صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۶  ، 
شناسه خبر : ۳۳۲۹۱۴
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در ۱۰ سال گذشته یکی از مهمترین اتفاقاتی که رخ داده تشدید فشارها بر کشور ما بوده و به تبع آن ضعف در ساختارها و زیرساخت‌های اقتصاد کشور سبب شده بخش بیشتری از مردم به فقر مبتلا و با آن درگیر شوند. بخشی از درآمدها و مشاغل از دست رفته به ویژه در یک سال و نیمی که کرونا هم مزید بر علت شده این مسئله تشدید شده است.

 مهدی طغیانی در دومین هم‌اندیشی ملی پیاده‌سازی راهکارهای مقابله با فقر اقتصادی اظهار کرد: در ۱۰ سال گذشته یکی از مهمترین اتفاقاتی که رخ داده تشدید فشارها بر کشور ما بوده و به تبع آن ضعف در ساختارها و زیرساخت‌های اقتصاد کشور سبب شده بخش بیشتری از مردم به فقر مبتلا و با آن درگیر شوند. بخشی از درآمدها و مشاغل از دست رفته به ویژه در یک سال و نیمی که کرونا هم مزید بر علت شده این مسئله تشدید شده است.
وی با بیان اینکه موتور فقرزایی در کشور به خاطر وجود زیرساخت‌های غلط در اقتصاد ما می‌تواند با هر فشاری و یا تشدید فشاری مجدد فعال شود و بخش بیشتری از مردم به فقر دچار شوند، یادآور شد: برای اینکه ریشه این کار خشکانده و حل شود مهمترین کاری که باید انجام شود اصلاح ساختارهای اقتصاد کشور است. 
طغیانی در بخش دیگری گفت: ما نظام مالیاتی کارآمد نداریم و به همین دلیل درآمدهای دولت درآمدهای قابل قبول و پایداری نیست، لذا زمانی که درآمدهای نفتی دولت که عملا جبران می کند، کم می شود. منبع مالیاتی پایدار نمی‌تواند به دولت کمک کند که دچار مشکل نشود، لذا کسری بودجه غیرقابل اجتناب است و همین کسری بودجه است که با تامین مالی از طریق تورم به یکایک مردم تحمیل می‌شود.
وی ادامه داد: افرادی درآمدهای ثابت و درآمدهای حاصل از کارگری و کارمندی دارند و برخی درآمدهای متغیر دارند و برخی از طریق کمکهای حمایتی گذران زندگی می‌کنند؛ غیر از کسانی که درآمد متغیر دارند و با تورم درآمدشان جبران می‌شود، تمامی کسانی که درآمدهای ثابت دارند و از محل دستمزدهای محدود یا کمک‌های حمایتی گذران زندگی می‌کنند در این شرایط تورمی دچار مشکل می‌شوند و اگر این کمکها و دستمزد برای داشتن زندگی حداقلی کمکشان می‌کرد، بعد از تشدید تورم عملا برایشان کفایت نمی کند و به شدت معیشت‌شان ضربه می خورد و این اتفاقی است که در ۱۰ سال اخیر به شکل جدی رخ داده و اگر کرونا بیاید و بخشی از مشاغل را هم نابود کند می‌تواند ضربه محکمتر و میخ آخری باشد که بر تابوت فقر در کشور کوبیده می‌شود. 
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: برای حل این مسئله، باید اقتصاد و زیرساخت‌های اقتصادی کشور اصلاح شود. یعنی کسری بودجه به ویژه در زمینه کسری بودجه عملیاتی باید تدبیر شود و اساسا با کسری بودجه وارد شروع سال نشویم. این اتفاقاتی است که در این چند ساله رخ داده و به کرات دیدیم که به دلیل کسری مجبوریم سراغ تامین مالی برویم و تورمی را به همه تحمیل کنیم.
وی اظهار کرد: برخی از سیاست‌ها، سیاست‌هایی که تلاش می کنیم از طریق آن ضربه‌گیری کنیم، به ضد خودشان تبدیل می‌شوند؛ یعنی به توزیع رانت و نابرابری بیشتر بین مردم می‌انجامد بدون اینکه اثر خاصیتی داشته باشد؛ به طور مثال ارز ۴۲۰۰ تومانی را به عنوان ارز واردات کالاهای اساسی مطرح کردیم و نتیجه این سیاست این شد که عملا رانت عظیمی در کشور توزیع کردیم، کسانی از این رانت بهره های آنچنانی بردند و کسانی که می‌خواستیم ضربه‌پذیری شان را کم کنیم که تورم شدید حاصل از کرونا و تحریم زندگی‌شان را نابود نکند، کمترین بهره را بردند.
وی ادامه داد: به طور مثال اکنون ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده های دامی و ذرت و جوجه یک روزه و داروها می‌دهیم، آیا نتیجه آن به اینجا رسیده که افرادی که فقیر هستند بهره‌مند شوند؟ متاسفانه اینطور نیست. یعنی قیمت نهایی بعد از اینکه در کل زنجیره تعداد قابل توجهی از آن بهره مند شدند آخر زنجیره نیز با قیمت بالایی به دست مصرف کننده واقعی رسیده و مردم و افرادی که برای او این هزینه را به کشور تحمیل کردیم بی‌بهره مانده است و این نتیجه سیاست‌گذاری غلط در حوزه فقرزدایی است. یعنی ما فکر می‌کنیم مقابله با فقر یا ضربه گیری سیاستها و نوسانات اقتصادی از طریق دو قیمتی‌سازی و ایجاد رانت قابل جبران است. 
طغیانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: غیر از بحث خاموش کردن موتور فقرزایی که کسری بودجه و افزایش و رشد سرسام آور نقدینگی است، برخی از سیاست‌ها نیز به سرانجام نرسیده و همین سیاست‌های غلط باعث شده نه تنها کمکی نبینیم، بلکه خسارت‌بار هم باشد.


نام:
ایمیل:
نظر: