صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

اقتصادی >>  اقتصاد بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶  ، 
شناسه خبر : ۳۴۹۳۱۴

طبق آمار موسسه کپلر (تصویر 1)، صادرات نفت ایران به چین در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب ۶۹۲ و ۷۴۶ هزار بشکه در روز بود و با خروج آمریکا از برجام و پایان مهلت معافیت خرید نفت از ایران در می ۲۰۱۹، رقم فروش نفت به چین افت چشم‌گیری کرد و در دو سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب به روزانه ۴۶۶ و ۳۲۴ هزار بشکه کاهش یافت.

به نظر می‌رسد راهبری نظام در تعامل با چین، امضای سند همکاری ۲۵ ساله و روی کار آمدن دولت سیزدهم نقش موثری در تقویت روابط با چین و صادرات نفت به این کشور داشته است. به گونه‌ای که حضور تهاجمی روسیه در بازار چین نیز نتوانست سهم ایران را کاهش دهد و روند صعودی صادرات نفت ایران از 585 هزار بشکه در سال 2021 و 766 هزار بشکه در سال 2022 تا رسیدن عدد صادرات به حدود ۱ میلیون بشکه در روز در سال جاری ادامه پیدا کرد.

نمودار زیر بر اساس آمار کپلر آماده شده است.

تصویر 1


آمار کپلر

 

هم‌اکنون صادرات نفت ایران به چین در شرایط تحریمی از دوره اجرای برجام حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر است. ضمنا رکورد صادرات ماهانه نفت به چین نیز در نوامبر 2022 با عدد 1.3 میلیون بشکه در روز شکسته شد. پیش‌تر این رکورد مربوط به اکتبر 2018 و یک ماه قبل از آغاز تحریم دوره دوم با عدد 1.1 میلیون بشکه در روز بوده است.

همچنین  آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش جدید خود با عنوان «نفت ۲۰۲۳» بر صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت ایران به چین صحه گذشت و نوشت: با وجود محدودیت‌های مالی سخت، ایران موفق شد تولید نفت خام خود را حدود ۱۴۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ افزایش دهد و به میانگین ۲.۵ میلیون بشکه در روز برساند. به نظر می‌رسد تهران فروش سریع نفت به چین را که از سه ماهه سوم سال گذشته حدود ۱ میلیون بشکه در روز بوده، حفظ کرده است.

طبق این گزارش، صادرات بیشتر، تولید نفت ایران را از ابتدای سال جاری میلادی با رشد ۳۵۰ هزار بشکه ای به حدود ۲.۹ میلیون بشکه در روز در ماه مه ۲۰۲۳ رسانده است. ما بر این باوریم که ایران همچنان می‌تواند شبکه نفتی گسترده خود را حفظ کند.

 

منبع: فارس

نام:
ایمیل:
نظر: