صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۸۷ - ۰۹:۳۸  ، 
شناسه خبر : ۵۹۲۸۳
کژراهه‌هایى با لعاب معنویت (20)

امروزه به همت امپراطوری رسانه ها، بسیاری از عقاید و باورهای گوناگون که گاه در قالب ویروس های فرهنگی تقویت شده جهت اضمحلال عقاید و باورهای بومی ملل جهان به خصوص ملل آزادی خواه خلق شده اند، از اقصی نقاط دنیا به ایران نیز راه یافته اند.
«دیوار نویسی» (وندالیسم) امروزه به یکی از پدیده های قابل توجهی تبدیل شده که به دلیل عدم آگاهی عمومی در این باب، به بسیاری از نقاط کشور سرایت یافته و در برگیرنده نکات و آموزه های انحرافی فراوانی می باشد. اما همانگونه که در بخش نخست این مطلب به آن اشاره شد، دیوار نویسی به مثابه یک عمل گرافیتی است که بخشی از چهار پاره هیپ هاپ و رپ می باشد.
گرافیتی از لغت ایتالیایی «گرافیو» به معنای اثرگذاری سریع و یا خط خطی کردن مشتق شده است. گرافیتی به دو نوع نوشتن بر روی دیوار و نقاشی کردن بر دیوار به انجام می رسد که در تمامی کشورها عملی غیرقانونی و نامتعارف شناخته شده و بعضا با قوانین خاص محدود می شود. این شورش به اصطلاح هنری و غیرقانونی عموما با روش ها و در چهارچوب قالب های کلی زیر به تنهایی و یا به صورت تلفیقی ترسیم می شود.
1. تروآپ، طرحی از نام یک و یا چند حرف است که خط محیط حروف با یک رنگ و داخل آن نیز با اسپری نقاشی می شود. این تروآپ ها معمولا در مدت زمان کوتاهی ترسیم شده و در خیابان های شهر قابل مشاهده است.
2. تگ، به عنوان شناسنامه در یک اثر گرافیتی و یا به تنهایی به عنوان نوعی اعلام هویت قابل ارزیابی است. تگ ها می توانند به امضا نیز تعبیر شوند که معمولا حاوی نام، نام مستعار، لقب و یا نامی افسانه ای باشند که طرفداران رپ بر روی خود می نهند تا به وسیله آن به شهرت برسند.
3. بلاک بوستر، نوعی از گرافیتی های اشکال حجم دار را در بر می گیرند و نسبت به سایر انواع گرافیتی ها، فضای بسیار زیادی را به خود اختصاص می دهند.
4. اثر، نوعی از دیوارنگاری است که تمام رنگی بوده و شامل چند رنگ متنوع است.
5. پنل، به نقاشی هایی گفته می شود که در مسیر عبور عمومی خودروها به نحوی طراحی می شوند که از فاصله ای معین و با سرعت، قابل تشخیص یا خواندن هستند. شابلون و برچسب نیز از دیگر انواع این قبیل گرافیتی ها محسوب می شوند.
بررسی ها نشان داده که گروندگان به انجام این قبیل طرح ها، عموما افراد معتاد، لاابالی و سرخورده ای هستند که معمولا تحت تاثیر مکتب اکسپرسیونیسم قرار گرفته و هدفشان از دست زدن به چنین اقداماتی، مردم آزاری، ارضای حس هنرمند کف خیابان بودن، اعتراض به جامعه و طرز تفکر سایر افراد جامعه می باشد.
اما آنچه در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است آنکه علل شیوع این بیماری در جامعه ایران چه بوده و یا به چه چیزهایی باز می گردد؟ تحقیقات نشان داده که عوامل گوناگونی در رشد بی رویه و قارچ گونه این بیماری روانی در جامعه ایران دخیل بوده که از جمله مهمترین آن عوامل می توان به مواردی چون: 1. گسترش موسیقی زیرزمینی 2. روند رو به رشد بی هویتی 3. تبلیغات جهانی 4. سادگی در طراحی 5. فعالیت گروه های سازمانی، اشاره کرد.          ادامه دارد...                                                                                                                               

نام:
ایمیل:
نظر: