با موضعگيري قاطع جمهوري اسلامي ايران در برابر زيادهخواهي آمريكاييها در سالروز خروج ترامپ از برجام، فصلي نو در مواجهه جمهوري اسلامي با استكبار جهاني آغاز شده است. تلاش براي ايستادگي در برابر زورگوييها هنگامي كليد خورد كه با روي كارآمدن دولت اعتدال، سياست مذاكره و تعامل و گفتوگو براي حل مناقشات در پرونده هستهاي جمهوري اسلامي در دستور كار قرار گرفته بود. دولت آقاي روحاني با وجود تجربيات چند دهه گذشته كه از بياعتمادي به غرب و دشمن حكايت داشت، مدعي شد ميتوان از طريق مذاكره بر مشكلات غلبه و برخي سوءتفاهمها را مرتفع كرد! اقبال عمومي از رئيسجمهور و موفقيت وي در انتخابات موجب شد رهبري نيز تحت عنوان «نرمش قهرمانانه» فرصتي را در اختيار دولت قرار دهند تا برنامه مدنظر را دنبال كند؛ البته ايشان نگاه متفاوتي با آنچه در سناريوي گفتوگو دنبال ميشد، داشتند.
هرچند پس از سالها مذاكره آنچه در قالب برجام تدوين شد، با آنچه در سال 1392 وعده داده شده بود، فاصله فاحشي داشت و هيچگاه نتوانست انتظارات نخبگان و افكار عمومي را تأمين كند؛ اما تحقق همان نيز ميتوانست در مجموع نمره مثبتي براي عملكرد دستگاه ديپلماسي در اين زمينه باشد. تا اينكه خروج ترامپ از برجام در ارديبهشت ماه سال گذشته، نشان داد درخت برجام براي ملت ميوهاي نخواهد داشت!
يك سال كافي بود تا آنهايي كه با وجود مواضع ترامپ همچنان به اروپاييها اميد داشتند، نااميد شوند و اجماع فراگيري براي ايستادگي در برابر زيادهخواهي دشمن در كشور حاصل آيد. اين اجماع در حالي شكل گرفت كه سياست تلاش براي به صفر رساندن فروش نفت از طريق تمديد نكردن معافيت نفتي هشت كشور خريدار نفت ايران از سوي ترامپ كليد خورده و رهبر معظم انقلاب اسلامي از آرايش جديد جنگي دشمن سخن گفتهاند.
مهمترين محور آرايش جديد جنگي دشمن سناريوي جنگ رواني است كه با هدف تفرقهافكني و ايجاد دودستگي و شكاف در جامعه متحد ايران طرحريزي شده است. دشمن تلاش دارد با دوگانهسازي «مردم را در برابر مردم» قرار دهد. آمريكاييها به خوبي ميدانند، در صورت تداوم اجماع ملي حاصله براي ايستادگي و مقاومت، فشارها و تحريمها بيثمر خواهد ماند و راهي جز عقبنشيني براي آنان قابل تصور نيست. براي مهار اين سناريو مديريت افكار عمومي و جلوگيري از ايجاد ناامني رواني در اذهان جامعه الزامي است؛ از اين رو نبايد اجازه داد هر روز ترفند رسانهاي جديدي از سوي غرب و غربگرايان در كشور كليد بزنند و در سطح گستردهاي در فضاي مجازي شايعهپراكني كنند. در وضعيت كنوني، هر اقدامي كه موجب آشفتگي و چنددستگي در افكار عمومي جامعه شود، بدون شك خطاي راهبردي است كه نميتوان از آن چشمپوشي كرد. ضمن آنكه ضروري است تحولات سياسي كشور با هوشياري و بصيرت رصد و پيگيري شود تا اجازه نداد انسجام ملي در اين شرايط حساس مخدوش شود.
رهنمود رهبر حكيم و فرزانه انقلاب اسلامي براي مقابله با آرايش جنگي دشمن در آخرين ديدارشان در جمع معلمان كشور ميتواند پايان بخش اين نوشتار باشد. معظمله تأكيد داشتند: «يكي از اساسيترين كارها حفظ اتّحاد و وحدت كلمه است. آحاد ملّت مراقب باشند به خاطر اختلاف نظرهاي كوچك و اختلاف سليقههاي كوچك، در مقابل هم قرار نگيرند. بدانند كه قدرت اين ملّت در اتّحاد است؛ اتّحاد آحاد مردم، اتّحاد گروههاي اجتماعي گوناگون، اتّحاد اقوام مختلفي كه در كشور زندگي ميكنند، اتّحاد مسئولين كشور با مردم، مردم با مسئولين كشور؛ اين است كه به اين كشور اقتدار ميبخشد و تا حالا اقتدار بخشيده و بحمدالله اين اقتدار هست؛ اين [اقتدار] را حفظ كنند و بدانند به توفيق الهي اين توطئههايي كه دشمن دارد انجام ميدهد، همه اين تدبيرهايي كه عليه ملّت ايران دارند انجام ميدهند، با وجود تبليغات وسيعي كه براي مشوب كردن ذهنها و مخلوط كردن صحنه دارند، به ضرر خود او تمام خواهد شد.»