صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۸:۱۹  ، 
شناسه خبر : ۷۶۶۲۵
به بهانه انتشار خاطرات خبرنگار ویژه دولت سابق

رضا ذاکر
«کاملیا انتخابی فرد» که سابقه همکاری با روزنامه های «همشهری» در دوران مدیر مسئولی غلامحسین کرباسچی، «آفتابگردان» و «زن» را در پرونده مطبوعاتی خود دارد، در فروردین امسال اقدام به چاپ کتابی با عنوان «کاملیا! حقیقت را بگو تا نجات یابی» به زبان انگلیسی در آمریکا نموده است.
روزنامه کویتی «القبس»، در روزهای اخیر اقدام به ترجمه و انتشار آن به صورت پاورقی نموده که تاکنون 16 قسمت این خاطرات منتشر شده است. تأملی بر محتوای این خاطرات که مربوط به فعالیت این روزنامه نگار تجدیدنظرطلب در دوران حاکمیت جبهه دوم خرداد است، نشان می دهد که در پشت نقاب اصلاح طلبی چه وطن فروشی ها، خیانت ها و حریم شکنی هایی در کشور اتفاق افتاده است.
انتخابی فرد که چند سالی است در آمریکا اقامت گزیده و در حال حاضر برای رادیو آمریکایی «فردا»، پایگاه اطلاع رسانی «واشنگتن پریزم» و سایت «یورو آسیا» متعلق به جورج سوروس صهیونیست کار می کند، در کتاب خاطرات خود فاش می کند که چگونه با محمد عطریانفر «عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران و رئیس شورای سیاست گذاری روزنامه های شرق و هم میهن»، شهلا شوکت «مدیرمسئول ماهنامه زنان» و مژگان جلالی «به نمایندگی از روزنامه ایران نیوز»، در راستای طرح گفت وگوی تمدن ها و با هزینه جورج سوروس برای گفت وگو با روزنامه نگاران آمریکایی به ایالات متحده سفر می کنند و در منزل شخصی جورج سوروس، دیداری خصوصی با وی برگزار می کنند.
پیش از این هم، کریم ارغنده پور، دبیر سابق انجمن صنفی روزنامه نگاران و عضو شورای سردبیری روزنامه سلام و عضو ارشد حزب مشارکت، در وبلاگ شخصی اش به سفر یک هیئت مطبوعاتی دیگر متشکل از احمد بورقانی، علی مزروعی، حسین قاضیان، رضا تهرانی و شهاب الدین فرخ یار، با هزینه جورج سوروس اشاره کرده بود.
انتخابی فرد که در دوران حاکمیت تجدیدنظرطلبان خبرنگار ویژه دولت سابق بوده و در سال های اخیر نیز عنوان خبرنگار همراه خلیل زاد «سفیر فعلی آمریکا در سازمان ملل» و جورج سوروس را یدک می کشد، در بخشی دیگر از خاطراتش، به مأموریت هایی که در دوران روزنامه نگاری اش برای شعله ورکردن فتنه قتل های زنجیره ای، به چالش کشیدن دستگاه های امنیتی، تقدس زدایی از احکام اسلام، برنامه مصاحبه با سلمان رشدی، بنی صدر، فرح پهلوی و.. محول شده بود، اشاره می کند و به صراحت اعلام می نماید که هدف از این مأموریت ها، شکستن حریم های شرعی، قانونی و ارزش های انقلابی بوده است.
انتخابی فرد همچنین با وقاحت هرچه تمام، بخش هایی از خاطراتش را به ذکر روابط غیراخلاقی اش با برخی چهره‌های تجدیدنظرطلب و روزنامه نگاران زنجیره ای اختصاص می دهد تا عیار خود و همکاران اصلاح طلبش را نشان دهد.
به اعتقاد برخی تحلیل گران، با آشکار شدن ضعف های عمده نیروهای سلطنت طلب و ملی گرا در جلب حمایت های داخلی و خارجی و همچنین عدم برخورداری آنها از کرسی های قدرت در ساختار حاکمیتی کشور، مقامات آمریکایی روی به تقویت جریان های تجدیدنظرطلب آورده اند و معتقدند با موتور محرکه این طیف که برخوردار از پایگاهی اجتماعی و حاکمیتی در داخل هستند، می توانند پروژه جنگ نرم را طراحی و مدیریت نمایند. از این رو انتشار کتاب خاطرات کاملیا می تواند یکی از گام های اولیه در جهت عادی سازی تعاملات برخی در داخل با سرویس های امنیتی بیگانه و زدودن قبح همکاری با محافل تابلودار صهیونیستی باشد. از این رو تحلیل های اخیر روزنامه اعتماد ملی و برخی دیگر از نشریات وابسته به جبهه دوم خرداد مبنی بر اعطای نقش انسان دوستانه به فعالیت های جورج سوروس در منطقه خاورمیانه را می توان در این راستا ارزیابی کرد.
در عین حال نباید از خدعه و نیرنگ محافل و رسانه های غربی نیز غافل بود. انتشار خاطرات انتخابی فرد، می تواند شگردی برای جذب مخاطب و توجه افکار عمومی داخل و خارج به مطالب وی باشد تا در گام بعدی، با انتشار خاطرات و گزارش های مدیریت شده، ادعاهای واهی و بی اساسی را متوجه دستگاه ها و مقامات مسئول نظام نمایند. علاوه بر آنکه نباید از بسیاری اتهامات و مطالب کذب وی نیز در کتاب فعلی اش که متوجه نیروهای نظام شده نیز به سادگی گذشت. در واقع، طراحان انتشار این کتاب با سبک و سنگین کردن هزینه و فایده خاطرات وی، اقدام به انتشار آن نموده‌اند.
در این میان، ترجمه خاطرات انتخابی فرد و انتشار آن به صورت پاورقی در روزنامه کویتی «القبس» که وابسته به دستگاه امنیتی کویت بوده و سابقه مکدری در حمایت از حضور نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس، ایجاد ترس موهوم از شکل گیری هلال شیعی، ایجاد اختلاف میان ایران و کشورهای منطقه، پوشش خبری گروهک منافقین، تضعیف دولت نوری المالکی و... دارد، حاکی از این مهم است که انتشار این خاطرات، بدون یک برنامه ریزی مدون و از قبل طراحی شده، صورت نپذیرفته است.

نام:
ایمیل:
نظر: