اسنادی محرمانه نشان میدهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با دستکم گرفتن خطر کرونا و دست بالا گرفتن امکانات خود و تکرویهای ملی بحران کرونا را تشدید کردند.
به گزارش مشرق به نقل از روزنامه اتریشی "استاندارد"، اسنادی محرمانه نشان میدهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا خطر کرونا را کاملاً دستکم گرفته و با تکرویهای ملی شرایط را بدتر کردهاند.
استاندارد در این گزارش نوشت: هر زمان که خبرهای بدی در اروپا به گوش میرسد برخی سران این اتحادیه بهسرعت دنبال مقصر میگردند و اعلام میکنند که نهادهای اروپایی در بروکسل شکست خوردهاند، همچنین در بحران کرونا هم این بازی سیاسی دوباره تکرار شد.
رویترز در گزارشی این مسئله را افشا کرده است که کمیسیون اتحادیه اروپا اواخر ژانویه سال جاری میلادی یعنی حدود یک ماه قبل از ظهور و گسترش کرونا در این اتحادیه تهیه مشترک ماسک، کیت تست کرونا و دستگاههای تنفس مصنوعی را به اعضای این اتحادیه پیشنهاد داده بود.
این درخواست که مربوط به نمایندگان وزارتخانههای بهداشت و درمان بود در جلسات برگزارشده مربوطه در بروکسل صراحتاً از طرف اعضا رد شد.
به گزارش رویترز یکی از مقامات مربوطه در این اتحادیه اوایل فوریه در یک جلسه محرمانه اعلام کرد که همه چیز تحت کنترل است و کشورهای عضو این اتحادیه بهخوبی آماده هستند و بسیاری اقدامات را در پیش گرفتهاند.
در آن زمان حدود ۶۰ میلیون چینی در استان هوبئی چین برای مقابله با شیوع کرونا در قرنطینه قرار داشتند. دو هفته بعد در ایتالیا اولین موارد کرونا ظهور پیدا کرد. کمیسیون اروپایی در آن زمان یک ارزیابی اوضاع را انجام داد و مشخص شد که کشورها ده برابر بیشتر از منابع موجود فعلی به مواد محافظ و تجهیزات نیاز دارند. در آن زمان در گزارشی تحت این عنوان که "چگونه اروپا در خواب دچار بحران کرونا شد" این نتیجه به دست آمد که کشورهای اروپایی از آنجایی که امکانات خود برای مبارزه با کرونا را بسیار دستبالا گرفتند این بحران را تشدید کردهاند.
تازه از ماه مارس به بعد بود که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با توجه به سوابق، آرام آرام درک کردند که بحران کرونا چقدر برای همه جدی است. اما کشورهای اروپایی بهجای انجام اقدامات مشترک اقداماتی ملیگرایانه را با بستن مرزها و کنترلهای داخلی انجام داده صادرات تجهیزات پزشکی را دشوار کردند. دولتهایی از جمله اتریش بهتنهایی تلاش میکردند تجهیزات محافظتی را از سطح جهانی تأمین کنند.
در تاریخ ۲۸ فوریه (۹ اسفند ماه) کمیسیون اروپایی از کشورهای عضو این اتحادیه درخواست کرد نیازهای خود را اطلاع دهند و یک برنامه خرید تجهیزات حفاظتی مشترک را راهاندازی کنند، اما این کار بهدلیل موانع بوروکراتیکی که وجود داشت به نتیجهای نرسید.
در این میان بهمرور این مسئله مشخص شد که ظرفیتهای پزشکی در مناطق آسیبدیده از بحران کرونا میتواند کافی نباشد و این در حالی است که دولتهای اروپایی قبلاً گفته بودند کاملاً برای مقابله با بحران آمادهاند.
بهنوشته رویترز بر اساس آخرین ارزیابی خطر اتحادیه اروپا همه کشورهای عضو این اتحادیه در اواسط ماه آوریل میتوانند به شرایطی برسند که تختهای مراقبت ویژه کافی برای درمان بیماران کرونایی نداشته باشند.
اروپا امروز به کانون شیوع کرونا در دنیا تبدیل شده است و روزانه افراد زیادی در این اتحادیه قربانی این بحران که بهدلیل اهمالکاری سران اروپایی تشدید شده است میشوند.