صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲  ، 
شناسه خبر : ۲۸۳۰۳۷
انتفاضه سوم که هدف آن آزادی قدس از اشغالگری صهیونیست ها است در حالی آغاز شده که به نظر می رسد شرایط برای وارد کردن ضربات اساسی بر پیکر رژیم صهیونیستی بیش از پیش مهیاست
پایگاه بصیرت / یوسف شفیعی
پایگاه بصیرت/گروه بین الملل/یوسف شفیعی/ سرانجام پس از 10 سال انتظار، انتفاضه سوم مردم فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست شروع شد. اول اکتبر مصادف با نهم مهرماه روزی بود که «مهند حلبی»، دانشجوی فلسطینی، بعد از انجام یک عملیات استشهادی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسید. وی پیش از شهادت خود در یادداشتی اعلام کرد که انتفاضه سوم ملت فلسطین به راه افتاده است. اگرچه هنوز برخی رسانه ها از به کار بردن  نام انتفاضه سوم تردید دارند اما جنبش حماس به صراحت اعلام کرد انتفاضه سوم که انتفاضه قدس نام دارد از اول مهرماه شروع شده است.
انتفاضه اول فلسطین یا انتفاضه سنگ از 8 دسامبر 1978 تا برگزاری کنفرانس مادرید در سال 1993 ادامه داشت. جرقه های انتفاضه نخست فلسطینیان یا همان انتفاضه سنگ از آن جا زده شد که یک کامیون اسرائیلی چند کارگر فلسطینی را در ایست بازرسی بیت حانون واقع در شمال نوار غزه زیر گرفت و چهار نفر از آنها را به شهادت رساند. این جرقه اولیه انتفاضه اول فلسطین بود. ولی کار به همین جا ختم نشد و انتفاضه شهر به شهر گسترش یافت. در آن انتفاضه 1300 فلسطینی شهید شدند. بالاخره شعله های این انتفاضه در سال 1991 فروکش کرد و با امضای توافقنامه اسلو میان رژیم اشغالگر قدس و سازمان آزادی بخش فلسطین در سال 1993 به طور کامل متوقف شد. 
15 سال پیش در روز 28 سپتامبر سال 2000 و در پی ورود «آریل شارون» نخست وزیر وقت رژیم اشغالگر قدس به مسجد الاقصی به همراه تعداد زیادی از نظامیان ارتش صهیونیستی، انتفاضه دوم فلسطین موسوم به انتفاضه اقصی شعله ور شد. انتفاضه دوم فلسطین در مقایسه با انتفاضه نخست شاهد درگیری های بیشتر و افزایش عملیات های نظامی و درگیری ها میان مقاومت فلسطین و ارتش صهیونیستی بود و بر اساس آمارهای رسمی دو طرف، منجر به شهادت 4412 فلسطینی و زخمی شدن 48 هزار 322 نفر شد و در طرف مقابل نیز 1069 صهیونیست به هلاکت رسیده و 4500 نفر دیگر زخمی شدند. انتفاضه دوم فلسطین در تاریخ 8 فوریه سال 2005 و با توافق آتش بسی که میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی در اجلاس "شرم الشیخ" امضا شد، خاموش شد.
و اینک در اکتبر 2015 نیز انتفاضه سوم موسوم به انتفاضه قدس شروع شده است. جرقه های نخستین این انتفاضه با هتک حرمت مسجد الاقصی از سوی صهیونیست ها زده شد. صهیونیست ها بیش از یک ماه است که به دنبال اجرایی کردن طرح تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی هستند. یکی از اهداف صهیونیست ها از حملات جدید تغییر ساختار حقوقی و اداری مسجدالاقصی، تلاش برای یهودی‌سازی، اجرای تقسیمات زمانی و مکانی و اجازه برگزاری مراسم مذهبی یهودیان در این مسجد اعلام شده است که البته از چند سال قبل تلاش های مخفیانه آنان در این زمینه آغاز شده است. این اقدام و طرح صهیونیست ها پیش از این در مورد  حرم شریف ابراهیمی در الخلیل در جنوب کرانه باختری اجرا شد. 
گرچه بیش از یک ماه  از قیام اخیر مردم فلسطین می گذرد، اما به لحاظ اطلاق نام انتفاضه، روز اول نهم مهرماه تاریخ دقیق شروع انتفاضه سوم است.  نماینده حماس در تهران، انسداد چشم انداز سیاسی، و افسار گسیختگی صهیونیست ها را به عنوان دو عامل اصلی شروع انتفاضه قدس معرفی کرده است. انتفاضه سوم که هدف آن آزادی قدس از اشغالگری صهیونیست ها است در حالی آغاز شده است که به نظر می رسد شرایط برای وارد کردن ضربات اساسی بر پیکر رژیم صهیونیستی بیش از پیش مهیاست، چرا که در دو انتفاضه قبلی گروه های مقاومت فلسطین دسترسی چندانی به سلاح گرم نداشتند، اما در شرایط کنونی این گروه ها به انواع سلاح ها و موشک ها دسترسی دارند و می توان انتظار شروع یک انتفاضه مسلحانه را داشت؛ انتفاضه ای که می تواند پیش بینی ها در مورد فروپاشی رژیم صهیونیستی را به تحقق بسیار نزدیک کند. البته این انتفاضه با تهدیدها و مشکلاتی نیز مواجه است که می تواند سرعت آن را در شکست رژیم صهیونیستی کند سازد. بررسی این تهدیدها بحث مفصلی است که در نوشته ای بعد به آن می پردازیم./

نام:
ایمیل:
نظر: