صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲  ، 
شناسه خبر : ۲۸۷۳۲۴
آن‌چه تلاویو را از آینده سوریه نگران می‌کند
اسرائیل از عواقب تسلیم شدن امریکا در برابر روسیه در بحران سوریه نگران است.
دستاورد نظامی بزرگی که حکومت بشار اسد با محاصره شهر حلب و امکان پس گیری کاملا آن با حمایت حملات هوایی روسیه به دست آورده، درس های بسیاری را به اسرائیل داده است، در عین حال دو سوال مهم را نیز مطرح می کند: سوال اول به آینده پیمان استراتژیک میان ایالات متحده امریکا با اسرائیل در سایه فروپاشی کامل سیاست های رئیس جمهور اوباما در خاورمیانه باز می گردد و دیگری درباره همکاری اسرائیل و روسیه در سایه حضور نظامی روسیه در سوریه و پیمان موجود در این کشور که شامل روسیه، حکومت بشار اسد، ایران و گروه های شیعی مسلح حامی بشار اسد در راس آنها حزب الله مطرح می شود.
درباره آینده پیمان استراتژیک با ایالات متحده، تسلیم امریکا در برابر نقش روسیه برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه گزندی به اصول پابرجای ایالات متحده نمی زند مثل کمک نظامی هر ساله به اسرائیل که احتمالا در سال های آینده باز هم افزایش خواهد یافت. به گفته منابع اسرائیلی تلاویو و واشنگتن به زودی توافق نظامی جدیدی را امضا خواهند کرد که به موجب آن کمک های امریکا به اسرائیل ظرف 10 سال آینده به دست کم 50 میلیارد دلار خواهد رسید که به این ترتیب سقف کمک های سالانه امریکا به اسرائیل از سه میلیارد دلار به پنج میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت. اما غیر از این اسرائیل انتظار ندارد که در طول مدت باقی مانده از دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نه در سطح سیاسی و نه در سطح نظامی اتفاق جدیدی بیفتد. روشن است که نقش نظامی امریکا در منطقه رو به کاهش است و امریکایی ها تسلیم نفوذ روسیه در خاورمیانه شده اند، این مساله اسرائیلی ها را در طولانی مدت نسبت به رفتارهای امریکا نگران خواهد کرد، به ویژه از این بابت که اگر توافق هسته ای شکسته شود و ایران به توسعه برنامه هسته ای اش ادامه دهد، یا این که در معرض حمله نظامی ناگهانی قرار گیرد واکنش امریکا چه خواهد بود، با وجودی که خوب می دانند افکار عمومی امریکا هر گونه دخالت نظامی جدید در خاورمیانه را رد می کند.
درباره آن چه به روابط با روسیه باز می گردد، روسیه بر این اعتقاد است که افزایش نقش روسیه در سوریه این فرصت را برای اسرائیل ایجاد می کند که بتواند روابط خوبی را با روس ها برقرار کند و به تفاهم نظامی عمیقی با آنها برسد، اسرائیل برای دفاع از مصالح امنیتی خود قطعا به فکر رابطه عمیق تر با روس ها است. برای اسرائیل پیروزی اسد بر مخالفانش و پس گیری شهر حلب توسط ارتش سوریه اهمیت ندارد، همان طور که کشته شدن دست کم نیم میلیون سوری و آواره شده ده ها میلیون نفر دیگر از آنها اهمیت ندارد، آن چه برایش مهم است این است که دستاوردهای نظامی جدید با حمایت هوایی روسیه باعث تقویت محور ایران – حزب الله در سوریه می شود.
اسرائیل به خوبی می بیند که منافع کشورهای بزرگ در سوریه چگونه دشمنان دیروز را به متحدان امروز تبدیل کرده است. برای همین از بازتاب این تغییرات شگرف در محورهای مختلف احساس نگرانی می کند.
منبع: دیپلماسی ایرانی
نام:
ایمیل:
نظر: