صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۸۷ - ۰۸:۲۳  ، 
شناسه خبر : ۶۷۶۰۶

رضا گرمابدرى
حضور شوراى نگهبان در فرآیند انتخابات مجلس شوراى اسلامى که از ناحیه هیأت هاى نظارت مرکزى ، استان ، حوزه هاى انتخابیه و حوزه هاى فرعى تحقق مى یابد، مـى تـواند براى انتخاب کنندگان ایـن برداشت را ایجاد کند که پس از تایید نامزدهاى انتخابات توسط شوراى نگهبان کار اصلى انجام شده است و آنها تنها مى بایست به میزان سهم قانونى حوزه انتخابیه خود با اتکا به تایید شوراى نگهبان فرد یا افرادى را انتخاب کنند . نگاه این چنینى بـه نـقـش شـوراى نگهبـان و واگذار کـردن بیشتـر مسئولیت به آن و احتمالا ساده و آسان نشان دادن وظیفه انتخاب کننده باعث مى شود با کم شدن حساسیت نسبت به نوع انتخاب افراد به نحو قابل توجهى از شانس حضور افراد شایسته به مجلس کم شود، زیرا در این نـوع برداشت ، مهـم احـراز صلاحیت افـراد است که قبـلا تـوسـط شوراى نگهبان انجـام گـرفته و رأى دادن انتخاب کننده بـه هـر یـک از افرادى که شوراى نگهبان صلاحیت آنـهـا را تایید کرده کار را به اتمـام مى رساند، حال آن که بـرداشت هوشمندانه و صحیح از این مـوضـوع براى حضور شوراى نگهبـان و وظیفه مردم در قبال انتخابات تعریـف خاصى دارد .
در این برداشت نقش شوراى نگهبان در این مرحله کاملا تمهیدى است ، یعنى تـمـام تـلاش شـوراى نگهبـان در جـهـت آماده ساخـتـن سازوکار برگزارى » انتخابات قانونى «است و احراز صلاحیت نامزدها هم یکى از وجوه این تلاش ها محسوب مى شود که به واسطه آن شوراى نگهبان به جامعه اعلام مى کند که حضور این افراد از لحاظ موازین و معیـارهاى قانونى بـراى قرار گرفتن در معـرض انتخاب مـردم اشکالـى ندارد .نظر شوراى نگهبان صرفاً تا همین حد نافذ و قابل اعتنا مى باشد و بیش از آن براى انتخاب کننده از ارزش و حجیت برخوردار نیست و در اصل شوراى نگهبان با این اقدام مجوز ورود به صحنه انتخابات را براى نامزد انتخاباتى و انتخاب کنندگان صادر کـرده است و بقیه امور در اختیار این دو گروه و به ویژه انتخاب کننده است .
در حالى که جریان هاى سیاسى و نامزدهاى منفرد در تلاش هستند به انحاى مختل و بـه ویـژه تبلیغات گستـرده خـود را مناسب تریـن و شایسته ترین جـریـان و فـرد براى حضور در مجلس مـعـرفى کنند ایـن انتخاب کنندگان هستند که مى بایست صبورانه و آ گاهانه در صدد باشند از میان افرادى که شوراى نگهبان حضور آنها را در عرصه انتخابات و به عنوان نامزد قانونى پذیرفته کسانى را انتخاب کنند که از جهت پایبندى به معیارهاى مـورد نظر انتخاب کننده مانند :تدین ، اصـولگرا بودن ، توانمند بودن ، تخصص داشتن ، پرتلاش بودن ، تعهد داشتن ، مردمى و خدمتگزار بودن و ...بیشترین قرابت و همسویى را داشته باشد .به دیگر سـخـن بـا رد این پیـش فـرض که حضور هـر یـک از افـراد تایـیـد صلاحیت شده تـوسط شوراى نگهبان در مجلس مـى تـواند منجر بـه شکل گیـرى یک مجلس کـارآمد شود و نیز پذیـرش این نکته که میـزان افاده و کارآمدى مجلس هفتم کاملا بستگى به شیوه انتخاب مردم دارد، نـوع مواجهـه مـردم بـا مـوضوع انتخابـات بـسـیـار جـذاب ، پـرشـور و موشکافانه خواهد بود .ان شأالله این گونه باشد .

نام:
ایمیل:
نظر: