صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۱۴  ، 
شناسه خبر : ۳۳۰۳۶۷
یک کارشناس مسائل بین الملل:
هانی زاده با اشاره به صحبت های «جو بایدن» در خصوص خروج نیروهای آمریکایی از کشور افغانستان، گفت: «جو بایدن» به دنبال این است که برای کاهش هزینه های نظامی آمریکا، بخشی از نیروهای آمریکا را از افعانستان خارج کند.
پایگاه بصیرت / گروه بین المللی/ گفتگو با هانی زاده

زهرا ظهروند-خبرنگار/حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بصیرت در خصوص خروج نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان گفت: نیروهای آمریکایی طی 20 سال گذشته و از اشغال افغانستان تا کنون، دچار فرسایش روحی و همچنین شرایط ناپایداری شده اند؛ به دلیل اینکه در زمان جرج بوش پسر و بعد از حادثه 11 سپتامبر 2001 ، حمله به افغانستان در حقیقت یک تصمیم کاملا اشتباه بود.

وی  افزود: آمریکایی ها با اعزام نیرو به افغانستان قصد داشتند که در چند محور فعالیت کنند که کنترل ایران، روسیه و چین را در اختیار داشته باشند، همچنین حضور دائم در افغانستان، برای اهداف بلندمدت بود. نیروهای آمریکایی در طول این دو دهه، تلفات زیادی دادند و برای آنها هزینه های سنگین چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ مالی به همراه داشته است. اکنون که شرایط دگرگون شده به نظر می رسد که نگاه «جو بایدن» نسبت به سیاست گذاری های آمریکا در منطقه، کاملا با نگاه سایر رئسای جمهور آمریکا تفاوت دارد.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: بنابراین ممکن است که نیروهای آمریکایی به طور نمادین از افغانستان خارج شوند، اما بخشی از نیروهای آمریکایی همچنان باقی خواهند ماند، زیرا آمریکا به هر حال برای حضور در افغانستان هزینه های سنگینی پرداخت کرده است و به سادگی از افغانستان خارج نخواهد شد، بلکه بخشی از نیروهای آمریکا باقی خواهند ماند؛ اما حقیقتا «جو بایدن» به دنبال این است که برای کاهش هزینه های نظامی آمریکا، بخشی از نیروهای آمریکا را از افعانستان خارج کند.

هانی زاده در پاسخ به این سوال که آیا خروج نیروهای آمریکا از افغانستان می تواند یک بازی رسانه ای باشد، گفت: وضعیت افغانستان وضعیتی است که حضور گسترده نیروهای آمریکا و نیروهای ناتو در این کشور، بسیار پیچیده و هزینه ساز است و به همین دلیل به نظر می رسد که آمریکایی ها نیازی به حضور این همه نیرو در افغانستان ندارند.

وی افزود: ضمن اینکه تلاش آمریکا این است که به لحاظ اقتصادی و امنیتی، با روسیه و چین تعامل کند و نیازی به حضور فیزیکی نیروهای آمریکایی با این وسعت وجود ندارد. بنابراین آمریکایی ها تنها سعی خواهند کرد که برخی از نیروهای زبده خود را در افغانستان باقی خواهند گذاشت، ضمن اینکه به لحاظ استراتژیکی، افغانستان اهمیت خیلی زیادی برای آمریکا نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وضعیت کشور افغانستان وقتی نیروهای آمریکایی از این کشور خارج شوند چقدر شبیه به عراق خواهد شد، اظهار کرد: بسیاری از نیروهای آمریکایی در زمان «باراک اوباما» از عراق خارج شدند و الان نیروهای آمریکایی در این کشور، به شدت کاهش پیدا کرده است، اما به هر حال یک حضوری در عراق دارند؛ همین وضعیت نیز ممکن است در آینده برای افغانستان به وجود بیاید، چراکه خروج نیروهای آمریکایی به معنی خروج کامل نخواهد بود، بلکه بخشی از نیروهای آنها در این کشور باقی خواهند ماند و به لحاظ سیاسی نیروهای آمریکایی یک نوع پایگاه های نظامی در افغانستان خواهند داشت، اما با این حجم گستردگی نخواهد بود.

 

نام:
ایمیل:
نظر: