صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۱۲۲۳۶

نشریه اخبار و تحلیل‌ها چهارشنبه 21 شهریور

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): دستگاه‌های جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت مالی قارون‌های منطقه‌ اطراف کشور ما، تشکیلاتی را برای جنگ رسانه‌ای راه‌اندازی کرده‌اند و به‌طور جدی در حال برنامه‌ریزی و تلاش برای آلوده کردن فضای تبلیغاتی و فکری جامعه هستند.(1397/6/15)

▼ حرف روز  
عصبانیت از پیگیری مطالبات مردم!
در روزهایی که مردم به دلیل وضعیت بد اقتصادی و بی‌عملی مسئولان مربوطه، روزهای سختی را پشت سر می‌گذرانند، علی مطهری باز هم در اقدامی که تنها از فردی مانند وی برمی‌آید، نمایندگان ملت در مجلس خبرگان را به دلیل پیگیری مطالبات مردم مورد حمله قرار داد!
بر اساس آنچه در رسانه‌ها منتشر شده، مطهری در بیانیه‌ای مدعی شد، مجلس خبرگان به کلی از مسیر قانونی خود خارج شده و وارد حوزه اختیارات مجلس و دولت شده است. وی در ادامه ورود به موضوع بازار ارز و سکه را غیر مرتبط با وظایف این مجلس دانسته و گفته بود حال که مجلس خبرگان به وظیفه اصلی خود نمی‌پردازد، بهتر است از برگزاری اجلاس‌های خود که موجب استهلاک بیت‌المال است، صرف نظر کند!
برای پاسخ به این ادعاها ضروری است، به نکات ذیل توجه شود:
1ـ بیشتر نمایندگان مجلس خبرگان رهبری جزء علمای ذی‌نفوذ و محبوب بلاد کشور بوده و همواره محل رجوع مردم برای پیگیری مشکلات و مصائب آنها هستند. برخی از آنها در قامت ائمه جمعه استان‌ها و شهرها و برخی دیگر هم به علت داشتن پایگاه مردمی مورد احترام مردم بوده و هستند. حال آقای مطهری باید پاسخ دهند چرا به‌ جای تقدیر از این بزرگان که مطالبات مردم را به گوش مسئولان رسانده‌اند، این‌چنین برآشفته شده و با لحن توهین‌آمیز با خبرگان منتخب ملت صحبت می‌کنند؟!
2ـ این نماینده مجلس که نگران بیت‌المال شده، آیا در طول دوره نمایندگی خود این تذکر را به خود و دیگر نمایندگان همسو با خود داده است؟ بر اساس آنچه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته، هر دقیقه اداره مجلس بیش از 300 میلیون تومان هزینه دارد. آیا آقای مطهری تاکنون نسبت به هدررفت این پول ملت از سوی نمایندگان همسو با خود در مجلس، سینه چاک کرده و فریادی زده است؟
3ـ اما مهم‌ترین مسئله در بیانیه مطهری، ادعای ورود مجلس خبرگان به حوزه اختیارات مجلس و دولت است؛ این ادعا اشکالات متعددی از جنبه حقوقی دارد و حتی با فرض پذیرش این ادعای نماینده حامی دولت، باید پس از بهم ریختن بازار در کشور، وی به منزله نماینده مردم در مجلس مطالبات اقتصادی مردم را از مسئولان دولت پیگیری کرده باشد؛ اما با مرور مواضع ایشان در این مدت، همه نوع موضع‌گیری پیدا می‌شود به جز پیگیری مطالبات اقتصادی!

▼ گزارش روز
مسیر مخالف امام(ره)
پس از آنکه عماد بهاور، عضو سازمان منحله نهضت آزادی به عضویت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درآمد و در همین ستون به این موضوع اشاره شد، ناصر قوامی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ششم درباره علت این عضویت گفت: «نهضت آزادی را اصلاح‌طلب واقعی در کشور می‌دانم.» وی در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح‌طلبان با پذیرش یک عضو نهضت آزادی در جمع خود از مواضع و سیاست‌های پیشین خود نسبت به این سازمان منحله گذشته‌اند، تصریح کرد: «اصلاح‌طلبان هیچ‌وقت مخالف نهضت آزادی نبودند.» وی خاطرنشان کرد: «سیاست جبهه ملی و نهضت آزادی سیاست خوبی بود و اگر از آنها استفاده می‌کردیم، کشور دچار این مشکلات نمی‌شد و مشکلات امروز به خاطر این مسائلی است که مطرح شده است. متأسفانه جریان تندرو در کشور طوری عمل کرد که نتوانستیم از ظرفیت این افراد استفاده کنیم.» نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم درباره این موضوع که امام(ره) نهضت آزادی را هم‌تراز با منافقین می‌دانستند، گفت: «نه، چنین چیزی نیست. اینها را شما از کجا می‌آورید. شما دارید حرف‌های امام را جعل می‌کنید... هرچه که امام گفتند وحی منزل نیست...»
ادعای قوامی درباره نهضت آزادی در حالی است که نظر صریح امام(ره) درباره انحرافات این فرقه کاملاً مشخص است و در اسناد نیز به صراحت آمده است. اینکه حضرت امام خمینی(ره) 10 سال پس از استعفای دولت موقت در نامه‌ای به آیت‌الله منتظری به مخالفتش با نخست‌وزیری بازرگان اشاره می‌کنند و می‌نویسند: «... والله قسم، من با نخست‌وزیری بازرگان مخالف بودم، ولی او را هم آدم خوبی می‌دانستم...» نشان از عمق اشتباهاتی دارد که دولت موقت و به ویژه مهدی بازرگان در اوایل انقلاب مرتکب شدند؛ اما انحرافات نهضت آزادی به حدی می‌رسد که سیدعلی‌اکبر محتشمی‌پور، وزیر کشور وقت، در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۶۶، نامه‌ای درباره نهضت آزادی و سوابق ارتباطات آنها با سفارت آمریکا و خیانت‌های آنان طی دوران جنگ علیه رزمندگان اسلام، به امام خمینی(ره) می‌نویسد و از ایشان درباره صلاحیت آنان برای کاندیداتوری مجلس و فعالیت‌های سیاسی استعلام می‌کند. امام(ره) نیز در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۶۶، پاسخ محتشمی‌پور را می‌دهد و می‌نویسد: «اعضای نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانون‌گذاری یا قضایی را ندارند و ضرر آنها به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بی‌مورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویل‌های جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهک‌های دیگر حتی منافقین‌ـ این فرزندان عزیز مهندس بازرگان‌ـ بیشتر و بالاتر است.»

▼ خبر ویژه          
نمی‌گذارند فیلتر تلگرام به‌ درستی اجرا شود
عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی گفت: بیش از چهار ماه از صدور دستور قضایی فیلتر تلگرام گذشته است. وی افزود: در عصر اطلاعات، داده‌های عظیم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند. اهمیت داده‌های عظیم یک کشور، کمتر از اهمیت تسلیحات و انبارهای مهمات آن کشور نیست. اگر داده‌های عظیم یک کشور در اختیار بیگانگان قرار گیرد، دشمنان به راحتی می‌توانند با داده‌کاوی و تحلیل و به کارگیری اطلاعات حساس، بر امور فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی آن کشور اشراف پیدا کرده و لطمه‌ها و خسارت‌های جبران‌ناپذیری را وارد کنند. مشکلات و ناهنجاری‌های اقتصادی کنونی کشور، با تسلط دشمن بر فضای مجازی و داده‌های عظیم کشور بی‌ارتباط نیست. مسئولان ذی‌ربط از جنگ مهم رسانه‌ای که همراه با جنگ اقتصادی در جریان است، غفلت کرده‌اند.
 
▼ اخبار
1ـ انتقاد از ضعف «عارف» در مدیریت اصلاح‌طلبان
مرجان کاووسی، عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت ضمن انتقاد از شورای سیاست‌گذاری‌ اصلاح‌طلبان، با بیان اینکه امیدوارم جایگزین‌های مناسب برای آقایان عارف،‌ موسوی‌لاری و مرعشی در شورای سیاست‌گذاری پیدا شود، گفت: متأسفانه، آسیب جدی از سوی این افراد و افراد ذی‌نفوذ دیگر به شورای عالی وارد شد. به نظرم هرچه رویکرد تشکیلاتی‌تر و حزبی‌تر باشد، نتیجه بهتری حاصل می‌شود. ضعف آقای عارف در مدیریت این مجموعه اصلاح‌طلب بر کسی پوشیده نیست. گفتنی است، شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات مجلس دهم برای بستن فهرست نهایی اصلاح‌طلبان در تهران و شهرستان‌ها با ریاست محمدرضا عارف تشکیل شد. برخی احزاب اصلاح‌طلب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از جمله «مجمع نیروهای خط امام» به‌ دبیر کلی هادی خامنه‌ای، «اراده ملت» به ‌دبیر کلی احمد حکیمی‌پور، «مردم‌سالاری» به ‌دبیر کلی مصطفی کواکبیان، «اعتماد ملی» به ‌قائم‌مقامی منتجب‌نیا به دلیل کمرنگ شدن نقش احزاب در تصمیم‌گیری‌ها از همان ابتدا انتقاداتی را داشتند. هفته گذشته اولین جلسه این شورا با حضور چهره‌های جدید برگزار شد که یکی از اعضای تشکل غیر قانونی نهضت آزادی هم در آن حضور داشت.

2ـ اعلام نظر مجمع درباره FATF به معنای ردّ آن نیست
پس از آنکه آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی طی نامه‌ای به آیت‌الله جنتی FATF را مغایر با سیاست‌های کلی نظام معرفی کرد، این مسئله که مجمع پیش از بررسی شورای نگهبان به این موضوع وارد شده و درباره آن اعلام نظر کرده، محل بحث قرار گرفت. در همین راستا، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این اعلام موضع مجمع گفت: این دیدگاه کاملاً قانونی و ابلاغی است که رهبر معظم انقلاب آن را به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض کرده‌اند و کمکی خواهد بود به مجلس که در حین بررسی و پیش از آنکه شورای نگهبان بخواهد نظر دهد، بداند چه چیزهایی خلاف سیاست‌های ابلاغی است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: به نظر می‌رسد از اعلام نظر هیئت عالی نظارت این برداشت صورت گرفته که این نظر مساوی با ردّ لایحه است، در حالی که چنین چیزی نیست.

3ـ نقض تعهد مسئولان عراق و حزب منحله دموکرات به ایران!
سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مسئولان کردستان عراق و حزب منحله دموکرات کردستان در سال 75 تعهد کتبی داده بودند که در ایران عملیات انجام ندهند؛ اما از سال گذشته به تحریک آمریکا این عهد را شکستند که این اتفاق برای ما قابل تحمل نبود و از این رو چندین بار به آنها تذکر داده بودیم. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: اقلیم کردستان تلاش کرد از این اتفاق‌ها ممانعت کند. در حال حاضر نیز دولت عراق و حکومت اقلیم کردستان نباید اجازه دهند مقرهایی علیه ایران ایجاد شود و اینها مجرم هستند که یا باید باقی‌مانده آنها را به ما تحویل دهند یا از کشورشان اخراج کنند.

4ـ وزرا و نمایندگان چقدر مالیات می‌دهند؟
رئیس سازمان امور مالیاتی درباره میزان مالیات پرداختی وزرا و نمایندگان مجلس گفت: حقوق وزرا در سال جاری در سقف کمتر از 10 میلیون تومان است و مالیات دریافتی از وزرا طبق جدولی که مصوب است، اخذ می‌شود. به عبارت دیگر، حقوق تا سقف 2 میلیون و 300 هزار تومان از مالیات معاف است و دو برابر این رقم، یعنی 4 میلیون و 600 هزار تومان نیز مشمول پرداخت مالیات 10 درصدی نه از کل این مبلغ، بلکه از مابه‌التفاوت نسبت به معافیت مالیاتی می‌شود. سقف حقوق در کل در سال جاری حدود 20 میلیون تومان تعیین شده و همه طبق جدول مصوب مالیات می‌دهند و نمایندگان مجلس و مقامات کشوری نیز مشمول همین قانون هستند.

▼ اخبار کوتاه
سیدیاسر رایگانی، مدیرکل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی درباره عرضه کالاهای احتکار شده در بازار پس از کشف آنها اظهار داشت: عرضه کالاهای احتکار شده با سازمان تعزیرات حکومتی نیست و بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است. وی با اشاره به اینکه از ابتدای مرداد امسال تاکنون تعداد 531 فقره پرونده احتکار تشکیل شده که از این تعداد 214 فقره پرونده مهم و ملی بوده، تصریح کرد: ارزش ریالی کل این پرونده‌ها، 955 میلیارد و 788 میلیون ریال است که تاکنون در 280 پرونده حکم صادر شده و از این تعداد، 28 حکم، برائت است.
متخصصان صنایع دفاعی کشورمان موفق به ساخت مین‌هایی شده‌اند که از راه دور هدایت می‌شوند و برای استفاده در کمین‌ها بسیار مناسب هستند. این مین‌ها در دو مدل  M18A1 و  M18A2 ساخته می‌شوند و به صورت تایمری کار می‌کنند و با استفاده از امواج مادون قرمز و از راه دور منفجر می‌شوند. شعاع تخریب این مین‌ها در یک محدوده 100 متری و یک قوس 60 درجه‌ است. این مین‌ها برای استفاده ضد پیاده نظام و خودروهای دشمن در کمین‌ها طراحی شده‌اند.
ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه عراق طی سخنانی در نشست اتحادیه عرب خواستار راه حل سیاسی و گفت‌وگو در یمن برای پایان دادن به جنگ در این کشور شد؛ اما عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان مدعی شد کشورش به درخواست دولت یمن در این کشور دخالت کرده است. گفتنی است، پس از این جمله برای مدتی کوتاه درگیری لفظی بین دو طرف به وقوع پیوست و این در حالی بود که صدای آنها به صورت زنده پخش می‌شد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «به آمریکا و متحدانش درباره برداشتن قدم‌های خطرناک در سوریه هشدار می‌دهیم.» با وجود این حقیقت که سازمان منع تسلیحات شیمیایی، نابودی کامل تسلیحات شیمیایی سوریه را تأیید کرده، بار دیگر اتهام‌ها و تهدید‌ها علیه دمشق مطرح شده است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «ما دفاع از توافق هسته‌ای ایران و پیمان (آب‌وهوایی) پاریس را ادامه خواهیم داد و از فعالیت‌های ضروری همه نهادهای سازمان ملل اعم از آنروا حمایت مالی می‌کنیم.»
ولید المعلم، وزیر خارجه سوریه گفت: کشورش در جنگ علیه تروریسم بر دوستان خود، یعنی ایران و روسیه تکیه کرد و طبیعی است که به این دو کشور و شرکت‌های آنها در فرایند بازسازی اولویت خواهد داد.


نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات