صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۱  ، 
شناسه خبر : ۲۹۱۳۷۲

روزنامه کیهان **

BBC فارسی می‌خواست خباثت نکند تا این سیلی سنگین را نخورد

اصلی‌ترین تودهنی خورده «انتخاب انقلابی» خبرگان ملت، تلاش کرد با سلب مسئولیت از خود، ضربه بزرگ انتخابات هیئت رئیسه خبرگان را متوجه دیگران و مردم کند.

شبکه دولتی بی‌بی‌سی انگلیس بدون اشاره به ماه‌ها عملیات روانی و ترور شخصیت علیه آیت‌الله جنتی که با تودهنی بزرگ از سوی منتخبان ملت روبرو شد، نوشت: بسیاری از کاربران انتخاب آقای جنتی را دهن‌کجی به رأی دهندگان و مردم ایران دانسته‌اند. یکی از همان‌ها نوشته‌ که انتخاب جنتی مشت محکمی بود بر دهان مردم(!) یکی دیگر نوشته که این بدترین توهین به مردم بود...

این تحلیل در حالی است که منتخبان ملت با وجود 2 نامزد محترم دیگر و صرفاً برای زدن بر دهان انگلیس خبیث، به آیت‌الله انقلابی و مجاهدی رأی دادند که «خار چشم انگلیس است». در حقیقت به گردانندگان بی‌بی‌سی فارسی باید گفت، می‌خواستید آن خبط و خباثت و حماقت را مرتکب نمی‌شدید تا امروز از منتخبان ملت ایران تودهنی نخورید!

تلاش برای دو قطبی کردن جامعه و ایجاد اختلاف و سپس موج سواری و ماهیگیری در این فضا، از جمله راهبردهای استعماری رژیم انگلیس و رسانه‌های وابسته به آن است.

انتخاب منتخبان مردم واقعی است یا تحلیل‌های باسمه‌ای ورشکستگان سیاسی؟!

حکایت برخی تحلیلگران درباره انتخاب رئیس ‌مجلس خبرگان حکایت همان کسی است که لیوان را وارونه گرفته بود و می‌گفت «چرا سر لیوان بسته است؟! ... ته لیوان هم که سوراخ است»!

نمونه این وارونه‌نگری و تحلیل‌های باسمه‌ای سرمقاله روزنامه آرمان به قلم صادق زیبا‌کلام است. او می‌نویسد: «انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان پیام‌هایی به همراه داشت. اگر یک نگاه کلی به انتخابات مجلس خبرگان 7 اسفند داشته باشیم، صرف‌نظر از اینکه کدام جناح سیاسی حائز بیشترین یا کمترین تعداد آراء شده است، باید به این نکته توجه شود که انتخابات مجلس خبرگان نشان داد تعداد قابل توجهی از مردم کشور، تمایل به اعتدال و میانه‌روی دارند و از جریان‌ها و موضع‌گیری‌های رادیکال، استقبالی نمی‌کنند. انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان نیز نمایانگر آن بود که برخی اعضای مجلس خبرگان به روشی غیر از کنش روزمره سیاسیون معتقدند. پربیراه نیست اگر ادعا شود فاصله بین خواست مردم با آنچه که برخی سیاسیون تشخیص می‌دهند، به وجود آمده است. گزینش فقهای محترم این سوال را به وجود می‌آورد که مجلس خبرگان، نسبت به توجه به نظرات مردم چقدر منطبق است؟ اقشار و طبقات تحصیل‌کرده، جوان و نسل‌های بعد از انقلاب، تمایلی به استمرار روش‌های گذشته ندارند».

وی می‌افزاید: به هر حال، انتخابات را چه برای مجلس خبرگان و چه برای مجلس شورای اسلامی و به هر شکلی که تعریف کنیم، از این واقعیت گریزی نیست که هر انتخاباتی، لاجرم باید منعکس‌کننده دیدگاه‌ها و تمایلات رای‌دهندگان باشد. از سوی دیگر، با وجود آنکه اعضای محترم مجلس خبرگان، همواره تاکید داشته‌اند که به مسائل سیاسی، خطی و جناحی وارد نمی‌شوند اما در انتخابات هیئت رئیسه این پرسش را به گونه‌ای اجتناب‌ناپذیر مطرح کرد که آیا نمایندگان محترم مجلس خبرگان، جناحی و سیاسی رای داده‌اند؟!

لابد حق با برخی دوستان آقای زیباکلام است که به اعتبار آشفته‌گویی‌هایش به وی گفته‌اند در اتاقش در دانشکده حقوق و علوم سیاسی را باید گل گرفت. کشف علمی هویت و جهت‌گیری رأی مردم نه با تحلیل‌های باسمه‌ای و آرمان مآبانه افراطیون بلکه به واسطه انتخاب منتخبان همین مردم امکانپذیر است. اینکه خواست مردم چیست با رأی دموکراتیک منتخبان آنها معلوم می‌شود و الا اینکه بگوییم مردم دنبال معتدل‌ها هستند نه تندروها، توضیح واضحات و البته مصادره به مطلوب خواست مردم است.

واقعیت این است که افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی و جماعتی که قائل به ربط نیستند برای بازسازی روحیه شکست خورده محافل خود، بلافاصله پس از انتخابات ادعای پیروزی کردند و «سرکوچه ما آش می‌دهند» را با صدای بلند داستان‌سرایی و هم‌سرایی کردند. اگر ادعا می‌کردند در انتخابات پیروز شده‌اند پس حالا هم باید به انتخاب منتخبان ملت احترام بگذارند و اظهار خوشحالی کنند، اگر نه دقیقا معلوم می‌شود که هم شکست خورده‌اند و هم نقطه مقابل مردم هستند چرا که آیت‌الله جنتی با رأی 51 نفر از منتخبان ملت به ریاست مجلس خبرگان انتخاب شده است.

بنابراین در یک جمله به این حضرات باید گفت لطفا از طرف مردم حرف نزنید و اگر می‌خواهید تحلیلی بکنید که دروغ گل درشت در آن نباشد،... لطفا فقط لیوان تحلیل را درست به دست بگیرید!

یادآور می‌شود این دیدگاه قبل از تحلیل وارونه روزنامه اجاره‌ای آرمان از سوی برخی دیگر از نشریات زنجیره‌ای و رسانه‌های بیگانه منتشر شده است.

در عین حال برخی از نشریات زنجیره‌ای اذعان کرده‌اند که برخلاف لاف‌های دو، سه ماه اخیر، هویت مجلس خبرگان، همان هویت انقلابی سابق است. چنان که روزنامه آرمان اذعان کرد «مجلس خبرگان بر مدار سابق حرکت خواهد کرد» و شرق نوشت «ترکیب یک‌دست هیئت رئیسه خبرگان نشان‌دهنده غلبه جریان حامی آیت‌الله جنتی است». روزنامه هفت صبح نیز اذعان کرد: «حالا معادلات و هیجانات حاصل از موفقیت لیست امید برای جبهه اصلاحات و اعتدال فرو می‌نشیند. حالا مشخص است که در مجلس خبرگان برتری قاطع با اصولگرایان است و در مجلس شورا به احتمال قریب به یقین عنوان ریاست مجلس هم به علی لاریجانی می‌رسد که به رغم دور شدن از طیف رادیکال اصولگرایان هنوز مختصات یک اصولگرای کلاسیک را حفظ کرده است».

عصر ایران: هاشمی به خاطر موضع 88 نزد علما و خبرگان مقبولیت ندارد

یک سایت شبه اصلاح‌طلب مدعی شد قصد هاشمی راه نیافتن مخالفان قدرتمند به مجلس خبرگان بود نه ریاست آن(!)

عصر ایران درباره ناکامی پروژه هاشمی در انتخابات هیئت رئیسه خبرگان می‌نویسد: مهم‌ترین هدف هاشمی نرسیدن برخی چهره‌های سیاسی به مجلس خبرگان بود. یعنی هاشمی برای خارج کردن نیروهای مخالفان قدرتمند خود از مخالفان معتدل استفاده کرد. تقریباً همه می‌دانستند که آیت‌الله موحدی کرمانی و یا دری نجف‌آبادی در مجلس آینده براساس استراتژی هاشمی حرکت نخواهند کرد اما برای آیت‌الله مهم این بود که آیات «یزدی- مصباح و جنتی» به مجلس خبرگان راه پیدا نکنند. بر همین اساس می‌توان گفت هدف هاشمی از مجلس خبرگان پنجم نه ریاست آن بلکه خارج کردن منتقدان اصلی‌اش از خبرگان بود. نامزد نشدن او به خوبی حکایت از این معنا دارد.

نویسنده در عین حال با اذعان به یک اتفاق مهم می‌نویسد: مسئله دومی که باید به آن اشاره کنیم این است که هاشمی و طرفدارانش باید قبول کنند که او دیگر مقبولیت سابق را در نزد حوزه‌های علمیه و علمای بلادی که به مجلس خبرگان راه پیدا کرده‌اند ندارند. در گذشته کسی در خبرگان توان رقابت با هاشمی را نداشته است اما حالا چه اتفاقی افتاده که خود هاشمی در دوره چهارم خبرگان به آیت‌الله یزدی رقابت را واگذار می‌کند و نامزد منتسب به او در مجلس پنجم به آیت‌الله جنتی می‌بازد. به نظر می‌رسد که روحانیون مجلس خبرگان به دلیل مواضع هاشمی بعد از سال 88 از او دلخور هستند و حتی بر این باور هستند که او دیگر آن انقلابی سابق نیست.

عصر ایران خاطرنشان کرد: هاشمی قبل از سال 88 در سال 86 توانست با کسب 41 رأی از مجلس چهارم در مقابل آیت‌الله جنتی که 34 رأی آورده بود، رئیس مجلس خبرگان شود. سال 87 نیز هاشمی با 51 رأی (در مقابل 26 رأی آیت‌الله یزدی) در ریاست مجلس خبرگان ابقا شد. مواضع هاشمی در این سال‌ها باعث شده است کسانی که هاشمی را یک مجتهد سیاسی تمام عیار می‌دانستند، از او فاصله بگیرند. قرار ندادن نام هاشمی در فهرست جامعه مدرسین در انتخابات خبرگان پنجم به خوبی حکایت از این معنا دارد.

درباره بند اول تحلیل عصر ایران که برای خالی نبودن عریضه است، باید خاطرنشان کرد که اگر آیت‌الله یزدی در مجلس خبرگان پنجم 47 رأی داشت تعداد آرای آیت‌الله جنتی به 51 نفر افزایش یافته است و اگر مجلس خبرگان از حضور امثال حضرات آیات یزدی و مصباح محروم شده، اما به جای آن بزرگواران، نیروهای انقلابی بیشتری- خلاف امید و آرزوی انگلیس و آمریکا و برخی جریان‌های همسوی داخلی- به مجلس خبرگان راه یافته‌اند و خبرگان پنجم انقلابی‌تر شده است. در عین حال باید پرسید چرا برخی محافل درباره امثال آیت‌الله یزدی و آیت‌الله مصباح، خط انگلیس را دنباله‌روی می‌کنند؟!

جلایی‌پور: اصلاح‌طلبان در مجلس قادر به مبارزه با اصولگرایان نیستند

یکی از افراطیون مدعی اصلاحات می‌گوید ذوق‌زدگی چند ماه قبل اصلاح‌طلبان درباره انتخابات نگران‌کننده است و اصلاح‌طلبان مجلس در صورت تشکیل دوقطبی مقابل اصولگرایان قادر به مبارزه نیستند.

حمیدرضا جلایی‌پور با بیان اینکه ذوق‌زدگی برخی اصلاح‌طلبان نگران‌کننده است، به نشریه کارگزارانی «صدا» گفت: ما نباید از نتایج انتخابات مجلس برآورد بالا داشته باشیم، شرایط تغییری نکرده است. اگر واقعا شرایط تغییر کرده بود، می‌شد راهبرد را تغییر داد. تا قبل از انتخابات، شکاف نیروها بین عقلانیت و میانه‌روی با افراطی‌گری، مخالفان و موافقان برجام یا به تعبیری، حامیان و مخالفان دولت روحانی بود. الان، شرایط تغییری نکرده که بخواهیم این آرایش را عوض کنیم. وی می‌افزاید: لذا این سطحی است که اصلاح‌طلبان شکاف درون مجلس را پیرامون «اصولگرا/اصلاح‌طلب» تعریف کنند این رویکرد، نشان می‌دهد که این مجلس را نشناخته‌اند. مجلسی که شکل گرفته، فقط مجلس نهم نیست که در آن تندروها اکثریت داشتند؛ اما این مجلس، مجلس ششم و حتی مجلس پنجم هم نیست. ما در مرحله‌ای هستیم که تازه باید این مجلس را کشف کنیم و این مجلس هم، خودش را پیدا کند، لذا اصلا نباید با فشار، انتظار زیادی بار این مجلس کرد.

جلایی‌پور گفت: اگر قرار باشد شکاف این مجلس بر روی «اصلاح‌طلب و اصولگرا» تعریف شود؛ نیروهای سیاسی و مبارزان اردوگاه اصلاحات درون این مجلس چه کسانی خواهند بود؟ اصلاح‌طلبان چندان چهره مبارزی درون این مجلس ندارند. خیلی از نمایندگان این مجلس، احتیاط‌کار هستند و تازه وارد عرصه شده‌اند که چه بسا نیروهای ارزنده‌ای هم درون آنها وجود داشته باشند، اما هنوز آنها کشف نشده‌اند. بنابراین، در حالی که شرایط عوض نشده؛ تحلیل خود را عوض کرده‌اند، بدون آنکه دلایل آن را بیاورند، این ناشی از همان ذوق‌زدگی است.

ذوق‌زدگی رادیو اسرائيل از پیوند فائزه هاشمی با بهائیت

رادیو رژیم صهیونیستی رسما از اقدام فائزه هاشمی در ملاقات با یکی از سران بازداشتی شبکه بهائیت ستایش کرد.

این رادیو ابتدا از قول فرنوش رام دختر عماد رام (عضو شورای مقاومت وابسته به سازمان تروریستی منافقین) فاش کرد که عماد رام بهایی بوده است. این اذعان به نوبه خود پیوند عمیق بهائیت و منافقین را که از عوامل راه‌اندازی حرمت‌شکنی در روز عاشورای سال 88 بود، بیشتر آشکار می‌کند. برخی عناصر دستگیرشده در آن حرمت‌شکنی، بهایی یا عضو سازمان منافقین بودند اما میرحسین موسوی همانها را مردمان خداجو خطاب کرد.

رادیو اسرائیل از قول فرزند عضو مشترک منافقین و بهائیت می‌نویسد: فائزه رفسنجانی یکی از پنج فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، ظاهرا سال‌هاست که سنخیت چندانی با دیدگاه‌های پدرش ندارد و این را عملا نشان می‌دهد و کارهایی می‌کند که به مذاق بابایش هم خوش نمی‌آید. پدرش مدعی شده که فائزه بخاطر ملاقات با بانو کمال‌آبادی مرتکب اشتباه «گرانبار» شده که باید آن را جبران کند. رفسنجانی سالها سعی داشت که خودش را امیرکبیر نظام معرفی کند. راستی از یاد نباید برد که این امیرکبیر بود که دستور تیرباران «باب»‌را داد و امیرکبیر بود که اول بار بها‌ءالله را به تبعید عراق فرستاد.

رادیو اسرائيل افزود: دختر رفسنجانی، هم در جواب پدر و هم در جواب دیگر حمله‌کنندگان بخاطر حضورش در خانه بانو کمال‌آبادی، گفته این تهاجمات «مهم نیست و به این نتیجه رسیده که باید هزینه داد.»

رادیو اسرائيل با اشاره به قرار گرفتن مقر بهائیت در سرزمین‌های اشغالی فلسطین گفت: بهاءالله به پیروان خود رهنمود داده بود در شهرهایی که هستند ساختمانی زیبا و شکیل بسازند تا نام خداوند در آن تقدیس شود. اسرائیل امروزی سپاسگزار است که بهائیان زیباترین ساختمان‌ها و امکانات و باغ خیره‌کننده و ساده بهائیت را در مرکز خود در حیفا درست کرده‌اند.

نمره مردودی برای دولتی که انگیزه‌ای برای بهره‌وری ندارد

کارنامه دولت در بهره‌وری قابل قبول نیست و امسال هیچ شرکتی نتوانست نشان بهره‌وری دریافت کند.

روزنامه شهروند در گزارشی ضمن تاکید بر بدتر شدن وضعیت بهره‌وری نوشت: 3348 شرکت ایرانی در یک رقابت ملی، برای تندیس ملی بهره‌وری نتوانستند نشان بهره‌وری ملی را اخذ کنند؛ این گزاره خبری بود که روز بین تعطیلی آغاز همین هفته در اتاق بازرگانی ایران مخابره شد. خبری که در جشنواره ملی بهره‌وری، مشخص کرد وضع بهره‌وری بغرنج‌تر از آن چیزی است که می‌دانیم.

این روزنامه از قول سلطانی نایب رئیس اتاق بازرگانی می‌نویسد: دولت موظف شده که ظرف 3 ماه نسبت به اصلاح قوانین و حذف بخشنامه‌های زاید اقدام کند و محیط کسب و کار را بهبود ببخشد ولی از آن مدت یک سال گذشته و کارنامه دولت قابل دفاع نیست. این تکلیفی است که رئیس‌جمهوری بارها اعتقاد خود را به آن با تأیید قانون بهبود محیط کسب و کار نشان داده، ولی انگیزه کافی وجود ندارد.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* هیج نهادی به استعلام پرونده احمدی نژاد پاسخ نمی‌دهد! سرپرست دادگاه کیفری یک استان تهران گفت: مدتهاست دادگاه استعلاماتی را در پرونده رئیس‌جمهور سابق از نهادهای مختلف خواسته است که هنوز هیچ نهادی پاسخ نداده است. محسن افتخاری در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص آخرین وضعیت پرونده رسیدگی به آزار و اذیت توریست فرانسوی گفت: این پرونده آماده تعیین وقت است و هفته بعدی زمان برگزاری جلسه دوم رسیدگی به این پرونده مشخص خواهد شد. سرپرست دادگاه‌های کیفری یک استان تهران همچنین درخصوص آخرین وضعیت پرونده ستایش قریشی که در شعبه 7 دادگاه کیفری یک استان قرار است رسیدگی شود، گفت: با توجه به ابعاد موضوع، این پرونده نیاز به تحقیقات مقدماتی دارد تا مسائل، آشکار و سپس رسیدگی شود.

* انتشار عکسی از احمد طیب شیخ الازهر که وی را در حالتی نشسته روی یک صندلی کوتاهتر از صندلی پاپ و روبروی وی نشان می‌دهد، در مصر جنجال به پا کرد. معترضین چنین حرکتی را شایسته مقام شیخ الازهر ندانستند. به گزارش پایگاه روزنامه اینترنتی رای الیوم، این عکس بلافاصله پس از انتشار در فضای مجازی، موجی از انتقادات را متوجه شیخ الازهر کرد و باعث شد اندیشمندان و فعالان این شبکه‌ها، با بازنشر آن از شیخ احمد طیب به شدت انتقاد کنند. احمد الشهاوی شاعر مصری در این باره نوشت: «تو شیخی و او پاپ… هیچ کس دوست ندارد مقابل فرد دیگری مشوش، گیج، ضعیف و شکسته باشد.. برابری را دوست دارم اما به شیوه نشستن بنگرید… گویا جلسه‌ای بین استاد و شاگرد است. من چنین شیوه‌ای را نمی‌پذیرم». محمود القاعود ادیب مصری نیز در واکنش به این عکس آن را شرم ابدی خواند.

* وبگاه روزنامه الاهرام مصر نوشت: دادگاهی در جمالیه این کشور فردی به نام السید یوسف را به اتهام توهین به دین اسلام و تلاش برای سوزاندن کتب بخاری امام الازهر به تحمل یکسال حبس و پرداخت جریمه محکوم کرد. السید یوسف چندی پیش در فیسبوک به برگزاری تظاهرات اعتراضی روبروی مشیخه الازهر دعوت کرده و خواستار سوزاندن کتاب‌های حاوی افکار افراطی و کتب بخاری امام مشیخه الازهر شده بود.

* دو تن از نمایندگان مسلمان کنگره آمریکا می‌گویند مقامات آمریکایی به رواج نفرت و تعصب نسبت به اسلام و پیروان آن مبادرت کرده‌اند. به گزارش شفقنا «کیث الیسون» نماینده دموکرات و یکی از دو عضو مسلمان کنگره آمریکا گفت افزون بر اقدامات اشخاص شریر،‌ برخی از مقامات آمریکایی نیز در رواج نفرت و تعصب نسبت به اسلام و مسلمانان نقش داشته و این موضوعی است که به طور جدی باید بدان پرداخت.

*********************************

روزنامه خراسان**

عصرایران نوشت :

مهم‌ترین سوالی که بعد از ریاست آیت‌ا... جنتی در مجلس خبرگان به ذهن می‌رسد، این دو مسئله است که چرا هاشمی نامزد نشد یا نامزد منتسب به او چرا پیروز نشد؟اول این که هاشمی برای انتخابات اخیر با کمبود نیروهای همفکر روبه‌رو بود. بسیاری از چهره‌های مذهبی و سیاسی نزدیک به او در انتخابات خبرگان مانند سیدحسن خمینی یا موسوی بجنوردی نتوانستند وارد انتخابات شوند مسئله دومی که باید به آن اشاره کنیم این است که هاشمی و طرفدارانش باید قبول کنند که او دیگر مقبولیت سابق را در نزد حوزه‌های علمیه و علمای بلادی که به مجلس خبرگان راه پیدا کرده‌اند، ندارد.

انتخاب مدعی شد :

کنسرت مازیار فلاحی در شهرستان یزد، ساعاتی پیش از آغاز اجرا لغو شد.این خواننده پاپ قرار بود 5 و 6 خردادماه در چهار سئانس، در سالن هلال احمر شهرستان یزد روی صحنه برود که اجرایش به دلایل نامشخصی لغو شده است.در عین حال فردانیوز مدعی شد : حدود ۱۰۰ موتورسوار با حضور در فرودگاه با حالتی تهدیدآمیز، باعث شدند مازیار فلاحی به تهران بازگردد.

عصرایران نوشت :

سایت مرکز آمار ایران از دسترس خارج شده و کاربران قادر به استفاده از هیچ یک از بخش های این سایت نیستند. زمانی‌که از طریق جستجوگر گوگل قصد ورود به سایت مرکز آمار ایران را دارید با متنی عربی روبه رو می شوید که نوشته است :« تم الاختراق من قبل داعس هکر» به نظر می رسد هکرها از طرف داعش نیستند زیرا داعشی ها به خود داعش نمی گویند.

انتخاب مدعی شد :

شنیده های خبرنگار «انتخاب» از جلسات احمدی نژاد و مشاورانش حکایت از تصمیم او برای حضور در انتخابات آتی دارد، اما از آنجا که او احتمال می دهد رد صلاحیت شود ، گزینه دیگری نیز روی میز خود گذاشته است.براین اساس، در صورت رد صلاحیت احمدی نژاد، او از روش ابداعی آیت ا... هاشمی که به «هاشمی - روحانی» مشهور شده، استفاده خواهد کرد و پس از رد صلاحیت ، ضمن انصراف از انتخابات از یک کاندیدای دیگر حمایت خواهد کرد و تمام امکانات ستادی خود را پشت سر او قرار خواهد داد.در این میان اختلافاتی میان تیم احمدی نژاد است ، اما شخص احمدی نژاد، خود بیش از مشاورانش معتقد است باید در چنان شرایطی، از عزت ا... ضرغامی حمایت کند.

پارس نیوز خبرداد :

احمد مازنی منتخب مردم تهران در مجلس دهم از تشکیل فراکسیون مستقلین در مجلس خبر داد و اظهار داشت: جمعی از نمایندگانی که از عقلا و معتدلین دو جریان (یعنی هم نیروهای فراکسیون امید و هم افراد نزدیک به لاریجانی به ویژه مستقلین) هستند، بنا دارند فراکسیونی تشکیل شود که از دو قطبی شدن مجلس جلوگیری شود وگرنه منافاتی با دیگر فراکسیون‌ها ندارد.وی افزود: هر کدام از اعضا می‌توانند عضو فراکسیون مرتبط با هویت سیاسی خود باشند و در عین حال جمعی که از ایجاد شکاف در میان جناح‌ها جلوگیری کند را تشکیل دهند.

*********************************

روزنامه ایران**

مطهری: موضوع مینو خالقی را پایان یافته نمی‌دانیم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که «هنوز مسأله مینو خالقی، منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی پایان نیافته است.» به گزارش ایسنا، علی مطهری در این باره افزود: «وزیر کشور در این موضوع تعلل کرده و از حقوق ملت دفاع نکرده است زیرا ایشان اولاً زیر بار ظلمی که به منتخب سوم اصفهان روا داشته شده، رفته و ثانیاً اگر به فرض حق ایشان را درست بدانیم، باید نفر ششم اصفهان که بیش از 25 درصد آرا را داشته، جایگزین می‌شد. بنابراین آقای وزیر دو جا عقب‌نشینی کرده و مستحق استیضاح است.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه «اگر وزیر کشور اعتبارنامه مینو خالقی را به مجلس ارسال نکند، باید اعتبارنامه سایر منتخبان هم تصویب نشود»، اظهار کرد: «البته راه استفسار از مجلس همچنان باز است. ما امیدواریم این طرح جزو اولین طرح‌ها در مجلس دهم مطرح شود که آیا اگر انتخابات یک حوزه انتخابیه تأیید شد، شورای نگهبان می‌تواند آرای یکی از منتخبان را باطل و بقیه را سالم اعلام کند؟» مطهری درباره ارجاع پرونده مینو خالقی به هیأت حل اختلاف نیز گفت:‌ «این هیأت هنوز جوابی نداده است اما ارجاع موضوع به هیأت هم به درخواست برخی قوا نیز کار درستی نبود و نوعی فرار از مسأله بود. اساساً هیأت حل اختلاف بین قوا از زمان احمدی‌نژاد پا گرفت. ایشان وقتی می‌خواست قانونی را اجرا نکند، تعلل می‌کرد و درخواست ارجاع به هیأت حل اختلاف می‌داد تا موضوع مشمول مرور زمان شود و در نهایت این قانون را اجرا نمی‌کرد. بنابراین راه بهتر این است که یا وزیر کشور اعتبارنامه را به مجلس ارسال کند یا تکلیف موضوع به وسیله استفسار روشن شود.»

واکنش امریکا به تحولات داخلی ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در واکنش به انتخاب آیت‌الله جنتی به عنوان رئیس مجلس خبرگان گفت که «این کشور وقایع داخلی ایران را از نزدیک دنبال می‌کند.» به گزارش ایسنا، مارک تونر در نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیت‌الله احمد جنتی به عنوان یک روحانی ضد غرب به ریاست مجلس خبرگان ایران رسیده است، آیا این از نظر شما موضوع خوبی است یا اینکه موضوع بدی است، گفت: «ما وقایع داخلی ایران را از نزدیک پیگیری می‌کنیم اما در حال حاضر هیچ اظهار نظری درباره نتایج انتخاب رئیس مجلس خبرگان ایران نداریم.»

ادعای اختصاص 63 هزار روادید برای حجاج ایرانی

وزارت حج و زیارت عربستان سعودی، پس از مانع تراشی در روند حضور ایرانیان در مراسم حج امسال، از اختصاص 63 هزار ویزا برای حجاج ایرانی خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه «الشرق الاوسط» عربستان سعودی مدعی شد ایران از خواسته‌های خود در خصوص مراسم حج امسال عقب نشسته و تصمیم دارد توافقنامه مقدمات حج برای شهروندان خود را امضا کند.

این روزنامه با اشاره به سفر هیأت سازمان حج و زیارت کشورمان به عربستان، ادعا کرد توافقنامه حضور حجاج ایرانی در حج امسال، در جلسه عصر دیروز مسئولان سعودی و ایرانی در جده امضا شد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

حمله به پایتخت داعش در سوریه

ائتلافی از نیروهای نظامی کرد و عرب در سوریه اعلام کرد عملیاتی را برای بیرون راندن تروریست‌های گروه داعش از الرقه، پایگاه خودخوانده این گروه آغاز کرده است. منابع کرد اعلام کردند در عملیات آزادسازی، 35 نفر از نیروهای دموکراتیک سوریه کشته شدند. با این حال، نیروهای کرد کنترل این روستا را به دست آوردند و به این ترتیب موفق شده‌اند به 3 مزرعه از جمله مزرعه و منطقه قرطاجا و 2 مزرعه دیگر در جنوب عین‌عیسی مسلط شوند. معارضان (خارج‌نشین) سوریه می‌گویند هدف کردها وارد شدن به الرقه و افزایش نفوذ منطقه‌ای خود است.

لیبرمن رسماً وزیر جنگ شد

آویگدور لیبرمن، وزیر سابق خارجه رژیم صهیونیستی و حزب راستگرای افراطی «اسرائیل بیتنا» متعلق به وی براساس توافقی با کابینه این رژیم، به ائتلاف حاکم پیوستند و به این ترتیب گرایش‌های دست راستی در کابینه نتانیاهو بیشتر شد. این توافق، چهارشنبه از سوی وزیر گردشگری اسرائیل تایید شد. این توافق موجب می‌شود که دامنه ائتلاف حاکم متعلق به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر گسترش یافته و به 66 قانونگذار در پارلمان دست پیدا کند و براساس این توافق لیبرمن، رسما وزیر جنگ در دولت نتانیاهو شد.

سازمان ملل با داعش مذاکره می‌کند

نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه آمادگی تیم سازمان ملل برای گفت‌وگو با تمام گروه‌های مسلح از جمله داعش با هدف ارسال کمک‌های انسانی برای خانواده‌های تحت محاصره در سوریه و عراق را اعلام کرد. یان ایگلند که مشاور استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه نیز است، عنوان داشت: در حال حاضر در مناطق تحت کنترل داعش نزدیک به 7 میلیون غیرنظامی حضور دارند که در این میان ما از وضعیت 500 هزار تن در شهر فلوجه واقع در غرب عراق هیچ اطلاعی نداریم.

مراکش: آمریکا شایسته اظهار نظر درباره حقوق بشر نیست

وزیر دادگستری مغرب در واکنش به صدور گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور گفت که واشنگتن شایسته اظهار نظر درباره حقوق بشر در مغرب نیست. به گزارش تسنیم به نقل از روسیا الیوم، مصطفی الرمید گفت که موارد نقض حقوق بشر آمریکا به حدی زیاد است که برای شایسته نبودن آمریکا در این زمینه کفایت می‌کند. او تاکید کرد که پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای رسیدگی به گزارش دولت آمریکا را به وکلا داده است. وزارت خارجه مراکش هفته گذشته در اعتراض به گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور، دوآیت بوش، سفیر واشنگتن در رباط را احضار کرده و درباره دستکاری در حقایق موجود و ارتکاب اشتباهات آشکار در بازگو کردن حقایق اعتراض کرده است.

تسویه حساب سیاسی در شبکه العربیه

شبکه تلویزیونی العربیه، ارگان تبلیغاتی سعودی‌ها 50 کارمند خود را به بهانه مشکلات مالی اخراج کرده است. به گزارش تارنمای اسرائیلی اخبار 24، شماری از افراد اخراج شده از کارکنان ارشد و باسابقه العربیه بوده‌اند که درآمد بالایی هم داشتند اما این تسویه حساب‌ها در حقیقت به دلیل اختلافات سیاسی داخل العربیه است که نشان می‌دهد، محمد بن‌سلمان پسر پادشاه و مدعی تاج و تخت در اینجا هم مشغول تحمیل عناصر و سیاست‌های خود است. روزنامه هافینگتون‌پست آمریکا نوشت اخراج کارکنان العربیه در سکوت محض اجرا شد و افراد اخراجی حقوق و مزایای 6 ماهه دریافت کرده‌اند! اغلب اخراجی‌ها از کارمندان نزدیک به نویسنده عربستانی عبدالرحمن راشد، مدیر اسبق این شبکه هستند. از جمله افراد با سابقه اخراجی العربیه می‌توان به جیزیل جبیب ابوجوده، مجری لبنانی برنامه «روزنامه‌های روز» و ناصر الصرامی اشاره کرد که از زمان تاسیس شبکه ام‌بی‌سی در اوایل دهه 1990 میلادی در آن مشغول به کار بودند و سپس به شبکه العربیه منتقل شدند. غالب درویش، مسؤول بخش اقتصادی وبسایت العربیه و نیکول تنوری گوینده معروف نیز از جمله دیگر چهره‌های سرشناس برکنار شده هستند. شبکه العربیه که وابسته به گروه رسانه‌ای ام‌بی‌سی (شرکت رسانه‌ای متعلق به آل‌سعود) است در سال 2003 برای پوشش اخبار در راستای سیاست‌های ریاض تاسیس شد.

***************************************

نام:
ایمیل:
نظر: