صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

بین الملل >>  بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱  ، 
شناسه خبر : ۳۴۵۶۲۰

یکی از محققان اندیشکده آمریکایی «بنیاد حقیقت خاورمیانه» اعلام کرد که توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل « ابراهیم» به دلیل بی ثباتی در تل‌آویو و واشنگتن و همچنین کاهش توجه  آمریکا به خاورمیانه در خطر است. 

«جوزف اپستین» در  مقاله‌ای در مجله آمریکایی «نیوزویک» تاکید کرد که موضوع دولت کنونی آمریکا و کابینه اسرائیل دیگر گسترش توافق نامه‌ها با کشورهای عربی  نیست؛ چرا که  امروز واشنگتن و تل‌آویو نگران تجزیه شدنشان هستند.

 وی در ادامه افزود: «توافق‌نامه ابراهیم یک دستاورد سیاسی برای آمریکا در منطقه است که انگیزه اصلی  امضای این توافقنامه‌ها در میان برخی از کشورهای عربی  این بود که راه آمریکا از اسرائیل می‌گذرد».

 این نویسنده معتقد است : « جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نشان داد که به دنبال سیاست عدم مداخله در منطقه است و این امر کشورهای عربی  منطقه را بر آن داشت تا به دنبال تضمین ثبات از خلال دیگر کشورهای قدرتمند جهان مانند چین و روسیه  باشند و روابط خود با  اسرائیل را کاهش دهند».

جوزف اپستین نوشت:« بی‌ثباتی و ضعف سیاسی در کابینه  اسرائیل و همچنین فروپاشی اجتماعی در آن  نگرانی‌هایی را در میان برخی از کشورهای عربی سازش‌کار با تل‌آویو ایجاد کرده است».

در ادامه این گزارش آمده است که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به اظهارات «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی کابینه اسرائیل علیه فلسطینیان واکنشی نشان  نداد و این موضوع از جمله عواملی است که  نگرانی کشورهای عربی سازش‌‌کار را  برانگیخته است.

وی  تاکید کرد که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به طور فزاینده ای نسبت به دموکراسی‌ها محتاط شده‌اند که به نظر آنها اسرائیل به تعهدات خود نمی‌تواند پایبند باشد. این کشورها به دنبال ثبات و قدرت هستند چیزی که درحال حاضر در اسرائیل وجود ندارد.

اخیرا منابع صهیونیستی اعلام کردند که درحالی که تلاش زیادی برای انجام توافق با عربستان انجام شده بود اما بعد از امضای توافق‌های عادی‌سازی با کشورهای عربی مذکور، هیچ پیشرفتی در حل مسئله فلسطین انجام نگرفت، بعد از آن با روی کار آمدن یک کابینه راست‌افراطی به‌ریاست بنیامین نتانیاهو خشونت علیه فلسطینیان بالا گرفت و شاهد تشدید تحریکات علیه مسجدالاقصی و تصویب قوانین نژادپرستانه علیه فلسطینیان هستیم؛ موضوعی که ضربات خطرناکی به روابط اسرائیل با کشورهای عربی منطقه وارد می‌کند.

این منابع تاکید کردند که شاخص‌های تزلزل پروژه عادی‌سازی را می‌توان در لغو سفر نتانیاهو به امارات، محکومیت گسترده تحرکات اسرائیلی‌ها در کرانه باختری توسط کشورهای عربی، ارائه کمک‌های کشورهای حوزه خلیج فارس به فلسطینیان ساکن منطقه حواره بعد از هجوم شهرک‌نشینان، توقف ورود اسرائیلی‌ها یا هیئت‌های یهودی به کشورهای عربی، توقف معاملات تدارکات دفاعی میان اسرائیل و این کشورها و... دید.

 بر اساس گزارش این رسانه‌ها، این موارد تنها نمونه کوچکی از مجموعه واکنش‌های منطقه به اقدامات اسرائیل بوده است و ثابت می‌کند که کشورهای عربی در صدد توقف مسیر عادی‌سازی با اسرائیل هستند؛ مسئله‌ای که به‌شدت به موقعیت تل‌آویو در منطقه آسیب می‌زند، درواقع کشورهای عربی نگرانند که تداوم روند عادی‌سازی با اسرائیل، مشروعیت آنها را تضعیف کند؛ به‌ویژه اینکه ملت‌های آنها اساساً سازش با اسرائیل را نمی‌پذیرند.

چند روز گذشته نیز سران سرویس‌های امنیتی اسرائیل و در رأس آنها فرماندهی ارتش به نتانیاهو هشدار دادند که طبق ارزیابی‌های آنها پروژه عادی‌سازی با کشورهای عربی روز به روز درحال فرسایش است و کابینه باید برای مقابله با این خطر اقدامی انجام دهد.

«اوویر وینتر» کارشناس اسرائیلی در امور عربی و یکی از پژوهشگران برجسته در مرکز مطالعات امنیت داخلی این رژیم وابسته به دانشگاه تل‌آویو اعلام کرد، روابط اسرائیل با دوستان سازشکار خود در منطقه به‌ویژه اعراب شاهد ظهور نشانه‌های هشدارآمیز درباره عقب‌گرد این روابط است؛ آن هم درحالی که بنیامین نتانیاهو به قدرت اسرائیل برای گسترش توافق‌های عادی‌سازی افتخار می‌کرد. عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی برای اسرائیل یک اصل راهبردی بود که این کشورها را برای سازش با تل‌آویو تشویق می‌کرد، اما اکنون در سایه تحولات اخیر منطقه و نیز درگیری اسرائیل در بحران داخلی خود و پیامدهای آن در آینده، روابط با اعراب به‌شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

 

منبع: تسنيم

نام:
ایمیل:
نظر: