صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۳  ، 
کد خبر : ۳۲۸۶۳۹

اخبار ویژه 10 اسفند ماه

روزنامه کیهان **

خاتمی برای طلب عفو یک راه بیشتر ندارد

یکی از سران ورشکسته فتنه مجدداً رفتار منافقانه با نظام و تظاهر به همراهی با نظام و انقلاب و رهبری را از سر گرفته است.

برخی محافل رسانه‌ای نزدیک به اصلاح‌طلبان می‌گویند خاتمی نامه‌ای به محضر رهبر انقلاب نوشته و در آن ضمن مرور سوابق خود، گفته که دغدغه انقلاب را دارد و هیچ‌گاه علیه انقلاب و رهبری و حاکمیت نبوده است. به روایت این رسانه‌ها، وی از رهبری درخواست کرده که نقش پدری برای حضور و فعالیت همه نیروهای سیاسی را ایفا نمایند و به اصلاح‌طلبان رهنمود بدهند. طبق این روایت‌ها، او نوشته که اصلاح‌طلبان وفادار به نظام هستند.

سیدعلی خاتمی برادر خاتمی در توضیحی مبهم، ‌محتوای منتشر شده از نامه را ناشی از حدسیات و گمانه‌زنی‌ رسانه‌ای عنوان کرد. همچنین محمدجواد حق‌شناس عضو حزب اعتماد ملی گفته این نامه 37 صفحه‌ای، مربوط به دو ماه قبل است و در آن خاتمی، دغدغه‌هایش برای انقلاب و نظام را مطرح کرده است.

رفتارهای سالوسانه خاتمی در حالی است که وی یک عذرخواهی رسمی به خاطر خیانت‌هایش در فتنه سال 88، به نظام و مردم بدهکار است. رفتار وی و موسوی در فتنه نیابتی 88، سواری دادن به آمریکا و انگلیس و اسرائیل، در جهت ایجاد شورش و آشوب علیه نظام بود. این خیانت در حالی اتفاق افتاد که خاتمی چندین بار در پستوها اعتراف کرده، ادعای تقلب در انتخابات (به عنوان بهانه اصلی فتنه 88) «دروغ» بوده؛ اما با این حال شجاعت و شرافت آن را نداشته که همین اعتراف به دروغگویی و فریب مردم را علنی اظهار کند. به عبارت دیگر او و موسوی و سایر دست‌اندرکاران فتنه، متهم اول خون‌های ریخته شده، 8 ماه بی‌ثباتی کشور و خسارت به اموال عمومی و مردم، مجال دادن به گروهک‌های برانداز، و تشجیع دشمن برای اعمال تحریم‌های بعدی(موسوم به تحریم‌های فلج‌کننده)‌هستند. با همه اینها خاتمی اگر واقعا قصد ابراز ندامت و عذرخواهی دارد، باید این کار را علنی و با صراحت انجام دهد، خیانت انجام گرفته را به مردم توضیح داده و درباره حقیقت‌های جنایت روشنگری کند و از نظام و مردم طلب عفو نماید. توبه این‌چنینی و قول اصلاح‌ و جبران، شرط ادعای اصلاح‌طلبی است و در غیر این‌صورت، هم به نفاق منافقانی خواهد شد که فساد می‌ورزند اما ادعای اصلاح‌ دارند.

 

دولت با سوءمدیریت هزینه‌های خود را تامین کرد

یک روزنامه اقتصادی متمایل به دولت می‌گوید: دولت، شهروندان را در برابر تورم بی‌پناه رها کرده است.

روزنامه جهان صنعت با اشاره به آمار رکورد بالای تورم در بهمن‌ماه امسال نوشت: رئیس‌جمهور اخیرا در نشست دولت تاکید کرد، با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در سال جاری به‌ویژه تمهیداتی که در بودجه سال ۱۳۹۹ دیده شده بود، توانستیم درآمدها و هزینه‌ها را مدیریت کنیم.

پیش از او نیز رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد نیز عباراتی با همین مضمون را به اطلاع افکار عمومی رسانده بودند. اما آنها به این داستان اشاره نمی‌کنند که سوخت حرکت دولت از درد و رنج شهروندان به دست آمده است.

آقای رئیس‌جمهور باید بداند و نیز احتمالا به او گفته‌اند که دولت او شهروندان را بی‌پناه و بدون پشتوانه در برابر تورم شتابان رها کرده است.

شهروندان امسال یکی از بالاترین نرخ‌های تورم را تجربه کردند. به این جمله مشاور ارشد اقتصادی سابق خود دکتر مسعود نیلی توجه کنید: «در حال‌ حاضر نیز از سال ۹۶ به بعد، متوسط تورم حدوداً در سطح ۳۵ درصد قرار دارد که به‌ معنی دو برابر شدن قیمت‌ها تنها طی دو سال است.»

دولت تنها روی کاغذ و در یک فرآیند و عملیات حسابداری توانسته دخل و خرج را در تعادل نگه دارد اما به منابع صندوق توسعه - حتی اگر قانونی بوده باشد- دست یازیده، به بهانه انتشار اوراق بهادار قرضه نسل آینده را بدهکار کرده، دارایی‌های تاریخی را به شکل‌های گوناگون فروخته و از همه مهم‌تر سفره شهروندان را کوچک و کوچک‌تر کرده است. آقای روحانی شما توانستید از راه‌هایی که هرگز کارآمد و کارساز نبوده‌اند و به کسری بودجه و تورم دامن زده‌اند دخل و خرج دولت را جمع کنید اما شهروندان نتوانستند.

 

تورم 126 درصدی در یک سال سوغات سوء مدیریت در صمت

بی‌ثباتی مدیریتی وزارت صمت موجب شد تا تورم به اقشار ضعیف تحمیل شود.

این موضوع را عباس آرگون کارشناس اقتصادی با روزنامه آرمان در میان گذاشته و درباره گرانی‌های بی‌دلیل گفته است: اگر پیش‌بینی از وضعیت بازار نشود یا تنظیم بازار صورت نگیرد ممکن است نهایتا چنین اتفاقاتی رخ بدهد. به‌نظر من اگر کمبودی یا گرانی‌ای وجود دارد این ناشی از فقدان سیاست و تنظیم‌گری بازار است که منتج به این موضوع می‌شود. حالا یک روز در حوزه کاغذ، یک روز در حوزه لبنیات و مواد پروتئینی یا سایر حوزه‌ها این اتفاق را شاهدیم. باید یک سیستم تنظیم‌گری وجود داشته باشد که بتواند کل چرخه را ببیند و میزان ورود و تولید کالا را پیگیری کند. نمی‌توان از این بحث گذشت که برخی افراد از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند تا در بازه‌های زمانی مختلف سودهای کلان ببرند که البته این موضوع را می‌توان با نظارت برطرف کرد، یعنی با یک سیاست‌گذاری درست و رصد همه‌جانبه چه آنهایی که در چرخه تولید، عرضه یا چه آنهایی که در حوزه واردات مواداولیه کالا هستند، می‌توان از فعالیت سوءجریان‌ها و افرادی که به نوعی در این شرایط سخت اقتصادی به دنبال سودجویی هستند، کنترل کرد.

عضو اتاق بازرگانی در پاسخ به این سؤال که چرا مدیریت طرف تقاضا دچار آشفتگی شده است؟ آیا این موضوع به دلیل نبود برنامه‌ریزی است یا نبود تعادل در تولید و عرضه کالا یا نبود نظارت بر واردات کالا؟ مشکل کجاست که هر روز باید شاهد گرانی یا کمبود کالا باشیم؟، گفت: این موضوع را باید از وزارت صمت سؤال کرد چراکه تنظیم بازار از وظایف این وزارتخانه است. درست است این وزارتخانه در چند وقت اخیر دارای وزیر بوده ولی طی یک سال از یک ثبات مدیریتی لازم و کافی برخوردار نبوده است، فقط طی امسال چهار نفر سکان هدایت این وزارتخانه را در دست داشتند! این نوع نبود ثبات در راس سیستم تنظیم‌گری بازار، به سیستم‌های پایین دستی هم سرایت می‌کند. معاونان و مدیران و همه این بی‌ثباتی را حس می‌کنند و خود وزارتخانه باید از یک ثبات کافی برخوردار باشد و ثبات مدیریتی را تجربه کند و آن را به سیستم‌های پایین‌دست خودش نیز تسری بدهد و این خیلی می‌تواند به ساماندهی بازار کمک کند.

آرگون همچنین گفت: گرانی‌ها سفره مردم را کوچکتر می‌کند و به معیشت مردم فشار می‌آورد و آنها دچار مشکل می‌شوند چون متناسب با رشد قیمت‌ها درآمدها افزایش پیدا نکرده است. از سال گذشته تا امروز ۱۲۶ درصد قیمت کالاها افزایش پیدا کرد آیا به همین میزان درآمد افراد اضافه شده است؟ قطعا اضافه نشده و عملا چه اتفاقی رخ داده است؟ سفره مردم اندازه‌ای که درآمد مردم رشد نکرده، کوچکتر شده است.

یادآور می‌شود وزیر پیشین صمت اردیبهشت امسال در اثر غضب آقای روحانی عزل شد و پس از آن، وزارت صمت به مدت 5 ماه فاقد وزیر بود.

 

تغییر جزئی در برجام یا وطن‌فروشی؟!

یک روزنامه زنجیره‌ای می‌گوید تغییر جزیی در برجام را باید پذیرفت!

روزنامه آرمان از قول سید جلال ساداتیان که او را سفیر «پیشین ایران در بریتانیا»(!) معرفی کرده، مدعی شد مصوبه مجلس (برای لغو تحریم‌ها) مانعی برای احیای برجام بود!

وی همچنین برخلاف تحرکات ضدایرانی بایدن گفته است: آنچه روند امور نشان می‌دهد این است که بایدن علاقه‌مند است که تنش‌ها در خاورمیانه کاهش پیدا کند. در همین راستا، بایدن سیاست‌های عربستان درخصوص حقوق بشر و یمن را تایید نکرده و خواستار اصلاح این موارد شده است. بایدن دیگر مانند گذشته رژیم صهیونیستی را مورد حمایت قرار نمی‌دهد؛ زیرا بایدن خواستار تشکیل دو دولت در سرزمین‌های ‌اشغالی است و خواهان به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطینی نیز هست. این روندی است که بایدن در پیش گرفته است و در این چارچوب حرکت می‌کند. این چارچوب طبیعتا مورد حمایت صهیونیست‌ها و سعودی‌ها نیست و به همین علت هزینه‌های زیادی در آمریکا انجام می‌شود و فشارهای زیادی بر بایدن در حال وارد شدن است. ساداتیان در ادامه گفت: اگر بایدن تردید کند که نمی‌تواند با ایران به توافق برسد ممکن است سیاست دیگری را در پیش گیرد و یک اجماع جهانی علیه ایران شکل دهد.

وی برخلاف سیاست حکیمانه نظام برای احقاق حقوق ملت ایران در برجام گفت: بازگشت مرحله به مرحله و گام به گام معقول‌تر و شدنی‌تر است و طرفین می‌توانند از این طریق برجام را احیا کنند. آمریکا و اروپا گام‌هایی بردارند و ایران نیز برخی تعهدات خود را عمل کند تا در مدت 3 ماه باقی‌مانده برجام احیا شود. باید حواسمان باشد که اروپا و آمریکا در یک سیاست دیگر این مسئله را دنبال می‌کنند تا اعلام کنند که این برجام دیگر قابل استفاده نیست و باید دو موضوع دیگر به آن اضافه شود؛ یکی نفوذ ایران در منطقه و دیگری مسئله دفاعی ایران است. ایران تاکید کرده که در این خصوص مذاکره نخواهد کرد. اما باید توجه داشت که صرف اصلاح برجام نمی‌تواند مسئله ناخوشایندی باشد؛ زیرا مکانیسم ماشه و فرآیند آن نیز امروز مورد تایید ایران نیست و ایران خواهان تغییر در آن است. این موارد قابل گفت‌وگو است. مشکل ندارد در جزئیات برجام گفت‌وگو کنیم. می‌توان درباره جزئیات برجام گفت‌وگو کرد.

سخنان این سفیر سابق در حالی است که حتی به تصریح آقای روحانی و ظریف، برجام یک توافق منعقد شده است و آمریکا و غرب نمی‌توانند در آن دخل و تصرفی انجام دهند. ضمن اینکه انتظار مشروع ایران پس از 5 سال پایبندی تمام و کمال به توافق، نوبر کردن اجرای تمام و کمال آن از سوی غرب است؛ و نه زمزمه دستکاری در توافق برای فرار غرب از تعهداتش و افزایش تعهدات ایران! با این وصف اگر خدعه و خیانت غرب قابل درک باشد، پادویی روزنامه زنجیره‌ای و دیپلمات سابق ایرانی برای غرب قابل فهم نیست مگر اینکه بپذیریم آنها ادامه عملیات روانی غرب در داخل کشور هستند و خود را با آن سوی مرزها تنظیم می‌کنند. یادآور می‌شود ادعای «تغییرات جزئی در برجام» در حالی است که غرب انتظار دارد تعهدات رو به پایان ایران دائمی ‌شود و خلع‌سلاح نظامی و واگذاری نفوذ منطقه‌ای هم به آن اضافه شود!

 

آفتاب یزد: «نگذاشتند کار کنیم» را مردم از روحانی نمی‌پذیرند

یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید روحانی حتی اگر فشارهای آمریکا را هم برای برخی کم‌کاری‌ها بهانه کند، نمی‌تواند سوءمدیریت خود را توجیه نماید.

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشت: روحانی و حامیان وی معتقد هستند که اگر ترامپ پیروز نمی‌شد و هیلاری کلینتون سکاندار کاخ سفید می‌شد شرایط بسیار فرق می‌کرد. یعنی برجام برقرار می‌ماند و از نظر اقتصادی کشور حال و روزاش چنین نبود و سفره مردم نیز اینقدر کوچک نمی‌شد. بهرحال کارشناسان بسیاری در مورد این گزاره اظهارنظر کرده‌اند. عده‌ای حق می‌دهند به دولت و عده‌ای خیر. لیکن در مجموع همه دولت‌ها در دنیا تحولات بین‌الملل در شرایط و وضعیت‌شان مؤثر است و هنر این دولت‌هاست که بتوانند از تهدیدها فرصت بسازند و از فرصت‌ها بیشترین سود را ببرند.

نویسنده با بیان این که پذیرفتن توجیه «می‌خواستیم کار کنیم اما نگذاشتند» سخت است، می‌افزاید: برخی امور تمام و کمال در ید رئیس‌جمهور و کابینه است اما باز هم خروجی به شکلی است که وجاهت دولت را زیر سؤال می‌برد. فی‌المثل جابه‌جایی اخیر در دولت و بردن شریعتی از استانداری خوزستان به سازمان استاندارد دیگر زیر فشار شخص یا نهادی نبوده که جان بر کفان حسن روحانی بگویند: نمی‌گذارند رئیس‌جمهور کار خود را بکند! مثل روز روشن است که این جابه‌جایی و میدان دادن به استانداری که نامطلوب است غلط بوده. اما مشخص نیست چرا رئیس‌جمهور محترم تن به چنین جابه‌جایی داده و رئیس دفتر وی نیز اینگونه در مقابل خبرنگاران توجیهات مشمئزکننده می‌آورد. واعظی در این باره گفت: «این حق یک استاندار نیست که اگر در موارد بسیاری عملکرد مناسب داشته به خاطر یک مورد خاص کنار گذاشته شود. کما اینکه به ما نامه‌هایی از استان خوزستان رسید که از ما می‌خواستند او را از استانداری برنداریم.»

معمولاً رؤسای‌جمهور پس از پایان مسئولیت خود دل از سیاست و قدرت جدا نمی‌کنند و پس از چند سال در پی قدرت هستند. حتماً حسن روحانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین ای کاش ایشان و دوستان اعتدال و توسعه‌ای سعی کنند در این ماه‌های آخر وجهه خود را با چنین انتصاب‌هایی تخریب نکنند. بر فرض که بپذیریم در سیاست خارجی و در برخی سیاست‌های داخلی دست رئیس دولت بسته است و نمی‌تواند آنچه که باب میل او است جاری و ساری شود ولی حداقل در چنین اموری می‌تواند که با مردم لجبازی نکرده و کسانی که ثابت شده عملکردشان منفی است از دولت اخراج کند.

آفتاب یزد همچنین به کنایه از واعظی پرسید، در حالی که مردم خوزستان از سوءمدیریت استاندار ناراضی بوده‌اند و کارنامه او پر از نقطه‌های سیاه است، «کدام مردم» برای ماندن وی در خوزستان نامه نوشتند؟!

 

همشهری: تولید مسکن در دولت روحانی نصف شد

یک روزنامه حامی دولت اذعان کرد به جز سال‌های آغازین دهه 90 که تولید مسکن به حد نیاز کشور بود، در سال‌های بعدی و در دولت روحانی، تولید سالانه مسکن مورد نیاز نصف شده است!

همشهری در گزارشی خاطرنشان کرده است: آمارها حاکی از این است که تولید مسکن از سال 92 تا پایان 98 به 4میلیون و 62 هزار واحد رسیده که این میزان فقط 58 درصد از نیاز واقعی کشور به مسکن را پاسخ داده است. براساس اسناد بالادستی، برای تأمین نیاز سالانه کشور به مسکن، فارغ از کسری سال‌های قبل، میزان تولید فعلی باید بیش از 70 درصد افزایش یابد. در طرح جامع مسکن نیاز سالانه کشور به تولید مسکن با درنظر گرفتن ضریب تخریب و نوسازی خانه‌های موجود، یک‌ میلیون واحد پیش‌بینی شده؛ اما به‌جز دوره رونق تولید مسکن در ابتدای دهه90 که میزان تولید به مدد احداث مسکن مهر به یک‌میلیون واحد در سال نزدیک شد، در هیچ سالی تولید مسکن متناسب با نیاز واقعی کشور نبوده و هر سال، کسری مسکن بیشتر شده است.

آمارهای مربوط به تولید مسکن شهری در دوره سال‌های92 تا 98 نشان می‌دهد در این بازه زمانی درمجموع ۳ میلیون و ۵۸۳ هزار مسکن شهری تولید شده که کمترین میزان آن مربوط به سال 96معادل 60هزار واحد و بیشترین میزان آن متعلق به سال 92 معادل 834 هزار واحد بوده است. همچنین در بخش تولید مسکن روستایی نیز در این دوره زمانی درمجموع ۴۷۹ هزار واحد مسکن روستایی تولید شده که رکورد بیشترین میزان تولید به سال۹۲ معادل ۱۰۵هزار واحد و کمترین میزان تولید به سال۹۶ معادل ۷۰هزار واحد اختصاص داشته است. آنگونه که آمارهای مربوط به عملکرد سیاستگذاری حوزه مسکن و شهرسازی در دوره سال‌های92 تا 98 نشان می‌دهد، در طول 7سال گذشته به‌طور میانگین سالانه 580 هزار و 285 واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی کشور احداث شده و عملا در مقایسه با برآورد یک‌میلیون واحدی طرح جامع مسکن، سالانه حدود 420 هزار واحد به کسری مسکن کشور افزوده شده است. با این حساب مجموع کسری تولید مسکن کشور فقط در این دوره 7ساله به 2میلیون و 938 هزار واحد رسیده است و این موضوع نیز یکی از دلایل تشنج قیمتی بازار بوده است.

بررسی سهم مسکن در سبد هزینه خانوار شهری در 3دهه گذشته نشان می‌دهد این شاخص در این دوره زمانی بین 25.3 تا 33.4 درصد در نوسان بوده است. به گزارش همشهری، تقویت تولید و رفع کسری مسکن در کنار ساماندهی بازار مسکن و سیاستگذاری برای خانه‌دار کردن متقاضیان مصرفی می‌تواند روند صعودی سهم مسکن از هزینه خانوار را تعدیل و حتی منفی کند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

با دستور قالیباف  انجام شد

تشکیل کمیته مشترک نظارت بر اجرای قانون لغو تحریم‌ها

عباس گلرو، رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: بعد از مأموریت قالیباف، رئیس مجلس به ذوالنور و عباسی به عنوان رؤسای کمیسیون‌های امنیت ملی و انرژی مجلس شورای اسلامی به منظور پیگیری حل اختلاف دولت و مجلس و تعامل با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برای نظارت بر قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران، در آینده بسیار نزدیک کمیته‌ مشترکی با همکاری کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون انرژی تشکیل خواهد شد. به گزارش فارس، وی افزود: مجلس شورای اسلامی تمام تحرکات بین‌المللی در این راستا و اقدامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را رصد کرده و بر این اساس نقشه‌ راهی را ترسیم کرده است تا قانون به شکل کامل اجرا شود. رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: تعهدات طرف مقابل از سوی دولت و مجلس رصد خواهد شد ضمن اینکه میزان التزام آنها هم مورد بررسی قرار می‌گیرد. این در حالی است که بر اساس قانون، جمهوری اسلامی تعهدات فراپادمانی را متوقف کرده و باید طرف‌های مقابل قدم‌های رو به جلویی در این راستا بردارند. گلرو خاطرنشان کرد: در کمیته مشترک کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون انرژی مجلس موضوعات از نظر فنی و نظارتی بررسی خواهد شد و اقدامات صورت‌گرفته در چارچوب توقف اجرای پروتکل الحاقی و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به صورت دقیق رصد خواهد شد. وی افزود: یکشنبه یا دوشنبه هفته جاری مقرر شد سخنگوی کمیسیون امنیت ملی جزئیات تشکیل این کمیته مشترک را اطلاع‌رسانی کند ولی در مجموع این اقدام بعد از دستور رئیس مجلس به رؤسای کمیسیون‌های امنیت ملی و انرژی عملیاتی شده و بر حسن اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها نظارت ویژه‌ای خواهیم کرد.

***

فرمانده نیروی هوایی ارتش:

جنگنده‌های متجاوز به حریم هوایی ایران را به زمین نشاندیم

فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به قدرت هوایی جمهوری اسلامی ایران و یادآوری عملیات‌های متعدد و خیره‌کننده نیروی هوایی ارتش تأکید کرد: قدرت هوایی مؤلفه‌های متعددی دارد که نیروی هوایی مقتدر یکی از اجزای قدرت هوایی است و برتری هوایی راهبردی و سیاسی نیازمند همکاری و هماهنگی همه بخش‌های مختلف کشور است. قدرت هوایی جمهوری اسلامی در منطقه اثبات شده است به گونه‌ای که هیچ نیروی هوایی اعم از جنگنده یا غیر آن بدون اجازه و هماهنگی با ما حق عبور از حاکمیت هوایی ما را ندارد و موارد اندکی که تخطی کردند را در نقاط مختلف شناسایی کرده، به زمین نشانده و برخورد کردیم. به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، در جمع نخبگان وظیفه چهاردهمین دوره جامعه‌پذیری ذخیره‌های نظام گفت: با تقویت قدرت هوایی می‌توان در سطح بین‌المللی چانه‌زنی‌ها را افزایش داد و اراده و فشارهای سیاسی را به دشمنان تحمیل کرد که در این مسیر خوداتکایی در تأمین سامانه‌ها و تجهیزات یکی از اصول اساسی است.

***

رایزنی وزیر خارجه قطر با سفرای تروئیکای اروپایی درباره برجام

وزیر خارجه قطر در رابطه با توافق هسته‌ای با سفرای اروپایی در دوحه گفت‌وگو کرد. به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، محمد بن‌عبدالرحمن، وزیر خارجه قطر با سفرای کشورهای اروپایی عضو برجام در دوحه دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار با سفرای آلمان، انگلیس و فرانسه در رابطه با لزوم از سرگیری روند دیپلماسی و فعال‌سازی گفت‌وگوها و اجرای تعهدات برجامی از سوی تمام طرف‌ها بحث و رایزنی شد. بنا بر اعلام الجزیره، محمد بن عبدالرحمن در این دیدار بر «تلاش‌های خستگی‌ناپذیر دوحه» در این راستا و «موضع ثابت این کشور در حمایت از دیپلماسی و گفت‌وگو» تاکید کرد.

***

توصیه برجامی روسیه به شورای حکام آژانس

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین بار دیگر با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نسبت به از دست رفتن زمان برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هشدار داد. به گزارش فارس، اولیانوف نوشت: دیدگاه‌های جالبی وجود دارد. در حقیقت، ما در حال از دست دادن زمان هستیم و هفته آینده باید شمارش معکوس را (درباره برجام) آغاز کنیم. فرصت بازگشت به اجرای کامل برجام بزودی بسیار کم می‌شود. به همین دلیل نیاز به رفتار بسیار مسؤولانه ۳۵ عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برجام وجود دارد. وی این توئیت را در پاسخ لورنس نورمن، خبرنگار روزنامه وال‌استریت ژورنال منتشر کرده است که در توئیتی نوشته بود: ما در مذاکرات هسته‌ای مستقیم بین آمریکا و اتحادیه اروپایی که هفته گذشته برگزار شد، در چه مرحله‌ای قرار داریم؟ وی در این توئیت مدعی شد: تاکنون هیچ پاسخی از سوی ایران داده نشده است و اگر تا فردا چنین پاسخی داده نشود، می‌توان هفته آینده شمارش معکوس را آغاز کرد. پس از آن ما به ایام جشن نوروز نزدیک می‌شویم.

***

برگزاری 4 انتخابات در خرداد 1400

رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفت: ٢٨ خردادماه ١٤٠٠، 4 انتخابات مهم شامل سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در استان تهران برگزار می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری تهران، شکرالله حسن‌بیگی با پیش‌بینی آماری از تعداد شعب اخذ رای و کارشناسان اجرایی انتخابات ١٤٠٠ گفت: همکاری ٢٠٠ هزار نفر از عوامل اجرایی، نماینده فرمانداران، ناظران هیات نظارت شورای نگهبان و مجلس و عوامل نیروهای نظامی و امنیتی با ستاد انتخابات استان تهران پیش‌بینی و تا این لحظه ٧٦٠٩ شعبه اخذ رای در استان تهران برآورد شده است.

*********************************

روزنامه خراسان**

تلاش برای وارد کردن شهرداری ها به بازار مسکن

طبق برنامه جدید دولت که هم اکنون در حال بررسی تخصصی توسط تعدادی از وزارتخانه ها و سازمان های مربوط است، مقرر شده شرایط و تسهیلات مناسبی برای ورود شهرداری ها، سازمان های حمایتی و اشخاص حقوقی به موضوع سامان دهی بازار اجاره مسکن از سال 1400 فراهم شود و این بازیگران جدید، با شکستن انحصار بنگاه ها و مشاوران املاک، برای ارائه مدل های جدید در این حوزه پر کاربرد اقدام کنند.

 

زرنگ بازی برای صادرات کالاهای ممنوعه؛ ممنوع

یک نهاد نظارتی با ارسال بخشنامه ای در روزهای اخیر خطاب به تعدادی از سازمان ها و نهادهای مرتبط با موضوع صادرات کالا، با اشاره به این که برخی خریداران اقلام کشف شده قاچاق در کشور، در تلاش هستند با استفاده از برخی آیین نامه ها و دستورالعمل ها، شرایط صادرات این کالاها به خارج کشور را فراهم کنند، تاکید کرده مخاطبان این ابلاغیه باید توجه داشته باشند برخی از این کالاها مشمول محدودیت ها و ممنوعیت های مصوب در زمینه خروج از کشور هستند و نمی توان با تبصره ها و استثنائات، برای آن ها مجوز خاص صادرات صادر کرد.

 

دستور برای لغو یک درآمد غیرقانونی

در حالی که بر اساس مصوبه آذرماه سال 1397 دولت، مقرر شده بود تعرفه برخی حامل های انرژی واگذار شده به تعدادی از صنایع کشور، تغییر کند و این گرانی از سه ماه قبل از تصویب این مصوبه  قابل محاسبه و دریافت از صنایع باشد، با شکایت یک تولیدکننده به دستگاه قضایی و تشریح دلایل غیرقانونی بودن این مصوبه در عطف به ماسبق کردن گرانی حامل های انرژی، دستگاه قضایی به این موضوع رسیدگی کرده و طی روزهای اخیر با ارسال ابلاغیه ای به مسئولان دولتی متذکر شده هرگونه ابلاغ تکلیف بدون اطلاع قبلی به تولیدکنندگان، مغایر با قوانین و حقوق اساسی آن ها بوده است و باید بلافاصله ابطال شود.

*********************************

روزنامه ایران **

عین‌الاسد خالی نمی‌شد، ۱۵۰ نیرو کشته می‌شدند

 خبر اول اینکه، یک فرمانده ارشد امریکایی با ارائه جزئیاتی به توصیف حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی امریکا در عین الاسد عراق درپی به شهادت رسیدن سردار شهید سلیمانی به دستور دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین امریکا پرداخت و به خسارات وارد شده اعتراف کرد. به‌گزارش ایسنا، شبکه سی‌بی‌اس در گزارشی نوشت: در ژانویه (دی ماه) سال گذشته، ایران بزرگ‌ترین حمله موشکی اش علیه امریکایی‌ها را انجام داد. یازده موشک که هرکدام کلاهکی به وزن ۱۰۰۰ پوند داشتند به پایگاه نیروهای هوایی امریکا در عین الاسد عراق اصابت کرد که ۲۰۰۰ نیروی نظامی امریکا و شماری از هواپیما‌ها در آنجا مستقر می‌شدند. این شبکه در گزارش اش می‌افزاید: وقتی نیروهای اطلاعاتی امریکا به تدارکات ایران برای حمله نظامی پی بردند، ژنرال کنت فرانک مکنزی فرمانده ارشد نیروهای امریکایی در خاورمیانه زمان کافی را برای تخلیه ۱۰۰۰ نفر از نیروها و ۵۰ هواپیما داشت. مک کنزی در این باره می‌گوید که اگر این تخلیه انجام نمی‌شد، «فکر می‌کنم ۲۰ یا ۳۰ هواپیما و ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر از کارکنان نظامی امریکا را از دست می‌دادیم» و «در صورت کشته شدن امریکایی‌ها، برنامه‌ای برای تلافی داشتیم.» سی‌ بی ‌اس ادامه داد: ایران در مجموع ۱۶ موشک شلیک کرد که پنج تای آنها به هدف نخورد و ۱۱ تایشان به عین الاسد رسید. این گزارش همچنین درباره این حمله موشکی مطرح می‌کند: هیچ دفاعی برای نیروهای نظامی باقی مانده در پایگاه در برابر موشک‌ها وجود نداشت، جز این پناه بگیرند. الن جانسون یک فرمانده ارتش امریکا می‌گوید: «شروع کردیم به پایین رفتن شاید حدود ۱۳۵ متر(به پایگاه‌های زیرزمینی)، تقریباً یک سوم مسیر را رفته بودیم، که آن(صدای انفجار) صدای مهیبی آمد و شنیده شد که «دارد می‌آید، دارد می‌آید، پناه بگیرید، پناه بگیرید» به اندازه یک زمین فوتبال دیگر مانده بود که بدوم. نمی‌دانم که موشک بعدی کی برخورد می‌کند.»

 

اژه‌ای: طبری نفوذ آنچنانی در قوه قضائیه نداشت

 خبر دیگر اینکه، معاون اول رئیس دستگاه قضا در برنامه تلویزیونی «دست‌خط» در مورد مفاسد اکبر طبری معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضائیه گفت: به مردم حق می‌دهم که بگویند چطور متوجه این فرد نشده بودید؟! به گزارش جماران؛ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: «یکسری شایعاتی می‌شود و در شایعات نمی‌توانید درباره کسی تصمیم بگیرید و قضاوت کنید. زمانی که آقای طبری در قوه قضائیه بود، قبل از آن هم بود، اتفاقاً با زیرمجموعه خیلی ارتباط نداشت، یعنی با خیلی از ماها ارتباط اینچنینی نداشتیم. ارتباط کاری نبود، چون بیشتر در ساخت و ساز و برخی از مسائل پشتیبانی در محدوده خاص بود.» او اضافه کرد: «خیلی از این موضوعات هم تحت پوشش‌هایی انجام شده است؛ کسی هم خبر نداشته است. این نکته هم که بیان می‌کنند، ایشان نفوذ آن چنانی داشته، نبوده است؛ چون پرونده الان رسیدگی شده است. آن وسعتی که در مردم بیان شد نبوده است. حداقل اثبات نشده است، ولی در عین حال، اگر کسی این سؤال را در ذهن داشته باشد، من حق را به او می‌دهم.»

 

شهرداران بازداشتی تهران به قید وثیقه آزاد شدند

 شنیدیم که، مشاور شهردار تهران اعلام ‌کرد که شهرداران مناطق ۲ و هشت که در بازداشت بودند با قید وثیقه آزاد شدند. غلامحسین محمدی به ایرنا توضیح داد: فرایند دادرسی ادامه دارد و این دو شهردار منتظر این موضوع هستند. شهرداران مناطق ۸ و ۲ تهران ۴۰ روز پیش بازداشت شدند و شهردار تهران هم در این ارتباط گفت: بازداشتی‌ها در حد اتهام، بازپرسی در حال انجام است و خاتمه پیدا نکرده است چراکه اگر تمام شود با قید وثیقه می‌توان آنها را آزاد کرد. وی ادامه داد: قصد دفاع ندارم اما سازمانی که ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه سالانه آن است یک درصد تخلف هم داشته باشد ۳۰۰ میلیارد تومان می‌شود. حناچی با بیان اینکه هیچ دستگاهی در استان تهران چنین گردش مالی ندارد، گفت: نمی‌خواهم دفاع کنم اما ترجیح می‌دهم تا نتیجه مشخص نشده در این مورد اظهارنظر نکنم.

 

توضیح دفتر رئیس دولت اصلاحات درباره نامه خاتمی

 با خبر شدیم که، به دنبال انتشار خبری در رسانه‌های مجازی کشور درخصوص نامه‌ سیدمحمد خاتمی به رهبر معظم انقلاب و گمانه زنی‌های مختلف درباره موضوع این نامه، دفتر رئیس دولت اصلاحات با تأیید اصل نامه نگاری، گمانه زنی‌ها درباره محتوای آن را تأیید نکرد. به‌گزارش ایلنا، در اطلاعیه دفتر خاتمی آمده است: آنچه پیرامون ارسال نامه جناب آقای سیدمحمد خاتمی به رهبری معظم انقلاب در رسانه‌ها منتشر شده است، تنها گمانه زنی رسانه‌ای است. همه کسانی که به کشور و مردم و انقلاب می‌اندیشند، نسبت به سرنوشت میهن اسلامی و ملت و نیز اصلاح امور دغدغه دارند. جناب آقای خاتمی نیز از جمله هرجا و هر مناسبتی اقتضا کند دغدغه‌های خود را عملاً به دور از تبلیغات دنبال می‌کنند؛ ولی آنچه به این مقدار راجع به محتوای نامه بیان می‌شود ناشی از حدسیات و گمانه‌زنی‌ است.

 

سه ماه حبس برای نماینده سابق مجلس

 دست آخر اینکه، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم در توئیتی از نتیجه حکم خود بابت توهین به آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس سابق قوه قضائیه خبر داد. صادقی، در توئیتی نوشت: پس از پذیرش تقاضای اعاده دادرسی اینجانب، شعبه ۶۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، ضمن تأیید حکم قبلی مجازات‌ها را کاهش داد؛ ۳ ماه حبس بابت اهانت به رئیس سابق قوه قضائیه، ۸ ماه بابت تمرد در برابر مأموران دادستانی و ۴ میلیون جزای نقدی بابت نشر اکاذیب.

*********************************

روزنامه شرق **

مارشال دوستم به کابل بازگشت

مارشال عبدالرشید دوستم، رهبر جنبش ملی اسلامی افغانستان و فرمانده قدرتمند نظامی، بعد از مدت‌ها اقامت در شمال این کشور، سرانجام به کابل بازگشت. از همان ابتدای روی‌کار‌آمدن دولت اشرف‌غنی در سال ۲۰۱۴ که دوستم به معاون‌اولی ریاست‌جمهوری رسید، رابطه دو طرف به هم خورد و دوستم بیشتر وقت خود را در زادگاهش شبرغان یا در ترکیه اقامت داشت. دلیل برهم‌خوردن این رابطه، اتهامات نقض حقوق بشر علیه مارشال دوستم بود. دولت افغانستان پس از ادعاهای احمد ایشچی، مخالف دوستم درباره ربوده‌شدن و آزار و اذیت جنسی، این فرمانده نظامی را که به سمت معاون‌اولی ریاست‌جمهوری هم رسیده بود، به دادستانی معرفی کرد. هرچند پرونده آقای دوستم همچنان باز است، اما هیچ‌کس نتوانست او را دادگاهی کند. دوستم در انتخابات ۲۰۱۹ ریاست‌جمهوری با تغییر موضع، از عبدالله عبدالله، رقیب آقای غنی حمایت کرد و در نتیجه ائتلاف سیاسی، به رتبه مارشالی رسید. امروز نیز هنگام ورود مارشال دوستم به کابل، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی و محمد محقق، مشاور ارشد ریاست‌جمهوری، در میان بسیاری از مقام‌های دیگر که برای استقبال از بازگشت مارشال دوستم به فرودگاه کابل رفته بودند، حضور داشتند. بازگشت مارشال دوستم به کابل در این شرایط برای تقویت پایه‌های نظام جمهوری اسلامی افغانستان بسیار مهم است. گروه طالبان درصدد ساقط‌کردن نظام است و برای جلب حمایت افرادی که به جزیره‌های قدرت و نمایندگان اقوام معروف هستند، تلاش‌هایی انجام داده است. هرچند مارشال دوستم در مصاحبه‌های اخیر خود گفته است که در صورت حفظ شیرازه نظام، با ایجاد حکومت موقت برای ادغام طالبان در روند سیاسی کشور مخالف نیست اما اکنون انتظار می‌رود اشرف‌غنی، رئیس‌جمهوری کشور با مارشال دوستم ملاقات و در آستانه مذاکرات صلح افغانستان با طالبان، با او نیز بر سر ایجاد اجماع ملی برای حفظ نظام در کشور گفت‌وگو کند. دولت جو بایدن در دو ماهی که روی کار آمده، سرگرم بازنگری توافق‌نامه صلح آمریکا با طالبان بوده است. این توافق‌نامه در ماه فوریه ۲۰۲۰ در دوحه امضا شد. بر اساس این پیمان صلح، آمریکا باید تمام نیروهای خود را تا اول ماه می سال جاری از افغانستان خارج کند و طالبان نیز با قطع رابطه با القاعده، کاهش خشونت و انجام گفت‌وگوهای معنادار صلح با دولت افغانستان، به ترسیم نقشه راه سیاسی آینده کشور کمک کند اما سیاست بایدن تاکنون رسما اعلام نشده است و تمام طرف‌ها سرگرم صف‌آرایی هستند.

 

آمریکا، روسیه را تحریم می‌كند

سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت، آمریکا احتمالا ظرف چند هفته آتی تحریم‌های بیشتری را علیه روسیه اعلام می‌کند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سؤالی درباره زمان اعلام تحریم‌های بیشتر احتمالی علیه روسیه گفت: این تحریم‌ها ظرف چند هفته و نه چند ماه اعلام می‌شوند. این یک روند در جریان است و همان‌طور که می‌دانید این روند شامل بررسی نه‌تنها دخالت روس‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ بلکه جایزه‌هایی که طبق گزارش‌ها برای کشتن نیروهای آمریکایی در افغانستان تعیین کرده‌اند و همچنین حمله سایبری به شرکت نرم‌افزاری «سولار ویند» است. در این روند عناصر بسیاری وجود دارند. او افزود: ما می‌خواهیم به تیم سایبری و تیم امنیت ملی زمان کافی برای تکمیل این روند را بدهیم و بدون شک رئیس‌جمهور گزینه پاسخ‌دادن به روش و زمان دلخواه خود را دارد اما به نظر من این تحریم‌ها ظرف چند هفته و نه چند ماه اعلام می‌شوند. «آن نوبرگر»، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، برای تکنولوژی‌های سایبری و نوظهور پیش‌تر گفته بود: جامعه اطلاعاتی آمریکا به تحقیق درباره حمله سایبری به سازمان «سولار ویندز» ادامه می‌دهد و گمان می‌کند که یک تهدید پیشرفته احتمالا از سوی روسیه مسئول این حمله سایبری بوده است. این در حالی است که مقامات روسیه بارها ادعاهای واشنگتن درباره مشارکت مسکو در این حمله سایبری را رد کرده‌اند.

*********************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات