صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۵۲۸۵۸

شلیک به کابینه اضطراری نتانیاهو/ جلاد غزه در یکقدمی مرگ

بسیاری از تحلیلگران و مقامات سابق و کنونی ارتش و نهاد‌های امنیتی در اراضی اشغالی معتقدند در پایان جنگ زمینی، نتانیاهو به هدف اعلامی خود یعنی نابودی حماس نخواهد رسید.
پایگاه بصیرت / گروه بین‌الملل/ سعید سبحانی

علی‌رغم روایتسازی‌های صورت گرفته در خصوص جنگ غزه و القای تسلط صهیونیست‌ها بر نوار غزه از سوی رسانه‌های غربی و صهیونیستی، شرایط میدانی نبرد و اطلاعات منتشر شده و مستند از این آوردگاه نشان‌دهنده استیصال تل‌آویو در جنگ زمینی می‌باشد. به عبارت بهتر، بسیاری از تحلیلگران و مقامات سابق و کنونی ارتش و نهاد‌های امنیتی در اراضی اشغالی معتقدند در پایان جنگ زمینی، نتانیاهو به هدف اعلامی خود یعنی نابودی حماس نخواهد رسید. نباید فراموش کرد که در سال ۲۰۲۱ میلادی نیز صهیونیست‌ها به صورت گسترده غزه را بمباران کردند تا به قول خود، تونل‌های حماس و مجاری ارتباطات زمینی رزمندگان مقاومت را نابود سازند. اما پس از چندین هفته عملیات، تنها ۵ درصد از تونل‌های حماس تحت تاثیر این حملات نابود شدند که گروه‌های مقاومت دوباره آن‌ها را بازسازی کردند. در حال حاضر نیز هدف اعلامی صهیونیست‌ها و نتانیاهو مبنی بر نابودی حماس، تبدیل به پاشنه آشیل آن‌ها شده است، زیرا اساساً نابودی حماس در جنگ زمینی غزه امکانپذیر نیست.

کابینه اضطراری در بحران
هر روز که از جنگ غزه سپری می‌شود، تحمل حضور نتانیاهو در راس معادلات اجرایی تل‌آویو برای ساکنان اراضی اشغالی سخت‌تر می‌شود! بسیاری از صهیونیست‌ها همین حالا خواهان پاسخگویی هستند، و توانایی نتانیاهو برای رهبری رژیم صهیونیستی در این دوران پرمخاطره را زیر سوال برده‌اند. نتانیاهو سه هفته پس از آغاز جنگ در ایکس (توئیتر سابق) نوشت که درباره نیت حماس برای حمله به او «هشدار داده نشده بود».
او نوشت: «بالعکس، برآورد همه مقام‌های امنیتی از جمله رئیس شاخه اطلاعاتی ارتش و رئیس شاباک، آژانس امنیت اسرائیل، این بود که حماس هراسیده و در پی دستیابی به یک توافق است». این پیام بلافاصله با واکنش‌های شدیدی روبرو شد که فراتر از دسته‌بندی‌های سیاسی بود. نتانیاهو متهم شد که در حین جنگ انگشت اتهام را به سوی نهاد‌های امنیتی رژیم صهیونیستی نشانه گرفته است. او پس از چند ساعت ضمن عذرخواهی این پیام را پاک کرد. با این حال لطمه واردشده پا برجا بود. بسیاری در اراضی اشغالی گمان کردند نتانیاهو در تلاش است با سلب مسئولیت از خود، از پیامد‌های بعدی شانه خالی کند.

شلیک نظرسنجی‌ها به نتانیاهو
امروز مخالفان نتانیاهو (که طیف وسیعی را در اراضی اشغالی تشکیل می‌دهند) معتقدند وی غیر از خودش همه را سرزنش می‌کند. نتانیاهو حتی از داخل حزب خودش به خاطر مواضع خود علیه نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس مورد شماتت قرار گرفته است. بر اساس یکی از نظرسنجی‌های روزنامه صهیونیستی معاریو، حدود ۸۰ درصد از اسرائیلی‌ها معتقدند نتانیاهو باید مسئولیت شکست امنیتی که در پی حمله حماس آشکار شد را برعهده بگیرد. بر اساس نظرسنجی این روزنامه اگر انتخابات دوباره‌ای در اراضی اشغالی انجام شود، یک ائتلاف میانه از احزاب مخالف به رهبری بنی گانتس اکثریت آراء را به دست خواهد آورد.
چنین یافته‌هایی با تجربه بیشتر رهبران در شرایط جنگی در مغایرت است. به طور مثال محبوبیت جورج بوش در هفته‌های بعد از حملات ۱۱ سپتامبر (تحت تاثیر فضای احساسی ایجاد شده توسط رسانه‌های غربی) روند صعودی داشت. بر اساس یک نظرسنجی دیگر روزنامه معاریو که در تاریخ ۲۷ اکتبر انجام شد، حدود نیمی از شرکت‌کنندگان در پاسخ به این سوال که آیا ارتش باید بلافاصله دست به یک حمله زمینی همه جانبه بزند یا خیر، معتقد بودند بهتر است ارتش چنین حمله‌ای را به تعویق بیاندازد.
اکنون اسرائیلی‌ها از جمله خانواده کسانی که توسط حماس به اسارت گرفته شده‌اند، درباره درستی حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی بیش از پیش تشکیک کرده‌اند. فراتر از آن، اظهارات مقامات ارشد کابینه نتانیاهو مبنی بر طولانی مدت بودن جنگ در غزه، خشم اکثر ساکنان اراضی اشغالی را برانگیخته است.

