صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹  ، 
شناسه خبر : ۳۱۲۴۸۴
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت، چین در اقدامی که نشان از ناخرسندی این کشور دارد بتازگی درخواست ورود ناو جنگی آمریکا به هنگ کنگ در ماه آینده میلادی را رد کرد.
این کشور همچنین با انتشار بیانیه ای از فروش های تسلیحاتی آمریکا به تایوان ابراز نگرانی کرده و تحریم های این کشور علیه شرکت های تسلیحاتی چین را غیرقابل تحمل دانسته و همزمان گفت و گوهای نظامی با آمریکا را نیز متوقف کرده است.
'تری برانستاد' سفیر آمریکا در پکن پس از اعمال تحریم های واشنگتن بر پکن به دلیل خریدهای تسلیحاتی از روسیه، بی درنگ به وزارت خارجه چین احضار شد و رسما به او اعتراض شد که آمریکا حق مداخله در امور داخلی چین و این خریدها را ندارد.
'شی اینهونگ' از کارشناسان دانشگاه مردم در پکن می گوید ما شاهد فراز و فرودهایی در گذشته در روابط نظامی دو کشور بوده ایم اما این بار مسایل تجاری باعث شده است تا مناسبات نظامی دوجانبه نیز پسرفت کند.
از سوی دیگر فروش های تسلیحاتی اخیر آمریکا به تایوان به ارزش 330 میلیون دلار بدجوری چین را عصبانی کرده و وزارت دفاع و وزارت خارجه این کشور با انتشار بیانیه هایی به آن بشدت اعتراض کرده اند.
این کارشناس چینی می گوید: حالا شاهد شدیدترین رویارویی دیپلماتیک و سیاسی و تجاری میان دو کشور هستیم که به یک بحران تبدیل شده است و ممکن است سال ها به طول بینجامد و روابط نظامی را به عقب بکشاند.
در شرایطی که چین و آمریکا می دانند مناسبات نظامی و ارتباطات آنها در این زمینه برای جلوگیری از تشدید تنش ها در مناطق دریای شرقی و دریای جنوبی چین مهم است اما با توقف این تعاملات ممکن است مناقشات جدی تری در انتظار دو کشور باشد.
'وی فنگ خه' وزیر دفاع چین زمانی به 'جیمز متیس' همتای آمریکایی خود گفته بود که یکی از عرصه هایی که باعث تثبیت روابط دو کشور می شود، مناسبات نظامی است و متیس نیز این را پذیرفته بود.
مرداد سال قبل بود که هر دو کشور با ایجاد ساختار گفت و گوهای راهبردی موافقت کردند تا در چارچوب آن بتوانند مذاکرات مستقیم نظامی داشته باشند.
اما وقتی آمریکا تحریم ها را به دلیل خرید تسلیحاتی چین از روسیه علیه این کشور اعمال کرد، چین گفت و گوهای نظامی دوجانبه را متوقف نمود و خیلی زود 'شن جین لونگ' فرمانده نیروی دریایی را از آمریکا به کشور فراخواند و اکنون هم با پهلو گرفتن ناو جنگی آمریکا در هنگ کنگ مخالفت کرده است.
این موارد در کنار اختلافات اخیر دو کشور درباره انتخابات میان دوره ای آمریکا که دونالد ترامپ رییس جمهوری آن کشور می گوید چین در آن مداخله می کند، روابط را تیره تر از هر زمانی کرده است به طوری که 'وانگ یی' وزیر خارجه چین ضمن رد این اتهامات در نشست شورای امنیت خواستار مسئولیت پذیری آمریکا شده است.
در سال 2016 نیز یک بار وقتی روابط نظامی دو کشور به دلیل حضور نظامی آمریکا در دریای جنوبی به تنش کشیده شد، چین از ورود ناو گروه 'یو اس اس استنینس' به هنگ کنگ جلوگیری کرد.
با این وصف به نظر می رسد که هر چقدر آمریکا بر حربه تحریم ها علیه چین و بخش نظامی این کشور اصرار بورزد به همان نسبت نیز چین اقدامات مقابله جویانه بیشتری علیه واشنگتن در نظر خواهد گرفت.

ایرنا
نام:
ایمیل:
نظر: