صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵  ، 
شناسه خبر : ۳۱۰۹۲۵
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): بهترین راه مقابله با دشمن، همین حمایت از کالای ایرانی است. دشمنان فهمیده‌اند که در جنگ سختِ نظامی طَرفی نخواهند بست. بنده قبل از این هم در دوره‌ رئیس‌جمهور دیگر آمریکا گفتم که دوران بزن و دررو گذشته‌است. بزنید،می‌خورید.(97/2/10)

▼ حرف روز
اجتناب از دام جدید!
خروج یکجانبه و عهدشکنانه آمریکا از برجام و نوع موضع‌گیری دولت که به زعم برخی‌ها از سر اقتدار نبود، زمینه‌های نضج و رشد فضای نقد و نظر جدیدی را در رسانه‌ها با چاشنی ملامت تیم مذاکره‌کننده به دلیل اعتماد غلط به آمریکا فراهم کرده است. این فضا در روزهای اخیر به گونه‌ای در مسیر صعود قرار گرفت که پای برخی از شخصیت‌های اسم و رسم‌دار در حمایت از دولت را نیز به میان رسانه‌ها کشاند و با طرح این موضوع که برجام تنها محصول دولت نیست، بلکه سیاست نظام بوده و حمایت رهبری را نیز داشته است، بیشتر بر این موج رسانه‌ای در داخل دامن زده شد و بستر رویش خط تحلیلی جدیدی در رسانه‌های معاند برای ایجاد و تعمیق دوقطبی تازه‌ای به نام «برجام روحانی‌ـ برجام نظام» را با هدف‌گذاری تعمیق اختلافات داخلی فراهم کرد.
موضوع نوشته حاضر ارزش‌گذاری بر سر این نیست که کدام طرف حرف حق و کدام طرف ناحق می‌گوید و تنها از موضع پیامدسنجی، نگران بهره‌گیری سیاسی و رسانه‌ای دشمنان از این فضا و تبدیل آن به اختلافات بزرگ‌تری است که در وضعیت کنونی نه تنها وجهی ندارد؛ بلکه با پیامدهای خطرناک‌تر از خروج آمریکا از برجام مصداق بارز ریختن آب در آسیاب دشمن است که کمترین پیامد آن، ایجاد تشتت و تفرقه در جامعه‌ای است که بیشتر از هر زمانی امروز به وحدت و انسجام ملی و تبدیل شدن به ید واحده در برابر دشمنان انقلاب نیاز دارد.
آنچه مسلم است و باید فصل مشترک اعتقادات منتقد و حامی قرار گیرد، این است که برجام سیاست دولت آقای روحانی برای برون‌رفت از وضعیت بسیار سخت تحریمی بود که مورد تأیید نظام هم قرار گرفت؛ اما در روندها و فرآیندهای آن به گونه‌ای که قوانین و مصوبات شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و بندهای نه‌گانه رهبری در بحث مراقبت و صیانت از منافع ملت در توافق‌نامه هشدار داده شده بود، عمل نشد و تضمین‌های محکم گرفته نشد. با این حال، الگوی عملی و فصل‌الخطاب جلوی چشم همگان مواضع رهبری است و اگر ایشان با استناداتی امروز نیز اروپایی‌ها را غیر قابل اعتماد می‌دانند، برای این است که با عبرت‌آموزی از وضعیت امروز از پشیمانی و هزینه‌های فردای ملت ایران جلوگیری شود، والّا نباید با صحنه‌آرایی و تبلیغات روانی و رسانه‌ای غرب دشمن اصلی را گم کنیم.

▼ گزارش روز
پاسخ روشن است
رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه «شرق» ماه پیش در مصاحبه‌ با «دهباشی» کارگردان فیلم تبلیغاتی آقای روحانی در سال 92 که امروز به یکی از منتقدان شناخته شده او بدل شده است، در پاسخ به این پرسش که «آیا شما قبول ندارید بخش قابل توجه توقع ایجاد شده از توافق هسته‌ای در جامعه از طریق رسانه‌های حامی دولت ایجاد شد؟»، با اعتراف به اینکه نگاه به مذاکره با آمریکا مثبت نبود و باید درباره نتایج مذاکره با این کشور مبالغه می‌شد تا در جامعه پذیرفته شود، تصریح می‌کند: «این مبالغه‌ها باید می‌شد به این خاطر که  فضا خیلی فضای تنگ و ترشی بود، دولت باید در حقیقت این موضوع را قدری بزک می‌کرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند.» پرسش و پاسخی که هیچ بعید نیست چند سال آینده و در مصاحبه‌ای مشابه درباره این روزها و تیتر‌های اردیبهشت سال 97 روزنامه‌های اصلاح‌طلب در زمینه اهمیت مذاکره با اروپا و وجود داشتن این امکان که می‌توان بدون آمریکا و با اتکا به اروپا برجام را ادامه داد، تکرار شود. این روزها شاهد تیترهای پر تعداد و درشت این رسانه‌ها و قلم به دستان جریان نزدیک به دولت در ستایش اروپا و مبالغه درباره تأثیرگذاری اروپا هستیم! تیترهایی، چون «با اروپا، برجام برجا می‌ماند»، «عزم جدی اروپا برای حفظ برجام»؛ «موگرینی: در برجام می‌مانیم»؛ «خروج مزاحم از برجام»؛ «بازگشت اروپا به اقتدار»؛ «اولین قرارداد پس از خروج آمریکا، پیشگامی انگلیس»؛ «برجام بدون آمریکا» و... یا یادداشت‌های متعددی که همه از لزوم اعتماد به اروپا برای حفظ برجام و در تأیید قدرت اروپا برای حفظ برجام بدون آمریکا سخن می‌رانند؛ اما در این میان، این پرسش مطرح می‌شود که آیا می‌توان به تحلیل‌های این رسانه‌ها اعتماد کرد؟ آیا بار دیگر شاهد بزک و مبالغه درباره قدرت اروپا از سوی این رسانه‌ها برای نیل به اهداف سیاسی خاص در داخل نیستیم؟ پاسخ روشن است...

▼ اخبار ویژه
ادامه غیبت مشکوک بن‌سلمان
پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت دفاع عربستان در خبری اعلام کرد، «فیصل بن‌بندر بن‌عبدالعزیز» حاکم ریاض، شنبه شب به جای «محمدبن‌سلمان» ولی‌عهد و وزیر دفاع عربستان در مراسم فارغ‌التحصیلی دانشکده افسری حاضر شده است. در خبر منتشر شده، هیچ اشاره‌ای به چرایی غیبت ولی‌عهد و وزیر دفاع سعودی در این مراسم که طبیعتاً باید با حضور او برگزار شود، نشده است. گفتنی است، غیبت طولانی‌مدت محمدبن‌سلمان موضوع داغ برخی رسانه‌هاست. ولی‌عهد تازه به دوران رسیده تقریباً از حادثه تیراندازی در محوطه کاخ سلطنتی محله «الخزامی» واقع در ریاض در اول اردیبهشت‌ماه دیگر در انظار عمومی دیده نشده است. اگر چه طرح پرسش‌های متعدد درباره وضعیت بن‌سلمان و چرایی غیبت او هر روز در حال افزایش است، اما هیچ توضیح یا اقناعی از سوی دستگاه حاکمیتی سعودی دیده نمی‌شود.

 برای منافع خودمان مردم را به خیابان کشاندیم!
«علی شکوری‌راد» دبیر کل حزب اتحاد ملت‌ـ اعضای حزب منحله مشارکت ـ در مصاحبه با روزنامه «شرق» گفت: «ما در دوره اصلاحات به صراحت می‌دانستیم که نمی‌خواهیم مردم را به خیابان بکشیم؛ زیرا می‌گفتیم ما دارای مزیت‌هایی هستیم که با آوردن مردم در خیابان، آن مزیت‌ها به خطر می‌افتد. ما دولت و مجلس را در اختیار داشتیم و آوردن مردم در خیابان ممکن بود منجر به خشونت شود و آن مزیت‌های ما هم تحت‌الشعاع قرار بگیرد. ما در آن زمان به آرامش نیاز داشتیم تا در آن آرامش بتوانیم برنامه‌های خودمان را پیش ببریم. در سال ۸۴ آن مزیت‌ها را از دست دادیم. در سال ۸۸ دیگر آن مزیت‌ها را نداشتیم.»

▼ اخبار
1ـ زمینه‌سازی برای برجام منطقه‌ای

«حسین موسویان» عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در توافق سعدآباد در مصاحبه با روزنامه «ایران» در اظهارات تعجب‌برانگیز، مذاکرات بر سر مسائل منطقه‌ای را تجویز کرده و می‌گوید: «ایران با برجام، هم حق غنی‌سازی و هم آب سنگین را گرفت و هم درهای بنیان تکنولوژی هسته‌ای صلح‌آمیز به سمت ایران باز شد. دعوای ما راجع به غنی‌سازی بود. ما این دعوا را با برجام بردیم... دعوای جدید ما با آمریکا درباره موضوع هسته‌ای نیست. نباید یادمان برود دعوا الآن سر مسائل منطقه است. آمریکا به‌ خاطر مسائل منطقه‌ای و نه به‌ دلیل هسته‌ای از برجام خارج شد؛ یعنی برای مقابله با ایران از توافق کناره‌گیری کرد تا یک اجماع بین‌المللی برای ضربه به منافع ایران در منطقه به وجود آورد. بنابراین بحران جدیدی که ایجاد شده به رهبری آمریکا، اسرائیل و عربستان است و واقعاً فراتر از موضوع هسته‌ای است و ربطی هم به برجام ندارد.»

2ـ افسر سابق جنگ روانی ارتش آمریکا: اسرائیل خوش‌شانس‌ است
«اسکات بِنِت» افسر سابق جنگ روانی ارتش آمریکا گفته است: «اسرائیلی‌ها [صهیونیست‌ها] بسیار خوش‌شانس هستند که ایرانی‌ها، روس‌ها و سوری‌ها واکنش نشان نمی‌دهند و اسرائیل را برای تمام تجاوزگری‌هایش نابود نمی‌کنند.» وی تأکید کرده است: «پوتین و ایران سوریه را نجات دادند و امیدوارم به حمایت و توسعه این کشور ادامه دهند.» این افسر سابق ارتش آمریکا همچنین با اشاره به حضور ارتش این کشور در شمال سوریه، گفت: «ما دیگر تحمل نمی‌کنیم آمریکا به کشور دیگری حمله کند و آن را تجزیه سازد و سبب جنگ و خونریزی به نام «حقوق بشر، دموکراسی و سرمایه‌داری» شود.» گفتنی است، وی که از منتقدان سرسخت سیاست‌های دولت آمریکاست، کتابی با عنوان «حقه‌بازی» تألیف کرده و در آن از حمایت مالی سیاستمداران آمریکایی از تروریسم صحبت شده است که پس از انتشار آن جنجال بسیاری به راه افتاد.

3ـ فیلتر تلگرام به مرور کامل خواهد شد
دکتر عبدالصمد خرم‌آبادی در قالب یادداشتی در کانال خود در پیام‌رسان سروش نوشت: «مسدودسازی تلگرام به طور موفقیت‌آمیز طبق برنامه پیش می‌رود. فیلتر و مسدودسازی قسمتی از تلگرام در ایران سبب سقوط فاحش رتبه تلگرام در ایران و جهان شده است... ظرف چند روز رتبه آن یکصد پله در ایران و ده‌ها پله در جهان سقوط کرد. با وجودی که به منظور انتقال آرام مردم به پیام‌رسان‌های داخلی هنوز برخی از نسخه‌های فارسی تلگرام مسدود نشده‌اند و هنوز مبارزه جدی با فیلترشکن‌ها انجام نشده، نظام جمهوری اسلامی هر زمان اراده کند فیلترشکن‌ها را به طور کامل مسدود خواهد کرد. توانایی فنی نخبگان سایبری نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی فوق تصور است. هنوز از توانایی این نیروها برای مبارزه با فیلترشکن‌ها استفاده نشده است.»

4ـ مدیران دولت بی‌انگیزه و آرامش‌طلب هستند
غلامحسین کرباسچی در نشست حزب کارگزاران سازندگی در خراسان رضوی با انتقاد از عملکرد دولت، گفت: «مجموعه مدیران دولت افراد خوبی هستند؛ ولی به لحاظ سن و نبود انگیزه یا اینکه تجربه این پست‌ها را در گذشته داشته‌اند، شاید آن پشتکار لازم را ندارند. کشور باید دائم در حال مونیتور شدن از سوی مدیران باشد. در خیلی از دستگاه‌ها این‌گونه احساس می‌شود که گویی به صورت اتوماتیک مسائل پیش می‌رود. گاهی این‌طور احساس می‌شود که مدیران آرامش‌طلب هستند. جاه‌طلبی مثبت می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را پیش برد. پس از این همه شعار و این همه تجربه آقای روحانی در حوزه سیاسی، مگر قرار نبود در حوزه شایستگی‌ها کار بیشتری شود؟ اینها اشکالات دولت است و نباید دریغ کرد و آن را بیان نکرد.»

▼ اخبار کوتاه
رضا انصاری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره نتایج جلسه خودروسازان گفت: مهم‌ترین بحث خودروسازان افزایش قیمت تمام شده خودرو بود که مدیرعامل شرکت سایپا اعلام کرد در صورت افزایش نیافتن قیمت خودرو، این خودروسازی با ضرر 4 هزار و 700 میلیارد تومانی در سال 97 مواجه می‌شود. وی در ادامه افزود: مدیرعامل این شرکت به طور رسمی در جلسه اعلام کرد حدود 11 هزار نیروی مازاد در این شرکت وجود دارد که این تعداد نیروی مازاد هزینه تمام شده تولید را افزایش داده است.
یک روزنامه آلمانی گزارش داده است،‌ کشورهای اروپایی، چین و روسیه روی توافق جدیدی بحث می‌کنند تا به ایران پیشنهاد کمک مالی بدهند که از برنامه توسعه موشکی خود دست بردارد. منابع ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند: مقامات این کشورها به سرپرستی «هلگا اشمیت» دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا هفته آینده در وین اتریش گرد هم می‌آیند تا درباره گام‌های بعدی پس از تصمیم هشتم‌‌می رئیس‌جمهور آمریکا  برای عقب‌نشینی از توافق برجام مذاکره کنند.
مجله «فارن پالیسی» با اشاره به نتایج نهایی انتخابات ۲۰۱۸ عراق، 10 نامزد احتمالی پست نخست‌وزیری این کشور را بررسی کرده و نوشته است: حیدر العبادی در صدر نامزدهای تشکیل کابینه عراق است؛ هر چند ائتلاف تحت رهبری وی در جایگاه سوم نتایج انتخاباتی که دوازدهم ماه می برگزار شد، قرار دارد.
فردی که به دلیل اهانت به ساحت امام رضا(ع) در فضای مجازی، از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت شده بود، تا زمان برگزاری دادگاه به قید وثیقه آزاد شد. این فرد چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در حال خروج از کشور دستگیر شده بود.
ولی‌الله سیف، رئیس ‌کل بانک مرکزی با تشریح سیاست‌های ارزی دولت گفت: وجود نرخ یکسان ارز در کشور مورد توافق بیشتر کارشناسان است و این نرخ براساس واقعیت‌های متغیرهای کلان اقتصادی کشور تعدیل خواهد شد.
«هادی العامری» رهبر ائتلاف «الفتح» در انتخابات پارلمانی عراق دیروز با «مقتدی صدر» رهبر ائتلاف «سائرون» دیدار و گفت‌وگو کرد. سائرون و الفتح دو ائتلافی بودند که در انتخابات اخیر بیشترین کرسی‌ها را از آن خود کردند.
روزنامه سوئیسی «نویه زوریخر تسایتونگ» نوشت: در پی خروج آمریکا از برجام و با وجود تلاش اروپا برای امکان همکاری اقتصادی شرکت‌های اروپایی با ایران، شرکت‌های سوئیسی به همکاری با ایران پایان می‌دهند.
نام:
ایمیل:
نظر: