صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۹  ، 
شناسه خبر : ۶۵۶۹۰

رضا گرمابدرى
کارت اعتبارى» اصلاح طلبان به پایان رسیده و تاریخ مصرف آنها گذشته است «احمد پـورنجاتـى ـ رئیس کمیسـیـون فرهنگى مجلـس افـزود :جنبش اصلاحات حرکتى درون زا اما بى »سر «است . وى خاتمـى را فردى مناسب براى راهبـرى اصلاحات ندانست و با بیـان اینکه چاره اى جز انتخـاب وى براى راهبرى نبود، گفت :به تدریـج واقعیتها نشان داد که این تصور، (راهبرىخاتمى )تصور درستى نبوده .اما متاسفانه هیچ راهبردى براى تدبیر این کاستى مدیریتـى و راهبرى اصلاحات اندیشیده نشد . در هر حال اینکه پـورنجاتى گفته است کـارت اعتبارى اصلاح طلبان بـه پایان رسیده و تاریخ مصرف آنها نیز گذشته است ، نکته اى است که بسیارى از همفکـران ایشان با عـبـارت هاى دیگـرى بیان کرده اند؛ چندانکـه بـرخى از دوستان ایشان از مرگ اصلاحات هم سخن گفته اند .
اما از یک جهت آنچه پورنجاتى گفت ، چه زیـر لازمه پذیرش این داعیـه آن است که یک جریان را معیار بود و نبود اصلاحات بدانیم .گذشته از آن این رفتار البته اهانت به مردم نیز هسـت ؛ چـرا که مردم براى اصلاح امور انتخـابـات را رقـم زده و دولت و مجلس را براین اساس شکل داده اند . نظام اسلامى نیز از ابتدا تاکنون اصلاحات به مفهوم جامع نه تنها به مفهوم سیاسى و جنـاح را یکى از محورهاى ضـرورى تداوم نظام دانسته و در رفتـار خود نسبت به آن پاى بنـد بـوده است لذا از این نگاه مـقـوله اصلاحات بـدون توجه به نحوه برخورد جریانهاى سیاسى با آن همچنان مورد توجه نظام خواهد بود . اما در این بیان که جنبش اصلاحات بى »سر «است و انتخاب خـاتـمـى براى راهبرى اصلاحات درست نبود، چند نکته وجود دارد :
1 ـ چرا پس از گذشت بیش از شش سال اینک امروز گفته مـى شـود که انتخاب » خاتمى بـراى رهبـرى اصلاحات درست نبـود «؟ درحالى که خاتمـى هیچگاه ادعاى رهبرى اصلاحات را نداشته است . علت اینگونه اظهارنظرها به نوع تعامل خاتمى در موضوعات مختل با مدعیان اصلاحات باز نمى گردد؟
2- البته حجت الاسلام خاتمى به عـنـوان شخصیت حقیقـى درپـاره اى مسائل با جناح آقاى پـورنجاتى اشتـراکاتـى دارد اما شخصیت حقـوقى رئیس جمهـور بـراى وى وظایفـى را ایجاد مى کند که مى بـایـسـت فـارغ از تعلـقـات شخصى به انجام آن اهتمام ورزد .خاتمى باورمندانه و البته با توجه به جایگاه حقوقى خود، بارها از پذیرش تمنیات جناحى اجتنـاب ورزیده است ؛ آیا به همین دلـیـل پـورنجاتى و دیـگـران این روزهـا راه توهیـن بـه رئیس جمـهـور را برگزیده اند؟
3 ـ آیا بى »سر «دانـسـتـن اصـلاحـات و اشـتـبـاه خـواندن قـبـول رهبـرى اصلاحات توسط خاتمى به این معناست که هیچ فرد شاخص و جامعى براى قبول این اصلاحات (بااین تلقى جناحى )وجود ندارد؟ اگرنه ، چرا شش سال این بار برزمین مانده است ؟ آیا همه صرف این است که اصلاحات رهبر ندارد؟

نام:
ایمیل:
نظر: