صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۹  ، 
شناسه خبر : ۳۱۲۲۳۵
فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه به سوریه تأکید کرد که شرکت‌کنندگان در مذاکرات ژنو درباره سوریه به صورت اولیه با دو لیست از نامزدها برای عضویت در کمیته قانون اساسی توافق کردند.

به گزارش بصیرت، به نقل از شبکه روسیا الیوم، الکساندر لاورنتیف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه به سوریه گفت: نمایندگان کشورهای ضامن آتش‌بس در سوریه و استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه در پایان مذاکرات‌شان در ژنو با لیست دولت و مخالفان سوریه برای عضویت در کمیته قانون اساسی به صورت اولیه توافق کردند.

روز سه‌شنبه نشست نمایندگان کشورهای ضامن آتش‌بس و دی‌میستورا در ژنو برای برسی پرونده تشکیل کمیته قانون اساسی آغاز شد.

لاورنتیف گفت: تیم فنی نیز برای سرعت بخشیدن به تصویب نهایی اعضای کمیته قانون اساسی تشکیل خواهد شد. این کمیته شامل گروه کوچکی متشکل از ۴۵ عضو برای تدوین قانون اساسی جدید یا انجام اصلاحاتی در آن است و تشکیل آن براساس همان اصولی است که کمیته ۱۵۰ نفره براساس آن تشکیل خواهد شد.

این مسؤول روس اظهار داشت: یک سوم اعضای این گروه از نمایندگان دولت و یک سوم از مخالفان و بقیه از نمایندگان جامعه مدنی خواهند بود.

وی تأکید کرد: اکتبر دیدار جدیدی میان نمایندگان روسیه، ترکیه، ایران و سازمان ملل در ژنو برای بررسی بقیه مسائل مربوط به تشکیل کمیته قانون اساسی برگزار خواهد شد. تاکنون مساله ریاست کمیته و برخی مسائل دیگر حل نشده و شرکت کنندگان تصمیم دارند در سطح فنی فعالیت‌شان را ادامه دهند.

لاورنتیف ابراز امیدواری کرد که دی‌میستورا در آغاز فعالیت کمیته قانون اساسی نقش موفقی داشته باشد.

همچنین قرار است دی‌میستورا ۱۴ سپتامبر مذاکرات مشابهی با کشورهای غربی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان و همچنین اردن، مصر و عربستان درباره پرونده سوریه داشته باشد.

وزارت خارجه ترکیه نیز توافق اولیه با لیست نامزدها برای عضویت در کمیته قانون اساسی سوریه را اعلام و تأکید کرد که در نشست کشورهای ضامن آتش‌بس با دی‌میستورا درباره قواعد فعالیت کمیته صحبت شد.

اما منابع آگاه اعلام کردند که اختلافاتی میان حاضران در نشست درباره ادلب به وجود آمد و توافقی با جزئیات مربوط به لیست نامزدها صورت نگرفت.

به گفته منابع اختلافات بزرگی میان روسیه و ترکیه درباره اوضاع ادلب وجود دارد. روسیه اصرار دارد که برای مسکو پایان اوضاع سخت ادلب اولویت است اما ترکیه با عملیات نظامی در ادلب مخالف است.

از سوی دیگر، روسیه به شورای امنیت اعلام کرد که این کشور برای برگزاری نشست بین‌المللی درباره بازگشت آوارگان سوری با هماهنگی ترکیه و ایران برنامه‌ریزی می‌کند.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل گزارشی درباره نتایج نشست تهران ارائه و بر اهمیت شروع حل سیاسی بحران سوریه از تشکیل کمیته قانون اساسی تأکید کرد.


منبع: ایسنا

نام:
ایمیل:
نظر: