صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۸۷ - ۰۸:۵۶  ، 
شناسه خبر : ۳۵۲۸۵

دکتر عباسعلی فرزندی اردکانی

بصیرت: در یک نگاه کلی می توان گفت که امام خمینی (ره) با یادآوری تکلیفی که طرفداران انقلاب نسبت به جامعه جهانی به عهده دارند یک استراتژی همه جانبه و جامع الابعاد نسبت به تعامل انقلاب اسلامی با محیط پیرامون انقلاب ارائه نموده اند، چنانچه فرمودند: «نهضت برای اسلام نمی تواند محصور باشد در یک کشور و نمی تواند محصور باشد در حتی کشورهای اسلامی، نهضت برای اسلام همان دنباله نهضت انبیا است. نهضت انبیاء برای یک محل نبوده است.»

امام (ره) همچنین فرمودند: «مردم عزیز ایران که حقا چهره منور تاریخ بزرگ اسلام در زمان معاصرند، باید سعی کنند که سختی ها و فشارها را برای خدا پذیرا گردند تا مسئولان بالای کشور به وظیفه اساسی شان که نشر اسلام در جهان است، برسند.»

حضرت امام (ره) در این زمینه با یاد آوری ماهیت جهانی اسلام و انقلاب بر تکلیف و وظیفه متولیان انقلاب در خصوص جوامع اسلامی و بشری و نیز گسترش اسلام و انقلاب تاکید ورزیده اند و دیدگاه فرصت طلبانه را نفی نموده اند.

در مجموع می توان از دیدگاه امام (ره) مسئولیت انقلاب اسلامی را نسبت به محیط فراملی چنین بیان نمود:1- اعتقاد به اسلام و ارزشهای متعالی آن مترادف با مسئولیت دائمی نسبت به سرنوشت کلیه انسانهاست. 2- وفاداری به ارزشهای اسلامی و عمل به آنها وظیفه ای است که نمی توان به آن بی توجهی کرد. 3- صدور انقلاب جزء خصلت ذاتی و اجتناب ناپذیر انقلاب اسلامی است. 4- پاسخگویی به نیاز جامعه بشری یک ضرورت است. 5- اشاعه پیام رهایی بخش و عزت آفرین انقلاب موکول به اجازه مخالفان نیست. 6- آشنایی با اسلام، انقلاب و اهداف آن یک تقاضای طبیعی برای انسان ها و دیگر جوامع است. 7- اندیشه صدور انقلاب یک موضوع عملی و تحقق پذیر است و یک آرمان دست نیافتنی نیست. 8- صدور انقلاب یک تکلیف است. 9- صدور انقلاب ضمن اینکه یک اندیشه متعالی و استراتژی همه جانبه است گاهی هم به منزله یک تاکتیک تهاجمی علیه دشمنان انقلاب برای دور کردن خطر آنها از انقلاب و صیانت از آن است.

با بررسی نظرات صریح حضرت امام (ره) در دیدگاه ایشان موارد زیر کاملا نمایان است: 1- انقلاب اسلامی به دلیل ماهیت اسلامی نسبت به دیگر جوامع مسئول است. 2- اسلام حامی مستضعفان است و انقلاب اسلامی نیز دارای ماهیت اسلامی است و وظیفه حمایت از مسلمانان و مستضعفان را برعهده دارد. 3- ابرقدرتها به دلیل ماهیت انقلاب اسلامی، کمر به نابودی آن بسته اند. لذا در صورت محدود بودن انقلاب به مرزهای ایران، شکست آن حتمی است. 4- صدور تجربه های انقلاب اسلامی به ملت ها و مبارزان راه حق از وجوه صدور انقلاب است و نتیجه آن پیروزی و استقلال برای ملت های مسلمان است. 5- گسترش نفوذ اسلام و کم کردن سلطه جهان خواران جزء واقعیت ها و حقیقت های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و از وظایف اصلی مسئولان جمهوری اسلامی ایران است. 6- صدور انقلاب، صدور پیام انقلاب و معنویت انقلاب به جهانیان است. 7- صدور انقلاب با آگاهی، انتقال تجربه به ملت ها و بیداری سازی آنها تحقق می یابد. 8- صدور انقلاب با تبلیغ، آموزش و تبیین ابعاد اسلام است. 9- صدور انقلاب با شمشیر، لشکرکشی، حمله نظامی مورد توجه نیست. 10- برجسته ترین وجوه صدور انقلاب حمایت از نهضتهای آزادی بخش و حرکتهای عدالت خواهانه ملتها است.

در یک جمع بندی می توان گفت امام (ره) استراتژی صدور ارزش های انقلاب اسلامی را بر پایه مجموعه ای از اهداف و برنامه هایی چون الگوسازی، تبلیغ و آگاه سازی، آموزش و حمایت از نهضت های آزادی بخش می دانستند و هدف اصلی در این اندیشه، سیاست و استراتژی ملت ها هستند.

نام:
ایمیل:
نظر: