رخدادهای ایران مشابه درگیری های اعتراضی در کیف پایتخت اوکراین در اواخر سال 2013 و اوایل سال 2014 بود. حوادثی که «یورومیدان» نام داشت. عوامل کودتایی که اوباما ترتیب داده بود، از جمله تک تیراندازان، از فراز تالار ارکستر ملی کیف، با سلاح های خودکار، صدها تن از جمله شهروندان عادی و ماموران پلیس را کشته یا مجروح کردند. ایالات متحده استبداد فاشیستی را در قلب اروپا جایگزین دموکراسی در اوکراین کرد، کشوری که از آن به عنوان خنجری برای فرو بردن در قلب روسیه استفاده شد.
نویسنده: استفان لندمن، محقق و پژوهشگر آمریکایی
منبع: پایگاه informationclearinghouse
همه کشورهای مستقل که تابع منافع آمریکا نیستند، در لیست هدف آمریکا برای تغییر رژیم قرار دارند؛ با جنگ های پیشدستانه، انقلاب های رنگی، کودتاهای قدیمی، ترور های هدفمند، تروریسم اقتصادی و یا اقدامات خصمانه دیگر.
انقلاب های رنگی ابزاری مختص آمریکاست. قیام های به اصطلاح خودجوشی که به وسیله سازمان سیا، بنیاد ضددموکراسی NED و سایر آزانسهای امنیتی آمریکا به دقت برنامه ریزی می شوند.
نخستین بار در سال 2000 یک انقلاب رنگی برای براندازی و برکناری اسلبودان میلوشویچ در صربستان به کار گرفته شد. در این انقلاب، عناصر مخالف از سوی آمریکا برای آنچه رخ داد، جذب شده و آموزش دیده بودند.
براندازی میلوشویچ نمونه اولیه ای بود برای اقدامات مشابه که در کشورهای مختلف باید دنبال می شد؛ پس از آن در گرجستان رخ داد، دو بار در اوکراین و علیه کشورهای مدنظر دیگر. در چند مورد هم شکست خورد؛ بطور مشخص در ایران.
اعتراضات خیابانی شدید بعد از انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد در سال 2009 روی داد که دست کثیف سازمان سیا پشت همه آنها بود. آنچه «جنبش سبز» خوانده می شد شکست خورد که در واقع تلاشی برای بازگشت ایران به دوران نوکری برای آمریکا بود.
مقامات ایرانی، آمریکا و انگلیس و رسانه های غربی را به ایجاد ناآرامی ها در کشورشان متهم کردند. از زمان انقلاب 1979 که طی آن یک حکومت مستبد فاشیستی منصوب شده توسط آمریکا برچیده شد، هدف آمریکا براندازی جمهوری اسلامی بوده است.
اعتراضات ژانویه 2018 ]دی ماه 96[ در تهران و چند شهر دیگر با دقت برنامه ریزی و اجرا شده بود و هیچ چیز خودجوشی در باره آنها وجود نداشت و همه چیز حساب شده بود.
رییس جمهور حسن روحانی در همان زمان گفت: «شورشیان مسلح مسئولیت 20 کشته و تعداد زیادی زخمی و خشونت های فراوان را برعهده دارند. دشمنان جمهوری اسلامی ایران از شکوه و موفقیت و پیشرفت ملت ایران عصبانی هستند و قول داده اند که ناامنی را به داخل ایران بکشانند، اما مطمئناً مردم و مقامات جمهوری اسلامی ایران به آنها پاسخ خواهد داد.»
وزارت امور خارجه روسیه با انتقاد از وضعیت پیش آمده گفت: «دخالت های خارجی با هدف بی ثبات کردن اوضاع (در ایران) قابل قبول نیست.»
رخدادهای ایران مشابه درگیری های اعتراضی در کیف پایتخت اوکراین در اواخر سال 2013 و اوایل سال 2014 بود. حوادثی که «یورومیدان» نام داشت. عوامل کودتایی که اوباما ترتیب داده بود، از جمله تک تیراندازان، از فراز تالار ارکستر ملی کیف، با سلاح های خودکار، صدها تن از جمله شهروندان عادی و ماموران پلیس را کشته یا مجروح کردند. ایالات متحده استبداد فاشیستی را در قلب اروپا جایگزین دموکراسی در اوکراین کرد، کشوری که از آن به عنوان خنجری برای فرو بردن در قلب روسیه استفاده شد.
عوامل انقلاب های رنگی سازمان سیا شامل شبهنظامیان و/یا سایر عناصر ضدحکومتی، از جمله شورشیان کشورهای دیگر است. تاکتیک ها شامل اعتراضات گسترده گروهی، تیراندازی، پرتاب کوکتل مولوتف، ایجاد آتش سوزی و سایر خرابکاری ها علیه تأسیسات عمومی، سوزاندن لاستیک و زباله، مسدود کردن جاده ها و سایر اقدامات خصمانه است.
در 15 نوامبر ، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران (NIOPDC) از افزایش قیمت بنزین از 10هزار به 15 هزار ریال در هر لیتر (12.7 سنت آمریکا) خبر داد. بنزین سهمیه بندی شد، سهمیه خودروهای شخصی ماهانه 60 لیتر، بیشتر از آن لیتری 30 هزار ریال، به تاکسی ها و آمبولانس ها به ترتیب 400 لیتر و 500 لیتر سهمیه ماهانه اختصاص دادند. قیمت گاز طبیعی فشرده شده (CNG) و گازوییل بدون تغییر باقی ماند. به گفته محمد باقر نوبخت ، رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران ، درآمدهای افزایش قیمت بنزین، پول یارانه های اضافی برای 18 میلیون خانواده ایرانی را تأمین می کند. رئیس جمهور روحانی گفت که از درآمدهای اضافی این طرح برای تأمین اعتبار فعالیت های دولت استفاده نخواهد شد.
مایک پمپئو وزیرخارجه ضدایرانی آمریکا در توئیتر نوشت: «بعد از 40 سال استبداد ، مردم پرافتخار ایران در برابر سوءاستفاده های دولت شان سکوت نمی کنند. ما نیز سکوت نخواهیم کرد. ایالات متحده صدای شما را می شنود. ایالات متحده از شما پشتیبانی می کند. ایالات متحده با شما است.»
سیدعباس موسوی ، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پمپئو را به دفاع ازخشونت و درگیری سازمان یافته و خشن در ایران متهم كرد و گفت: «مردم شریف ایران به خوبی می دانند که چنین اظهارات ریاکارانه ای، هیچگونه همدلی صادقانه ای را در خود ندارد و اقدامات خشونت آمیز گروهی از آشوبگران و خرابکاران که مورد پسند امثال او هستند به هیچ وجه مطابق با رفتار و درک و بصیرت اکثریت مردم ایران نیست.»
وی اضافه کرد: «پومپئو چطور با افرادی که تحت فشار تروریسم اقتصادی ایالات متحده قرار دارند، ابراز همدردی می کند. وی پیشتر به صراحت گفته بود كه مردم ایران باید گرسنه بمانند تا زمانی كه تسلیم "خواسته های ما" شوند.»
مقامات ایرانی "خرابکاران آموزش دیده" را به ارتکاب خشونت و خرابکاری متهم کردند. آنها ساختمان های عمومی، بانک ها و مغازه ها را تخریب و به آتش کشیدند. آنها همچنین به پلیس هم حمله کردند که برای برقراری نظم مستقر شده بود.
براساس اطلاعات، تخمین زده می شود که حدود 87000 نفر در اعتراضات شرکت کرده اند، که بیشتر آنها خشونت آمیز نبوده اند: «بخش بزرگی از معترضین صرفاً در محل تجمع حضور داشتند و با شورشیان همکاری نکردند و بسیاری از آنها برای جلوگیری از ادامه مشارکت در اعتراضات، پیام های هشدار دهنده بر روی تلفن های همراه خود را از سازمان های امنیتی دریافت کردند.»
برخی منابع گفته اند؛ «آنها کاملاً آموزش دیده بودند...از 1080 شهر و شهرستان در سراسر کشور، در 100 نقطه تجمعات کوچک و بزرگ برپا شد و تخمین زده می شود تعداد افراد حاضر در هر نقطه چیزی حدود 50 تا 1500 نفر باشد.» اقدامات خرابکارانه پیش از فوران کاملاً برنامه ریزی شده بودند، آماده و در انتظار جرقه ای برای انفجار.
رئیس جمهور روحانی با صدور بیانیه ای، گفت مردم حق دارند به شکل مسالمت آمیز و نه خشونت آمیز، علیه قیمت بنزین و سهمیه بندی، اعتراض کنند، وی افزود: دولت وی "مطابق با قانون" عمل كرد ، اقداماتی كه توسط سران سه قوه به تصویب رسید.
آنچه در ایران به وقوع پیوست، همه نشانه های تلاش سازمان سیا برای پیبرد انقلابی رنگی با هدف بی ثبات کردن و تضعیف ایران را با خود داشت. برنامه های دیرینه آمریکا خواستار جایگزینی حکومت مستقل ایران با یک دولت دست نشانده و طرفدار غرب است. به مدت 40 سال، مقامات ایران با حمایت اکثریت قریب به اتفاق 81 میلیون نفر جمعیت این کشور، از تسلط امپریالیستی ایالات متحده جلوگیری کرده اند.
مترجم: شهناز سلطانی