یکی از محورهای اصلی جنگ شناختی و رسانهای غرب علیه ایران طی دو دهه اخیر «زنان» هستند. از اواخر دهه ۸۰، عمده شبکههای ماهوارهای فارسیزبان به سمت بازتولید نوعی مطالبهگری و در عین حال تغییر ذائقه بانوان در کشورمان حرکت کردند.
میتوان به صراحت گفت، هیچ کشوری همچون ایران طی چهار دهه گذشته در حوزه شکوفایی استعدادها و زمینهسازی برای حضور علمی و اجتماعی زنان، پویا و حامی نبوده است و در عین حال هیچ کشوری هم مانند ایران، آماج حملات و فضاسازیهای سیاسی و رسانهای در حوزه زنان نبوده است! شاید دلیل اصلی این مسئله به جایگاه و نقش زنان در تاریخ مبارزات نیم قرن اخیر در کشورمان برگردد. در هر پیروزی ملی، زنان طلایهدار بودند. بدون تردید، اگر شجاعت و حمایت بانوان نبود، انقلاب اسلامی به پیروزی نمیرسید. این زنان بودند که با تعهد به ایران و متکی بر اسلام توانستند بسیاری از پروژههای استعماری رژیم پهلوی را به باد دهند و زمینه را برای موفقیت نهضت اسلامی فراهم کنند. در دوران جنگ تحمیلی نیز زنان ایرانی تاریخساز شدند؛ هم در پشت جبهه و هم حتی گاه در میدانهای پرخطر جنگی، زنان حضوری درخشان داشتند. امروز نام دهها زن به عنوان قهرمان دوران انقلاب و دفاع مقدس ثبت شده است. کتابهایی هم درباره برخی از این زنان نوشته شده است که اغلب نیز پرفروش شدهاند.
این موجب شد تا استیلاجویان و دشمنان، «زن ایرانی» را به چشم یک مزاحم بزرگ سر راه خودشان ببینند و نقشه هایی برای محو این هویت قدرتمند و تاریخساز بکشند. طی دو دهه اخیر، بخش اعظم شبکههای ماهوارهای و تولیدات ضدایرانی در حوزههای فرهنگی، هنری و رسانهای، «زن ایرانی» را هدف قرار دادهاند.
از یک سو، شبکههای خبری و تحلیلی، مانند بیبیسی فارسی و صدای آمریکا، در برنامهها و قالبهای گوناگون مباحثی در حوزه حقوق زنان و حجاب را مطابق با تفسیرها و مطامع خاص خودشان تولید و پخش کردند؛ از سوی دیگر، شبکههایی، چون «من و تو» بیشتر در قالب برنامههای زرد و سرگرمکننده، تخریب سبک زندگی و نزول شأن و جایگاه دخترها و زنان را در ایران پیگیری کردند. هدف هر دو جریان، تغییر هویت و ماهیت بانوی پیشرو و صاحب منزلت ایرانی به زن ولنگار، بیهویت و فاقد شأن و اعتبار بوده است.
وقتی چنین نقشههایی از سوی جبهه استکبار در جریان است، دستگاه فرهنگی ایران نمیتواند ساکن و ساکت بماند. در این وضعیت، باید برنامهای منظم و سازمان یافته برای جلا دادن به مفهوم و معنای بانوی ایرانی به عنوان یک حقیقت مهم و بزرگ فرهنگی و هویتی تدارک دیده شود. حیات یک جامعه به قدرت و هویت زنان آن جامعه بستگی دارد. تاریخ را بنگریم که دشمنان تمدنها و کشورها چگونه از طریق سرکوب هویت و منزلت زنان یک کشور، توانستند آن کشور و تمدن را به راه نابودی و سقوط بکشانند!