رئیس موسسه علم و سیاست برلین بحران پناهندگان را چالشی بزرگ برای تمام اعضای اتحادیه اروپا ارزیابی کرده و موفقیت پوپولیستهای افراطی در سایه این بحران را خطری برای تمام جوامع اروپایی دانست.
بحران پناهندگان اخیرا به یکی از چالش های اساسی اتحادیه اروپا تبدیل شده که مقامات این اتحادیه برای برون رفت از آن به هر دری می زنند که البته تا به حال ناکام مانده اند.
هجوم پناهندگان از کشورهای بحران زده منطقه به اروپا همچنان ادامه دارد و این هجوم به مسائل دیگری از جمله محبوبیت پوپولیست ها و افزایش خشونت های افراط گرایانه در بسیاری کشورهای اروپایی منجر شده است.
این مسائل نگرانی های زیادی را در بین مردم و سیاستمداران ایجاد کرده است.
خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم در همین ارتباط گفتگویی را با دکتر "فولکر پرتز"، رئیس موسسه علم و سیاست برلین (SWP) انجام داده است.
یافتن راه حلی باب میل همه اعضا برای بحران پناهندگان دشوار است
دکتر "پرتز"، درباره مسئله جدایی و انشقاقی که بحران پناهندگان در اتحادیه اروپا ایجاد کرده است گفت: در اتحادیه اروپا نظرات متفاوتی درباره بحران پناهندگان وجود دارد و این درست است. اما همچنین این مسئله قابل درک است، بنابراین مسئله یک جامعه ناهمگن مطرح است و موج پناهندگان به طرق گوناگون متوجه کشورها می شود. این مسئله سخت است که راه حلی بیابیم که همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از آن راضی باشند. اما اتحادیه اروپا در توافق بر سر علایق مختلف تجارب زیادی دارد.
وی درباره راه حل بحرن پناهندگان و اینکه اتحادیه اروپا چه اقداماتی باید علیه این بحران انجام دهد نیز گفت: مانند سابق زندگی پناهندگان در وطن خود در معرض خطر قرار دارد و آن ها در کشورهایشان چشم اندازی برای آینده ندارند. آن ها همچنین در کشورهای همسایه مستقیم خود نیز به خوبی نمی توانند احتیاجات خود را برطرف کنند، از این رو بسیاری از آن ها به اروپا می آیند. به همین دلیل ما به منظور حمایت از آن ها توافقی با کشور ترکیه انجام داده ایم. ما همچنین بهتر است که در حمایت از مرزها با هم همکاری کنیم تا دقیقا بدانیم چه تعداد انسان به کدام منطقه می رسند و چگونه و کجا احتیاجات آن ها می تواند برآورده شود.
باید همچنان در راستای برقراری صلح در سوریه کار کنیم
این کارشناس برجسته آلمانی تصریح کرد که اما ما بسیاری چالش های پناهندگان را نمی توانیم حل کنیم بدون اینکه با دلایل پناهندگی مبارزه کنیم. به همین دلیل ما باید همچنان در راستای صلح در سوریه و دیگر کشورهای بحران زده کار کنیم.
این کارشناس برجسته آلمانی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا پیمان شنگن در سایه بحران پناهندگان در معرض خطر نابودی است گفت: ما البته می بینیم که برخی کشورها به صورت موقتی مرزهای خود را بسته اند. اما من قاعده مرزهای باز شنگن را در معرض خطر نمی بینم.
موفقیت پوپولیست ها خطری در تمام جوامع اروپایی است
دکتر "پرتز" در ادامه گفتگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم درباره افزایش محبوبیت پوپولیست های افراطی در سراسر اروپا در سایه بحران پناهندگان گفت: موفقیت جنبش های پوپولیستی یک خطر در تمام جوامع اروپایی است. آن ها موفقند چرا که از ترس و ناامنی انسان ها به نفع خود استفاده می کنند.
این مسئله به ما نشان می دهد که احزاب واقع نگر باید سیاست های خود را بهتر اعلام کنند. این احزاب باید همچنین حرف شهروندان را بهتر بشنوند و به صورت تنگاتنگ تری با هم همکاری کنند تا از موفقیت احزاب پوپولیستی در انتخابات اجتناب کنند.
بحران پناهندگان چالشی بزرگ برای همه اعضای اتحادیه اروپا است
وی در ادامه درباره خطرات بحران پناهندگان برای اتحادیه اروپا گفت: بحران پناهندگان یک چالش بزرگ برای همه اعضای اتحادیه اروپا است، البته به فروپاشی این اتحادیه منجر نمی شود. برای این منظور بسیاری توافق ها درباره اصول اساسی این جامعه و ارزش های آن وجود دارد.
وی در بخش پایانی این گفتگو تصریح کرد: هر کشوری در بحران پناهندگان علایق و منافع متفاوتی دارد. همچنین همبستگی با پناهندگان نیز مختلف است. برخی کشورها بیش تر از دیگران کمک کرده اند. ما باید سریعا سیستمی را راه اندازی کنیم که پناهندگان را به صورت عادلانه در اتحادیه اروپا تقسیم کنیم. البته همه کشورها تمایل به اجرای این طرح ندارند.
منبع: تسنیم