اضمحلال کابینه اضطراری نزدیک است
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و بنی‌گانتس، رقیب سیاسی‌اش با هم وارد یک سالن کنفرانس کوچک شدند و کنار هم نشستند. این چهار روز پس از آن بود که حماس توانست عملیات موفقیت آمیز طوفان‌الاقصی را اجرایی کرده و شکست بسیار سنگینی را بر پیکر تل‌آویو وارد سازد. نتانیاهو و گانتز، تازه یک کابینه اضطراری جنگی را تشکیل داده بودند، و برای نخستین بار طی ماه‌های اخیر در کنار یکدیگر حاضر شده و وعده مواجهه مشترک با حماس را دادند. حضور افرادی مانند لیبرمن، لاپید و گانتز (مخالفان سیاسی نتانیاهو) در کنار وی، برخی از ساکنان اراضی اشغالی را وادار ساخت تا نارضایتی‌های خود از نتانیاهو را برای چند روز کنار بگذارند و بر روی اقدامات رژیم جنایتکار خود در نوار غزه متمرکز شوند. اما با گذشت چند روز و اثبات ناتوانی‌های رژیم صهیونیستی در مواجهه با جبهه مقاومت و فراتر از آن، اثبات ناکارآمدی و ضعف‌های امنیتی و نظامی که منجر به شکست صهیونیست‌ها در عملیات طوفان‌الاقصی گردید، دیگر جایی برای حمایت از کابینه اضطراری نتانیاهو -گانتز باقی نمانده بود. اکنون این روند شدت بیشتری گرفته و مخالفان نتانیاهو را بار دیگر به خیابان‌های تل‌آویو و حیفا کشانده است.

شبح فروپاشی بر سر نتانیاهو
فروپاشی کابینه اضطراری رژیم صهیونیستی عملاً کلید خورده و بازی مقصرسازی در تل‌آویو آغاز شده است. نتانیاهو در آغاز این بازی پیش‌دستی کرده است، بلکه بتواند تا حدودی از حجم انباشته شده نارضایتی و خشم عمومی در اراضی اشغالی علیه خود بکاهد. به گفته کارشناسان، نقص‌های امنیتی آشکار شده پس از عملیات طوفان‌الاقصی می‌تواند بزرگترین و احتمالاً مهلک‌ترین ضربه را به باسابقه‌ترین نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس وارد کند که در حال حاضر با مشکلات حقوقی و سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند.
توبی گرین، پژوهشگر دانشکده اقتصاد لندن، در گفتگو با شبکه یورونیوز در این خصوص می‌گوید: «حمایت از نتانیاهو و دولت ائتلافی وی حتی قبل از ۷ اکتبر رو به افول بود و از زمان شروع جنگ نیز بسیار کاهش یافته است.»
در گزارش فرانس پرس نیز با استناد به نتایج آخرین نظرسنجی‌ها آمده است که «حمایت از نتانیاهو و حزب راست‌گرای او لیکود، به شدت کاهش یافته است.»
بسیاری از افراد به‌ویژه صهیونیست‌هایی که در نزدیک مرز غزه زندگی می‌کنند از فقدان توانایی نتانیاهو و همراهانش در پیش‌بینی بزنگاه‌ها و مواجهه با آن‌ها به صورت کامل ناامید شده‌اند. اعضای حزب لیکود نیز از خط قرمز قبلی خود مبنی بر اتحاد حول نتانیاهو عبور کرده و کودتای نرم، اما محسوسی را علیه نخست‌وزیر شکست خورده رژیم صهونیستی کلید زده‌اند. آن‌ها قصد دارند از گره خوردن نام لیکود و نتانیاهو، پس از تحقق شکست سنگین اخیر جلوگیری کنند.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات