صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۹  ، 
شناسه خبر : ۳۲۹۸۳۳
مهاجری: باید بررسی کرد که آیا «رئیسی» مدیر و مدبر هست یا نه؟ / حتی با تایید صلاحیت تاجزاده هم شانس اصلاحات اندک است

سازندگی، تاج‌زاده را نماینده طیفی از اصلاح‌طلبان تندرو می‌داند که با تحرکات خود در چهار سال دوم دولت روحانی به‌نوعی یک انشعاب در جریان اصلاحات را هدایت کرده که مشی آن نه صرفاً تندروی بلکه تک‌روی است.

 سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ هم‌زمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون  «صندوقچه انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانه‌های داخلی و بررسی رسانه‌های معاند می‌پردازیم.

********

حتی با تایید صلاحیت تاجزاده هم شانس اصلاحات اندک است

روزنامه سازندگی با اشاره به اعلام آمادگی «مصطفی تاجزاده» برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری در گزارشی نوشت: «حتی در صورت تایید صلاحیت افرادی مانند مصطفی تاجزاده با فضایی که نهادهای حاکمیت، کارنامه اصلاحات و به خصوص خود این دوستان ایجاد کرده اند، به پای صندوق آوردن ملت کاری سخت است و در انتخابات کم مشارکت، شانس اصلاحات اندک است»

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «همه امید آقای مصطفی تاجزاده به شورای نگهبان است. نه اینکه ایشان را تایید کنند که ایشان را رد کنند تا حجتی برای تحریم انتخابات ریاست جمهوری بیابن...اما...نه اصلاح طلبان توان تحریم دارند و نه تحریم به علت تضعیف نهاد دولت در ایران در نهایت به سود اصلاحات تمام می شود. بنابراین باید تا حد ممکن نامزدی یافت که بتواند با کاهش نزاع جناحی در حاکمیت، اوضاع جامعه و دولت را بهبود بخشد».

روزنامه سازندگی در بخش دیگری از این گزارش نوشت: «تنها در یک صورت می توان رفتار آقای سید مصطفی تاجزاده را از لحاظ گفتمانی و تشکیلاتی اصلاح طلبانه دانست و آن طرح نامزدی در جبهه اصلاحات ایران و تمکین از ساختار تشکیلاتی و گفتمانی آن است که در نهایت ردصلاحیت(به قول ایشان) ۹۹ درصدی در شورای نگهبان، نه تنها نباید به تحریم انتخابات منجر شود، بلکه ایشان باید از حامیان خود بخواهند که به نامزد مورد تایید جبهه اصلاحات رای دهد و البته اگر چنین نکند معنای این نامزدی تاسیس یک جریان تازه سیاسی در ایران است؛ جریانی که شاید دوست نداشته باشد خود را دیگر اصلاح طلب بخواند».

ارگان رسانه‌ای حزب کارگزاران تاج‌زاده را نماینده طیفی از اصلاح‌طلبان تندرو می‌داند که با تحرکات خود در چهار سال دوم دولت روحانی به‌ویژه پس از حوادث آبان ۹۸ به‌نوعی یک انشعاب در جریان اصلاحات را هدایت می‌کنند که مشی آن نه صرفاً تندروی بلکه تک‌روی است.

«غلامحسین کرباسچی» فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در واکنش به کاندیداتوری تاجزاده برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «خوب است شورای نگهبان آقای تاجزاده را تائید کند و فکر می‌کنم این امر امتحان خوبی است که مشاهده کنیم مردم این نوع لحن و گفتار را انتخاب می‌کنند یا خیر».

 

مهاجری:باید بررسی کرد که آیا آقای رئیسی مدیر و مدبر هست یا نه؟

«محمد مهاجری» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با پایگاه خبری جماران گفت: «ارزیابی روشنی از عملکرد قوه قضائیه وجود ندارد. اما در هر حال آقای رئیسی تنها برگ برنده اصولگرایان است...باید بررسی کرد که آیا آقای رئیسی یک مدیر اجرایی موفق، قاطع، مسلط به تمام موضوعات، عالم مدیر و مدبر هست یا نیست؟ اوج شکوفایی رسانه ای آقای رئیسی در زمان مناظراتی است که با آقای روحانی داشت و در آن فضا دو قطبی روحانی – رئیسی تشکیل شد و آقای رئیسی ۱۶ میلیون رأی آورد. اما آیا اگر آن فضای دو قطبی تشکیل نمی شد و و یا اگر آن فضای دو قطبی تشکیل نشود باز هم آقای رئیسی همان ۱۶ میلیون رأی را خواهد داشت؟ در عین حال از آنجایی که تصور اصولگرایان این است که بقیه کاندیداهای آنها کم رأی هستند روی آقای رئیسی سرمایه گذاری بیشتری می کنند».

مهاجری در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «من فکر می کنم در صورتی که آقای رئیسی حضور پیدا نکند شانس نظامی ها برای پیروزی در انتخابات ارتقاء می یابد. حتی اگر آقای قالیباف هم حضور پیدا کند احتمال اینکه انتخابات چند قطبی باشد خیلی زیاد است. یعنی اگر آقای رئیسی حضور پیدا نکند یک انتخابات چند قطبی با تعداد کاندیداهای متعدد تشکیل خواهد شد و انتخابات به سمت دو مرحله ای شدن پیش خواهد رفت و من هیچ بعید نمی دانم یکی از کاندیداهای نظامی به مرحله بعد راه پیدا کند».

کسانی که لاریجانی را نامزد جبهه اصلاحات بدانند، اصلاح‌طلب نیستند

«احمد شریف» عضو جبهه اصلاحات ایران در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفت: «کسانی که لاریجانی را نامزد جبهه اصلاحات بدانند، اصلاح‌طلب نیستند. بارها تکرار شده است که تا به امروز حضور لاریجانی به عنوان کاندیدای اصلاحات منتفی است، نه لاریجانی اصلاح‌طلب است و نه اصلاحات او را از جناح خود می‌داند».

شریف در ادامه گفت: «علی لاریجانی خوش‌بینانه شاید کاندیدای اعتدال‌گرایان باشد. از آنجا که لاریجانی علی‌رغم مواضع اصلاح‌طلبانه سال‌های اخیرش، در راستای حضور در جریان اصلاحات تعهدی ندارد و علاقه‌مندی خاصی نشان نداده، بنابراین نمی‌شود این موضوع را به اجبار مطرح کرد».

۵ نامزد حزب موتلفه برای انتخابات ریاست‌جمهوری

خبرگزاری تسنیم در مطلبی نوشت: «اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در نشست خبری که صبح چهارشنبه برگزار شد، برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کرد».

در ادامه این مطلب آمده است: «حزب موتلفه اسلامی پیش از این در بیانیه‌ای میرسلیم، بادامچیان، نیکنام، ترقی و انواری را به عنوان گزینه‌های این حزب برای کاندیداتوری معرفی کرده بود. حزب موتلفه اگرچه یکی از احزاب شورای وحدت است، اما نام بادامچیان و هیچ یک از افراد فوق در لیست اعلامی از سوی متکی سخنگوی این شورا قرار نداشت که بادامچیان توضیح داد: شورای وحدت مانع اینکه کسانی خودشان را نامزد کنند نیست و معتقد است هرکس می تواند خود را مطرح کند و منعی در ین رابطه نیست. چون موتلفه ۵ نامزد داشت از سوی این حزب، بنده در شورای وحدت برای کاندیداتوری مطرح هستم».

در سال ۹۶ مصطفی میرسلیم از اعضای حزب موتلفه کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود که با ۴۷۸ هزار رای نفر سوم انتخابات شد.

فرصت‌طلبان عارف را هدف قرار داده‌اند

روزنامه شرق در یادداشتی با عنوان «چرا فرصت‌طلبان عارف را هدف قرار داده‌اند؟» نوشت: «آنچه لرزه بر جریان‌های موجود انداخته، شخصیتی سیاسی مجموع‌الاطراف به نام «عارف» است. جمیع‌الاطرافی‌ای که برای جریان‌های افراطی به یک کابوس تبدیل شده است. این خصوصیات عارف، جریان‌ها و جناح‌های سیاسی را به تکاپو واداشته تا هجمه شدیدی از «عملیات تخریب روانی» را در قالب «نمایندگان پوششی» شکل دهند: طیف وسیعی از شخصیت‌های مختلف و حتی چهره‌های ازیادرفته سیاسی، به‌ناگاه با ژستی خیرخواهانه زنده شده‌اند تا از فعال‌شدن انرژی بالقوه‌ای به نام عارف و گفتمان جامع‌الاطراف ایشان جلوگیری کنند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «هرچند حضور عارف در کارزار انتخابات قطعی هنوز قطعی نیست، ولی در صورت قطعیت، به نظر می‌رسد ایشان با مواضع و رویکردهایی کاملا جدید، روزآمد، مصلحانه و در تناسب با انتظارات طبقات و گروه‌های سیاسی برای «ایران آینده»، قدم به وادی انتخابات خواهد گذاشت».

نمازی: ظریف گزینه جدی اصلاحات برای ریاست‌جمهوری است

«علی محمد نمازی» عضو حزب کارگزاران سازندگی در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران گفت: «با موقعیتی که برای سید حسن خمینی در انتخابات پیش آمد و از حضور در انتخابات منصرف شد، به نظر می‌آید که موقعیت آقای ظریف برای حضور در انتخابات بهتر شد و اصلاح طلبان به عنوان یک گزینه جدی وی را مورد بررسی قرار می‌دهند».

نمازی با تاکید بر اینکه هنوز مشخص نیست که محمدجواد ظریف به عنوان گزینه نهایی اصلاح طلبان است یا خیر، ادامه داد: «شورای اصلاح طلبان در این خصوص باید تصمیم گیری کند، اما زمینه برای قرار گرفتن ظریف در فهرست کاندیداهای اصلاح طلبان فراهم شده است».

عطریانفر: جریان اصلاح طلبی از نداشتن مانیفست رنج می برد

«محمد عطریانفر» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با سایت خبرآنلاین گفت: «با احترام به همه عزیزان و دوستان اما در جریان اصلاحات ۳ الی ۴ گروه بیشتر فعال نیستند. کارگزاران، اتحاد ملت و مجمع روحانیون مبارز هستند که البته مجمع روحانیون مبارز کمتر درگیر ساختار هستند و بیشتر در حوزه جایگاه معنوی سیر می کنند و حرف می زنند و شاید هیچ وقت هم ادعای حزبی نکرده‌اند و به لحاظ صنف و مضمون مثل روحانیت مبارز عمل می کند؛ از سوی دیگر حزب «اعتماد ملی» هم وجود دارد که به دلیل در حصر بودن آقای کروبی دچار کمی سردرگمی است و در بینشان تشتت‌هایی رخ داده است و بقیه عزیزان هم در حریم و اقمار هستند».

عطریانفر در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «ایرادی که به جریان اصولگرا مبنی بر اینکه برخی حس فرزندخواندگی خدا را دارند، وارد بود همان ایراد به بعضی از دوستانمان در ارتباط با آقای خاتمی هم وارد می‌دانیم. برخی احساس می کنند نسبت به ایشان فرزند خوانده تر هستند. این ایراد وجود دارد و مصداق آن دوستان اتحادی هستند ولی شخص آقای خاتمی اینگونه فکر نمی کند...اصلاح طلبی از یک مسئله بزرگ رنج می برد و آن اینکه یک مانیفست مشخص ندارد».

اسامی کاندیداها به شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ارائه شد

خبرگزاری فارس در مطلبی نوشت: «نورالدین قدیمی معاون اموراستانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با اشاره به فرآیند انتخاب نامزد شورای ائتلاف در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: «براساس فرآیند پیش بینی شده، مقرر شده بود که کاندیداهای مورد حمایت شورای ائتلاف برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، با نظر اعضا و مرتبطین با مجامع عمومی، منتخب و اعضای استانی و شهرستانی شوراهای ائتلاف نیروهای انقلاب، انتخاب و به مردم معرفی شود».

وی افزود: «پس از دریافت اسامی پیشنهادی، اسامی افراد مورد نظر، در اختیار دبیرخانه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب قرارگرفت. در مرحله بعدی، طی چند روز آینده، کمیته مشخص شده از طرف دبیرخانه شورای ائتلاف، با افراد پیشنهادی ارتباط خواهدگرفت و در صورتی که این افراد تصمیم جدی برای حضور در عرصه انتخابات داشته باشند و از طرفی نیز، فرایند پیش بینی شده و ضوابط شورای ائتلاف را بپذیرند، وارد مرحله بعدی خواهند شد».
قدیمی تاکید کرد: «نظر به اینکه شاید برخی افراد پیشنهادی تصمیم به کاندیداتوری نداشته باشند و یا شاید از تصمیم اعلام شده قبلی خود منصرف شده باشند، در این مرحله از اعلام اسامی کاندیداهای مورد نظر معذور هستیم».

نام:
ایمیل:
نظر: