صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

اقتصادی >>  اقتصاد بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶  ، 
شناسه خبر : ۳۴۹۰۸۰

به نقل از العربی الجدید، «اقتصاد» یکی از اولویت‌های اصلی سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به منطقه خلیج فارس شامل عربستان سعودی، قطر و امارات از ۱۷ تا ۱۹ ژوئیه (۲۶ تا ۲۸ تیر ) بود.

بنا بر گزارش این رسانه نزدیک به قطر، هیئت همراه اردوغان در این سفر دوره‌ای خود بر روی یک موضوع اساسی که ترویج سرمایه گذاری‌های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در ترکیه است و چگونگی ایجاد رونق در صادرات ترکیه به این منطقه، تمرکز داشت، زیرا صادرات به منطقه خلیج فارس اولین منبع ارزی برای آنکارا محسوب می‌شود و ارزش آن در سال ۲۰۲۲ از ۲۵۰ میلیارد دلار فراتر رفته است.

مقامات ارشد ترکیه با اشاره به اهمیت این سفر از نظر اقتصادی و نتایج عظیم آن گفتند که کشورشان انتظار دارد کشورهای حاشیه خلیج فارس در نتیجه سفر اخیر اردوغان، سرمایه گذاری مستقیمی را در ترکیه به ارزش ۱۰ میلیارد دلار تزریق کنند.

در پایان سفر اردوغان به امارات اعلام شد که ابوظبی و آنکارا یادداشت تفاهم و توافقنامه‌هایی به ارزش ۵۰.۷ میلیارد دلار امضا کرده اند.

العربی الجدید نوشت: از نظر سیاسی، اولین سفر اردوغان به جهان عرب پس از پیروزی وی در دور جدید انتخابات ریاست جمهوری اخیر این کشور قابل توجه بود، اما از نظر اقتصادی، این سفر مهمترین سفر رئیس جمهور ترکیه در سال‌های اخیر بود که طی آن ده‌ها معامله، توافق نامه و مشارکت اقتصادی و تجاری به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار به امضا رسید. هیئت ۲۰۰ نفری تجار همراه اردوغان نیز با اجرای پروژه های سرمایه گذاری عظیم در این سه کشور عربی موافقت کردند.

بنا بر این گزارش همچنین توافق شد که صادرات ترکیه به منطقه خلیج فارس افزایش یابد و سهم شرکت‌های پیمانکاری ترکیه در بخش ساخت و ساز کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس افزایش یابد و راه برای مشارکت شرکت‌های ترکیه در توسعه بخش نفت و گاز عربستان باز شود.

در عربستان سعودی نیز قراردادهای همکاری در حوزه‌های سرمایه‌گذاری و دفاعی از جمله انرژی، سرمایه‌گذاری مستقیم و دفاعی به ارزش میلیاردها دلار و یک  طرح اجرایی در فعالیت‌های صنایع دفاعی، تحقیق و توسعه و همچنین دو قرارداد با شرکت «Baykar Technology» برای صنایع دفاعی و هوافضا به‌ویژه پهپادها امضا شد.

العربی الجدید افزود: درست است که ارزش قرارداد منعقد شده فاش نشده است، اما خلوق بیرقدار، مدیر کل شرکت بایکار در توییتی در حساب کاربری خود در توییتر اعلام کرد که بزرگترین قرارداد صادراتی در زمینه دفاعی و هوانوردی در تاریخ جمهوری ترکیه امضا شده است.

در قطر که اردوغان روز سه شنبه به آن سفر کرده بود، روابط سرمایه گذاری، اقتصادی و تجاری آن با آنکارا در سال‌های اخیر شاهد جهش هایی بوده است، به نحوی که سرمایه‌گذاری قطر در ترکیه از ۳۳ میلیارد دلار گذشته و ارزش پروژه‌های اجرا شده توسط شرکت‌های ساختمانی ترکیه در زیرساخت‌های قطر به ۲۲ میلیارد دلار رسیده است.

بر اساس این گزارش، قطر ده‌ها شرکت بزرگ ترکیه را خریداری کرده و به حمایت از ذخایر خارجی بانک مرکزی ترکیه کمک کرد.ه است. همچنین ده‌ها توافق بزرگ در دستور کار کمیته عالی دو کشور وجود دارد.

در امارات، محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات و رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه شاهد تبادل تفاهم نامه‌ها و توافقنامه‌هایی به ارزش ۵۰.۷ میلیارد دلار بودند که بزرگترین در تاریخ روابط اقتصادی دو کشور است.

 

این اقدام با شتاب بی سابقه در سطح روابط دیپلماتیک و اقتصادی بین آنکارا و ابوظبی در دو سال گذشته و در بحبوحه تمایل دو دولت به ارتقای تجارت و سرمایه گذاری انجام شده است.

دو کشور امارات و عربستان سعودی همچنین گام‌های جدی برای شروع تجارت و اجرای توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی برداشتند که در ماه مارس گذشته امضا شد و هدف آن افزایش ارزش تجارت غیرنفتی به ۴۰ میلیارد دلار در سال در عرض ۵ سال در مقایسه با ارزش فعلی ۱۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ است تا با این رونق در روابط تجاری تا سال ۲۰۳۱ ، ۲۵ هزار شغل جدید در دو کشور ایجاد شود و ترکیه را به سریع ترین شریک در حال رشد در میان ۱۰ شریک تجاری برتر امارات تبدیل کند.

 در سال ۲۰۲۱، یک صندوق سرمایه گذاری اماراتی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای حمایت از سرمایه گذاری‌های امارات در ترکیه، و تزریق پول تازه به بخش‌های لجستیکی از جمله انرژی، بهداشت و مواد غذایی تأسیس شد.

نویسنده افزود: آنچه در مورد تور خلیج فارس اردوغان قابل توجه است،  اشتیاق او به ترویج صنعت ترکیه و برچسب «ساخت ترکیه» است. او تعدادی از خودروهای برقی TOGG ساخت ترکیه را با خود برد که آنها را به رهبران سه کشور خلیج فارس که همراه با رئیس جمهور ترکیه سوار آنها شدند، هدیه داد.

 

در پایان این گزارش آمده است: اگر ترکیه صدها میلیون دلار برای تبلیغات خودروی برقی جدید این کشور هزینه می‌کرد، به موفقیتی که در تور اردوغان برای تبلیغ خودروی داخلی دست یافت، نمی‌رسید.

در اکتبر سال گذشته، به خاطر سقوط ارزش لیر و سیاست‌های اردوغان برای پایین نگه داشتن نرخ بهره، تورم ترکیه به بالاترین میزان در ۲۴ سال گذشته رسید و از ۸۵ درصد عبور کرد.

کارشناسان تورم امسال برای ترکیه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم در نظرسنجی انجام‌شده  ۵۱.۵ درصد پیش‌بینی کرده‌اند.

 

منبع: فارس

نام:
ایمیل:
نظر: