اجـلاس شــوراى حـکــام آژانــس بین المللى انرژى اتمى در 18 اسفندماه برگزار مى شـود و دبیرکل آژانس آخریـن گزارش فعالیت هاى هسـتـه اى ایـران را تقدیم شورا مى نماید .اما در آستانه ارایه این گزارش آمریکا بار دیگر با ادعاهاى غیرواقعى خود و افزایش سطح فشارهاى تبلیغاتى و سیاسى سعى بر تأثیـرگذارى بر روى مقامات ارشد این آژانس از جمله محمـدالـبـرادعى ، دبـیـرکل و بـرخى از اعضاى تیم بـازرسى ایـن آژانس جهـت دادن گـزارشى منفى از هـمـکـارى هـاى ایران با آژانس دارد . یـک کـارشناس هـسـتـه اى مـقـیـم آژانـس بـیـن الـمـلـلـى انـرژى اتـمــى در گـفــت وگـو بــا خــبــرگــزارى مــهــر از ملاقات هاى پنهانى مسئولان ارشد این آژانس با فـرستادگانى از سرویـس هـاى اطلاعاتى ایالات متحده و اسرائیل طى هفته هاى اخیر خبر داد و احتمال تطمیع و یا تهدید آنـهـا را نیز بـراى این منـظـور منتفى ندانست . از سوى دیگر یک منبع آ گاه در مقر آژانس بین المللـى انـرژى اتمى با تأیـیـد فشـارهاى آمریکا نسـبـت بـه الـبـرادعـى گفت :فشـارهاى اخیر آمریکا بـر روى آقاى البرادعى دو جهت نسبتـاً مرتبط بـا هم دارد؛ اولین جهت هشدار به وى در مـورد برخـى اظـهـاراتش در مـورد لـزوم کنتـرل هسته اى اسرائیل به منظـور عـدم تـکـرار آن اسـت و دومـیـن جـهـت ایــن فشارها ارایـه گزارش است تا به موجـب آن زمیـنـه لازم بـراى بـاز بـودن ابهـام در خصوص فعالیت هاى هسته اى ایـران و حتى امـکـان ارجاع بـه شـوراى امنـیـت سازمان ملل متحد باز بماند . در دور جدید فشارها، دو موضوع جهـت زمینـه سـازى بـراى جنـگ روانـى آمریکا علیه فعالیت هاى هسته اى ایران مورد توجه قرار گرفت :
1 ـ رابطه عبدالقادرخان پدر بمـب هسته اى پاکستان با ایران :
در ابتـدا مـوضـوع انتقـال فـنـاورى هسته اى توسط عبدالقادرخان به لیبى و کـره شمـالـى مـورد توجـه قـرار گـرفت . فشارهاى تبلیغاتى و روانى گسترده اى در خـصــوص وى و فـنــاورى هـســتــه اى پاکستان افکار عـمـومى را بـراى پذیرش سایر اقدامات عبدالقادرخان آماده کرد . در همیـن راستـا دولت پاکسـتـان اعـلام کرد :عبدالـقـادرخان مسـئـولیت کـامـل انتقال تکـنـولـوژى هستـه اى را پذیـرفتـه است و از ژنرال مشرف درخواست عفو کرده است .در چنین شـرایطى موضوع سفـرهاى متعـدد وى به ایـران در کانون توجه مقامات آمریکا و رسانه هاى غربى قــرار گــرفـت .ایــن رسـانــه هــا بــراى بزرگ نمایـى مـوضـوع اعلام کـردند کـه عبدالقادرخان 44 بار به ایران سفر کرده است ، سپس با انعکاس این خبر که وى درقبال دریافت حدود 50میلیون دلار، تکنـولوژى هسـتـه اى را در اختیار لیـبـى قـرارداده اینگـونـه وانمـود کردند کـه ایـن مسأله در مورد ایران نیز صـادق است . البـرادعى نیز در نشسـتـى کـه بـه وسیلـه سـازمـان اطـلاعـات مـرکـزى آمریـکـا، آژانس بین المللى انـرژى اتمى و شبکـه اطلاعاتى انگلیس تشکـیـل شـده بـود، اعـلام کــرد :ایـن بـازار سـیـاه عـظــیــم خطـرناک ترین چـیـزى است که ما طـى سـال هـاى اخـیـر داشـتـه ایـم .سـپــس گفت :انتقـال مـخـفـیـانـه تـکـنـولـوژى هسته اى به کـره شمالى و لیبى فـقـط بـه عنوان بخش روى آب کوه یخ مى باشـد و قسمت اعظم این نقل و انتقالات هنوز آشکار نشده است .
2 ـ وجـود نـسـل جـدیـد دسـتـگـاه سانتریفوژ در ایران
دومیـن مـوضـوع مهـمـى کـه مـورد تمـسـک رسانه هاى غربـى و آمـریـکـا و رژیم صهیونیستى قـرار گرفت ، ادعایى مبـنـى بـر وجود یـک مـرکز غنـى سـازى پیشـرفته تر از نـطـنـز در ایـران ـ که نسـل جدید سانتـریـفـوژ ) (G 2 را مى سـازد ـ بود .البته سایت رسمى اینتـرنتى آژانس بین المللى انرژى اتمى در اقدامى کاملا غیرمنتظـره و مغایر بـا روشى که تاکنـون عمل مى کرد، یعنى انتشـار اخبار موثق و رسـمـى مــورد تـأیـیــد آژانـس ، طــى روزهاى اخیر بـه مـحـلـى بـراى انتـشـار اخبار جعلى و کذب و همچنین بخشى از اطلاعات محرمانه بازرسان آژانس از فعالیت هاى هسته اى جمهورى اسلامى ایران تبدیل شد .از جمله این سایت در خــصــوص یــک دســتــگــاه نــمـــونــه آزمایشگاهى سانتـریـفـوژ )G 2)کـه در پروسه تحقیق بـوده و هیچ نسخـه اى از آن تولید و راه اندازى نشده است به بیرون از آژانس منـتـقـل و مـورد بـزرگ نمـایـى رسانه اى و یک جنگ روانى جدید علیه ایران قرار گرفت . رویـتـرز یـکــى از ایــن رسـانـه هــا نوشت :سه روز پیش دیپـلـمـات هـاى آژانس بین المـلـلـى انـرژى اتمـى اعـلام کردند که طبق اطلاعات رسیده ایران به ساخت نـوعى سانتریفوژ دسـت زده که جدیـد بـوده و شامل نقشـه هـاى قـبـلـى نمى شود . سپـس ایـن رسانه مى نویـسـد :بـه ادعاى دیپلمات ها؛ ایـران بسیار جلوتر از آن است که غربى ها متصور بـوده اند و از این ناراحت هستند که مبادا بخشى دیگر از فعالیت هاى هسته ایران از چشم آنها دور مانده باشد !
بدون شک آمریکا که یـک چـهـارم بودجه آژانس بین المللى انـرژى اتمى را مى دهد و بسیارى از کارمندان آژانس از متخصصان آمریـکـایـى هـسـتـنـد، درز اخبار محرمانه از این آژانس در شرایطى که بناست شوراى حکام طى جلسـه اى در18 اسفند به استماع گزارش البرادعى راجع به فعالـیـت هـاى هـسـتـه اى ایـران بپردازد، کاملا برنامه ریزى شده است . لذا در فضاى ایـجـاد شـده فـوق ، جان بولتن به نمایندگـى از وزارت دفاع آمریکـا در بـرلین اعـلام کـرد که منتـظـر نتیجـه آژانس نمى مانـد چـرا که ایران به قوانین بین المللـى احـتـرام نمى گـذارد . ریچارد بوچر، سخنگوى وزارت خارجه آمریکا نیز در اظهـارنظرى اعلام کرد که بایـد بـه طـور جـدى بـا ایـران بـرخـورد » شـود .«بــوش نـیـز در سـخـنــانــش در دانشگاه دفاع ملى واشنگتن ضمن تکرار اتهامات سابق و یاغـى خـواندن ایران ، خواهان تشکیل یک کمیته اجـرایى براى قانـون جدیـد و ممنـوعیت کـشـورهایى ماننـد ایـران از حضور در هیـأت مـدیـره آژانس بین المللى اتمى شد و ادعـا کـرد این کشورها کـه قوانین را فعالانه نقض مى کنند نباید بـراى قانون به آنها اعتمـاد کرد . از سـوى دیگر اقدامـات و جـنـگ روانى آمریکا در عین حـال کـه آژانس را جهت نتیجه گـیـرى دلخـواه مورد هدف قـرارداده ، هدف دیـگـرى را نـیـز دنـبـال مــى کــنــد و آن وادار کـــردن ایــران بــه عقب نشینى از مـواضع اصـولى خویش در زمینه فعالیت هاى هسته اى و پذیرش تعطیلى فعالیت هاى هسته اى صلح آمیز خود است ؛ طرح مجدد حمله نظامى به پایگاه هاى هسته اى ایران توسط آمریکا و رژیم صهیونیستى دقیقاً در همین راستا قابل ارزیابى اسـت .
تـلـویـزیـون رژیم صهیونیستى در همیـن زمان در مشروح اخبار خود با تکرار ادعاهاى خود، ایران و سوریه را تهدید به حمله نظامى کرد، در همین ارتباط بسیـارى از سایت هاى اینتـرنتى بخشـى از خـبـرهاى خـود را بـه حمله نظامى آمریکا یا رژیم صهیونیستى به پایگاه هاى هسته اى ایران قرار دادند . امـا در واکـنـش بـه جـنـجـال هـاى فوق ، وزیـرخارجه جمـهـورى اسلامـى ضمن رد ادعاهاى جدید مـطـرح شده ، اعلام کرد که ایران سوخت اتمى صادر مى کـنـد .ایـن سـخـن خـرازى بیـانـگـر سیاست اصـولى نظام بود که جمهـورى اسلامى به هیچ وجه حاضر به تعطیلـى فناورى هسته اى خـود نیست و بـنـا دارد در چــارچـــوب مــقــررات آژانــس بـــه فعالیت هاى خود ادامه دهد . از نظر مقامات جمهورى اسلامى ایـران بـه عـنــوان یـک کـشـور بــزرگ و پرجمعیت که در مسیر پیشرفت و ایجاد رفاه بیشتـر براى مردم خـود قرار دارد نیز همـچـون بسـیـارى از کشـورهاى دیگـر نمى تـواند این واقعیت علـمـى را نادیده بگیرد .