خیابانهای شهرهای فلسطیناشغالی از جمله تلآویو، وادیالخلیل و حیفا شامگاه دوشنبه، سهشنبه، چهارشنبه و پنج شنبه شاهد تظاهرات و اعتراضات گسترده چند هزار مهاجر آفریقایی به خشونت و نژادپرستی پلیس رژیم صهیونیستی علیه اتباع آفریقایی بود. این تظاهرات به قدری شدید و گسترده بود که تاکنون حداقل ۲۰۰ معترض و ۱۱۰ نیروی پلیس رژیم صهیونیستی مجروح شده، چند خودرو به آتش کشیده یا تخریب شده، چندین خیابان اصلی در تلآویو و حیفا مسدود شده و دستکم ۱۳۵ نفر از معترضان نیز بازداشت شدهاند. معترضان با پرتاب سنگ، بمبهای دستی و آتش زدن لاستیک خشم خودش را ابراز کردند. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنشی منفعلانه گفته: «همه در عزای مرگ غمانگیز «سولومون تقا» هستیم. از شما میخواهم بیایید این مشکلات را با پیروی از قانون و با یکدیگر رفع کنیم».
زور تنها زبان سخن با دولت
در همین ارتباط یک نشریه الکترونیکی در فلسطیناشغالی طی گزارشی به بررسی اعتراضات گسترده سیاهپوستان علیه پلیس رژیم صهیونیستی و دلایل آن پرداخته و نوشته آنها نه تنها از رسانهها عصبانی و به دولت بیاعتماد هستند بلکه نگرانند مانند دیگر آفریقاییها، بهای سنگینی را برای رنگ پوستشان پرداخت کنند. در ابتدای این یادداشت با تاکید بر اینکه معترضان در تلآویو «آشوبطلب» نبودند، آمده است: «آنها زنان و مردان جوان نگرانی بودند که میخواستند نشان دهند هنوز قدرتشان را از دست ندادهاند...آنها تصمیم گرفتند که دیگر نمیتوانند ساکت بنشینند و برای اعتراض به خیابانها آمدند».
در بخش دیگری از این یادداشت با اشاره به کشته شدن بیدلیل چندین مهاجر آفریقایی به دست پلیس رژیم صهیونیستی میخوانیم: «شش ماه قبل بعد از اینکه یک افسر پلیس اسرائیلی، یهودا بیادگای 24 ساله را در حومه جنوبی تلآویو به قتل رساند، تظاهراتی از سوی رهبران شناختهشده جامعه اتیوپیاییها برگزار شد. تظاهراتکنندگان بزرگراه آیالون را مسدود کرده و برای شبزندهداری به میدان رابین راهپیمایی کردند».یکی از معترضان اتیوپیایی به این نشریه گفته: «تظاهرات فعلی با موارد قبلی فرق دارد. دفعه قبل، ما جا پای والدین خود گذاشته و از دستور آنها برای احترامگذاشتن تبعیت کردیم. اما متوجه شدیم که این روش فایدهای ندارد و ما تصمیم گرفتیم که به زور متوسل شویم. جوانان اتیوپیایی به خیابانها آمدهاند زیرا به حکومتی که قرار است جنایتهای پلیس را بررسی کند اما هیچوقت هیچکدام از افسران را محاکمه نمیکند، اعتماد ندارند». این نشریه اسرائیلی پیام معترضان و به آتش کشیده شدن خودروها در قلب تلآویو و حیفا را اینگونه تفسیر میکند: «آنها هیچ اعتمادی به این حکومت ندارند... معترضان لیست مشخصی از خواستهها و شروط نداشتند و قطعا انتظاری هم از شخص خاصی نداشتند... آنها خواستار پایان این اوضاع بودند».
نژادپرستی اسرائیل به روایت آمار
در سالهای گذشته، گزارشهایی از نژادپرستی صهیونیستها علیه اتیوپیاییهای ساکن اراضیاشغالی منتشر شده است. طبق آماری که در سال 95 منتشر شده بود، مشخص شد که متوسط درآمد یک یهودی اتیوپیایی فقط 5000 شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی) است. همچنین متوسط درآمد یک خانواده اتیوپیایی 10هزار و597 شِکِل است در حالی که یک خانواده اسرائیلی غیر اتیوپیایی بیش از 14هزار شِکِل درآمد دارد. بر اساس این گزارش میزان برخوداری اتیوپیاییها از رایانه شخصی نیز 62 درصد در مقابل 81 درصد بوده است و درباره اینترنت نیز 47 درصد اتیوپیاییهای ساکن اراضیاشغالی از آن برخوردارند و این در حالی است که 70 درصد غیر اتیوپیاییها اینترنت دارند.
به یهودیان اتیوپیایی تبار در اسرائیل «فالاشه» گفته میشود. قرار نگرفتن این گروه از یهودیان تحت هیچکدام از تقسیمات سنتی در یهودیت از جملهاشکنازی و سفاردی موجب شده است قاطبه یهودیان آنها را به عنوان یهودی قبول نداشته باشند و به همین دلیل تحت تبعیض گسترده قرار دارند.