صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۴  ، 
شناسه خبر : ۳۳۲۰۷۴

«میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفته دور هفتم مذاکرات «وین» در خصوص برجام زودتر از ۱۰ روز دیگر آغاز نخواهد شد.
اولیانوف در این مصاحبه با روزنامه «کامرسنت» که متن انگلیسی آن یکشنبه منتشر شده در پاسخ به سوالی درباره اینکه مذاکرات برجامی در وین چه زمانی آغاز می‌شود گفت: «تا امروز، هیچ‌کس از جمله ایرانی‌ها پاسخی برای این سوال ندارد.»
اولیانوف در ادامه گفت: «قابل درک است. ایران به تازگی رئیس‌جمهور ایجاد کرده و تیم جدیدی قرار است روی کار بیایند. آنها برای در دست گرفتن امور به زمان نیاز دارند.»
وی اضافه کرد: «نظر ما این است که مذاکرات هر چه زودتر آغاز شوند بهتر است. من فکر می‌کنم گفت‌وگوها زودتر از ده روز دیگر شروع نمی‌شوند، شاید هم دیرتر از این موعد.»
میخائیل اولیانوف همچنین برآورد کرد که تا کنون در ۶ دور مذاکرات وین ۹۰ درصد از مسیر احیای برجام پیموده شده است.
او در پاسخ به سوال خبرنگار کامرسنت مبنی بر اینکه طبق برآورد او چند درصد از مسائل مربوط به احیای برجام در ۶ دور مذاکرات وین پوشش داده شده‌اند گفت: «چنین ارزیابی‌هایی ناگزیر ذهنی خواهند بود، اما برداشت من این است که ۹۰ درصد مسیر را پیموده‌ایم. مسیر زیادی باقی نمانده است.»
اولیانوف در ادامه گفت: «اما ۱۰ درصد باقی‌مانده شامل مسائلی حساس از لحاظ سیاسی هستند که می‌توانند باعث عقب‌گرد شوند.  این نکته را نباید از نظر دور داشت.»
او در توضیح درباره اینکه مسائل باقی‌مانده چه موضوعاتی را شامل می‌شوند گفت: «در جایگاهی نیستم که جزئیات مذاکرات را فاش کنم ولی برخی از این مسائل به رسانه‌ها درز کرده‌اند.»
اولیانوف، همانند گذشته یادآوری کرد تلاش ایران برای دریافت ضمانت از آمریکا در خصوص عدم تکرار تجربه خروج مجدد از برجام یکی از موانع موجود در پیشرفت گفت‌گوها است.
او گفت: «یکی از مسائل بسیار واقعی مثلاً این است که آیا می‌توان ضمانتی ایجاد کرد که وضعیت پیش آمده در دوران دونالد ترامپ و پیامدهای فاجعه‌بار آن مجدداً تکرار نخواهد شد. این خیلی مشکل‌ساز است.»
اولیانوف در ادامه گفت: «آمریکایی‌ها با استناد به قوانین‌شان می‌گویند که قادر به ارائه چنین تضمینی نیستند. اما در واقعیت، چنین ضمانتی وجود دارد و من این را بارها در جریان نشست‌های کمیسیون مشترک مطرح کرده‌ام.»
اولیانوف گفت: «ضمانت موجود، ضمانتی جدی است. اگر یکی از طرف‌ها بدرفتاری کند، طرف مقابل فوراً به آن پاسخ خواهد داد. اگر آمریکایی‌ها چنین عملی انجام دهند، ایرانی‌ها به احتمال زیاد دوباره مسیر کاهش تعهدات هسته‌ای را در پیش خواهند گرفت. این، مسئله بسیار ناخوشایندی برای همه طرف‌ها از جمله آمریکا خواهد بود.»
نماینده روسیه در ادامه این مصاحبه تصریح کرد که در بحث بر سر توالی بازگشت آمریکا و ایران به برجام چارچوب‌های کلی مشخص شده‌اند اما هنوز توافق نهایی در این خصوص حاصل نشده است.
خبرنگار کامرسنت از اولیانوف پرسید: «آیا توالی اقداماتی که هر یک از طرف‌ها برای احیای برجام باید انجام دهند مشخص شده است؟»؛ دیپلمات روسیه در پاسخ گفت: «فکر کنم می‌توانم به این سوال پاسخ مثبت بدهم. چنین طرحی وجود دارد ولی هنوز بر سر آن توافق نشده است. با وجود این، چارچوب کلی آن کاملاً روشن است.»
اولیانوف در ادامه گفت: «چارچوب مفهومی برای همه قابل درک است. همه این چارچوب را پذیرفته‌اند ولی داخل این چارچوب جزئیاتی وجود دارند که باید مشخص شوند- اینکه چه کسی باید چه کاری را در چه زمانی انجام دهد.»
وی تصریح کرد: «تقریباً در این خصوص، مسئله کاملاً روشن است. البته، مسئله توالی اقدامات خودش موضوع رایزنی است، اگرچه تکرار می‌کنم رئوس کلی آن معلوم است و به نظر نمی‌رسد کسی در این زمینه مخالفتی داشته باشد.»
اولیانوف درباره اینکه چه کسی گام نخست را برخواهد داشت گفت: «اجازه بدهید از پاسخ دادن به این پرسش با توجه به حساسیت آن خودداری کنم. می‌توانم موضع روسیه را بیان کنم: روشن است که آمریکا باید گام اول را بردارد چون این آنها بودند که بد رفتاری کردند، از توافق خارج شدند و تقریباً آن را نابود کردند و بعد کل دنیا را با تهدیدهای فراسرزمینی تهدید کردند.»

نام:
ایمیل:
نظر: