صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۹:۰۲  ، 
شناسه خبر : ۴۷۹۳۶
گزارش اجمالی خبرنگار صبح صادق از فعالیت‌های سازندگی سپاه در مناطق شرقی کشور
گزارش از علی حیدری مقدمه: سپاه پاسداران از مدت ها پیش اعلام آمادگی کرده بود تا در صورت همکاری دولت، در قالب بسیج سازندگی با به کارگیری جوانان پرشور و آماده بسیجی اقدام به حل مشکلات مردم مناطق محروم کشور نماید که از دید مسئولان و مدیران دولتی پنهان مانده و همچنان در فقر و محرومیت بسر می برند. البته حرکت هایی آغاز شده بود، اما چندان قابل توجه نبود تا امسال و دقیقاً دو سه ماه پیش که با روی کار آمدن دولت جدید و عزم و اراده مسئولان برای حل مشکلات مردم مناطق محروم این حرکت سیر شتابانی به خود گرفت. اولین قدم ها در مناطق مرزی و محروم برداشته شد که در هفته پیش سردار صفوی، فرمانده کل سپاه و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) از فعالیت های سازندگی سپاه در سیستان و بلوچستان و بویژه شهرستان زابل و روستاهای آن بازدید نمود و از نزدیک در جریان روند فعالیت ها قرار گرفت. گزارش اجمالی خبرنگار اعزامی صبح صادق را از این سفر می‌خوانید:

چهارشنبه 25 آبان ـ ساعت 8 صبح
وارد شهر زابل می شویم ، موقعیت کویری و علائم آن در کنار سطح پایین زندگی مردم در اولین مشاهدات توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند، اینجا از نشانه های رفاه و تجمل که امروز در شهرهای کوچک هم زیاد می توان دید، خبری نیست و در طول سال های پس از انقلاب آن طور که باید توجهی به این منطقه نشده است.
چهره های سوخته و معصوم کویری با زبان بی زبانی با تو سخن می گویند، گشت کوتاهی در خیابان های شهر می زنیم و به سمت دبیرستان دخترانه نجمه حرکت می کنیم در خیابان منتهی به دبیرستان،نوجوانان بسیجی در صفوف منظم برای استقبال از یادگار جنگ و همرزم پدران و برادران و همشهریان شهیدشان آقا رحیم آمده اند، شعار «مالک اشتر علی به شهر ما خوش آمدی » فضا را پر کرده است.
وارد دبیرستان می شویم در کنار محوطه دبیرستان ساختمان نیمه تمامی وجود دارد، بله پروژه ساخت خوابگاه برای این دبیرستان شبانه روزی توسط سپاه آغاز شده و قرار است 9 ماه دیگر آماده بهره برداری شود، سردار صفوی به مسئول پروژه تذکر جدی می دهد که باید ظرف 9 ماه پروژه به اتمام برسد. از این خوابگاه ها قرار است 341 واحد دیگر در مناطق مختلف استان احداث شود.
در ادامه به دعوت مسئولان دبیرستان فرمانده کل سپاه دقایقی برای دانش آموزان سخن می گوید و خاطرنشان می کند: امروز رهبری ، دولت و مجلس در فکر حل مشکلات شما هستند و سپاه هم مصمم است تا در این امر دولت را یاری کند و در ادامه خاطره ای از سردار شهید حسینی، قائم مقام لشکر 41 ثارالله(ع) که اهل زابل بوده می گوید و دانش آموزان را به درس خواندن و احترام به آموزگاران توصیه می‌کند.
پس از این سخنرانی عازم روستای محمدشاه کرم از توابع شهرستان ضحک می شویم، مردان و زنان و کودکان و نوجوانان با همان لباس های محلی برای استقبال آمده اند. سپاه در روستاهای این منطقه اقدام به احداث جایگاه بهداشتی دام برای مردمی که عموماً کشاورز و دامدار هستند، نموده است و آن طور که مسئولان پروژه می گویند، قرار است 320 واحد جایگاه بهداشتی دام را در روستاهای مختلف برای کمک به مردم احداث کنند.
در نگاه مردم این روستاها برق رضایت را می توان دید و به راستی چقدر مظلوم و قانع هستند و از اینکه اراده مسئولان را برای حل مشکلات خود می بینند راضی به نظر می‌رسند.
برنامه بعدی بازدید از پروژه سد چاه نیمه 4 است.
چاه نیمه 4 برای ذخیره جریانات رود هیرمند احداث می شود. البته چاه نیمه های 1 و 2 و 3 قبلاً احداث شده که فقط جوابگوی آب شرب منطقه می باشد و چاه نیمه 4 تا حدودی مشکل آب کشاورزی منطقه را نیز بهبود می بخشد. احداث این سد قبلاً توسط پیمانکاران دیگری آغاز شده، اما تعطیل شده که با روی کارآمدن دولت جدید، مهندس فتاح، وزیر نیرو اجرای این پروژه نیمه تمام را که نقش حیاتی برای مردم منطقه دارد به مؤسسه نصر قرارگاه سازندگی سپرده است.
دکتر زرگر، معاون امور آب وزیر نیرو که در این سفر فرمانده کل سپاه را همراهی می کرد، گزارشی از وضعیت سدسازی و نیازمندی های مناطق مختلف ارایه می کند و از نقش سپاه در همکاری با وزارت نیرو و قبول پروژه های سخت و مشکل قدردانی می‌کند.
نماز ظهر و عصر را می خوانیم و به وسیله دو دستگاه بالگرد منطقه را ترک کرده و به سمت زاهدان حرکت می کنیم. در میانه مسیر در میان دشت های استان سیستان و بلوچستان فرود می آییم. اینجا نه از آبادانی خبری هست و نه از شهر و روستا، فقط کارگاهی در دل دشت ها ایجاد شده که متعلق به مؤسسه سیدالشهدا (علیه السلام ) (لشکر 25 کربلا) است که پروژه احداث خط آهن بم ـ زاهدان را اجرا می کنند. پس از صرف ناهار برای بازدید از قسمت هایی از راه آهن به دل کوه های اطراف می رویم و فرزندان انقلاب را می بینیم که در حال احداث تونل های بزرگ برای عبور خط آهن از این منطقه کوهستانی هستند.
اینان همان رزمندگان دیروزند که در خط مقدم جبهه ایثار و جانفشانی می کردند و امروز در این بیابان های برهوت جهادی دیگر را تجربه می کنند و حضور فرمانده سپاه روحیه ای تازه به آنها می بخشد و خاطرات دوران دفاع مقدس را برایشان تداعی می کند، توضیحات لازم را به سردار صفوی می دهند و سردار نیز از تلاش و مجاهدت این پاسداران و مهندسان جوان و پرشور تقدیر می‌کند.
دوباره با بالگردها به مسیر خود ادامه می دهیم و پس از حدود یک ساعت در نزدیکی زاهدان و در محلی که به عنوان ایستگاه بزرگ راه آهن توسط یکی دیگر از مؤسسات قرارگاه سازندگی در دست آماده سازی است فرود می‌آییم.
باد سرد و خشک زاهدان حال و هوای خاصی به منطقه بخشیده پس از سخنان کوتاه فرمانده کل سپاه نماز جماعت را در چادری که برقرار شده می خوانیم و به سمت شهر حرکت می‌کنیم، سفر یکروزه، خسته کننده، اما جالب و دیدنی بود و من به چشم خود دیدم رزمندگان سپاه اسلام با روحیه و نشاط زایدالوصفی در این مناطق دور افتاده در عرصه عمران و آبادانی تلاش می کنند و این گوشه ای از تلاش های بزرگی است که در جای جای کشور برای آینده ای روشن انجام می شود و رزمندگان دوران دفاع در این میدان نیز گوی سبقت را از دیگران ربوده‌اند.

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: