صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲  ، 
شناسه خبر : ۳۱۷۵۷۶

1- شرارت در آبراه‌های بین‌المللی بدون پاسخ نمی‌ماند
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به حمله موشکی بامداد جمعه به نفت‌کش ایرانی در دریای سرخ، اظهار داشت: راهزنی دریایی و شرارت در آبراه‌های بین‌المللی که با هدف ناامن‌سازی رفت‌وآمد شناورهای تجاری انجام می‌شود، بدون پاسخ نخواهد ماند. «علی شمخانی» افزود:کمیته ویژه بررسی موضوع حمله به شناور سابیتی ـ که در نزدیکی سواحل عربستان سعودی در دریای سرخ هدف دو موشک قرار گرفت ـ تشکیل شده و گزارش آن به زودی برای اخذ تصمیم به مراجع مسئول ارائه می‌شود. وی افزود: با بررسی تصاویر ویدئویی موجود و شواهد اطلاعاتی جمع‌آوری شده، سرنخ‌های اصلی این ماجراجویی خطرناک به دست آمده است. شمخانی همچنین به اقدامات تخریبی دیگری که طی ماه‌های گذشته علیه نفت‌کش‌های ایرانی «هپینس» و «هلم» در دریای سرخ رخ داده، اشاره کرد و گفت: ناامن‌سازی آبراه‌های بین‌المللی، مخاطرات نگران‌کننده‌ای را برای اقتصاد جهانی به دنبال خواهد داشت و مسئولیت عواقب آن متوجه برنامه‌ریزان، مجریان و پشتیبانی‌کنندگان این‌گونه اقدامات تحریک‌آمیز خواهد بود.
2- کاهش 6/5 درصدی بدهی خارجی ایران
بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از دیون خارجی کشورها، کل بدهی خارجی ایران در پایان سال ۲۰۱۸ را ۶ میلیارد و ۳۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار اعلام کرد که نشان می‌دهد، با وجود تحریم‌های آمریکا بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال قبل از آن 5/6 درصد کاهش داشته است. گفتنی است، در پایان سال ۲۰۱۷ کل بدهی خارجی ایران ۶ میلیارد و ۷۶۱ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار محاسبه شده بود، بر اساس این بدهی خارجی ایران در سال قبل 437/2 میلیون دلار کاهش داشته است. مطابق این گزارش از کل بدهی خارجی ایران در پایان سال ۲۰۱۸، بالغ بر 381/8 میلیون دلار مربوط به بدهی بلندمدت، 3/958 میلیارد و ۸۰۰ هزار دلار مربوط به بدهی کوتاه‌مدت و 1/938 میلیارد و ۴۰۰ هزار دلار مربوط به خطوط اعتباری صندوق بین‌المللی بوده است. بانک جهانی در بخش دیگری از گزارش خود کل سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی انجام‌شده در ایران طی سال گذشته میلادی را ۳ میلیارد و ۴۸۰ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار اعلام کرده است.

3- ترامپ با «کابوس ایران» عربستان را می‌دوشد
وبگاه خبری «الخلیج اونلاین»، در مقاله‌ای نوشته است، «دونالد ترامپ» پیش از اینکه یک رئیس‌جمهور شناخته شود، یک تاجر است و در طول سال‌های ریاست‌جمهوری خود اصرار زیادی به گرفتن پول بیشتر از ریاض دارد و تا کنون توانسته نزدیک به ۴۰۰ میلیارد دلار معامله تسلیحاتی با عربستان سعودی امضا کند و در مقابل وعده‌هایی بدهد که به مرور زمان تهی بودن آن روشن شده است. این پایگاه خبری تأکید کرد، ترامپ مدام با «کابوس ایران» کشورهای غرب آسیا، به ویژه عربستان سعودی را می‌ترساند تا بیش از پیش خزانه خود را مملو از پول سعودی‌ها کند و در مقابل خواسته آنها برای حفاظت‌شان را بی پاسخ بگذارد. الخلیج اونلاین ناکامی سعودی‌ها در پاسخ به حملات یمنی‌ها را مصداق بدعهدی آمریکا در قبال سعودی‌ها دانست.


4- اعلام رسمی شکست‌های آمریکا
«ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی گفت: به فرماندهان نظامی اطلاع دادم که باید نیروهای ما از افغانستان برگردند. وی افزود: امنیت و ثبات در خاورمیانه اکنون نسبت به پیش از دخالت آمریکا در عراق به بهانه تسلیحات کشتار جمعی کمتر است. ترامپ اضافه کرد: بسیاری از سربازان‌مان را بی هیچ فایده‌ای در عراق از دست دادیم و آنجا تریلیاردها دلار هزینه کردیم. ما باید سربازان‌مان را از جنگ‌هایی که پایانی ندارد، خارج کنیم. ما ۱۰ سال در سوریه باقی ماندیم.
به نظر می رسد در آستانه انتخابات 2020 ترامپ که هیچ دستاوردی در سیاست خارجی به دست نیاورده است و تقریباً همه نظرسنجی‌ها علیه او هستند، با پایان دادن به این سیاست شکست خورده به دنبال بهبود چهره خود در میان جامعه آمریکاست.

نام:
ایمیل:
نظر: