‌اند و ما اجازه کمک در این زمینه را نداریم! وی در واکنش به خواسته مایک پنس، معاون ترامپ برای خروج اروپا از برجام با بیان اینکه آمریکا و اروپا در منطقه خاورمیانه هدف یکسانی را دنبال می‌کنند و اختلافات تاکتیکی است، گفت: عقب‌نشینی یکجانبه آمریکا از سوریه و خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای با ایران، آنها را از این هدف دور خواهد کرد. وی در توضیح این مسئله با اشاره به توافق هسته‌ای برجام، افزود: آیا ملغی اعلام کردن تنها توافق‌نامه معتبر هسته‌ای که با ایران داریم، به هدف مشترک ما که همانا مهار نقش مخرب و دشوار ایران است، کمک خواهد کرد یا اینکه همین اهرم کوچک را حفظ کنیم و آن را به اهرم فشار در حوزه‌های دیگر تبدیل کنیم؟

3ـ ناامیدی آمریکایی‌ها از وضع اقتصادی خود در آینده
«فاکس بیزینس» نوشت: بانک مرکزی آمریکا در نظرسنجی جدید خود از خانوار‌های آمریکایی به این نتیجه رسیده که تنها 38/6 درصد آمریکایی‌ها انتظار دارند وضعیت اقتصادی بهتری را در مقایسه با سال قبل تجربه کنند که پایین‌ترین سطح در دو سال اخیر محسوب می‌شود. همچنین بیشتر مشتریان بانک مرکزی آمریکا که در نظرسنجی شرکت کرده‌اند، گفته‌اند پیش‌بینی می‌کنند دسترسی به اعتبارات با دشواری بیشتری مواجه شود. پیشتر بانک مرکزی آمریکا در تازه‌ترین برآورد خود از اقتصاد این کشور پیش‌بینی کرده بود، رشد اقتصادی سال آینده آمریکا از 2/5 درصد به 2/3 درصد کاهش می‌یابد. همچنین شرکت‌کنندگان در نظرسنجی بانک مرکزی آمریکا گفته‌اند، پیش‌بینی آنها این است که متوسط درآمد آمریکایی‌ها در طول سال جاری از متوسط درآمد آنها در سال ۲۰۱۷ پایین‌تر باشد.

4ـ افزایش قدرت تنها راه ایستادن در مقابل آمریکاست
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش خبرنگار بی‌بی‌سی که از وی پرسید: «آمریکا از ایران خواسته که قبل از هرگونه مذاکره هسته‌ای، شرط‌های آمریکا را برآورده سازد، چرا چنین پیش‌شرط‌هایی برای کره‌ شمالی نگذاشتید؟» گفت: «ما به صراحت روشن کرده‌ایم که شرایط اینها خیلی متفاوت است. ما هر یک از این شرایط را که محقق شود، پیگیری می‌کنیم. کره شمالی امروز سلاح دارد، سلاح هسته‌ای دارد که به آمریکا می‌رسد. این تهدیدی است که ترامپ گفته ما باید همین حالا و فوراً به آن رسیدگی کنیم.»‌ این گفت‌وگو و مواضعی از این دست نشان می‌دهد، آمریکا تنها زبان زور و قدرت را می‌فهمد و تنها راه ایستادن در مقابل آمریکا افزایش قدرت است، نه کوتاه آمدن در برابر آمریکا با این توجیه که می‌خواهیم بهانه را از سران کاخ سفید بگیریم!

▼ اخبار کوتاه
وزیر جهاد کشاورزی درباره افزایش قیمت گوشت قرمز و نحوه توزیع آن، گفت: گوشت قرمز به میزان کافی حتی بیش از سال گذشته وارد کشور شده و این روند ادامه خواهد داشت. محمود حجتی با بیان اینکه در توزیع گوشت قرمز مشکلاتی، مانند صف و... وجود دارد، افزود: بر اساس تصمیم دولت و ستاد تنظیم بازار مقرر شد برای رفع این مشکل، گوشت قرمز به صورت هدفمند توزیع شود و در اختیار تعاونی‌های کارگری، کارمندی، لشکری، اتحادیه‌های بازنشستگی و... قرار گیرد.
یوسف‌بن‌علوی، وزیر خارجه عمان بار دیگر با به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به مثابه یک کشور، مدعی شد مسقط در راستای واسطه‌گری برای نیل به صلح در خاورمیانه تلاش می‌کند. او در گفت‌وگو با خبرگزاری «دویچه وله» آلمان گفت: ما از مدت‌ها پیش اسرائیل را به مثابه یک کشور در میان کشورهای خاورمیانه به رسمیت شناخته‌ایم، هرچند اسرائیل در حال حاضر به این موضوع توجهی نمی‌کند.
رجب‌طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از احتمال عملیات نظامی مشترک این کشور با ایران و روسیه در «ادلب» سوریه به منظور مقابله با تروریست‌ها خبر داد. وی گفت: «هر آن امکان و احتمال عملیات مشترک (ترکیه، ایران و روسیه در ادلب) با توجه به شرایط وجود دارد. هیچ مشکلی در این باره وجود ندارد و تدابیری برای آسایش، شادی و توفیق مردم ادلب اندیشه شده است.»
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اذعان کرد، رژیم صهیونیستی عضو غیر رسمی ائتلاف عربی به فرماندهی عربستان سعودی در جنگ علیه یمن است. این روزنامه نوشت: شرکت‌های اینترنتی صهیونیستی، تاجران سلاح، کسانی که آموزش‌های نظامی علیه تروریسم می‌دهند، افرادی که از کشورهای دیگر برای جنگ در یمن به کار گرفته شده‌‌اند، همه و همه شریک جنگ در یمن هستند.
وبگاه «استاتیستکس‌تایمز» نوشت: بر اساس پیش‌بینی انجام شده از سوی صندوق بین‌المللی در ارتباط با چشم‌انداز اقتصادهای جهان در سال‌های ۲۰۱۸ و  ۲۰۲۳ میلادی، ایران در این رتبه‌بندی در جایگاه هجدهم قرار گرفته است.
طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه، ۳۸۵ شرکت و مؤسسه و بانک در بودجه وجود دارد که از این تعداد بالغ بر ۱۷۶ شرکت سودده،‌ ۱۴۴ شرکت سر به سر و ۶۵ شرکت در منابع و مصارف زیان‌ده هستند.

هشتصدوهشتادوهفتمین شماره صبح صادق منتشر شد
در این شماره می‌خوانید:
منشور مهم و راهبردی امام خامنه‌ای در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی؛ گام دوم انقلاب/ سپاه به شهادت زنده است/ شوی شکست‌خورده ورشو/ عبور از چریک پیر برای عبور از روحانی/ منطق رونمایی از شهر تولید موشک در اعماق زمین و...
نام:
ایمیل:
نظر: