صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۳:۴۶  ، 
شناسه خبر : ۵۲۰۷

لبنانى هاى خشمگین از عملکرد دولت سنیوره، سرانجام در اعتصابى که دامنه آن تمام شاهراه ها و مراکز مواصلاتى لبنان و پایتخت آن را فرا گرفت، بزرگترین گام خود براى تغییر دولت را برداشتند.
خیل مخالفان مردمى دولت بیروت، پس از آنکه مطالبات آنها براى تشکیل دولت فراگیر با بى اعتنایى جناح حاکم (جناح موسوم به ۱۴ مارس) روبرو شد، روش مبارزاتى خود را از دیروز تغییر داده و به اعتصاب سراسرى و بستن راه هاى مواصلاتى روى آوردند.
مرحله جدید مبارزه لبنانى ها براى تغییر دولت، دیروز با پیوستن قشرهاى کارگرى و کارمندى به توفانى از اعتراض سیاسى تبدیل شد. این اتفاق در نزدیک به پنجاهمین روز رویارویى خیابانى گروه هاى مخالف با دولت سنیوره، در حالى آغاز شد که سنیوره و همکارانش آماده عزیمت به اجلاس پاریس بودند.
مردم خشمگین لبنان دیروز همه شیوه هاى مسالمت آمیز براى زمینگیر کردن دولت را به کار بستند. به آتش کشیدن لاستیک، قرار دادن سنگ در وسط جاده هاى منتهى به پایتخت لبنان و بستن مسیر منتهى به فرودگاه بین المللى بیروت، عمده ترین اقدام هاى مخالفان دولت در بیروت بود.
همزمان با اوج گرفتن بحران، ارتش نیز اقدام به استقرار گسترده سربازان خود در نقاط مختلف بیروت کرده و اگرچه سنیوره تهدید به استفاده از قوه قهریه ارتش علیه مخالفان خود کرده است، اما با توجه به نفوذ سنتى رئیس جمهور در ساختار ارتش و نیز مشى بیطرفانه ارتش لبنان به نظر نمى رسد ارتش به جانبدارى از طرف هاى درگیر بپردازد. گزارش ها از بیروت حاکى است که با پیوستن اتحادیه ها و سندیکاهاى کارگرى به تظاهرات مردمى لبنان، تمام فعالیت هاى اقتصادى این کشور عملاً به حالت تعطیل درآمده و مخالفان شمارش معکوس براى سرنگونى دولت بیروت را آغاز کرده اند.
بنا به گزارش ها، مناطق عکار، اکروم، حلبا و عندقیت، کفر حزیر، ضهرالعین، شکا، البلمند، الجومه، امیون و انفه به طور کامل از سوى مخالفان بسته شده است.کشتیرانى در بنادر صور و الناقوره نیز متوقف شده است. مردم با خواندن جمعى سرود و پخش موسیقى هاى حماسى که البته در محلات شیعه نشین با مراسم عزاى امام حسین(ع) و محرم آمیخته است، اعتراض دموکراتیک و مدنى خود را براساس آنچه در قانون اساسى لبنان آمده، دنبال مى کنند.
در این میان رهبران گروه هاى مخالف بر تداوم مبارزه تا اصلاح دولت تأکید کرده اند. عمر الکرامى، نخست وزیر پیشین لبنان که از اهل سنت مخالف دولت محسوب مى شود، خواستار شدت عمل بیشتر مردم در قبال دولت شد.
سلیم الحص: اعتصاب مخالفان، اقدامى مشروع و دموکراتیک است
سلیم الحص، نخست وزیر اسبق لبنان گفت: اعتصاب گروه هاى مخالف دولت، اقدامى قانونى و دموکراتیک است. سلیم الحص با قرائت بیانیه جریان «تریبون وحدت ملى لبنان» گفت: اعتصاب با مدنظر قرار دادن ماهیت مسالمت آمیز و احترام به آزادى دیگران، اقدامى سیاسى و مشروع درچارچوب قانون اساسى بوده و دموکراتیک محسوب مى شود.
وى افزود: «زمان آن فرا رسیده است که مسئولان درک کنند لبنان با مشکل روبرو بوده و نیاز به راه حل دارد، زیرا آنها به گونه اى رفتار مى کنند که گویى مشکلى در کشور وجود ندارد، اما لبنان نه تنها با چندین مشکل، بلکه با تنگنا روبرو است.» سلیم الحص با بیان این که لبنان با دو مسأله دادگاه بین المللى براى بررسى ترور رفیق حریرى نخست وزیر سابق لبنان و دولت کنونى روبرو است، خاطرنشان کرد: مشکل دادگاه بین المللى دیگر مشکل به حساب نمى آید، زیرا هرچند بسیارى خواهان بحث و بررسى مفصل اساسنامه تشکیل دادگاه هستند، اما همگان درباره برگزارى آن بدون استثنا اتفاق نظر دارند و به همین دلیل، مسأله دادگاه دیگر یک موضوع اختلاف برانگیز واقعى به شمار نمى رود، بلکه نیازمند بحث و بررسى سازنده است.»
< نخستین واکنش یاران سنیوره: جنگ داخلى راه مى اندازیم
گروه هاى حامى سنیوره در نخستین واکنش تهدید کردند اگر اعتصاب مخالفان به همین صورت پیش برود، وقوع درگیرى با آنها حتمى است. جعجع که عضو برجسته ائتلاف حاکم ۱۴ مارس نیز هست، در سخنانى که بخش هایى از آن از شبکه تلویزیونى حامیان دولت در لبنان (
LBC) پخش شد، با فریاد اعلام کرد: «اگر اعتصاب کنندگان به مخالفت خود با دولت ادامه دهند، اوضاع به درگیرى کشیده مى شود.» جعجع که در زمان حمله رژیم اسرائیل به لبنان، از هم پیمانان این رژیم به شمار مى رفت و به خاطر اقدام هایى که علیه لبنان انجام داده بود، نزدیک به دو دهه را در زندان سپرى کرد، اکنون به طور موقت در هتل بزمار بیروت اقامت گزیده است.
 شرکت سنیوره در «پاریس ۳» در هاله اى از ابهام
شبکه تلویزیونى العالم اعلام کرد: بنا به برخى گزارش ها «فواد السنیوره» نخست وزیر لبنان هنوز این کشور را براى شرکت در نشست پاریس۳ ترک نکرده است. به گفته این شبکه خبرى، اخبار ضد و نقیضى درباره خروج السنیوره از بیروت مخابره شده، ولى هنوز از سوى دفتر السنیوره هیچ خبر رسمى در مورد خروج وى از لبنان اعلام نشده است.
حمایت مجدد آمریکا از سنیوره
مقام هاى ارشد آمریکا از اعلام بسته کمک هاى قابل توجه واشنگتن به دولت سنیوره، در کنفرانس کمک به بازسازى لبنان که این هفته در پاریس برگزار مى شود، خبر دادند. این پیشنهاد که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه آن را اعلام خواهد کرد، بیش از ۲۳۰ میلیون دلارى است که واشنگتن براى کمک به بازسازى لبنان در کنفرانس استکهلم پس از جنگ اخیر اسرائیل علیه لبنان قول داده بود. واشنگتن همچنین ارسال ۳۹ میلیون دلار در زمینه سخت افزارهاى نظامى و دیگر کمک ها به ارتش لبنان را آغاز کرده است.
درگیرى طرفداران میشل عون و سمیر جعجع
شبکه تلویزیونى «الجزیره» قطر روز سه شنبه اعلام کرد: سه نفر از طرفداران جریان ملى آزاد به رهبرى «میشل عون» در جریان درگیرى هاى منطقه «جبیل» با طرفداران سمیر جعجع مجروح شدند. نیروهاى امنیتى، فردى که به سوى طرفداران عون تیراندازى کرد را دستگیر کردند و مشغول بازجویى از وى هستند. در همین حال شبکه تلویزیونى العالم نیز به نقل از منابع لبنانى از انفجارى در منطقه «الشویفات» در ۱۳ کیلومترى شرق بیروت خبر داد.

 

نام:
ایمیل:
نظر: